Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:24
Namaz
Abone

Namaz hakkında skeçler

Namaz hakkında skeçler

Kayıtsız Üye
namazla ilgili sadece bir tanemi skeç var mı Namaz hakkında skeçler yayımlar mısınız ?


Cevap: Namaz hakkında skeçler

Fetva Meclisi
namaz piyesi

Sahne : bir oda, biraz loşluk var. Şeytan içeri girer. )

Şeytan:- bu insanları ne yapıp yapmalı kandırmalıyım.yoksa yoksa görevimi yapmamış olurum. kahretsin! Onlarda besmelesiz hareket etmiyorlar ki; yerken içerken, giderken çıkarken her zaman besmele çekiyorlar. Abdestsiz yere basmıyorlar. Bu yüzden içlerine giremiyor, onlara hâkim olamıyorum. Vaz mı geçeceğim hayııır ölünceye kadar onlarla uğraşacağım. Evin hanımı geliyor.
Anne: esselamün aleyküm ( der ve hafif sesle selamıgeri alır.) aleyküm selam verahmetullah. ( besmele çekerek mantosunu çıkarır. Askıya asar.) çok da yoruldum. ‘a şükürler olsun ki, namazımı camide kılmışım. Baksana saat kaç oldu. Kılmasaydım namazım kerahate kalacaktı. Şeytanda ne kadar sevinir di bilir misin? ‘ü Teala ezanla bizi huzurana çağırıyor. İşi-güçü bırakıp bize bunca nimetleri verenin davetine icabet etmek gerekir önce. Sonra işler bir şekilde yapılıyor nasıl olsa Neyse oturmadan bir pilav atayım. Az sonra çocuklar gelir. Acıkmışlardır şimdi onlar. Yemek geçikmesin ( der ve sahneden çıkar)
Şeytan: bu kadının namazına da engel olamıyorum. Dur seeeen…. Yemeği pişirirken besmele çekmesini unutturayım da o yemeğe ortak olayım. O zaman içlerine girer o insanlara hükmedebilir, dediklerimi yaptırabilirim. ( anne bir tepsi ile içeri gerer. Besmele çekerek pirinç seçmeye başlar.( kahretsin yine besmele çekti hiç unutmaz ki.( der kızarak sahneden çıkar. Anne işine devam eder tam kalkacağı sırada kapı çalınır. Elindekileri sehpanın üzerine bırakır ve kapıyı açar. Gelen kızı ve arkadaşıdır.)
Anne: hoş geldiniz buyurun.( ikisinide kuçaklar)
Kızlar: hoş bulduk anne. ( der üstlerini çıkarır askıya asarlar. )
K arkadaşı: hoş bulduk teyze. Nasılsınız?
Anne: elhamdülillah kızım ben iyiyim siz nasılsınız?
K arkadaşı: nasıl olalım işte. Okul. Dersler, ev bir koşturmadır gidiyor. Yorgunluktan çanımız çıkıyor.
ANNE: ne yapacaksın kızım dünya hayatı. Böyle oyalar işte insanı. (kızına dönerek) namazınızı kıldıız mı bak kerahate az kaldı.
KIZ: aman anne bir soluklanalım kılarız şimdi. Merak etme kazaya bırakmam.
ANNE:tamam siz namazınızı kıla durun ben de yemeğinizi hazırlarım şimdi.
ARKADAŞI: Annen hep böyle mi? Hala mı sana karışır?
KIZ: Aslında pek karışmaz ama namaz konusunda çok titizdir. Neyse biz de kalkalım da abdest alıpta namazımızı kılalım.
ŞEYTAN: Namaza kalkacaklar onları oyalamalıyım. Rehavet vermeliyim.( kızların yanına gider arkalarından öncearkadaşına sonra kızadönerek) henüz vakit var çokta yorgunsunuz. Daha vakit var biraz dinlenin. Sonra kılarsınız.
KIZ: çokta yorgunuz ama önce namazımızı kılalım da öyle oturur dinleniriz. ( kız hazırlanmak için kalkar örtüsünü değiştirir.katlayarak askıya yerleştirir
Oturur ve çoraplarını çıkarmaya başlar)
ŞEYTAN: kahretsin benim vesvese verdiğimi anladı. bunların namazlarına engel olmam lazım. Ona insan şeytanlarından birini göndermeli namazlarına öyle engel olmalıyım ( arkadaşının kulağına eğilerek) oyala onu. Sen daha da yorgunsun. Şimdi yorgun yorgun kalkacak namaz mı kılacaksın? Ona dersi hatırlat. Ne kadar da matrak geçmişti değimli?
( arkadaşı oturduğu koltuğa biraz daha yayılarak oturur.)

Okudunuz mu?  Domuz Eti Pişen Evde Namaz Kılınır Mı?

