Anasayfa
8 Mayıs 2021, 0:57
kandil
Yönetici

Recep ayı 15. gece namazı

Recep ayı 15. gece namazı

Kayıtsız Üye
Recep ayı 15. gece namazı nedir Recep ayı 15. gece namazı hakkında bilgiler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: recep ayı 15. gece namazı

Ebu Ducane
RECEB AYININ 15. GECESİ İBADETİ (NAMAZI)

Her kim recebin yarı günü namusunu koruyarak ve malından tasadduk da bulunarak, oruçlu ve zikir üzere geçirirse onun için cennetten başka bir karşılık yoktur.
Her kim recebin yarı gecesinde (15. gecesi) 14 rekat namaz kılar, her rekatta 1 fatiha, 20 ihlas, 3 felak, 3 nas sürelerini okur; namaz bitince 10 kere salat, 30 ar kerede SübhanAllah, Elhamdülillah, Allahu Ekber, La ilahe illAllah” derse Allahu Teala ona sevaplarını yazmak, Firdevs Cennetinde kendisi için ağaçlar dikmek üzere bin melek yollar. O geceye kadar yaptığı bütün günahları siler, bir dahaki seneye kadar günah yazmaz, her okuduğu harfe karşılık cennette ona köşk bina eder, her rekata karşılık cennette ona şehir verir .

Niyet: Niyet ettim Allah rızası için namaz kılmaya

Not: Bu hocaların tavsiyesidir, hadislerde ve fıkıh kitaplarında geçmez.


Cevap: Recep ayı 15. gece namazı

Kayıtsız Üye
Peki selam verecekmiyiz.tamamını selamsız mı tamamlayacağız


Cevap: Recep ayı 15. gece namazı

Kayıtsız Üye
İki rekatta bir selam verilcek 2 2 2 … Diye 14 de tamamlancak

Her iki rekatta bir selam verin 2şer 2şer yani


arifselim
Bu namaz hakkında kesin bir kaynak yoktur. Bunun yerine bu üç aylarda eğer varsa kaza namazlarını kılmak ve diğer nafileleri bol bol yerine getirmek en doğrusudur.


Kayıtsız Üye
hocam bugün recep ayının 11 günüymüş 15 günü kılınacak namazı bugün kılsam olur mu? 15 gününde sağlıklı olmaya bilirim o yüzünden bugün de yarında eğer sağlıklı olursam sonradaki günde de kılmayı düşünüyorum illa 15 diye beklersem sağlık sorunumdan dolayı o gün ibadet edemeye bilirim.

Okudunuz mu?  Mevlid kandili önemi nedir

arifselim
Değerli kardeşim. Sünnette kılınacak öyle bir namaz yoktur. Bundan dolayı yaptığın bu hesaba da hiç gerek yoktur. Sen, sünnette bildirilen namazları kılmaya özen göstermen sana daha öncelikli olmalıdır.


Kayıtsız Üye
Peki namazı 14 gece 15 bağlayan gecemi kılıyoruz.


arifselim
Regaib gecesi veya Recep ayı namazı diye bir namaz hadislerde geçmiyor. Yani öyle bir namaz yoktur. Kılmak isteyen için hem gündüz hemde gece kılabileceği bir sürü namaz vardır. Örneğin geceleri Teheccüd namazını kılabilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Böyle bir namaz yoktur diyeceğinize namazı kılın. Namaz kılmanın kötü bir yanı olmaz kimse farzdır demiyor bu namaza zaten hemen boyle bir namaz yoktur diye baslamayin. faziletli amellerde duyduğunuzu yapın diyor efendimiz(s.a.v). Bi kardes teheccut namazı demis onuda kilar ardindan bu namazida kilar bu mani degildir namaz kılmayı seven insan için. Allah hepimizi namaza doymayan kullarindan eylesin insAllah.herkeze hayirli geceler.


Kayıtsız Üye
pekı bu 15 gecesı kılınan namaza ne dıye nıyet edıcegız bunun hakkında bısey bulamadım


Kayıtsız Üye
tabiki böyle faziletli namazlar vardır ben hepsini yapıyorum cübbeli ahmet hocamiz diğer ehli sünnet alimlerini dinleyelim lütfen .


