Anasayfa
8 Mayıs 2021, 0:56
kandil
Yönetici

Şaban ayı ile ilgili ayet ve hadisler

Şaban ayı ile ilgili ayet ve hadisler

Kayıtsız Üye
Şaban ayı ile ilgili ayet ve hadislere ihtiyacım var bana Şaban ayı hakkında hadis ve ayet örnekleri verir misiniz ?


Cevap: şaban ayı ile ilgili ayet ve hadisler

maydın
Beraat Kandili hakkında Ayetler

”Apaçık kitab-a andolsun ki, Biz Kur’an-ı mübarek bir gecede indirdik Çünkü biz onunla insanları uyarmaktayız O mübarek gecede, her hikmetli iş katımızdan bir emirle ayırt edilir”(Duhan, 44/1-4)

Okudunuz mu?  Receb Ayı İle İlgili Kıssadan Hisse Hikaye

Ayette geçen, ‘mübarek gece’den maksat; Berat gecesidir. Kur’ânın bu gecede, Yedinci semadan dünya semasına indirildi. Kadir gecesinde ise ilk kez Peygamber Efendimize indirilmeye başlandı.

De ki, Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir” Zümer Suresi, 39/53

Okudunuz mu?  Kandil gecelerinde karı ve kocanın cinsel ilişkiye girmesi günahmı?

”Apaçık olan Kitab’a andolsun ki, biz onu mübârek bir gecede indirdik. Şüphesiz biz insanları uyarmaktayız” Duhan Suresi, 44/1-3

Şaban Ayı ile İlgili Hadisler

Âişe annemiz buyuruyor ki:
(Resulullahın, hiçbir ayda, Şaban ayından daha çok oruç tuttuğunu görmedim. Bazen Şabanın tamamını oruçla geçirirdi.) [Buhari] Şaban ayında niçin çok oruç tuttuğu sorulduğu zaman Resulullah efendimiz buyurdu ki:
(Şaban, öyle faziletli bir aydır ki, insanlar bundan gafildir. Bu ayda ameller, âlemlerin Rabbine arz edilir. Ben de amelimin, oruçluyken arz edilmesini isterim.) [Nesai] Bu konudaki hadis-i şeriflerden bazıları şöyledir:
(Ramazandan sonra en faziletli oruç, Şaban ayında tutulan oruçtur.) [Tirmizi] (Şaban’da üç gün oruç tutana, Hak teâlâ, Cennette bir yer hazırlar.)

Okudunuz mu?  Çocuğumun ismini berat koymak istiyorum kuranda ismi geçiyormu bilgilerdirirseniz sevinirim?

Cevap: şaban ayı ile ilgili ayet ve hadisler

kaars
Şaban ayı hakkındaki ayet dolaylı olarak değinilmiş.
Kimi şaban ayı ile ilgilidir demiş kimi kadir gecesi.


şaban ayı ile ilgili ayet ve hadisler, şaban ayı ile ilgili hadisler, şaban ayı ile ilgili ayetler

Bu kategoride yer alan Şaban ayı ile ilgili hutbe başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şaban ayı ile ilgili ayet ve hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.