Anasayfa
8 Mart 2023, 13:21
missa
Abone

Kenevir (Ot Esrar) içmek haram mıdır ?

Kenevir (Ot Esrar) içmek haram mıdır ?

Kayıtsız Üye
Kenevir (Ot Esrar) içmek haram mıdır ? Dinimizde esrar içmek haram mı bilgi verir misiniz ?

Ya güzel kardeşlerim hiç biriniz bir kaynak vermiyorsunuz.. Ben bunu 15 yıldan beri içiyorum hiçte burda yazılan yan etkileri yaşamadım.. EvvelAllah ruh halim hala ön numara.. Ne felcinden bahsediyorsunuz burda abd de felç hastalarına veriyorlar.. Aklı dengede bozarmış yine yalan.. Hatta da mantıklı ve derin düşündürüyor.. Özellikle dini konularda derin düşünce sağlıyor.. Kaynak verin bize kaynak .. Şarabla bir tutuyorsunuz daha şiddetli haram diyorsunuz.. Bi şarabın yaptırdığına bakın bide otun ,hangisi da şiddetli söyleyin…


Cevap: Kenevir (Ot Esrar) içmek haram mıdır ?

halilcan
hayatınızda 1 kere hata yaparsınız hem bu dünyanızı hem ahiretinizi yakarsınız. Sarhoş etme açısından İçkiden farkı yoktur hatta daha kötü olabilir.


Cevap: Kenevir (Ot Esrar) içmek haram mıdır ?

Darusselam
işinize gelmedimi kaynak verin kaynak verin dersiniz helal ve haramlar belidir uyuşturucu içmekle beyinlerinizi yitirmişsiniz.


Cevap: Kenevir (Ot Esrar) içmek haram mıdır ?

Kayıtsız Üye
Ottu ne kadar icersen ic bir noktadan sonra daha fazla iyi olamasin ama alkolda öyle degil, otu kullanmiyanlar anlamaz otcunun kafasini felc felan yalan bir seye acayip konentrasyon olabiliorsun daha sakin ve baska acidan da olaylari görebiliyorsun ve sunu unutmamak gerek ki kafan her dayim yerinde neyapip ne etigini biliyorsun ama alkol de birdahaki sabah gece ne olup bildiginden fazla bilgin olmaz bunlara düsünüp yazin


Kayıtsız Üye
Bende aynı şekil kullanıyorum. 19 yaşımdayım ve net 4 senedir kullanıyorum size anlatayım etkilerini gerçekten sizde esrarla şeytan birdir algısı oluşmuş içmediğiniz için bilemezsiniz yinede anlatayım kesinlikle övmekle alakası yok bire bir etkilerdir. Şahsen ben içtikten sonra çok derin düşüncelere dalıyorum(tribe girmek) sonra bir anda kafamı kaldırıyorum düşünmeyi bırakıyorum sonra hooop yine aynı, dalıyorum derinlere 🙂 Esrar içtikten sonra iştahınız inanılmaz derecede açılıyor ekmek peynir bile o kadar lezzetli geliyor ki. Bazı arzularınızı arttırıyor, şaşırma seviyeniz artıyor bazı şeyler ilginç geliyor. Ben esrarın sarhoş ettiğine katılmıyorum, elbette zararları var ama sigaranında var? Ayrıca esrarın içindeki maddeler alkolün aksine vücudumuzda zaten var! Aynı şekilde alkolün aksine öyle sarhoş flan etmiyor edebinize adabınıza ettiğiniz kelimelere çok dikkat eder oluyorsunuz, bu kullanan kişinin özelliklerine de bağlı. Ben bu durumu şöyle adlandırıyorum. kullanan kişinin kişilik özelliklerini keskinleştiriyor biraz. Fazla düşündürüyor ve içen kişiyi bir iki adım geride bırakıyor, herşey gibi bununda verdikleri yanında aldıkları var 🙂 Ha birde uzun süre kullanan kişilerde yoksunluk durumunda fazla sinir yapıyor tek kusuru bu bence esrarın yoksunluğunun. Ben kesinlikle net bir kaynak istiyorum. VAllahi mahallemde 16 17 senedir kullananlar var adamların insanlıktan çalışmaktan zekadan(unutkanlık hariç) gram eksikleri yok. Hangi siteye baksam aynı cevap kopyalayıp yapıştırmışsınızç Ben esrarın ‘hamr’ a girdiğine inanmakta çok güçlük çekiyorum. Eğer günahsada Allah bizi affetsin. Hayırlı geceler. (bu anlattıklarım kendimde kendi çevremdeki kişilerde gözlemlediklerimdir.)


Kayıtsız Üye
Müslümanın şüpheli şeyleri terk etmesi gerekir. Kaynak olmasa bile her türlü uyuşturucu madde şüpheli sınıfına girer.
Türlü türlü bahanelerle günahınızı küçültmeye, normal bir şey gibi göstermeye çalışmayın. Öyleyse her derdi, sıkıntısı olan namaza durmasın, sabretmesin, rahatlamak için esrar içsin. Günah arkadaşlar.

Okudunuz mu?  Simyacıların ilaçlar ile ilgili yaptığı çalışmalar nelerdir?

Kayıtsız Üye
ozaman niye dünyanin yarisinda ilac olarak 20 kadar cesitli hastaliga karsi yazmaya basladilar doktorlar
20 senedir iciyorum depresion hastasiyim doktorun werdiyi ilac fayda etmesken kendir hayatimi kurtariyor
neyazikki almanyada lisansini almak su anda daha çok zor


Kayıtsız Üye
Ben ilk kitapta helal kilindigini fakat derecesini bilmeleri gerektigini duymustum, sonraki kitapta Allahin "bana sarhos ibadet etmeyin" dedigini.. Son kitap yani Kuran da haram kilmistir, cünkü insanlar artik ikinci kitaptan sonra ögle-ikindi arasi ve yatsi sonrasi kullandiklari için..


Kayıtsız Üye
Benim biraz sinirli bir yapım var,çocukluktan beri böyle,Esrarı 10 yıldır kullanıyorum,hem daha mantikli düşünüyorum,Çok sakinim,kimseyi kirmiyorum,sizin bahsettiginiz gibi felç li olmuyorum,ruh halimde çok iyi.