Kayıtsız Üye
Böyle namaz yoktur diyen münafık öncelikle bize namazı hadislere konu olmasını sağlayan hz enese (r.a) sonra namazı öğreten Muhammet(.s.a.v) e ve recep ayının 15 günü benim günümdür diyen ALLAHA iftiradır yalancıdır diyorsun birde kalmış hadis de böyle bişey yok diyorsun sen nasıl bir kafirsin böyle Allah’a rasulune yalancı diyen ap açık küfürdür hiçimi utanman arlanman yok senin bakın arkadalar böyle şarlatanlara inanıp namazdan uzaklaşmayın görün namaz kılan kafir nasıl oluyor saçma sapan şeyler yazıyor.

Okudunuz mu?  Mirac Gecesi Duası arapça türkçe

admin sen nasıl bir kafirsin hadiste geçen namaza yoktur diyorsun


Kayıtsız Üye
nasıl öyle bir namaz yok dersiniz cübbeli hoca da var diyor


Kayıtsız Üye
ulan dingil 1 kere ile yetinmeyip bir daha yazmissin. sanane milletin namazından. kilan ne kaybedicek.


Kayıtsız Üye
kaynak Enes (r.a) dan gelen bir hadistir. "sünnette yok" deyip insanları soğutmayalım. Allah’a emanet olun.


mum
< admin sen nasıl bir kafirsin hadiste geçen namaza yoktur diyorsun >
"Recep ayı 15.gece namazı nasıl kılınr ve nasıl niyet edilir" soruyu soran kardeşlerimizden biz bu sünntte böyle bir namaz yoktur deyince bizi tefir edenler bile oldu… YAZIKLAR OLSUN çünkü küfür size döndü.
Hadiste böyle bir namaz olsaydı biz nasıl inkar ederdik hangi akılla hangi mantıkla Peygambere karşı çıkılır?!!!
Hadis varsa ve sahih ise yolla inanmayan ahmaktır
< Böyle namaz yoktur diyen münafık >
Kimler münafk ahirette görürsün
< ulan dingil >
Bu mübarek ayda bir müslümana dingil demenin cezası ahrette ne ise ödersin hakkımız haramdır
< übbeli ahmet hocamiz diğer ehli sünnet alimlerini dinleyelim >
Peygamber dememiş cübbelin demişse bilmem


Şem’a
Recep ayında gece namazını savunan kişi hadis diye kaynak gösterdiği Gunyetut-Talibin adlı sözde Abdulkadiri Geylanin kitabı denilen aslında bir sofinin yazdığı bir eserdir.
Hiç bir alim böyle bir hadisin olduğunu söylemez (cübbeli denen Ahmet dışında)

Okudunuz mu?  Miraç kandili tebrik kartları

HADİS DEYİP CAHİL MÜSLÜMANLARI KENDİ SÖZLERİYLE KANDIRANLARIN HESABI ÇOK AĞIR OLACAK

< Receb-i Şerifââin ilk gecesi namazı
Recebââin ilk gecesi namazı Enes’ten (ra) rivayet olunan bir hadis-i şerifte, Resulullah (asm) ashabına hitaben:
Her kim Recep’in ilk gecesinde akşamı kıldıktan sonra; bir Fatiha ve bir İhlâs ile 20 rekât kılar ve onlar arasında 10 selam verirse (yani iki iki kılarsa) onun sevabını ne kadar büyük olduğunu biliyor musunuz? Şüphesiz Ruhu’l Emin olan Cibril onu bana bildirdi.” buyurdu. Biz:
allah-ü Teâlâ ve Resulü bilir.” deyince, Resulullah (asm):
allah-ü Teâlâ, onu, canı, malı, ailesi ve çocukları hakkında korur. Bu kişi, kabir azabından korunur, hesapsız ve azapsız bir şekilde sıratı şimşek gibi geçer. buyurdu. (Suyuti, El-Le’alî)
Receb-i Şerif’in 15. gecesi namazı
Resulullah (asm) buyurdu ki:
Her kim Recep’in 15. Gecesinde 14 rekât namaz kılar; her rekâtında bir  Fatiha”, yirmi  İhlâs”, üç kere  Felak” üç kere

