Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:15
missa93
Abone

Elhamdülillah ne demektir

Elhamdülillah ne demektir

Kayıtsız Üye
Elhamdülillah ne demek kısaca açıklar mısınız arkadaşlar


Cevap: Elhamdülillah ne demek

maydın
Elhemdulillah anlamı

Elhamdülillah :

Hamd Allahadır anlamındadır.

Hz.Muhammed (s.a.v) Efendimiz şöyle buyurmuş:

1. Bir kul bir defa "Elhamdü lillah" dediği zaman yer ile gök arası sevab ile doldurmuş olur.

Okudunuz mu?  İslamdininde kötü olarak nitelendirdiğimiz davranışlar nelerdir? bunların düzeltilmesi için neler yapılabilir?

2. İkinci defa "Elhamdü lillah" dediği zaman yerin yedi kat göklerin üstüne kadar olan bu arası sevab ile doldurmuş olur.

3. Üçüncü defa "Elhamdü lillah" dediği zaman allah-ü Teâlâ bu kuluna "Ey kulum işte al" buyurur. Yani Yüce rabbimiz "Ey kulum dilediğini dile dileğin verilecektir muradını iste muradın yerine getirilecektir. Dilek ve muradın gerçekleşecektir. Sen hemen iste…" buyurmuş demek olur.

Okudunuz mu?  Kuran kursu hocası olmak için gerekenler

(İmam-ı gazâli İhyâ)


Cevap: Elhamdülillah ne demek

Hoca
Elhamdülillah nedir?
Elhamdülillah, Şükür Allah’a mahsustur. anlamında bir dua sözüdür. Bu cümle Kur’an-ı Kerim’de tam yirmi üç yerde geçmiştir. Maddi ve manevi bütün nimetleri bize gönderen Allah’tır. Bizi sıkıntılardan, belalardan koruyan da yine O’dur. Şükür etmek, insanlara teşekkür etmek gibidir. Nasıl bize iyiliği dokunan birine hemen teşekkür ederek memnuniyetimizi dile getiriyorsak, bize bunca nimeti veren yüce yaratıcımıza da şükretmeliyiz. Allah, O’na şükredersek nimetlerini artıracağını vadetmiştir.

Okudunuz mu?  Kadınlarda 9 nefis 1 haya, erkeklerde ise 1 nefis 9 haya vardır deniliyorkonuyu açıklayınız

elhamdülillah ne demek, elhamdülillâh anlamı, elhamdülillah

Bu kategoride yer alan Düğünde erkek kadın karışık oynamak günah mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Elhamdülillah ne demektir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.