Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:20
missa3
Abone

Eşim bana eziyet ediyor, dinime sövüyor ne yapmam lazım?

Eşim bana eziyet ediyor, dinime sövüyor ne yapmam lazım?

Kayıtsız Üye
hayirl geceler
ben görücü usulü evlendim evlenirkende bazi sartlarim vardi evlilik hayatiyla ilgili dürüstlükle ilgili.esim hicbirini tutmadi çok huzursuz ve yalan söyleyen bir insan.namaza çok önem veriyorum ilk sartimda buydu ama kilmiyor dini düsüncelerimizde çok farkli.sinirlendiginde namazima kitabima kadar sövüyor haksiz oldugu konularda karsi cikarsamda vuruyor.piskolojik olarak çok yipratiyo eziyet ediyo herseyi kontrol edip yedigimi ictigimi basima kakiyor.bana bakmak gecimimi saglamak zoruna gidiyo para aldigimda kavga cikariyo asiri cimri kimseye bir hayir islemiyo oruc tutmaya zekat vermeye bile kavgayla zorluyorum.dövdügü zaman hep sucu bana atiyor hiç pisman olmuyo.zorla istedigini yaptiriyor.katlanamiyorum sabredemiyorum.ayrilmak istiyorum cocugu alirim diyerek tehtid ediyorum.zaman zaman aciyorum ona sevdimde ama çok ezik düstüm ve kaldiramiyorum bu durumu ne yapmam lazim.

Okudunuz mu?  Çocukların işlediği günahlar nasıl affedilir?

Cevap: Eşim bana eziyet ediyor, dinime sövüyor ne yapmam lazım?

rana
< hayirl geceler
ben görücü usulü evlendim evlenirkende bazi sartlarim vardi evlilik hayatiyla ilgili dürüstlükle ilgili.esim hicbirini tutmadi çok huzursuz ve yalan söyleyen bir insan.namaza çok önem veriyorum ilk sartimda buydu ama kilmiyor dini düsüncelerimizde çok farkli.sinirlendiginde namazima kitabima kadar sövüyor haksiz oldugu konularda karsi cikarsamda vuruyor.piskolojik olarak çok yipratiyo eziyet ediyo herseyi kontrol edip yedigimi ictigimi basima kakiyor.bana bakmak gecimimi saglamak zoruna gidiyo para aldigimda kavga cikariyo asiri cimri kimseye bir hayir islemiyo oruc tutmaya forumduasi.com/zekat-ve-zekatin-onemi/zekat vermeye bile kavgayla zorluyorum.dövdügü zaman hep sucu bana atiyor hiç pisman olmuyo.zorla istedigini yaptiriyor.katlanamiyorum sabredemiyorum.ayrilmak istiyorum cocugu alirim diyerek tehtid ediyorum.zaman zaman aciyorum ona sevdimde ama çok ezik düstüm ve kaldiramiyorum bu durumu ne yapmam lazim. >

hayirli geceler kardesim,
Allah yardımcıniz olsun..

Okudunuz mu?  İçki içenin duası kabul olmaz mı?

(belki sacma gelebilecek size ve is isten gecmis, belki bekar kardesler okur diye bu hatayi tekrar ele almak istiyorum,
evlendiginizde tabiki görücü usulü evlenmek sünnete uygun olandir ve helal olandir, nisanli dönem tanisma dönemidir,
dini düsünceleri farkli olan bir insani hemen anlamis olmalisiniz, basda düzelir diye veya namaz kilmayan zaten bir gün baslar diye biri ile evlenilmez.. bu insandan nesliniz olacak bir insan olacak, cocuklariniz babasi olacak, size yoldas olacak..
bence basda ki hatayi siz etmissiniz..
dinini yasamayan biri bir gün zaten yasar umuduyla yuva kurulmaz.. bu riske bir bayan giremez..)


eğer esiniz dininizi yasamaniza engel oluyorsa o zaman ayrilabilirsiniz, zülm ediyorsa yine ayrilabilirsiniz..

Okudunuz mu?  Eşinin ailesine karşı tavırlar

Nureddin Hocamizin

SORU: Hocam benim eşim çok küfür ediyor. Fakat ara sıra kutsal değerlere de (HÂŞÂ)(ALLAH C.C, PEYGAMBER )HATTA BAZEN SANKİ YARIŞIR SÖZLER BİLE ÇIKIYOR AĞZINDAN. Bu yüzden sürekli tartışıyoruz ve bir soğukluk oluyor. Ben bir konuşmada böyle durumların evlilikte nikâhı bozduğu ve evliliğin tehlikeye düştüğünü dinledim. Bu konuda açıklama yapabilir misiniz? Allah razı olsun.
CEVAP: Selamünaleyküm. Eşinizin bir erkek olarak, onu dinden çıkaracak sözler sarf etmesi aranızdaki nikâh akdini düşürebilir. Kullandığı sözleri zabt ederek durumu size en yakın bir müftülüğe gidip soruşturun. Aksi takdirde nikâhsız kalabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Adetli kadın ölüm döşeğinde olan birinin yanına gidebilir mi


nikahiniz yerindemi önce onu arastirin kardesim, dine sövenin nikahi yerinde olmayabilir o nedenle nureddin hocamizin tavsiyesine uyup bir müftülüge gidip sorusturun..


Cevap: Eşim bana eziyet ediyor, dinime sövüyor ne yapmam lazım?

Kayıtsız Üye
Esimle 10 yillik evliyiz ve ikitane oglumuz var ilk bes yilimizda mutluyduk ve sonradan hayatina bir kadin girince aramazidaki hersey bitti.Ben cocuklarim için evliligimizi kurtarmak amacli çok mucadele ettim ve halande ediyorum ama artik canima tak ediyor daha fazla dayanacak gucum kalmadi. Ben onun herseyine katlandim dovmesine vurmasina cunku onceden sevgi vardi ortada ama simdi kalmadi ve cocuklarima evine bakiyo bana karsi çok eziyetli daha fazla dayanacak gucum kalmadi ne yapacami bilmiyorum bana yardımcı olurmusunuz.

Okudunuz mu?  Birden fazla evlenen kişi Cennette hangi eşi ile evlenecektir. Eşi vefat ettikten sonra baldızı ile

Eşim en ufak bişeyde üzerime yürüyor dövüyor neyapmalıyım

Kayıtsız Üye
Hocam eşim en ufak bişeyde şiddet gösteriyor 2yaşında kızım var kızım ağladığında bana sustur şu çocuğu neden ağlatıyorsun diyor üzerime yürüyor çocuğun yanında dövüyor beni ben eşime sesleniyorum cocuk bu ağlar agzınımı bantlıyım diyorum bu enbasiti aylesi içinde dövdüğü oluyor yaptığı şeyden pişmanlık duymuyor özür falan dilemiyor hatasını anlamıyor .neyapmam lazım bir çözüm yol gösterirmisiniz

Okudunuz mu?  Yüreğimdeki acıyı hafifletecek bir dua önermenizi rica ediyorum

arifselim
Aranızda hakem olabilecek ve eşinin de sözünü dinleyecek ailelerinizden birine başvurabilir ve yardım isteyebilirsin. Eğer sen bu sorunu çözemezsen sana bu konuda yol gösterecek aklı başında ama özellikle de aile büyüklerine başvur.


kocam bana çok cımrı neyapmalı, survivor

Bu kategoride yer alan Hz İbrahim'in Ateşe atıldığında Ateşin onu yakmadığındaki Hikmet nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşim bana eziyet ediyor, dinime sövüyor ne yapmam lazım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.