Allahı (cc) tüm noksanlıklardan tenzih ederim. Hamd Allah’adır (cc). Allah’tan (cc) başka hiçbir ilah yoktur. Ve Allah (cc) en büyüktür.”derse;
allah-ü Teâlâ ona sevaplarını yazmak, Firdevs cennetinde kendisi için ağaçlar dikmek üzere 1000 melek yollar, o geceye kadar yapılan bütün günahlarını siler, bir dahaki seneye kadar üzerine hiçbir günah yazmaz.
Bu namazda okuduğu her harfe karşılık, 700 sevap yazar. Her rükû ve secdesine karşılık cennette ona yeşil zebercetten köşk bina eder. Her rekata karşılık, cennette ona kırmızı yakuttan on şehir verir. Bir melek gelip, elini omuzları arasına koyarak  Muhakkak geçmiş günahların bağışlandı, ameline yeniden başla.”der.” (Müslim)
Receb-i Şerif’in ilk, orta ve son 10 günü içerisinde kılınabilecek namaz
Selman’dan (ra) rivayete göre, Recep hilali belirdiğinde Resulullah (asm) ona şöyle buyurdu:
Ey Selman! Herhangi bir imanlı kadın veya erkek bu ayda 30 rekât namaz kılar, her rekâtta bir Fatiha, üç İhlâs ve üç kere de Kafirun surelerini okursa, mutlaka allah-ü Teâlâ ondan günahlarını siler, ayın tamamını oruç tutmuş gibi kendisinde ecir verir, gelecek seneye kadar (devamlı) namaz kılanlardan (sayılmış) olur.
Kendisi için her gün, Bedir şehitlerinden bir şehit ameli yükseltilir. Her günün orucuna mukabil onun için bir senelik ibadet yazılır. Onun için 1000 derece yükseltilir. Eğer ayın tümünü tutup bu namazı da kılarsa, allah-ü Teâlâ onu ateşten kurtarır, cenneti de kendisine vacip kılar ve allah-ü Teâlâ’nın (manevi) civarında (kabul olunmuşlardan) olur. Cibril bana bunu bildirdi ve:
Ya Muhammed! Bu namaz sizinle münafıklar arasında bir alamettir. Çünkü münafıklar bunu kılamazlar.” dedi.
Bunun üzerine Selman (ra) bu namazı nasıl ve ne zaman kılacağını sorunca, Resulullah (asm):
 Ey Selman! (Recep) ayının başında (yani 1’i ile 10’u arasında) 10 rekât kılıp; her rekâtta bir  Fatiha”, üç kere  İhlâs” ve üç kere de  Kafirun” surelerini okursun. (Son rekâtta) selam verince, ellerini kaldırıp:

Okudunuz mu?  Regaip kandili ile ilgili resimler

allah-ü Teâlâ’dan başka hiçbir ilah yoktur. O (cc) tektir. O’nun (cc) hiçbir ortağı yoktur. Mülk O’na (cc) aittir. Hamd, O’na (cc) mahsustur. Diriltir ve öldürür. Tüm hayırlar O’nun (cc) kudret elindedir. Ve O (cc), her şeye hakkıyla gücü yetendir.
Ey Allah’ım! Senin verdiğine hiçbir engel yoktur, engellediğini de verecek biri yoktur. Zenginlik sahibine, serveti sana karşı yaramaz.” de. Sonra ellerini yüzüne sür.
(Recep) ayının ortasında (11 ile 20’si arasında) da 10 rekât kılıp, her rekâtta bir  Fatiha”, üç  İhlâs” ve üç kere de Kafirun” surelerini okursun. (Son rekâtta) selam verince ellerini kaldırıp:

Okudunuz mu?  Yurtta kutlu doğum programı yapmak istiyoruz ve dini güzel skeçler arıyorum?