Kayıtsız Üye
Nefsimiz bize zevk, rahatlık vermesi için esrar içmeyi normal olarak gösteriyor. Bir insan esrar içtikten sonra namaz kılabilir mi ? Onun verdiği baygınlıkla ne kıldığını bile unutur. Şeytan bize bunları normal gösteriyor. Esrar içen yarın bir gün eroin maddesinide içer. Her maddeyi artık normal olarak görmeye başlar. Bunun zararı yok diye diye bütün maddeleri içer. Genellikle esrar içen yada içmiş kişiler diğer maddeleride kullanmaktadır. Bu işin sonu yoktur. Bile bile kendinizi tehlikeye atmayınız. Zina eden beni rahatlatıyor, içki içen beni sakinleştiriyor diye sebepler sunarsa bunların yasaklanmış olması bir fayda etmez. Dinimiz şüpheli işlerden kaçınmamızı söylüyor. Haram mı helal mi tam olarak bilinmeyen sakıncalı ve şüpheli işleri terketmeliyiz. Çünki bizi haramlara götürebilir. Bir insan dışarıda rahatlıkla çay içebiliyor ama esrar içemiyor. Sizce neden ? İnsanın beynini mallaştırıyor. Kendinizi saçma şeyler uydurarak avutmayın. Haramı normalleştirmeyin.


Kayıtsız Üye
Dunyada suc oranlarının, bizim gibi tirnak içinde musluman, hal ve hareketleri daha doğru olmasi gereken toplumlardan kat be kat dusuk ayni zamanda bahsettiginiz gercek sentetik uyusturucu madde kullaniminin gayet dusuk oldugu ama sokaginda cay kahvenin yaninda esrar icebildiginiz kafelerden alabildiginiz ulkeler var. Ve bu ulkeler musluman olmayabilirler ama bizden daha muslumanca hareketlere sahipler. Yani islamiyeti yasamaniza biseyler engel oluyorsa bu esrar ya da sigara ya da baska bisey degil. Herseyin soyutlugundan bahsedip herseye somut cozumler somut yasaklar somut otekilestirmeler getiriuorsunuz. Ben daha çok arastirip daha az yorum yapmanızı tavsiye ederim hayatiniz boyunca.


Kayıtsız Üye
Ben 35 yaşindayim, küçüklüğümden beri asabi ve sinirli bir yapim var. 12 senedir evliyim ve 2 çocuğum var. Sinirlendiğimde sanki gözüm karariyor kendimi kaybediyorum. Kapilari kiriyorum, kendimi jiletledim.
Ama 5 sene önce esrar içmeye başladim ve sinirsel olarak çok rahatladiğimi gördüm ve daha sakin biri oldum, içince çok mutlu oluyorum, düşüncelere daliyorum,..
Ama bir gün içmezsem çok sinirleniyorum, etrafima saldiriyorum, insanlari kiriyorum, çocuklarima kötü davraniyorum,
Ben avrupada yaşiyorum ve bu maddeyi kullanmayan az kişi var ve hergün Allah a dua ediyorum bu illetten beni kurtarsin diye. Bağimlilik yapiyor rahatlamak için içiyorsun ama içemezsen insanliktan çikiyorsun. Kimse denemesin, içmesin, ben çevremin kurbani oldum, ilk başta güzel geliyor haftada bir içiyorsun sonra 2-3 güne bir ve sonra hergün, ben kendimi tutuyorum akşamlari çocuklar yattiktan sonra içiyorum ama bunu durmadan içenler var. Ben birakmayi çok istiyorum arkadaşlar bana dua edin. Sakin ama sakin kimse başlamasin, 5 senem nasıl geçti bilmiyorum, bunu içince günler çok hizli geçiyor, bulanik halde, dişari çikasiniz gelmiyor, eve bağliyor, tembelleşiyorsunuz.

Okudunuz mu?  Bebekler melekleri görür mü ?

Kayıtsız Üye
Esrar denilen ot.kenevir.yada mariyanno,yada maraş otu,yada tatala,yada afyon,hepsinden ilaç oluyor ,ama içmeye gelince kullanmaya gelince orda durun,çünki bu tip uyarıcılar asla çözüm değildir aksine her türlü sıkıntıyı kederi sadece erteler bir kenara biriktirir.hakikat ise şudur sabrederek üzülerek mücadele ederek ayık kafayla bu hayata tahammül edip, sabır edip sonuca ulaşmak.unutmayın bu hayatta sizi hakkettiğiniz sonuçlara ulaştıran şey olaylara karşı göstermiş olduğunuz sabırlardır bukadar net söylüyorum.Allaha emanet olun Allahtan yardım isteyin.


Kayıtsız Üye
Hepinizin görüşünü okudum ve anladım. Benim yapım çok tembel ve sakin. Yaşım 24 ve 3 sene önce marihuana ile tanıştım. Son 2 senedir sürekli kullanıyordum ta geçen ramazan ayına kadar. Bu 2 sene içinde kendi şirketimi kurdum ve 8 senedir görünüşdüğüm kız arkadaşımla evliliğe doğru yol aldım. Ramazan ayında hiç kullanmadım ve harbiden hayattan bıktım. Ramazan ayından 2 hafta sonra tekrar bir sever daha kullandım ve aktiflestim. Ondan sonra En son iki gün önce tekrar kullandım ve bütün gece uyuyamadım. Beynim her problemlerimi çözüyordu.

Yani demek istediğim ve kafamda yaşayan soru şu ;: Marihuana beni aktiflestiriyor ve hayatta daha çok katılmami sağlıyor. Bu kötü mü?


Kayıtsız Üye
Ott ile daha iyi düsünebilrsin doğru ama sanirim hayatinda hiç kaliteli ot icmemissin ben isvicrede yasiyorum otu birakali 3sene oldu bidahada icmem son ictigimde kustum ve çok kötü olmustum günah oldugunu biliyorum ama bende epilepsi hastaligi var ve doktorum bana ot vermek istedi hastaligima iyi gelir diye hastaligima iyi gelirse icersem yani doktorun verdigi miktari gecmezsen hala günahmidir degilmidir?


arifselim
Allah şifayı haramlarda kılmamıştır ve halalinden aramak gerekir. Ancak hayati tehlikelerde ve başka alternatifler olmazsa o zaman sadece hayatta kalabilmek ölmemek için bir şey kullanılabilir bunun dışında haramdır.


