Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:27
missa03
Abone

Emek ile ilgili hikayeler

Emek ile ilgili hikayeler

Kayıtsız Üye
Merhaba emek ile ilgili hikayeler paylaşır mısınız emek hakkında hikaye örneği istiyorum


Cevap: Emek ile ilgili hikayeler

maydın
Emek Vermeden Hiçbir Şey Olmaz

Hepimiz günlük hayatımızı devam ettirmek için belirli bir işte çalışıyoruz ya da okullarımıza devam ederek derslerimizde başarılı olmak belli bir çaba içindeyiz. İşte amacımız doğrultusunda harcadığımız bu enerjiye emek adı verilir. Bir işte başarılı olmanın olmazsa olmaz yolu o iş için emek harcamaktır. Emeksiz, zahmetsiz kazanılmış bir başarı söz konusu değildir. Eskiler derler ki emeksiz yemek olmaz.

Okudunuz mu?  İbni sina neyi buldu ve neler icat etti

Bu dünyada herkesin ulaşmak istediği bir amaç mutlaka vardır. Amacı olmayan bir insan zaten yaşayamaz. Herkesin kendince sorunları vardır;sorunu olmayan insan neredeyse yok. Bu sorunları aşmak ise ancak emek harcanarak mümkün olur. Çok nadirdir ki sadece şansla başarı yakalanabilsin. Bir insan bir amaca ulaşmak istediğinde o işi için çaba harcar, emek verirse neredeyse başaramayacağı iş yok gibidir. Bununla birlikte emek verilerek kazanılan başarının tadına doyum olmaz.

Okudunuz mu?  Kerahat vakti uyumak günah mı

Kişinin çalışarak kazandığı başarılar insanın her şeyden çok mutlu eder. İnsan olarak sahip olmak istediklerimiz hiçbir zaman bitmez. Başarılı oldukça yenisini isteriz. İstedikçe emek verir, emek verdikçe kazanırız. Bu nedenle bu mutluluğu yaşamak için kendimize hedefler belirlemeli ve bu hedefler doğrultusunda çalışıp emek harcayarak başarıya ulaşmalıyız. Unutmamak gerekir ki verilen emeklerin hiçbiri boşa çıkmaz. Yeter ki isteyin ve çalışın. Dünya kendi emeğinizle kazandıklarınız oldukça daha güzel bir yer haline gelecektir

Okudunuz mu?  Peygamber, Nebi ve Resul nedir?

Cevap: Emek ile ilgili hikayeler

Kayıtsız Üye
EMEKSİZ YEMEK OLMAZ

Tembel Keloğlan yine istemeye istemeye annesisinin zorlamasıyla ormana ağaç kesmeye gider. Isınmak için yakacak oduna ihtiyaçları vardır. Vardır da… her gün aynı işi yapmak çok sıkıcı gelmektedir Keloğlan’a. Böyle balta sallayıp ağaçları indireceğime, saatlerce baltayla parçalayacağıma bir dokunmakla bu iş hallolsaydı ya… diye kendi kendine söylenirken bir dev çıkıvermiş karşısına.
Tembel Keloğlan, sana istediğini vereceğim ama bu sefer dersini fena alacaksın demiş. Demiş demesine de Keloğlan sadece isteğinin yerine geleceğinden mutlu, gerisini dinlememiş bile.

Okudunuz mu?  Kabe imamları vahhabimidir?

Eliyle dokunduğu ilk ağaç oracıkta parçalara ayrılmış. Bir ağaç daha kesip birkaç gün gelmeyeyim bari demiş ve dokunduğu anda o da parçalara ayrılmış. Odunları taşımak için küfeye uzanmış ama dokununca o da diğerleri gibi dağılmış gitmiş. Yeni bir küfe için koşarak eve gitmiş. Kapıyı tutunca kapı, masaya dokununca masa, hangi eşyaya değerse anında parçalara ayrılıp, dağılıyormuş. Ne olduğunu o an anlamış ve var gücüyle bağırarak devi çağırmış.
Dev, kıs kıs gülerek ne istediğini sormuş. Aman dev, canım dev, ne demek istediğini çok iyi anladım. Ben gece gündüz balta sallamaya razıyım. Bundan böyle emek harcamadan kazanmak yok. Sen yeter ki annem eve dönmeden bütün eşyaları düzelt. Yoksa annem de beni bunlar gibi parçalara ayırır

Okudunuz mu?  Dua ederken elleri bitiştirmekmi yoksa açmakmı gerekir?

Cevap: Emek ile ilgili hikayeler

Kayıtsız Üye
İkiside güzel teşekkür ederim


Kayıtsız Üye
Emek ve Rızk ile ilgili yazdığınız bu hikayelere çok teşekkür ederim işime çok yaradı kim bu hikayeleri yazmışsa Allah onda razı olsun.


emek ve rızık ile ilgili hikayeler, emek ve rızık ile ilgili kısa hikayeler, emek ve rızık ile ilgili hikaye

Bu kategoride yer alan Yemin kefareti olarak kitap verilir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Emek ile ilgili hikayeler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.