Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:36
missa1
Abone

Gece yatamamanın sebepleri nelerdir? Neden Uyku Gelmez?

Gece yatamamanın sebepleri nelerdir? Neden Uyku Gelmez?

Kayıtsız Üye
ben kaç aydır 9 gibi yatıyorum gece 3 lere kadar uyuyamıyorum sizce neden olabilir


Hoca
Uykusuzluğun nedenleri ve tedavisi

Uzmanlar, uykusuzluğun çeşitli nedenleri bulunduğunu belirterek, uyuyamayan ve uykusuzluk çeken insanlara yatakta boş yere beklememelerini, kitap, gazete ya da dergi okumalarını önerdiler.

Dünyada birçok insan için uykusuzluğun en büyük sağlık problemlerinin başında geldiği bildirildi. Yorucu ve stresli geçen günün ardından uyuyamayan kişinin sosyal yaşamda da agresif ve başarısız olduğu belirtildi.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin sadakanın ömrü uzatması ile ilgili hadisi

Uzmanlar, uykusuzluğun çeşitli nedenleri olduğunu belirterek, uyku sorunu çekenlere, boş yatakta beklemek yerine okumalarını tavsiye ediyorlar

Günlük streslerin yanı sıra strese bağlı travmatik durumların da uykuyu bozduğunu ifade eden uzmanlar, Yatağa girdikten sonra uyuyamamak aslında çok rastlanan bir durum. Bu durumlarda yatakta yarım saatten fazla kalmamak gerekir. Uyuyamayan kişi kitap okumak ya da televizyon izlemek gibi atraksiyonlar sergileyerek zihnini dağıtırsa uyumak daha kolay olur. Ilık bir duş ise vücudu rahatlatır ve olaya farklı bir boyut katar diyor.

Okudunuz mu?  Yeni doğan bebeklerin kulağına ezan okumak şart mı

Pskilojik rahatsızlık

Prof. Dr. Sunar Birsöz, bazı psikolojik rahatsızlıkların bilinçli ya da bilinçsiz olarak uykusuzluğa neden olacağını belirterek, şöyle devam etti:

Depresyon, şizofreni ve mani-depresif durumlarda uyku eylemi çok zor gerçekleştirilir. Bu tür durumlarda ilaç ya da psikoterapi ile tedavi uygulanması gerekir. Bazı psikolojik rahatsızlıkları insan fark etmeyebilir ve bu durum gerilim yarattığı için uyku işlemi gerçekleşmez. Bu durumlarda bir psikologa görünmek sağlıklı bir yaşam için iyi olur.

Okudunuz mu?  Cemaatle namaz kılarken kıbleden farklı bir yöne dönmek

Bir insanın günde ortalama 7 saat uyuması gerektiğini vurgulayan Birsöz, şöyle konuştu:

Rüya, uykunun bekçisidir, uyku da vücudun. Dolayısıyla vücudun günde en az 7 saat uyuması gerekir. Yatağa yattığı halde uyuyamayan kişi, (Ben uyuyamayacağım) demek yerine (Ben uyumadan da durabilirim) derse, bu iyi bir psikolojik telkin olur ve uykuya karşı duyulan gerilimi azaltır.

Okudunuz mu?  Avamil terkip konuları: innellahe teala alimü külli şeyin, bu metnin aydın terkibi

Biyolojik saat

Uzman Doktor İsmail Öktem de düzenli bir uyku için gereken en önemli koşulun vücudun sahip olduğu biyolojik saate dikkat etmek olduğunu söyledi.

Biyolojik saatin bozulmasının uykusuzluğa ve ilerleyen aşamalarda da depresyona neden olacağını belirten Öktem şunları söyledi:

İnsan vücudunun mükemmelliklerinden biri, kuşkusuz biyolojik saattir. İçimizdeki bu saat uykumuzu ayarlar. Düzenli olarak uyuyabilmek için gereken en önemli şart, erken yatıp, erken kalkmak. Günümüzün endüstriyel insanı ne yazık ki dengeli uyumayı bilmiyor.

Okudunuz mu?  Yasin duası yasin suresinden önce mi sonra mı?

Gece geç saatlerde yatan insan hafta içi erken, hafta sonları ise geç saatte yatağını terk ediyor. Dolayısıyla biyolojik saat düzeni bozuluyor, uykusuzluk başlıyor. Kortizol adlı bir hormon bizim uykumuzu düzenler. Akşam saat 23.00′de yatan birinin vücudu sabah saat 04.00 gibi bu hormonu salgılamaya başlıyor ve saat 10.00 civarında en üst seviyede duruyor. Eğer bu saatten önce yatağı terk etmezseniz saatinizi bozarsınız.

Okudunuz mu?  Tövbe etmek ibadet etmek istiyorum nerden başlamalıyım

Yorum: Gece yatamamanın sebepleri nelerdir? Neden Uyku Gelmez?

Kayıtsız Üye
Ben yaklasik 1 aydir sabahliyorum uyuyamiyorum kafami yastiga ne zaman koysam uykuya dalamiyorum ve bitkn dusuyorim şuan gece 12 den bu saate ayaktadim


Yorum: Gece yatamamanın sebepleri nelerdir? Neden Uyku Gelmez?

Kayıtsız Üye
Ben iki aydir sabah 6 ya kadar yatamiyorum uykum yok yatincada öglen 1 e kadar uyanamiyorum uyku düzenim bozuldu

Okudunuz mu?  Sünnet davetiyesi yazıları

Kayıtsız Üye
ben 2 yıldır uyuyamıyorum ve artık bundan sıkıldım
kafamı yastığa koyuyorum ve tüm uykum gidiyor
artık sabah kalkıp okula gidecek halim kalmıyor


Kayıtsız Üye
ben bu gece hiç uyuyanadim ve halen uykum gelmiyor ne gibi raharsizlik yasiyorum farkinda bile degilim

Okudunuz mu?  Erotik flim izlemek gunahmıdır, neden gunahtır

Kayıtsız Üye
Ben yaklasik 5 yildir uykusuzluk sorunu yasiyorum onceleri gece uyumadigim gunduz saat 14-15civari uyuyordum bu sure içinde tedavi oldu uyku hapi onceleri iyi geldi sonra onunda faydasi olmadi bugittikce artmaya basladi 3 gun uyku uyumadigimi biliyorum şuan 2 ci gecedir uyuyasiyorum ne yapacagimi sasirdim


Kayıtsız Üye
Merhaba Kardeşim bende bir senedir uykusuzluk çekiyorum halada sebebini bulmuş değişim. Yaptıgım araştırmalarda senin uyku düzenin bozulmuş gözüküyor. Bunuda düzeltmek için uzmanlar erken yatmanın tam aksine hergün uyuduğun saati bir saat geçirerek istediğiniz saate kadar kaydırın diyorlar. Umarım faydası olur Allah acil şifalar versin.

Okudunuz mu?  Dinde samimiyet ne demektir

Kubra k
Kafanizda her ne kadar düşünce varsa hepsini bir kenara atin bence.


Kayıtsız Üye
Ben ne zaman sitres olsam uykum kaçıyor uyuyamıyorum çok kötüyüm ya Allah yardımcımız olsun arkadaşlar

Allah yardımcımız olsun arkadaşlar takmayin hiç bir şeyi


uyku neden gelmez, insanın uykusu neden gelmez, insanın neden uykusu gelmez

Bu kategoride yer alan Devrin mürşidi kamili kim? Mürşidi kamil Her devrin bir mürşidi olması gerekiyor mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gece yatamamanın sebepleri nelerdir? Neden Uyku Gelmez? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.