Kayıtsız Üye
Daha güzel anlatılamazdı tebrik ediyorum kardesim


Kayıtsız Üye
Kardeşim sana gerçekten helal olsun doğru olan her daim doğrudur Allahın selameti üzerine olsun inşAllah


Kayıtsız Üye
Ben dinime yöneldim huşu ile namazlarımı eda ediyordum.
Kuran’ın türkçesini okurken içimden sesler türlü türlü karşıt şeyler çıkartıyor bunun sonucunda sanki o gerçekmiş gibi bir soğuma meydana geliyor.
ALLAH (c.c) hakkında şüpheler getiriyor.Bir kurtuluyorum sonra tekrar tekrar geliyor.ALLAH’ın bir olduğuna inanıyorum fakat bazı düşünceler beni şüpheye itiyor kalbime çok yakın yerden yada kalbimin taraflarından sonrasında dinden soğuma meydana geliyor. Ben ALLAH için ağlayan bir insanım ama o düşünceler olunca ağlayamıyorum bu 1-2 gün devam ediyor arada duraksamalarla kafayı yiyeceğim. Çok dua ediyorum.
Mesela bugün birisini müslüman yapmaya çalışırken adamın dedikleri mantıklı gibi gelmeye başladı soğudum ve istimna yaptım. ALLAH rızasıı için gönül açıcı ve açıklayici bir yorum yapın lütfen. Çok korkuyorum imanim gidecek diye…


karakter
o kadar korkmana gerek yok kardeş.kuranı kerimde bazı ayetler zaman ve mekan şartlarına göre indirildiği için ve bazıları müteşabih olduğu için mantık aramak yanlış olur.imtihanın sırrı bunu gerektirir.
inanma duygusu aslında elimizde olan bişey değildir.şüphelendiğimiz bişeye zorla inanıyorum demekle kendimizi kandırmış oluruz.
onun için kendimizi hırpalamak mantıksızdır.
zaten Allah inanmak isteyen herkese kişinin bu isteğine muvaffak edeceğine söz vermiştir.


Kayıtsız Üye
Şimdi kardeşim, bakın ayıp mıdır söylemesi zamanında biz de kullandık. Sarhoşluk diyebileceğim herhangi bir durumla karşılaşmadım. Aksine daha derin ve -yanlış bir kelime ise Allah affetsin- daha ulvi bir düşünce durumuna sokuyor. Tek kusuru tembelleştirmesi. Bu yüzden şüpheli durumda kaldım ve bıraktım.

Okudunuz mu?  Hz.Muhammedin Hayatı kısaca

Kayıtsız Üye
Bu kadar güzel anlatılabilirdi. Ağzına sağlık.


Kayıtsız Üye
Nefsimize yenik düşuyuruz arkadaşlar Allah hepimize yardım etsin ıslah etsin hidayet versin


Kayıtsız Üye
Selam Aleykum kardeşlerim. Ben uzunca bir süre içip tövbe edenlerdenim. Rabbime sonsuz şükürler olsun ki bana gerçeği gösterdi. Aklı örtüyor sahte mutluluk, kendine güven vs sahte duygular veriyor bilirsiniz şeytan hep gerçek olmayanı vaad eder. Aklı örtüyor içki gibi. Hiç içmeyen bir insan normal koşullarda yaşam algısı 0’da diyelim içtikçe +10 a çıktığını sanıyor sürekli içerek mutlu olmak istiyor ancak belli bir süre sonra bağımlı oluyor ve 0 bile olamıyor -10 a düşüyor bu durumda tekrar içiyor ve tekrar normale etkisi altındayken çıktığını sanıyor ama artık hep eksilerde kalıyor. Sürekli içmek istiyor içince anlık mutluluk yaşıyor ama bu mutluluklar sahte hiç içmemiş haline dönmesi çok zor ancak tamamen bırakması gerek bundan sonrada uzun bir süre alıyor. İçince tembelleşiyosun namaz kılmaya üşeniyosun. Şanı yüce Rabbimizi anmaktan alıkoyuyor. Kendisinin de buyurduğu gibi. Sürekli iç iç nereye kadar sonu ne? Kötü yol. Sen içince kendini farklı sanıyosın kimsenin düşünmediği şeyleri düşünüyorum çok güzel gibi düşünüyosun ama bunlar hep boş vaatler. Eğer sürekli mutlu olmal istersen Yüce Allah’a ibadet ederek onum rızasını kazanmaya çalışcaksın sonsuz huzur ve mutluluğun tek anahtarı budur bizi yaratan bu içtiğinde yaşadığın güzel dediğin duyguların ve daha kat kat nicelerinin ilahı yalnızca Allah Teala. İçen arkadaşlar dilerim şeytanı yenerek bırakırlar. Daha yazacak çok şey var ancak ben içip de Rabbimize yönelip doğruya şahit olanlardanım. Selametle.


Bie dost
Selamun aleykum kardeşlerim 25 yaşındayım yaklaşık 10 senedir bu illeti bende kullanıyorum hatta kullanmadıgım hıc bır madde kalmadı bir faydasını gördünmü diye soracak olursanız(VALLAHİ) görmedim aksine çok fazlasıyla zararını gördüm..Kardeslerım kafamı bulmak istiyorsunuz zikir cekin ben bundan daha güzel kafa yasamadım Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun Selamun aleykum..


Kayıtsız Üye
Bnde esrar kullaniyodum 4 sene duzenli olarak kullandm ama braktm çok sukur bnce esrar haramdr Allah haram isleme diyor ayrıyeten harama yaklaşma diyor esrar tamamen haram olmasa bile şüphe uyandirdigi için haaram sayılır.


Kayıtsız Üye
Ben 24 yaşinda basladim ve 29 yaşina kadar kullandim ot u ve esrari. Şu an 36 yaşindayim. Şunu diyim size hayatimdaki en büyük hata buydu. Neden mi? Uyuşturucu kullanmak en basit olan ot bile piskoza neden oluyor. Ben şizofren hastasi oldum ve tek ben değilim uyuşturucu kullanip da piskoz yaşayan. Şu an çalişamiyorum, yuva kuramiyorum, karamsar bir hayat. Deydi mi peki? Sahte mutluluk sahte özgüven sahte düşünceler. Bugün okuyunca o günlerde yazdiklarimi kafama silah dayayip sikasim geliyor. Nekadar saçma notlar tutmuşum. Çok derin düşündüğünü sanan arkadaşlar, duygu yogun düşünce değil. Pişmanliğim büyük. Sizin de hayatiniza kaysin istiyorsaniz buyrun kullanin. Hayatiniz tam bir kaos ve tembellik, unutkanlik, umursamamazlik içinde geçsin istiyorsaniz buyrun. Günah olup olmamasi hiç önemli değil zararini gördüğüm için, akli dengemi yitirdim resmen bir ara delirdim. Günah mi diye baktim mi birakmak için? Tabiki hayir. 3.kez timarhaneye girince ot dan oldugunu anladim ve biraktim.

