Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:50
missa
Abone

Kuranda geçen meyveler ve sebzeler

Kuranda geçen meyveler ve sebzeler

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar kutsal kitabımız kuranda geçen meyveler ve sebzeler hakkında bilgiler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: Kuranda geçen meyveler ve sebzeler

maydın
Kuran’da Bahsi Geçen Meyve, Sebze, Ağaç, Bitki İsimleri

KURAN’DA GEÇEN MEYVE İSİMLERİ

Hurma

Asmalı ve asmasız bahçeleri, hurmaları ve tadları farklı ekinleri,zeytinleri ve narları -birbirine benzer ve benzeşmez- yaratan O’dur. Ürün verdiğinde ürününden yiyin ve hasad günü hakkını verin; israf etmeyin. Çünkü O, israf edenleri sevmez. (Enam Suresi, 141)

asma, nar, zeytin, hurma

Yeryüzünde birbirine yakın komşu kıtalar vardır; üzüm bağları, ekinler, çatallı ve çatalsız hurmalıklar da vardır ki, bunlar aynı su ile sulanır; ama ürünlerinde (ki verimde ve lezzette) bazısını bazısına üstün kılıyoruz. Şüphesiz, bunlarda aklını kullanan bir topluluk için gerçekten ayetler vardır. (Rad Suresi, 4)

üzüm bağları,ekin ve hurma

Onunla sizin için ekin, zeytin, hurmalıklar, üzümler ve meyvelerin her türlüsünden bitirir. Şüphesiz bunda, düşünebilen bir topluluk için ayetler vardır. (Nahl Suresi, 11)

Okudunuz mu?  32 farzın anlamları veya açıklamaları

ekin, zeytin, hurma, üzüm

Hurmalıkların ve üzümlüklerin meyvelerinden kurdukları çardaklarda hem sarhoşluk verici içki, hem güzel bir rızık edinmektesiniz. şüphesiz aklını kullanabilen bir topluluk için, gerçekten bunda bir ayet vardır. (Nahl Suresi, 67)

hurma, üzüm

"Ya da sana ait hurmalıklardan ve üzümlerden bir bahçe olup aralarından şarıl şarıl akan ırmaklar fışkırtmalısın." (İsra Suresi, 91)

hurma, üzüm

Onlara iki adamın örneğini ver; onlardan birine iki üzüm bağı verdik ve ikisini hurmalıklarla donattık, ikisinin arasında da ekinler bitirmiştik. (Kehf Suresi, 32)

hurma, üzüm, ekin

Derken doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi. Dedi ki: "Keşke bundan önce ölseydim de, hafızalardan silinip unutuluverseydim." Altından (bir ses) ona seslendi: "Hüzne kapılma, Rabbin senin alt (yan)ında bir ark kılmıştır." Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin." (Meryem Suresi, 23-25)

hurma

Böylelikle, bununla size hurmalıklardan, üzümlüklerden bahçeler-bağlar geliştirdik, içlerinde çok sayıda yemişler vardır; sizler onlardan yemektesiniz. (Müminun Suresi, 19)

Okudunuz mu?  İbadet etmeyi bıraktım

hurma, üzüm

"Ekinler ve yumuşak tomurcuklu göz alıcı hurmalıklar arasında?" (Şuara Suresi, 148)

ekin, hurma

Biz, orada hurmalıklardan ve üzüm-bağlarından bahçeler kıldık ve içlerinde pınarlar fışkırttık: (Yasin Suresi, 34)

üzüm, hurma

Ve birbiri üstüne dizilmiş tomurcuk yüklü yüksek hurma ağaçları da. (Kaf Suresi, 10)

hurma

Onda meyveler ve salkımlı hurmalıklar var. (Rahman Suresi, 11)

hurma

İçlerinde (her türden) meyve, eşsiz-hurma ve eşsiz-nar vardır. (Rahman Suresi, 68)

hurma, nar

Zeytinler, hurmalar, (Abese Suresi, 29)

Nar

O, gökten su indirendir. Bununla herşeyin bitkisini bitirdik, ondan bir yeşillik çıkardık, ondan birbiri üstüne bindirilmiştaneler türetiyoruz. Ve hurma ağacının tomurcuğundan da yere sarkmış salkımlar, -birbirine benzeyen ve benzemeyen- üzümlerden, zeytinden ve nardan bahçeler (kılıyoruz.) Meyvesine, ürün verdiğinde ve olgunluğa eriştiğinde bir bakıverin. Şüphesiz inanacak bir topluluk için bunda gerçekten ayetler vardır. (Enam Suresi, 99)

