Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:37
missa8
Abone

Hamd ne demek

Hamd ne demek

Kayıtsız Üye
hamd ne demektir


Cevap: Hamd ne demek

Yolcu
hamd ne demektir açıklayınız

HAMD:
En üstün şekilde sena, övgü anlamlarına gelir.
Kur’ân-ı kerîmde meâlen buyruldu ki:
Dünyada ve ahirette hamd Allahü tealanın hakkıdır,hamd O’na mahsustur. Hükm de O’nundur. Sonunda O’na döndürülürsünüz. (Kasas sûresi: 70)
Allahü teala birdir, O’ndan başka bir ilah yoktur. Her şeyden yücedir. Bütün hamdlerin hepsi O’na mahsûstur. Âlemlerin Rabbi olan Allahü teâlânın şânı ne yücedir. (Hadîs-i şerîf-Müsned-i Ahmed ibni Hanbel)
Herhangi bir kimse, herhangi bir zamanda, herhangi bir yerde, herhangi bir kimseye, herhangi bir şeyden dolayı, herhangi bir sûretle hamd ederse, bu hamd ve şükürlerin hepsi, Allahü teâlânın hakkıdır. Çünkü her şeyi yaratan, terbiye eden, yetiştiren, her iyiliği yaptıran, gönderen hep O’dur.

Bu kategoride yer alan Erkek arkadaşım evleneceğiz diye beni kandırdı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hamd ne demek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.