Okudunuz mu?  Aynı sureyi iki defa okumak namazı bozar mı

cemal
insan kendi içerisine düştüğü günahın farkına varmadan helal haram diye laf ebeliği yapıyor..helal ve haram ak la kara gibi son derece belirgin bir sekilde birbirinden ayrılmıştır bu kadar basit..ee esrari iç sonrada namaz kılmak için o kafayla Allahin huzuruna çik varmi böyle bir şey Allah sence seni o halde huzuruna kabul edermi onu birak baban seni o sekilde karşisinda görmek istermi çikabilirmisin babanin karşisina tabi çikamazsin.. demekki neymiş hoş bir şey değilmiş…ben bunu 17 yıl içtim 5 yıl önce amcamizı aynı illetten kanser oldu kaybettik Allah’a şükür tövbe ettim (Allah herkese tövbe nasip etsin)yaptığımın yanlış bir şey olduğunu geçte olsankaraa anladim şu an 2 yıl oldu 5 vakit namaz kiliyorum çok şükür.Allah tüm Esrar kullanan müslüman kardeşlerimiz i bu illetten kurtarsin.Amin


Kayıtsız Üye
Uyusturucu maddenin zarar vermedigini savunmak bile bunu kullananin aklinin kalbinin nasıl zarar gördüğünun delilidir.onbes yildir kullanan bir yakinim ailesine zulmettigi sürekli kufrettigi anasina babasina kufurlerle saldirip hakaret ettigi doğru durust calisamadigi sarhos gezdigi bütün organlari hasar gördüğü halde kimseye zarar vermedigini iddia ediyor.ilk on yili hiç belli etmedigi ve bu kendisini nasıl olsa bir şey olmuyor diye simarttigi, iyice kudurttugu simdi ise maddi manevi cokuse gecen ailesine yakinlarina hayati zehir eden kendisinden ikrah ettiren bir şey bu uyusturucu belasi


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm. Esrar kullanan arkadaşlar nereye kadar kendinizi kandırmaya devam edeceksiniz? Yararlı olduğunu düşünenlerin hemen hemen çoğu "derin düşünmemizi sağlıyor " demiş. Ben de diyordum. Ancak büyük bir yanılgı içindeymişim bunu geç de olsa anladım. Aklına normal bir fikir geliyor kendini deha sanıyorsun, şeytan vesvese veriyor diyorki içerken çok zekileşiyorsun nefsin de zaten ona hizmet ediyor, sende mallaşınca onlara katiliyorsun. Sen, nefsin ve şeytan el ele kol kola sahte, zamanını hemen vücudunu da yavaş yavaş öldüren bir yola giriyorsunuz. Yol arkadaşların sürekli sana özgüven veriyor. Belli bir süreden sonra cigerlerinin ve beyin hücrelerinin eskisi gibi çalışmadığının farkına variyorsunuz, unutkanlık küçük çapta başlıyor, çünkü beyin hücreleri yavaş yavaş ölüyor. Belli bir sureden sonra İçmediğin zaman uyuyamıyorsun, agresifsin, hayat çok anlamsız geliyor aynı zamanda durup baktığında içtiğin süre boyunca zamanın nasıl hizli geçtiğine dair düşünmekten kendini alıkoyamıyorsun. Bu ölümlü ve boş dünyada buna zaman harcayarak vaktimizi öldürüyoruz hem de sağlığımızı bozuyoruz. Üstelik kendi paramız(rızkımızla) yapıyoruz bunu. Abiler, ablalar, kardeşler yapmayalım bunu kendimize o kıymetli vaktimizi buna harcamayalım yarın çok geç olabilir, belki de Allahın verdiği son şansı yaşıyoruz belkide. Unutmayalım ölüm bizi her an yakalayabilir. Allah kullanan bütün müslümanlara bırakmayı nasip etsin.


Kayıtsız Üye
Kardeslerim bende zamaninda kenevir kulandim ve size hayatimdan biraz anlatmak isdiyorum insAllah bunu okuyan kardeslerim benim yazdiklarimi icden okurlar ve dogruyu anlarlar. Kenevir ilk kulandigimda 20 yasindadim bir seneden fazla kulandim ama ne yaziki Kenevir bir zaman sonra az gelmeye basladi ve Toz kulanmaya basladim. Aradan bir sene daha gecdi ve sonra hastalandim Cigerlerimden bir sene boyu hayat savasi verdim ama Allah bana bir sans daha verdi tamam sadece Kenevir yüzünden deyildi Tozda alkolde vardi ama hersey Kenevirle basladi sonra tövbe etim 6 sene icmedim ama Seytan sayif bir günümde esimle yeni ayrildigim zamanda geldi beni gine Kenevir icmeye sürükledi sayifdim çok ozaman bir sene gine icdim ve en sonunda büyük TÖVBE etim ve Allah’a döndüm. Evet bende sakinlesdiriyor saniyordum ama aslinda sadece mayistiriyor seni ölü gibi ordalikda gezdiriyor hata yapdiriyor mantiksiz konusduyor derin düsünüyrsunuz saniyorsunuz halbuki mayisiklik bunlarini hepsi. Ilac olarak kulanmak baska eyer dini bir doktor yazarsa ama sevk baska ilac baska cünkü kolunuza serum takipda gezen yokdur o yüzden sevk isdiyorsaniz sohbet edin veya gezmeye veya tatile gidin ama kendinize yazik etmeyin ALLAHA dönün Namaza durun ve Tövbe edin GÜNAHLARDAN ARININ ALLAHIN güzel Cennetine girmek için Dininize dört ele sarilin. Bu üc günlük dünya için kendinize yazik etmeyin Kardeslerim

Okudunuz mu?  Ehlisünnet ile alevi ortak kurban kesebilirmi

Kayıtsız Üye
Güzel kardeşim benim şimdilik şöyle deyim sana haklısın ama unutma ki Allah kitabımızda sarhoşluk veren her şey haramdır diyor. Ve Allah’ın sözüne yorum yapmak çok büyük günahtır bunu asla unutma.Abi nerden biliyorsun diye sorduysan içinden hemen yazıyım. Ben de 10 yılı aşkın içtim. Doğrusun sanrı duygunu, algı kuvvetini artırıyor. Yemek ve iştah artıyor..Peki şevhet duygusu ? unutkanlık? Rahatlık ve boşverme duygusu?

Artık 5 vakit namazımdayım Hamdolsun! Esrar haram mı değil mi sadece kendi kendine tartıştığın zaman karar verebilirsin burada yazılanlar nafile gelir sana.

Birgün sen de Allah’ın izniyle namazını doğruca kılmaya başlayıp günler geçtiğinde kimse içiremeyecek onu sana :))

Allah’ın sana verdiği tüm beden ya da organlardan birine büyük zarar veriyorsun…beynine !!!