(Abdülkadir Geylani, Gunyet’üt Talibin) >


Kayıtsız Üye
admın bana söylesene hz. enes r.a peygamber mı kafasına göre namaz uydursun. eğer dersenki bu yalandır böyle namaz yok kafir olursun. dersenki böyle bir gece vardır.nerde kaldı haram ayına hürmetin.


mum
< hz. enes r.a peygamber mı kafasına göre namaz uydursun >
Hadis kaynağını ver numarasını ver bakalım kim uyduruyor!
Tüm hadis eserleri var bende haydi ilmin varsa paylaş bende müslümanlara cevap vermeyi bırakacağım !!!
Cahilliği bırakın, ilminiz veya takip ettiğiniz ilim sahibi hocalarınız varsa hadis kanak ve numarasını verin hadi bakalım


Kayıtsız Üye
sende dersenki cübbeli ahmet hocamız yalan konusuyor açık iftiradır.sen hayatın boyunca ne okudunda hocamıza iftira edersin sen bilirmiisin ne kadar Allah yolunda cihad ettigini ne ilim irfanlar ögrettigini sen git yaşar nuri leri dinle adnan okatarlardan al fetvayı


Kayıtsız Üye
(Muhammed en-Nâzili,Hazinetû’l esrâr.sh:67)

Okudunuz mu?  Kutlu Doğum Haftası ile ilgili SLAYT ve SUNUM

Kayıtsız Üye
Recep ayının ilk gecesi kılınacak namaz

Öyle bir namaz yoktur deyip de milletin imanını şevkini bozmayın. Hiçbir şey bilmiyorsanız buraya yorum yazmayın


mum
Konu cübbeli değil, cübbeliden söz eden siz oldunuz. Cübbeli bu namaz var diyorsa arayın sorun kaynak versin!!
Amacınız hakkı aramak ise hakkı bulduğunuzda hakka tabi olun.

Cübbeliyi yalanlaya yok çünkü ondan bu namazın olduğunu ne okudum ne duydum siz onun adına konuştunuz.
Hadis kaynağını bekliyorum fitneyi kenara bırakın

< Muhammed en-Nâzili,Hazinetû’l esrâr.sh:67 >
Verdiğin kaynak hadis kaynağı mı? 🙂 bu cahilliğin alametidir. Mhaddis olmayan bir adamın yazdığı eser ne zamandan beri kaynak olarak kabul edildi hayret
Buhari Müslim ve Tirmizi gibi muhaddislerin eserlerinden kaynak verin ve mutlaka hadis numarasını yazın ki kesin kaynak olsun
< Öyle bir namaz yoktur deyip de milletin imanını şevkini bozmayın >
Biz şevk bozmuyoruz, din bozanların şevkini kırıyoruz.
Kuran ve Sünnette geçen tüm farz ve nafile namzları neyinize yetmez Allah aşına uyduruk sözlere inanamayın


Kayıtsız Üye
Bu ne demek anlamadım ya hu..Kafa karıştırmayın.gerçek neyse adam gibi yazın.öğrenelim…


Kayıtsız Üye
taberi tefsiri Câmi’ul Beyân 13 cilt 170 sayfa

İBN ATIYYE el-ENDELÜSÎ

bu zaatlarda iftira edin dahada yazmam


mum
< anlamadım ya hu..Kafa karıştırmayın >
Kafanız karışmasın. Özetle recep ayına özel bir namaz yoktur ama dilediğiniz kadar ibadet edebilirsiniz.
Oruç tutun, farz, müekked sünnet, ğayri müekked sünnetleri fıkıh ktaplarından okuyun amel edin bu yeter size.
Hakk, Peygambere uymaktır (sav), Peygamberimizin tavsie etmediği şey hak değildir, dinde uydurmadır
(Allahın salat ve selamı üzerine olsun)
———————————————-

Okudunuz mu?  Regaip kandilinde adet olan kadın nasıl ibadet eder

< taberi tefsiri Câmi’ul Beyân 13 cilt 170 sayfa

İBN ATIYYE el-ENDELÜSÎ

bu zaatlarda iftira edin dahada yazmam >
Ben senden hadis istiyorum sen zat ismi ile tefsir kitap ismi veriyorsun 🙂
Hani Hz. Enes rivayet etmişti hani hadis vardı nerede:)

Hiç kimseye iftira atmadık, bize müfteri diyen kendi iftiracıdır. Biz sadece hak ortaya çıksın diye uğraşan samimi müslümanlarız.
Ben yoktur dedim, sen bul ben hocalığı bırakırım dedim ve bekliyeceğim 365 gün süren olsun!!