Okudunuz mu?  3 haftalık bebek alınırsa günah olur mu

üzüm, nar, zeytin, hurma

İçlerinde (her türden) meyve, eşsiz-hurma ve eşsiz-nar vardır. (Rahman Suresi, 68)

nar, hurma

Muz

Üstüste dizili meyveleri sarkmış muz ağaçları, (Vakıa Suresi, 29)

Muz (Vakıa Suresi, 28 de kiraz)

İncir

İncire ve zeytine andolsun, (Tin Suresi, 1)

incir, zeytin

Siz (ise şöyle) demiştiniz: "Ey Musa, biz bir çeşit yemeğe katlanmayacağız, Rabbine yalvar da, bize yerin bitirdiklerinden bakla, acur, sarmısak, mercimek ve soğan çıkarsın." (O zaman Musa "Hayırlı olanı, şu değersiz, şeyle mi değiştirmek istiyorsunuz? (Öyleyse) Mısır’a inin, çünkü (orada) kendiniz için istediğiniz vardır" demişti. Onların üzerine horluk ve yoksulluk (damgası) vuruldu ve Allah’tan bir gazaba uğradılar. Bu, kuşkusuz, Allah’ın ayetlerini tanımazlıkları ve Peygamberleri haksız yere öldürmelerindendi. (Yine) bu, isyan etmelerinden ve sınırı çiğnemelerindendi. (Bakara Suresi, 61)

bakla, acur, sarmısak, mercimek ve soğan


Cevap: Kuranda geçen meyveler ve sebzeler

melle
Kur’an da adı geçen meyve ve sebzeler hakkında bilgi verdiğin için Allah sana rahmet eylesin masum

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin güzel ahlakını anlatan hadisler

Yorum: Kuranda geçen meyveler ve sebzeler

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar merhaba, elhamdulillah muslumanim ama kafama takılan abi sorular var. Kuran’da geçen meyveler demişsiniz bende bunu arıyordum Google’da bu sayfayı buldum. Neden bir portakal, kiwi’den bahsedilmiyor? Neden hep Arap bilgesinde yetişen meyveler var. Allah her şeyi gören ve bilen ise Amerika da, ya da Asya’da yetişen meyveleri neden görememiş?
Ya da sadece Muhammet kendi gördüklerinden bahsetmiş ama o zaman da soru işaretleri çoğalıyor.


arifselim
Bu aklına gelen sorular senin kendi kafanın içinde olan sana ait boş ve gereksiz düşüncelerdir. İyice okumadığın anlaşılıyor. Kuranı kerimde bir çok olayı bilim adamlarının bin yıl sonra çözebildiği haberleri ta o zamandan haber vermiştir. Kaldı ki kuranda herşey yazılı olarak açıklanmamıştır.

Bütün alemlere rahmet olan sevgili peygamberimiz Muhammed aleyhisselam senin aklına gelen bu saçmalıklardan münezzehtir.


öylesine
yukarda ki meyvelerden amerika,asya,afrikada yetişeni yok mu ki öyle diyorsun kardeşim.portakal geçse bu sefer neden muz geçmiyor mu diyeceksin.-ki portakal bir hadisde vardı yanlıs hatırlamıyorsam.Ayrıca kuranda ki meyveler,yemişler senin ismini geçmesini isdediklerine nazaran daha çok faydalı ve hikmetlidir bilimsel olarakta bu böyledir.bu diğerlerini küçümsemek değildir tabi.

Okudunuz mu?  Pişmanım ama bir türlü tevbe edemiyorum neden?

Kayıtsız Üye
birde şu var kuran-ı Kerim şifalı bitkiler kitabı değildir tatbiki bazı meyvelerin ismi geçiyor ama bütün meyvelerin ismi geçmesine gerek yok. Allah ben hangi millete peygamber göndermiş sem onların dilinde gönderdim buyuruyor. Onların daha iyi anlayabilmeleri için kendi çevrelerinden misaller vermiştir .Bir çok yerde de türlü türlü yemişler yarattık demiştir. insanın hiç görmediği bir meyvenin ismi geçse Allah o meyve üzerinden nasıl örnek gösterecek? Allah gösterir ama insanlar nasıl anlayacak? Şimdi bir düşünelim insanlar yeni bir dini öğreniyorlar ama hiç bilmedikleri meyveler sebzeler var mış. Adamlar demez mi ey Allah’ım madem bu meyveleri yarattın bize niye vermedin diye birde durup dururken kafaları karışacak. Zaten yeni öğreniyorlar İslamı.