İnşAllah bir gün bırakırsın paşam zaten doğrular içine düşmeye başladığı zaman sen de gider içen birine içme kardeşim benim dersin.

Allah yardımcın ve bağışlayıcın olsun inşAllah ! Çünkü içine şüphe düşmüş ki bu siteye gelip bakmışsın değil mi? :))


Kayıtsız Üye
Normalde Kenevir ile ilaç yapılıyor ve bir çok hastalığa çok iyi geliyor(Alzheimer, epilepsi, kanser vs.), kenevirin yağsını ilaç gibi içmek ile keneviri sarıp sigara gibi içmekten çok büyük farkı var


Kayıtsız Üye
selam arkadaşlar.bende 15 seneye yakındır esrar içiyorum ve size esrarın profu olarak yan etkilerinden bahsedeyim.aşırı derecede yoksunluk.olmaması demek çok kötü.benim zulamda 250 gramdan aşagı esrar oldumu rahatsız oluyorum.bitiyo diye.sinir sistemi ve psikolojik olarak berbatsın.siz thc si çok yüksek esrarları devamlı içinde göreyim sizi.siz ıspanak içiyosunuz herhalde.ben thc %20 den aşagı ot içmiyom.bazen %25 thc artı %10 cbd.cbd cannabinol thc nin performansını artıran ama her kenevirin içinde bulunmayan bir bileşendir.bide cbn var.düşünün thc(tetra hidro cannabional)hücre öldürme yetenegine sahip.unutkanlık yapar.cbd cannabidol thc nin performansını yükseltiyor.marihuana sınıfına giren otları devamlı tüketen arkadaşlar uzun zaman sonra şizofren paronaya gibi hastalıklarla karşı karşıya kalır.bunu tedavi amaçlı kullanmak farklıdır.sarıp içmek farklıdır.içtikçe içesin gelio çünkü.thc%25 cbd %10 sınıfında bir esrarı hergün 3 sarımlık içen adam 1 ay sonra içmesin bak neoluyo.ıspanaga benzemez bu.


Kayıtsız Üye
Kubar(toz esrar) bitkiseldir yillardir iciyorum aksine kafam daha yerinde sakin ve mantikli düşünüyosun ustelik bunlari yaparken de namaz kiliyorum ayda 2 defa falan sigarayla ayni etki diyebilirim felc melc diyosunuz sarap diyonuz ben hiç sarhos oldugumu kendimi kaybettimi hatirlamiyorum saygilarimla.nokta


Kayıtsız Üye
Valla kardeşim bende sendenim Günah olduğu kesin Allah affetsin. Ama bu kadar yerin dibine gömülmesi yanlış.Günahın doğrusu yanlışı olmaz ama yalan konuşup insanları yanlış yönlendirmekte yanlış.

Okudunuz mu?  Resimli yatak ve nevresimler ile ilgili soru

Kayıtsız Üye
sa arkadaşlar şimdi normal sigara mekruh oldunu fakat mekruhu sürekli yapınca haram olduğunu biliyoruz hadiste diyorki insan vücuduna zarar veren her şey haramdır esrarda başlarda ince düşündürürse de derin dusundursede iştah açsa da belli bir zaman sonra insanı yavaşlattığını unutkanlık yaptığını insanlardan uzaklaştırdığını bilmekteyiz sonuç olarak zarar veriyor diye düşünüyorum (bende bir keyifciyim)


Kayıtsız Üye
Yaşım 40 istisnasız 20 senedir hergün içiyorum.Bu günkü aklım olsaydı ilk tanıştığım gün koşarak uzaklaşır ve bunu bana ikram eden arkadaşımla asla ama asla görüşmezdim.Esrarın içkiden daha zararlı olduğu buradaki kullanan kardeşlerden belli değilmi.İçki içen birine alkol günahmı deseniz günah ama ALLAH affetsin der ama bu mereti içen asla günah olduğunu kabul etmek istemez.Ben bunu içince kendimi kaybedip oraya buraya saldırmıyorum ki diye kendince komik bir bahane üreterek haram olan birşeyi helal yapmaya çalışıp imanınıda riske atar.Esrar insanı asosyal yapar zamanla içmeyen herkesten uzaklaşıp içenlerle takılmaya başlarsın.Eğer yanında bu dalga varsa işini gücünü bırakıp hemen üflemek istersin.Buradaki arkadaşlar içince rahatladıklarını yazmışlar doğrudur rahatlatır peki içmeyince ne olur onuda yazsaydınız ya.Esrarı savunan arkadaşlar sarhoş olmadığınızı iddaa ediyorsunuz hanginiz esrar içip namazı bir yere dalmadan hakkıyla okuyabilir hanginiz okuduğu sureleri veya rekatları karıştırmadan namazı tam manasıyla kılabilir peki bunun adı sarhoşluk değilmidir.Sarhoşluk sadece kendini kaybedip oraya buraya saldırmak değildir.Haaaa ben kılarım derseniz sen bu zamana kadar esrar değil tezek içmişsin derim sana.Beyne verdiği zararları saymıyorum bile.Yeri gelir 1 saat önce yediğiniz yemeği hatırlamazsınız.Yeri gelir telefonunuzu zaten yakın arkadaşlarınız dışında çok görüşmediklerinizin adını hatırlamayacağınıza emin olabilirsiniz.Evet insanı halden hale sokar derin düşüncelere daldırır öyleki zamanla başınıza gelen can sıkıcı olaylardan sonra ALLAH’ı bile sorgulamaya başlarsınız.İçmediğiniz zaman asabi olursunuz onun verdiği rahatlık daha doğrusu mallığı ararsınız,o mallığın müptezeli olmuşsunuzdur ama bunu kabul etmezsiniz.Uzun lafın kısası esrar haram ve çok kötü bir maddedir içmeyen arkadaşlara tavsiyem uzak durun ben 20 seneden beri faydasından çok zararını gördüm size uzak durmanızı tavsiye ederim arkadaşlar.


