Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:37
dualar
Yönetici

Peygamberimizin Cenaze Duası

Peygamberimizin Cenaze Duası

Hoca
Cenaze Duası

Ebû Hureyre, Ebû Katâde ve Ebû İbrahim el-Eşhelî’nin sahâbî olan babasından radıyAllahu anhüm rivayet edildiğine göre Nebî sallAllahu aleyhi ve sellem bir cenaze namazı kıldı ve şöyle dua etti:

Allahım! Dirilerimizi ve ölülerimizi, küçüklerimizi ve büyüklerimizi, erkeklerimizi ve kadınlarımızı, burada bulunanlarımızı ve bulunmayanlarımızı bağışla! Allahım! Bizden hayatta bırakacaklarını İslâm üzere yaşat. Öldüreceklerini iman ile öldür. Bizi bu cenazede bulunmanın sevabından mahrum etme ve ondan sonra bizi fitneye düşürme!

Okudunuz mu?  Hadislerle İstiskâ (Yağmur ) Duası (Arapça Türkçe Anlamı)

(Tirmizî, Cenâiz 38 -Eşhelî ve Ebû Hüreyre’den-; Ebû Dâvûd, Cenâiz 56.)


Cevap: Peygamberimizin Cenaze Duası

AYSEVEN
cenaze namazı her müslümanın öldükten sonra onun için yapılması gereken ibadettir farzdır cenaze namazında yapılan bu dua ise çok anlamlı ve aslında üzücü


cenaze duası, cenaze duası, Peygamberimizin cenaze için okuduğu dua

Bu kategoride yer alan Teheccüd Duası (Arapça Türkçe) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimizin Cenaze Duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.