Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:07
kandil
Yönetici

Recep Ayının Özellikleri

Recep Ayının Özellikleri

Kayıtsız Üye
Recep Ayının Özellikleri nelerdir Recep ayının özelliği hakkında bilgiler paylaşabilir m isiniz ?


Cevap: Recep Ayının Özellikleri

Galus
Recep Ayı Özellikleri Recep ayı Alah’ın ayıdır…Recep ayı tövbe ayıdır…

Recep ayı, Allah’ın (cc) ayıdır Recep ayında Allah’ın (cc) hiçbir kavmi gazabına uğrattığı duyulmamıştır. Zira Allah (cc) geçmiş ümmetlere sair aylarda azap etmiştir. (Gunyet’üt Talibin)

Okudunuz mu?  Şaban ayı hicri kaçıncı ay?

Recep ayı, tövbe ayıdır
Recep ayında Allah’tan (cc) çok istiğfar edin. Çünkü Allah’ın (cc) Recep ayının her vaktinde cehennemden azat ettiği kulları vardır. Ayrıca cennette öyle köşkler vardır ki, ancak Recep ayında oruç tutanlar girer. (Deylemi)

Recep ayı, ibadet ayıdır Receb-i Şerif’in bir gün başında, bir gün ortasında ve bir gün de sonunda oruç tutana, Recep’in hepsini tutmuş gibi sevap verilir. (Miftah-ül-Cenne)
Recep, suyu sütten ak, baldan tatlı ve buzdan soğuk cennette bir nehrinin adıdır. Bu sudan, sadece Recep ayında oruç tutanlar içebilir. (İmam-ı Gazali)

Okudunuz mu?  Beraat Kandili ile ilgili Ayetler

Recep ayı, mağfiret ayıdır Allah (cc), Recep ayında oruç tutanları affeder. (Gunyet’üt Talibin)

Recep ayı, günahları terk etme ayıdırRecep ayına mutahhar (temizleyici) denmesinin sebebi ise; bu ayda tutulan oruçların, hataların ve günahların temizlenmesine vesile olduğu içindir.

Recep ayı, seçkin olanların ayıdırMübarek zatlar, ancak Allah’ın (cc) rızasını her şeyden üstün tutan kimselerin Recep ayını değerlendirdiklerini söylemişlerdir.

Okudunuz mu?  Regaip Kandili İle İlgili Yazı

Recep ayı, yardımlaşma ayıdır
Bir kimse, Recep ayında bir kulun sıkıntısını giderecek olsa Allah (cc) ona, kıyamet günü Firdevs cennetinde gözünün görebildiği kadar uzunlukta büyük bir saray verir. (Gunyet’üt Talibin)

Recep ayı, şeytanın recmedildiği aydırRecep ayı, Şaban ve Ramazan ayları ile beraber, -Müminlere eziyet ve sıkıntı vermemeleri için- şeytanların taşlanıp kovulduğu aylardır.

Okudunuz mu?  Kutlu doğum haftası ile ilgili fotoğraflar - kartlar

recep ayının özellikleri

Bu kategoride yer alan Şaban Ayında Çekilecek Tesbihler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Recep Ayının Özellikleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.