Kayıtsız Üye
Kardesim bende muslumanim ayni sekilde Allah için aglamis bir insanim merak etme son zamanlarda benim de aklima turlu seyler geliyor ancak bunlar vesvese Allah a Şeytan demiştir ki ben kullarinin aklını çelmeye çalışacağım ancak müminler senin olsun cennet ahali onlar olsunlar.O yüzden bu vesveseler normal.Şimdi dersin ki ben bu vesveselere uymam zaten artik ne zaman aklima böyle saçma bisey gelse vesvese der geçerim böyle saçma şey olmaz imanımı zedeleyemez.Ama öyle kolay olmuyor kardeşim bazen Şeytan aklina oyle seyler getiriyor ki mantıklı geliyor sana güzel gösteriyor, bazen de sen anlamadan uyusturur gibi yavaş yavaş yaptiriyor sana.O yüzden ne olursa olsun bunlarin vesvese olduguna inanmali, vesvese hissedince "Amentu billahi ve rasulih" dersen rahatlamış olursun inşAllah Allah’a sığın ne aklına gelirse gelsin unutma biz Allah’ın kuluyuz en iyisini o bilir bütün kontrol elindedir Şeytan’in da kontrolü ondadir sen ona sığınırsan hicbir şey sana zarar veremez Allah hepimizi korusun inşAllah


Kayıtsız Üye
Bak güzel kardeşim günahtı sevaptı diye fetva vermicem. 20 yıldır içerim bu esrarı yaşım 40. Çocukluğumdan 20 yaşıma kadar "ali kıran baş kesen"gibi biriyken esrarlı hayatımdan sonra bir kez bile kavgam yok. Öyle söylediğin gibi başka madde kullanmak gibi hiç gereksinim olmadı. Senin analizin müptezzeller üzerine yapılmış.

Okudunuz mu?  Cennetin Yiyecekleri nelerdir?

Kayıtsız Üye
Cicim yılları seninki. Bak yıllar sonra ne oluyorsun! Hemen terk et o illeti.


Kayıtsız Üye
Beyler benim görüşüm kenevirin turkiye yada diyer devletlerde yasaklanma nedeni gelir kaynağinin çok fazla olmasi ve petrol zenginlerini geçen bir zenginliğe ulaşmasını engellemek için arazi ve tarım işçilerine bunu yasaklamislardır ki bunun ekilmesi bir yana kullanmasıda yasaktir halbuki faydali bir otdur alkol gibi sarhoş etmiyor beyaz uyuşturucu gibi kendinden gecirmiyor sonuç olarak bağımlılık yapmiyor istediğin kadar istediğin zaman kullanabiliyorsun haram olmasını lütfen sarhoşluğa vurmayalim çünkü sarhoş etmiyor eğer haram diyeceksen tıpkı üzümün şarap yapilmasi gibi esrarinda sigara ile karıştırıldığı zaman kötü oluyor diye bilirsiniz çünkü 1998 den itibaren ben sigaranın haram olduğunu duydum sigara sarhosmu ediyor hayir vucuda zarar veriyor o yüzden haram ama kenevir sigara olarak icilmedikce vucuda zarari yok haram fetvasini başka nedenler bulun kardeşim saygılarla.


Kayıtsız Üye
Ben yaklaşık 15 yıldan fazla içtim esrarı başka şeylerde kullandım ama genellikle esrar içtim yaklaşık olarakta 1 yıl önce içki ve esrara tövbe ettim.şöyle söyleyeyim esrar içerken daha sakin daha mutlu bir hayatım vardı stresim az dı daha sakindim uyuyabiliyordum.şimdi ise herşeyi kafama takan uykuda zorluk çeken stresli sinirli birisine döndüm esrar içtiğimde kafamı boşlta biliyordum aynı anti deprasan ilaçlar gibi yapıyor psikolog a gidiyorsunuz doktor size antideprasan veriyor ya esrar da insanı antidepresan gibi rahatlatıyor.hiçte öyle deliye sarhoşa veya pisikopata çevirmiyor.ben tövbe ettiğim için geri dönemiyorum çünkü Allah tan korkuyorum namazda kılıyorum ama ruh sağlığıma geri dönemiyorum onun için esrarı içmem lazım ne olur iyi bir araştırma yapın da bir çare bulun nasıl ilaçlar sağlık için haram değilse sonuçta bugün ağrı kesicide içsen bu bir uyuşturucu ama sağlığın için içiyorsun esrarıda ruh saplığım düzelsin diye içemem ne kadar günah olur acaba lütfen derin bir araştırma yapın


Kayıtsız Üye
Kardeş hayırdır kaynak kaynak hadisi Şerif’ler vardır zira herşeyi kur’an-ı Kerim’de bulamazsın sen bana kurandan namazın kaç rekat olacağını nasıl kılınacağını göster zekatı nasıl vereceğini göster hiç bir şekilde kafa yapıcı şeyleri savunamazsın


Kayıtsız Üye
Evet içmeyen bilemez içinde hiç bir kimyevi madde olmayan adının kötü duyurulması sebebi ile insanlara kötü olarak lans edilen ot insanı ruhen rahatlatır sigara daha zararlı bu konuyu anlatırken işkembe den atmıyorum çok araştırdım çoğu hastalığa iyi gelen bir ot Rabbim boşa yaratmadı bunu kötüleyip karalayan amerika ve artık amerikada serbest boş konuşanlar içmeyip sadece yüzeysel bilgi sahibi olanlar otu içip çalışan araç kullanan bile gördüm body hocası bile var adam otu içinde süpermen olsu sanki şahidim sigara içeceğinize sade ot için tütünsüz daha faydalı sonderece moral veriyor güzel uyuyorsun hiç bir şeye sinirlenmiyorsun herşeye daha olumlu bakıyorsun


Dadaş
Selamın aleyküm.. 10 yıldır aktif içtim esrarı ektim aldım yalana gerek yok bir şekilde tedarik ettim haramdır kesin ve kati ha etkilerine gelince ilk önce sağlık acısı gardaşlarım her gün anamız garımız kahvaltıda yağ bal koysa Bi yerde yeter deriğ ama her sabah aynı kovadan bir kapak alsam bıkmıyorum sarsam bıkmıyorum ki 10 yıldır içiyorum eee buda can daaa nereye kadar hade diyelim gittiği yere kadar olsun peki maneviyat.. gardaşlarım sağlık gitti vucut zayıf ibadet yok şeytan senden bir adım önde görmüyorsun esrarı içtik başladı vesvese kurnaz olduğun düşünürsün halbuki en aptal sensin şeytan bundan faydalanır seni hatalara sürükler ilk önce anlamasın kulluğunu unutturuyor varın yoğun Esrar ve boş hayaller oluyor sıkılmadıkmı gardaşlarım gelin Allah için düşünelim bu illetin gelirinin %75 ni pkk almıyormu bunu hepimiz biliyoruz çoğu keyifçi sözde vatan sevdalısı nerde kaldı sevdamız demezlermiii gelin bu sayfa acalım orada buluşalım dertleşelim

Okudunuz mu?  Hastalıktan Dolayı Saçını Açmak

emirhan uysal
Dostlarım ve güzel müslüman kardeşlerim.
Şeytan sizi oyuna getirmiş ve yaptıklarınızı size güzel göstermiştir.Bir an önce bu pislikten dönüp Allah’a tövbe edin.Yan etki görmüyor olabilir daha sakin kılıyor olabilirsiniz ama bunların hepsi vücuda zarar veren ve sizi Allahtan uzaklaştıran pisliklerdir.Bir kişi abdestsiz namaz kılarsa kabul olmaz neden Çünkü : temiz değildir.Bunlarda sizi pisletir ve nihayetinde kötü yola sürükler.Kaynak Peygamberimiz ve Kurandır.

