Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:38
Sure Ayet
Yönetici

Kuranda geçen rızık ayetleri

Kuranda geçen rızık ayetleri

Kayıtsız Üye
Kuranda geçen rızık ayetleri nelerdir kuranı kerimde rızık hakkında ayetler verir misiniz ?


Cevap: Kuranda geçen rızık ayetleri

Hoca
Kuranda geçen RIZIK kelimesi hakkında ayet mealleri

2. Sure (Bakara Suresi), 57. Ayet
Bulutu üstünüze gölge yaptık. Size, kudret helvası ile bıldırcın indirdik. "Verdiğimiz rızıkların iyi ve güzel olanlarından yiyin" (dedik). Onlar (verdiğimiz nimetlere nankörlük etmekle) bize zulmetmediler fakat, kendilerine zulmediyorlardı.

2. Sure (Bakara Suresi), 172. Ayet
Ey iman edenler! Eğer siz ancak Allah’a kulluk ediyorsanız, size verdiğimiz rızıkların iyi ve temizlerinden yiyin ve Allah’a şükredin.

Okudunuz mu?  Ayetel kürsi hangi surenin kaçıncı ayetidir

2. Sure (Bakara Suresi), 212. Ayet
İnkar edenlere dünya hayatı süslü gösterildi. Onlar iman edenlerle alay etmektedirler. Allah’a karşı gelmekten sakınanlar ise, kıyamet günü bunların üstündedir. Allah dilediğine hesapsız rızık verir.

2. Sure (Bakara Suresi), 254. Ayet
Ey iman edenler! Hiçbir alış verişin, hiçbir dostluğun ve hiçbir şefaatin olmadığı kıyamet günü gelmeden önce, size rızık olarak verdiklerimizden Allah yolunda harcayın. İnkar edenler ise zalimlerin ta kendileridir.

Okudunuz mu?  Besmelesiz tebbet suresi

3. Sure (Âl-i İmrân Suresi), 27. Ayet
"Geceyi gündüze sokarsın, gündüzü geceye sokarsın. Ölüden diriyi çıkarırsın, diriden ölüyü çıkarırsın. Dilediğine de hesapsız rızık verirsin."

3. Sure (Âl-i İmrân Suresi), 37. Ayet
Bunun üzerine Rabbi onu güzel bir şekilde kabul buyurdu ve onu güzel bir şekilde yetiştirdi. Zekeriya’yı da onun bakımıyla görevlendirdi. Zekeriya, onun bulunduğu bölmeye her girişinde yanında bir yiyecek bulurdu. "Meryem, Bu sana nereden geldi?" derdi. O da "Bu, Allah katından" diye cevap verirdi. Zira Allah, dilediğine hesapsız rızık verir.

Okudunuz mu?  Mehmet akif ersoyun asr süresi ile ilgili şiiri

5. Sure (Mâide Suresi), 88. Ayet
Allah’ın size rızık olarak verdiklerinden helal, iyi ve temiz olarak yiyin ve kendisine inanmakta olduğunuz Allah’a karşı gelmekten sakının.

5. Sure (Mâide Suresi), 114. Ayet
Meryem oğlu İsa, "Ey Allahım! Ey Rabbimiz! Bize gökten bir sofra indir ki; önce gelenlerimize (zamanımızdaki dindaşlarımıza) ve sonradan geleceklerimize bir bayram ve senden (gelen) bir mucize olsun. Bizi rızıklandır. Sen rızıklandıranların en hayırlısısın" dedi.

Okudunuz mu?  Kuranda Evlilikle İlgili Ayetler

6. Sure (En’âm Suresi), 142. Ayet
Yine O, hayvanlardan da irili ufaklı var edendir. Allah’ın size rızık olarak verdiğinden yiyin de şeytanın adımlarına uymayın. Çünkü o, sizin için apaçık bir düşmandır.