Taberi tefsirine recep ayı ile ilgili BAKARA, MAİDE VE TEVBE surelerine hepsine baktım alakalı tek bir hadis yoktur.

İbn Atıyye el-enduslüsi adlı alim müfessir ve kadıdır, bin sene önce yaşamıştır ve recep ayı namazı ile ilgili tek bir sözü yoktur


Şem’a
Hacet namazı kılın sünnettir ama Recep ayı namazı dinde yeri olmayan bir namazdır kılmayınız
< Namazı öğreten Muhammet (.s.a.v) e ve recep ayının 15 günü benim günümdür diyen ALLAHA iftiradır yalancıdır diyorsun >
Bunu efendimiz (sav) demedi ve sen iftira atıyorsun araştır aklını kullan biraz.

Men kezzebe aleyye fel yetebevve’ meg’adehu minennar…
Her kim benim adıma hadis uydurursa, kendine ateşten yer hazırlamıştır.
(MEŞHUR HADİS)


Kayıtsız Üye
Ne için olursa olsun kılın arkadaşlar Allahın izniyle ben de kılacağım.


Kayıtsız Üye
kafir demen yanlış..Allah’ ı, peygaberini ve Kur’a nı Kerimi inkar etmiyor..münafık da diyemezsin..hem dindar görünüp hem din aleyhine konuşmuyor..dolayısıyla belki de günahkar arkadaş diyebilirsin..belki de ona kafir dediğin için helallik bile alman lazım…

Okudunuz mu?  Berat kandili berat gecesinin önemi hadisler

Şem’a
Günah işleyene günahkar denir
dinde oimayan bir namaz için bu dinde yoktur demek ne zaman günah oldu Yen’i vahiy mi geldi haşa
siz düzelteyim derken de hata yaptınız
recep ayı namazı vardır diyenler neden ispat etmezler


Kayıtsız Üye
Assalamu alaykum recep ayinin 15 gunki namazı kaç rekat neler okumali hangi vakitde!!! Teşekkur ederim


mum
< dolayısıyla belki de günahkar arkadaş diyebilirsin..belki de ona kafir dediğin için helallik bile alman lazım… >
İslam dinini savunmak günahkarlık mı? 🙂 yapmayın Allah aşkına!! Bu namazın varlığından ne imam azam ne imam şafii nede başka bir müçtehid alim söz etmiş ve yıllardır var diyenler hiç bir kaynak göstermezler.
Verdikleri kaynaklar da ismi sanı belli olmayan SIRLAR kitabı olan zatlar

Anlamadığımız şey biri hem Müslüman hem nafile namazları dikkate alıp kılmak istiyor hemde bu dindarlıkla hocalara KAFİR MÜNAFIK diyebiliyor ve edepsizce küfredebiliyor!! Bu nasıl Müslümanlık nasıl dindarlık


Kayıtsız Üye
Recep ayinin 15 gunu namazı 50 rekatlik namazı nasıl kaç rekatta selam veriyoruz


mum
< 50 rekatlik namazı nasıl kaç rekatta selam veriyoruz >
Recep ayına özel namaz yoktur, siz Allah için dilediğiniz miktarda namaz kılın, kaza borcunuz varsa kaza kılın, kaza namazı borcunuz yoksa NİYET ETTİM ALLAH İÇİN İKİ REKAT NAMAZ KILMAYA diye niyet edin yeter.