Okudunuz mu?  Geçici dövme ve yapışkanlı dövme yaptırmak günah mı

Kayıtsız Üye
K.kerim arap toplumunu arabistan da indi ilk muhatap araplardı yani en iyi anlatmak için bildikleri şeyleri örnek verdi Allah mesela deve yi örnek verdi
deve yerine dinazordan bahsetseydi Allah arap bilmediği için anlayamazdı senin anlamadığın gibi.


Kayıtsız Üye
İncir Kuran’da 1 kez, Zeytin 7 kez geçiyor. Bunlar beraber yendiğinde sağlığa çok faydası var.


Kayıtsız Üye
Sen nasıl bir müslümansın kardeşim ?hem elhamdulillah müslümanım diyorsun hemde Allah ,ı sorguluyorsun sizin gibi cahiller tarafından gençlik yok olup gidiyor insanlar din değiştiriyor açıp önce Kuranı kerimi bir baştan aşağı okuyun olmadı bir tane app indirin mealini dinleyin Allah bilir siz bilmezsiniz Allah’ü tealla sanamı sorucak neyi bildirip neyi bildirmeyeceğini ?lütfen sorularınızı dikkatli ve düşünerek sorun olmazsa sorunuzun cevabın kuranı Kerim’e. Bakarak bulun ve yahut okuyun cahil olduğunuz sorunuzdanda anlaşılıyor araştırmak o kadarda zor olmamalı Allah akıl vermiş kullanmak okadarda zor değil bunlar bize hep geri dönecek zamanı geldiğinde

Okudunuz mu?  Nefsime hakim olamıyorum sürekli cünüp geziyorum

Kayıtsız Üye
Yedi zeytin bir incir gençlik iksiridir.bunu araştırıp faydalarını gören yedi japon bilim adamı müslüman olmuştur.Kuranı kerim şifadır.nurdur.tabiat bir kitap.Kuran onun tefsiridir.anlamak isteyene