6. Sure (En’âm Suresi), 151. Ayet
(Ey Muhammed!) De ki: "Gelin, Rabbinizin size haram kıldığı şeyleri okuyayım: Ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anaya babaya iyi davranın. Fakirlik endişesiyle çocuklarınızı öldürmeyin. Sizi de onları da biz rızıklandırırız. (Zina ve benzeri) çirkinliklere, bunların açığına da gizlisine de yaklaşmayın. Meşrû bir hak karşılığı olmadıkça Allah’ın haram (dokunulmaz) kıldığı canı öldürmeyin.İşte size Allah bunu emretti ki aklınızı kullanasınız."

Okudunuz mu?  Kevser suresi kaç ayettir?

Cevap: Kuranda geçen rızık ayetleri

mumsema
Kuranı kerimde geçen rızık konulu ayetler

  • 40. Sure (Mü’min Suresi), 64. Ayet
    Allah, yeryüzünü sizin için karar kılma yeri, göğü de binâ yapan; size şekil verip de şekillerinizi güzel kılan ve sizi temiz şeylerle rızıklandırandır. İşte Rabbiniz Allah! Âlemlerin Rabbi Allah ne yücedir!
  • 42. Sure (Şûrâ Suresi), 12. Ayet
    Göklerin ve yerin anahtarları O’nundur. Dilediğine rızkı bol verir ve (dilediğine) kısar. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilendir.
  • 42. Sure (Şûrâ Suresi), 19. Ayet
    Allah kullarına çok lütufkârdır, dilediğini rızıklandırır. O, kuvvetlidir, mutlak güç sahibidir.
  • 42. Sure (Şûrâ Suresi), 27. Ayet
    Allah kullarına (tümüne birden) rızkı bol bol verseydi, yeryüzünde mutlaka azgınlık ederlerdi. Fakat O, rızkı dilediği ölçüde indirir. Şüphesiz O, kullarından hakkıyla haberdardır ve onları hakkıyla görendir.
  • 51. Sure (Zâriyât Suresi), 22. Ayet
    Gökte rızkınız ve size vaad olunan şeyler vardır.
  • 51. Sure (Zâriyât Suresi), 23. Ayet
    Göğün ve yerin Rabbine andolsun ki o (size vadolunanlar), sizin konuşmanız gibi gerçektir.
  • 51. Sure (Zâriyât Suresi), 56. Ayet
    Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.
  • 51. Sure (Zâriyât Suresi), 58. Ayet
    Şüphesiz Allah rızık verendir, güçlüdür, çok kuvvetlidir.
  • 65. Sure (Talâk Suresi), 2. Ayet
    Boşanan kadınlar iddetlerinin sonuna varınca onları güzelce tutun, yahut onlardan güzelce ayrılın. İçinizden iki âdil kimseyi şahit tutun. Şahitliği Allah için dosdoğru yapın. İşte bununla Allah’a ve ahiret gününe inanan kimselere öğüt verilmektedir. Kim Allah’a karşı gelmekten sakınırsa Allah ona bir çıkış yolu açar.
  • 65. Sure (Talâk Suresi), 3. Ayet
    Onu beklemediği yerden rızıklandırır. Kim Allah’a tevekkül ederse, O kendisine yeter. Şüphesiz Allah emrini yerine getirendir. Allah her şeye bir ölçü koymuştur.
Okudunuz mu?  Yasin suresi hızlı okunuşu dinle

Cevap: Kuranda geçen rızık ayetleri

Kayıtsız Üye
Bugün rüyamda bir ayet söyledim fakat tam olarak hatırlamıyorum hangisi olduğunu.
Rüyamda şöyle dedim; Karınca dahil her canlının rızkını veren Allah’tır. Buna yakın bir ayeti cevap olarak artar mısınız?


Kayıtsız Üye
2:22 – O (Rabb) ki yeri sizin için bir döşek, göğü de bir bina yaptı. Gökten su indirdi, onunla size rızık olarak çeşitli ürünler çıkardı. Öyleyse siz de, bile bile, Allah’a eşler koşmayın.ha

Okudunuz mu?  Ayetel kürsi kolay ezberleme

rızık ayetleri, kuranda rızık suresi, Kuranda rızık ayetleri

Bu kategoride yer alan Teheccüd namazında hangi sureler okunur ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuranda geçen rızık ayetleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.