Peygamberimizde emrediyor ki :
Her uyuşturucu / sarhoşedici maddeyi kullanmak haramdır. (Mecmau’z-Zevaid, 3/58-59) burada ki uyuşturucu sizin kullandığınız sakinleştiren ottur.

Onun dışında ayet istiyor isen :
Ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayın. (Bakara, 2/195) Bu ayetten ise pislik olan işlere bulaşmanın seni tehlikeye atmasıdır.
Şeytan size kötü şeyleri güzel göstermiş bir an önce geç olmadan tövbe edin.Bir daha da içmemeye yemin edin İnşaAllah.
(21/ENBİYÂ-10: And olsun ki, size öyle bir kitap indirdik ki şeref ve itibarınız ondadır (onunla gerçekleşir). Hâlâ aklınızı kullanmıyacak mısınız ?)

Burada aklınızı kullanmalısınız Allah size akıl vermiş ve doğruyu yanlışı ayırabilirsin.

Hakkıyla bilen yalnız Allahtır.Esselamın aleyküm


Kayıtsız Üye
Sigara bile beni sakinleştiriyor. Bana durgunluk veriyor. Günah olduğunu, kalbimin rahatsız olduğunu hissediyorum ve bırakacağım. İftardan sonra içilen bir adet sigaranın insanı ayakta bile zor tuttuğunu söylememek elde değil. Sigaranın bile böyle etkileri var ve bırakmak istiyorum. Sigara sakıncalı bir durumdur diye düşünüyorum ve bırakacağım.

İyi günler.


Kayıtsız Üye
Abi Allah için ya biraz araştırın soruşturun ezber konuşmayın kafadan konuşmayın Allah alkolu alana satana verene sebeb olana lanet etmiştir esrarla bir tutulamaz esrar, ise eroin kokain morfinle bir tutulamaz Allah’tan korkun abi eroin nerde kokain nerde morfin nerde aralarında milyarlarca fark var kesinlikle karşıyım esrar hakkında hiç bir ayet hadis yoktur ve hiçbir alimın ağzından esrarın kesin ve kesin haram olduğu söylenmemiştir kullananlar dewam edin baba biz böyle bir sistemle yaşadığımız sürece doğrulara yanlış yanlışa doğru diyen bir sistemle yaşadığımız sürece ancak bu tür otlarla kendimizi susturuyoruz teselli ediyoruz vAllahi ben kullanmasam deli moduna geçiyorum ama kullandığım an insan moduna geçiyorum sigaradan iyi alkolden iyi yediğimiz içtiğimiz giydiğimiz herşey en zararlı kimyasallardan yapılıyor zaten bu neyin dalgası tükettiğimiz herşey çinden amerikadan israilden düşman ülkelerden geliyor bence esrarı bırakın bu tür olayların peşine en azından esrarın ne olduğu belli düşmanlı dostmu biliyoruz ya bilmediklerimiz


Kayıtsız Üye
Allah’tan kork abiciğim ya Allahtan kork 1400 sene önce uyuşturucu varmıydı kesinlikle birde yanlış yazmışsın gerçeği bu Peygamberimiz (a.s.m) Her sarhoş edici maddeyi kullanmak haramdır. , Her sarhoş edici madde hamrdır, her hamr haramdır. (Mecmau’z-Zevaid, 3/58-59) buyurmakla, bu ayetin geniş manasını yansıtmıştır. Budur sen birde kalkmış hadisi kendi kafana göre değiştiriyorsun baba olmaz olmaz yapmayın Allah için doğruları söyleyin esrarın içindeki THC maddesi çoğu şeyde ham madde olarak kullanılıyor bide esrarın doğaya verdiği fayda hariç esrarın tohumundaki mucize hariç esrarın kullanım alanlarını inceleyin bakın görün baba tütün topraktaki mikropları emerken bir kök esrar 50 ağaç değerinde oksijen üretiyor bide esrar haramdır kaidesini yanlış olduğu ortaya çıkmıştır biz kullanırız bize zararı yok zararı varsada vücudumuzadır sigarayada helal haram teşhisi konulmadi milyarlarca insan kullanıyor buna şeyh alim ve ulemalarımız dahildir bir sigarayı birde esrarı araştırın bakalım neyle karşılaşacaksınız

Okudunuz mu?  Doktor ile ilgili bilmeceler

emirhan uysal
Esrar, afyon, eroin, kokain, morfin, L.S.D. gibi uyuşturucu maddeler aklı gidermek, insan vücuduna zarar vermek bakımından tesiri alkollü içkilerden daha fazladır.

Bu bakımdan uyuşturucu kullanmak tıpkı içki kullanmak gibidir. Hattâ bâzı hususlarda ondan da kötüdür. İslâm âlimleri, uyuşturucu maddelerin haram olduğu hususunda müttefiktirler.

Tütün, 15. asırdan sonra, İslâm ülkelerine girmiştir. O zamandan beri, İslâm uleması onu içmenin hükmü üzerinde durmuşlardır. Şöyle ki:

a. Bâzı âlimler, tütünün mübah olduğunu söylemişlerdir. Bunu söyleyenler, tütünün zararı olmadığını ve Şâri’ tarafından men’edilmediğini ileri sürmüşlerdir.

Halbuki, bugün tütünün zararları ilmen kesin şekilde ortaya çıkmıştır. Zararsız olduğu söylenemez. Şâri’nin men’etmediğini söylemek de doğru olmasa gerektir. Zira Şâri’, her haramı ismen tek tek zikretmemiştir.

Hüküm, sadece sarih ve hususî naslarla değil, naslarda geçenlerin haram kılınış illetlerine bakarak yapılan kıyas ve istidlâl yollarıyla da verilebilmektedir.

Bu bakımdan hakkında sarih nas olmayan bir nesne hakkında kıyas ve istidlâl yoluyla bir hüküm verilmesinde hiç bir mâni yoktur.

b. Bâzıları da sigara içmek mekruhtur, demişlerdir. Bunlar, kıyasla sâbit bir hükme, haram demekten çekinmeleri ve sigaranın zararları hakkında kesin bilgi sâhibi olmamaları yüzünden bu hükmü vermişlerdir.

c. Bâzıları da sigara içmek, özellikle tiryakisi olmak haramdır, demişlerdir. Bunların mesnedi ise, sigaranın vücuda zarar vermesi, israf olması ve nafaka mükellefiyetinde darlığa yol açması gibi sebeblerdir.

