Anasayfa
10 Ağustos 2021, 22:33
dinisorular
Yönetici

Muhasibi ne demektir?

Muhasibi ne demektir?

Kayıtsız Üye
Muhasibi ne demektir?

Muhasibi hesap eden anlamındadır.Çok düşünmesi ve yaşamını nefis muhasebeyle geçirmesi nedeni ile Hâris-el muhâsibî’ye verilen isimdir.Muhasibi sayman olarak ta bilinmektedir.Ayrıca tatlı konuşmaları ile büyüklerin ,özellikle padişahların güzel zaman geçirmelerini sağlamakla görevli kimselere verilen şan’dır.

Okudunuz mu?  İstibra temizliği nasıl olmalı?

Cevap: muhasibi ne demektir?

Ebu Ducane
Muhasip; Sayman, muhasebeci anlamındadır.

Bu kategoride yer alan Kayınvalidem kayınbabam beni eşimden ayırmaya çalışıyorlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Muhasibi ne demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.