Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:27
missa8
Abone

Peygamberimize karşı görevlerimiz nelerdir

Peygamberimiz’e karşı görevlerimiz nelerdir

Kayıtsız Üye
peygamberimiz (sav)’e karşı görevlerimiz nelerdir


Cevap: Peygamberimiz (sav)’e karşı görevlerimiz nelerdir

Ebu Ducane
peygamberimiz (sav)’e karşı görevlerimiz nelerdir
Peygamberimiz hz. Muhammed (SAV)’e karşı pek çok görevlerimiz vardır. Bunları kısa bir şekilde ifade edecek olursak, En başta Peygamberimiz (SAV)’mi sevmek,Onun Allah’tan aldığı mesajları gönülden kabul edip inanmak, Onun sünneti seniyesine uymak, onun güzel ahlâkını örnek almak ve onun bize öğütlediklerini yapmaklatır. Kuran’da Allah’u Teala "Deki eğer Allah’ı seviyorsanız bana da uyun ki Allah’da sizi sevsin" ayeti kerimesi de Allah’ı sevmenin yolunun peygambere itaat olduğunu ifade ediyor. O zaman Allah ve Resulünu sevmenin göstergesi itaattir. Bu çerçevede peygamberimize karşı olan görevlerimizi söyle sıralayabiliriz.

  • Allah ve Resulünün her şeyden çok sevmek
  • Onun bildirdiği şeylere gönülden inanıp kabul etmek
  • O’nun sünnetine uymak
  • Adı okunduğunda salavat getirmek
  • Onun ahlâkını örnek almak,

Peygamberimiz aldığı vahiylerle ibadetlerin zaman ve yerini, nasıl yapılacağını, bizlere en doğru ve en açık bir biçimde bildiren insandır. Yemesi, içmesi, evlenmesi, çoluk çocuk sahibi olması gibi durumları onun bizim gibi bir insan olduğunu gösterir. Onun bizden farklı yönü ise, Allah’ın ona vahiy göndermesi, insanlara uyarıcı olarak gönderilişidir. Peygamberimize karşı sevgi ve saygıda aşırıya kaçmamalıyız.
Allah tarafından görevlendirilen ve insanları doğru yola çağıran bütün peygamberlerin belirli özellikleri vardır. Bunların, başlıcaları doğruluk, akıllı ve zeki olmak Allah’tan aldığı bilgileri insanlara açıklamak ve güvenilir olmaktır. Bütün bu özellikleri kendisinde bulunduran Hz. Muhammed’e, inanan inanmayan herkes güveniyordu. Çünkü o, dürüst bir insandı. Birisine karşı bir söz vermişse onu yerine mutlaka getirirdi.


peygamberimize karşı vazifelerimiz

Bu kategoride yer alan Kötü alışkanlıklar ile ilgili ayet ve hadis-i şerifler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimize karşı görevlerimiz nelerdir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.