Kafkas kizi
S.a hayırlı geceler Allah’ın rahmeti bereketi uzerimize olsun inşAllah.benim sorum olacakdi; Recep 15gecesi kılınacak olan 14rekat namazın niyeti nasıl yapacağız?
Her rekatta 1fatiha 20ihlas 3felak3nas diyor ya yani ilk rekatta bir Fatiha yirmi ihlas okuyup ikinci rekatta da bir Fatiha üç Felak üç nas mi okuyacagiz hepsini böyle yaparak mi bitircez.cevaplarsaniz sevinirim kilicam inşAllah cevaba göre bekliyorum Allah’a emanet olun Allah razı olsun inşAllah hayırlı nurlu geceler

Okudunuz mu?  Miraç kandili önemi ve yapılması gerekenler nelerdir?

Omer Faruk
Kıymetli kardeşim Recep ayı ile ilgili özel bir namaz ve ibadet yoktur. Her türlü ibadetinizi Allah’a has kılarak dilediğiniz sayıda ve rekatta namaz kılabilirsiniz.

Benim ayrıca kardeşlerime acizane tavsiyem, 3 ayların girişi ile birlikte fiili dua etsinler, bu daha makbuldür. Mesela;

1- Allah’ım bu sene Ramazan ayına kadar Kur’an’ın emrettiği gibi dedikodu, gıybet işine bulaşmayacağım.
2- Kur’an ayı Ramazan’da Kadir gecesine ulaşıncaya kadar Kur’an’ın bana emirlerini bizatihi Kur’an’ı anlayarak okuyup öğreneceğim.
3- Güzel ahlakımla anne isem çocuklarıma örnek olacağım, iş sahibi isem müşterilerime örnek olacağım, baba isem aileme karşı sorumluluğumu bileceğim, eşimden başka harama bakmayacağım
4- En az 10 fakiri Ramazana kadar memnun edeceğim

Bu fiili duaların sayısını siz de artırabilirsiniz. Allah sözde değil fiili duada bulunan kullarından eylesin, Amin…


Kayıtsız Üye
İyi güzelde şöyle bir şey çıkıyor ortaya bu kelimeler çok tehlikeli peygamber efendimizin hadislerinin %100 doğruluğunu gösteren bir eser yok bu eserlerde peygamber efendimizin bir imzası da yok hep bir şüphe var hadisler üzerinde İslam dini peygamberimizden sonra bir çok alim ile doğruluğu desteklenmiş bu alimlere verilen mucizelerle Allah C.C İslamın güzellik ve inceliklerinin günümüze ulaşması sağlanmış bu sebeple günümüze kadar ulaşabilen bu güzel ibadetleri yapmak insana ve ruhuna değer katacaktır burada okunan sürelerin faziletleri oldukça açık ve nettir kaynağı Kuranı Kerimdir buradaki amaç bağışlanmak değil mi bağışlanmak ve Allah C.C. rızasını kazanmak değil mi bu sebeple kimseyi farz namazları dışında yapılan ibadetlerden soğutmaya hakkı yok burada bir zikre bir şükre Allah için yapılacak olan bir secdeye engel oluyorsunuz bunun hesabı asla verilemez burada denilecek en güzel Şey en doğrusunu Allah C.C bilir demek ve iman dolu yürekle ibadetleri yerine getirebilmektir Tabbim hepimizi kul hakkı yemeden doğru yolda ilerleyenlerden olmayı nasip etsin inşAllah.

Okudunuz mu?  Miraç kandili ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Namazın nasıl kılınacağını buluyoruz ama niyetin nasıl getirileceğini bulamıyoruz.Bir insan o kadar şey yazmış en önemli şeyi unutuş 🙁


Ensar
Recep ayının 15. Gecesine dair namaz olmadığından dolayısıyla bu niyetin de olmayacağı anlamına geliyor. Allah için nafile namazlar kılabilirsiniz bunun niyeti de "Niyet ettim Allah rızası için iki rekat namaz kılmaya" der ve kılarsınız.


recep ayı 15.gece namazı, recebin 15.gece namazı nasıl kılınır, recep ayı 15.gece namazı nasıl kılınır

Bu kategoride yer alan Regaip kandili orucuna nasıl niyet edilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Recep ayı 15. gece namazı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.