Bu 3 sebebden biri gerçekleştiği yer ve durumda, sigara içmek haramdır. Bunlar gerçekleşmez ise, mekruhtur.


Kayıtsız Üye
Tarihi içkiden daha eski şuana kadar bir zararı tespit edilmemiş hakkında ne bir ayet ne bir hadis olan bir konu hakkında ne cesaretle şiddetli haram dersiniz. Dünya da şuana kadar esrardan ölmüş tek bir insan evladı yokken bir çok ilaç içersinde bu madde kullanılırken dokuya beyne hücrelere binlerce yararı olan bir şey hakkında Allah’ın söylemediğini peygamebrin demediğini nasıl neye dayanarak söyleyebilirsiniz. Kendini zarar vermek haramdır zira emanettir vücut. Peki siz hangi zarara istinaden haram ilan ettiniz bir yerinizden. Sizin zararı var haramdır mantığınızla tüm ilaçlar haram tüm ameliyatlar haram. Tüm keyif veren şeyler haram olur. Çay içip muhabbet etmek kahve içip kendine gelmek. Sevdiğin bir yemeği yemek dahi haram olur

Dini yaşayamıyorsunuz bari kendinize göre din uydurmayın. Bilmiyorsanız şüpheli ben yapmıyorum konu hakkında Kuran’da sünnete bir söz yok diyin.

Delirdiniz mi topluca


Kayıtsız Üye
İslam alimleri uyuşturucu maddelerin haram olduğu konusunda hemfikir olmalarına rağmen. Esrarın uyuşturucu olduğu zararlı olduğu konusunda birçoğunun kesin kanısı yoktur.
Ayrıca esrarın bağımlılık yaptığı yalandır. içmessem sitres oluyorum diyen arkadaş kendinisini esrara müptala etmek konusunda teşfik etmeye devam ediyordur.
10 yıldır varsa 2 günde bir yoksa aylarca içmediğim zamanlar olmuştur.
pakistan gibi müslüman ülkelerinde esrar ve sigara bir tarafa diğer uyuşturucular diğer tarafa sınıflandırılır.

Okudunuz mu?  Küfürlü şeyler dinlemek günah mı?

Esrar sarhoşluk vermez esrar içen kişi daha geniş düşünür daha adil olmak zorunda hisseder ve zihni açar.
Yoksa geçmiş zamanlarda dergahlarda din alimlerinin esrar kullanmasını nasıl açıklayacaksınız.
Zarar ve bağımlılık oranı sigaraya göre çok daha azdır. Aşağıdaki resimde tütün ile hint kenevirini incelemeniz bağımlılık ve zararları hakkında sizi bilgi sahibi yapacaktır. Fakat endüstriyel sigaralara tabloda yer verilmemiş. Fabrikada işlem gören sigaralar daha fazla zararlıdır.

Kenevir (Ot Esrar) içmek haram mıdır ?

Dünya üzerinde tamamen yokedilmesi isabetli olabilir fakat mümkün değil. eroin gibi öldüren maddelere geçiş için basamak olduğu konusuna inanırım ben yıllardır başka bir madde kullanmadım fakat bir çok insan hepsini aynı kefeye koydukları için ordan oraya geçip bedenlerini çürütüyorlar. Diğer maddelerin önüne geçemeyen ülkeler çareyi esrarı yasallaştırmakta buldu ve başarılı oldular.

Toparlayacak olursak forum ağalarının yerine ismine güvenilir alimlerin açıklamaları ile esrar kullanıcısını yönlendirmek mümkün olabilir. yukarda ki arkadaşın verdiği hadisler esrar ile tam olarak kesişmiyor.


Kayıtsız Üye
Aynen Kardeşim 45 yasındayım yerden göğe kadar haklısın.
Denemediğim Madde kalmadı Avrupada basit ulaşmak hemde en kiralı. Ama 1 gün içme insanlıktan çıkmaya başlar insan.
Haram arkadaşlar.
Bende kurtulmak için dua ediyorum.


Kayıtsız Üye
Esrar içmek ibadetinden alıkoymamalı koymaz da Namazını da kılarsın ibadetini de yaparsın.(esrar Aklı örtmez…).


Kayıtsız Üye
Aynen katılıyorum kardeş içki içip millet birbirini kesiyor,trafik kazaları,cinayetler daha neler neler,ama dozajında kenevirini iç pamuk gibi ol sakinleştirici işte doğal topraktaktan çıkan Allah`ın bitkisi içinde kimyasal olmadıktan sonra güzelce ibadetlerini de yaparsın,devletin zaten birşeyi yasaklaması doğru yapıyor anlamına gelmez,,,içki dükkanları,,,faizler,,,zinalar hepsi yasal bir düşündükçe başımıza taşşş yağmadı hala şimdilik….


misafir4
sizin, çirkinlikleri katıp karıştırıp yaymakdan başka muradınız olmaz mı. bir de güzelce ibadetlerini de yaparsın diye akıl vermez mi . bitirim üçkağıtıcılar olur ya güzel güzel anlatırlar akıl verirler, aynı o ağızlar. ne güzel anlatıyorsunuz öyle.


Kayıtsız Üye
üye:124209 o yazdığın kelimeleri iade ediyorum aynen güzel kardeşim benimmm,ve elbette ki yazdığım gibi ibadete teşvik ediyorum bilgili deha kardeşimmm hergün zina da yapsan hırsızlıkta yapsan o secdeyi yapacaksın Rabbine,Akıllı kardeşimmm günahlar Allahı sevmemize asla engel olamaz zeki kardeşimmm….


misafir4
hangi yazdığımı iade ediyorsun, senin maksadın ne. milletin namaz kılması mı, yoksa esrar içmesi mi. millet dozajında kenevirini içecekmiş de pamuk gibi olacakmış sonra da güzelce ibadetini yapacakmış. dert yanana bir şey mi denmiş, dert yanan yok ki. oturacaklar esrardı kenevirdi bunları içmenin fetvasını verecekler faydasını sıralayacaklar. bir de üçkağıda bak. senin maksadın şimdi ibadete teşvik, yoksa esrarın otun kenevirin normalleşmesi temize çıkması değil yani öyle mi .


esrar haram mı, esrar icmek günahmi, ot icmek günahmi

Bu kategoride yer alan Esmaül hüsna anlamları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kenevir (Ot Esrar) içmek haram mıdır ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.