Kayıtsız Üye
Rabbimiz neden diğer meyvelerden bahsetmiyor…diyen kullanıcı. ..dünyada sizin bildiklerinizin yüzlerce katı bilmediginiz meyve ve zebze var.Rabbim en şifalısını söylemiş.ve her işi ehline sorun demiş. Sen meyvelerin icerik ve faydalarını öğrenmek istiyorsan git doktorlara veya o meslekle uğraşanlara sor.onlar ince ayrintisina kadar anlatirlar sana.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar aklınıza takılmasın peygamber efendimiz en çok kabak yemeğini severmiş Àma KABARTAN bahsedilmemistit.Sebebini dilim döndüğünde anlatayım Kuranı Kerimde bahsedilen bu meyveler ve sebzeler vücudun bütün isteklerini karşılıyor mesela HURMA yediğimizde vücudumuza gerekli tum magnezyum potasyum fosfor Demir karşılıyor Hergün 10 tane muz yesen şeker hastası oluyorsun ama 10 tane hurma yediğinde vücudundaki mineralleri dengede tutuyor..hem vücudu temizliyor bağırsaklarda pirebiyotikleri arttırıyor. Zeytin nar vs bahsedilen gıdalar vücuda yüzde yüz yararı olan yararı olmasıyla beraber zararı da çok olan gıdalar değil. ÖRNEĞİN 1 ELMA YERSENİZ SAGLIKLI OLURSUNUZ DENİYOR KURANDA ADI GEÇMİYOR NEDEN ARAP ÜLKESİNDE YAŞAMIŞ ALİMLERİN BİRİ MUHIDDIN ARABI NE DİYOR BAKALIM 1 ELMA YEDİĞİMİZDE FAYDASINI GÖRÜYORUZ AMA ONUN SIKINTISINI 1 AY DAN ÖNCE ATAMIYORUZ DEMİŞ. VELHASIL BUNA DAYANILARAK YAPILAN ARAŞTIRMALARDA ELMANIN FAYDALI OLDUĞU AMA YARARININ YANINDA VÜCUDUMUZDA OLUŞTURDUĞU TOKSİN ETKİSİNDEN 1 AYDA KURTULAMADİGİMİZİ İSPATLAMİSLAR. PEYGAMBERİMİZ HAYATINDA HİÇ UN VE UNDAN OLUŞAN GIDALARI TÜKETMEMIS TAVSİYEDE ETMEMİŞTİR. ARPA EKMEĞİ BİLE YEMEMİŞTİR. OYSAKİ ARAP ÜLKELERİNDE BUĞDAY VE ARPA YETİŞİYOR. KURANDA BUĞDAY DAN BAHŞEDİLMİŞ AMA SADECE ALLAHIN DELİLİ OLARAK GÖSTERİLMİŞ AMA GIDA OLARAK BAHSEDİLMEMİSTİT. ÇÜNKÜ VÜCUDUMUZA FAYDASI YOKTUR.HAYVANLAR İÇİN YARATILMIŞTIR. GÜNÜMÜZDE CANAN KARATAY HOCA VAR TAMAMIYLA AMERİKADA YAŞAMIŞ BİR DOKTOR OLARAK ARADA VİTAMİNLER ÜZERİND BIRCOK ARAŞTIRMADA BULUNMUŞ ASLA UN VE ÜRÜNLERİ UZAK DURUN DİYOR. 40 ZEYTİN YİYİN AMA 1 DİLİM EKMEK YEMEYIN DİYOR. …..40 ZEYTİNİN ZARARI OLMUYOR 40 HURMANİNDA AMA 1 DİLİM EKMEK NELER YAPIYOR.YANI KURANDA BİZE SAĞLIKLI OLAN 4 BİTKİDEN BAHSEDİYOR. ZATEN GÜNÜMÜZE KADAR GETİRİLEN GIDALAR YA AŞI YA GENETİK YADA TÜRETİLMİŞ BİR ŞEKİLDE ÖNÜMÜZE GELİYOR BU 4 GIDA DÜNYA KURULDUĞUNDAN BERİ AYNI ÜRÜNÜ VERİYOR DEĞİŞİKLİK YOK.

Okudunuz mu?  Müezzinin görevleri nelerdir ?

Kayıtsız Üye
Türlü türlü nimetler yazıyor ALLAH herşeyi yaratandır.rahman ismiyle her canlıya rızık veren Odur Amerika ya bile lakin ahirette RAHİM ismiyle cennette müslümanlara verecek imtihanı kazanan akla gelmeyecek nimetlere kavuşacak tır.Rahman süresi mealine bakınız


Kayıtsız Üye
Şimdi kardeşim ALLAH niye görememiş diye bir lakırdı senin kalbinde bazı sıkıntılar olduğunun göstergesidir.. Kuran da bazı kelimeler bütünü kast edere bazıları mana dan maddeye işaret eder… Örneğin bir kaç yıl içinde der bu 1 den 9 a kadar olanı ifade eder… Bazı sebze meyvelerden bahsedilmesi de böyle bir durumdur…şimdi efendimizin yaşadığı bölge de olmayan bir meyveyi söyleseydi arap toplumu onu nereden bilecekti…ama bu değil ki ilmi ilahide herşey uygun ortam hazırlanıp yetiştirilemez..mesela yaz meyvesini kışın ortasında uygun ortamında yetiştirebilirsin..dışarda kar yağarken… Bazı ayetler temsilidir…bazılar katı kesin…şu dünya saatte kaç km hızla nasıl dönüyor şaşırmıyor musun ya da sema da yıldızlar kandil olmuş bak yerlerinde görevlerini bekliyor…milyarlarca dünya gb gezegen var ..bunu yapan kudret senin kalbini heyacanlandırmıyorsa olmuşsun sen…kalbini dirilt…aldattığın da aldanan da sensin…selam ve dua ile…

Okudunuz mu?  Düşünce ile hayal edilen adak geçerli mi

Kayıtsız Üye
Allah nasıl dilerse öyle olur yani hangi meyveleri sebzeleri vermişse onlar bir kat daha önemli bizim için ama diğer meyvelerin yararı yok faydasız diyemeyiz 😊


kuranda geçen meyveler, kuranda gecen yiyecekler, kuranda adı geçen meyveler

Bu kategoride yer alan Besmele nerelerde kullanılır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuranda geçen meyveler ve sebzeler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.