ARKADAŞI: Bugün ders ne kadarda matrak geçtideğilmi? Hele hele Muradın sorusu, hocayı nasıl kızdırdı. Sendersi başından sonuna kadar dinliyor görün sonra da hocam bu da nerden çıktı de.
KIZ: ( otururken) evet yel değirmeni hikayesi gibi.
ARKADAŞI:Nasıl yani?
KIZ: adamın biri rüzgarla çalışan yel değirmenine gitmiş. Değirmenciye nasılçalıştığını sormuş. O da anlatmış.işte rüzgar şu pervaneleri çevirir. O da taşın altındaki bilyeleri hareket ettirir. Taşta döner. Bizim adam dinlemiş dinlemiş… değirmenci anladın mı diye sormuş. Bizim ki ne dese iyi… Anladım anladım bu yel değirmeni ama bunun suyu nerden akıyor.(ızlar kahkaha atarlar)
ŞEYTAN:yaşasın onları oyaladım(der ve sevinir)
ARKADAŞI:aynen öyle Muratta başından sonuna kadar dinledi dinledi ve oda öyle dedi.Neyse bende bugün çok yoruldum (kızda başını yaslamıştır)
KIZ: ne kadar da yorulmuşuz. Şu yol da yok mu?insanı bitiriyor. Annemi ikna edebilseydim, fakültenin yakınında bir ev tutmak istiyordum.ama nafile.
AkADAŞI: ne güzel olurdu. Ben de kalırdım seninle. Bir iki de kafa dengi arkadaş bulurduk. Neyse annen ikna olmayacak, bizimkilerde tek başıma bana izin vermezler. … biraz uzanalım mı? Benim gözümden uyku akıyor.
ŞEYTAN: (arkadaşına) uyu uyu çok yorgunsun (kıza DÖNer) uyu uyu daha vakit var.
( ikiside uykuya dalarlar. .(Der ve sahneye doğru yönelir.) Uyuyun uyuyun, uyku ne güzel ne tatlıdır değil mi, hele sabah namazlarında. Hafta sonları kaldıran hoca da yok. Namaz kılmayanlar benimle arkadaşlık kurarlar (der ve kahkaha atarak sahneden çıkar. Anne bir müddet sonra içeri girer. Müşfik bir sesle )
ANNE:nasıl da uyuya kalmışlar.çok yorgun olmalılar. (kızana yaklaşır) kızım uyuya kalmışsınız.bakın kerahat oldu. Hadi kalkın da nazmınızı kılın. Sonra dinlenirsiniz.
KIZ: dalmışız konuşurken. Tamam tamam razı olsun.( der ve arkadaşına kalk Nermin namaz geçiyor. ( arkadaşının elinden tutarak kaldırır. Beraber abdest almaya giderler an nede odadan çıkar. Abdest alıp gelirler seccadeyi sererek namaza dururlar.
ŞEYTAN: (kızın sağ kulağına yanaşarak) sağa bak ( sol kulağına) sola bak . namazını çabuk kıl. Bak vakit geçiyor. ( kız hiçbirini yapmaz) öffff uymuyor bana uyduramadım kendime namazını bozduramadım. Dur hele arkadaşına gideyim ( döner ve onada sağ ve sol kulaklarına yaklaşarak ) sağa bak, sola bak. Namazını çabuk kıl. Zaten çok yorgunsun. Vaktin geçiyor. Çok dersinde var. ( arkadaşı tüm bunlara tabii olur.)( şeytan biraz uzaklaşır kendi kendine kıs kıs gülerek ) işte böyle namazı tavuğun yem yediği gibi kılacaksın. Güzel güzel… namazın bozuldu ha..ha…ha… esne esne ki,seni küçük şeytanlarıma bırakayım(der arkadaşı da esner ağzını kapamaz şeytan eliyle onun ağzına bir şey atar gibi yapar kız Düzgün kılarken arkadaşı hızlı hızlı ve etrafına bakarak kılmaktadır şeytan sahneye ilerler) cemaatle namz kılan lara giderin safları arlıklı olanların arsına girer, onların başlarına bir gem takar, başını imamdan önce rukü ve secdeye götürür, namazlarını bozarım. ise böylelerini kıyamette eşek başı olarak haşreder. Ha.. ha… ha… ( arkasına döner)şu kızın namazına engel olamadım. Dur sen duuur . ( arkadaşının Yanına yaklaşarak) parmaklarını çıtlat beni tesbih et.(kendi kendine ) güzeeel güzel. (kızadöner) parmaklarını çıtlat.. sağa bak sola bak. ( kız yapmadığı için kızar biraz uzaklaşarak kendi kendine ) şunu esneteyim. Ağzını kapamazsa içine küçük şeytanlarımı salarım. Dünyavî hırsı artar. Böylece bize itaat edecektir. ( der ve kıza yaklaşır o arada arkadaşı kalkmış koltuğa uzanmıştır.kıza yaklaşır ) esne esne ( der kız esnemez şeytan kızgın bir şekilde sahneden çıkar kız namazını aynı şekilde kılar ve bitirir. Duasını yapar)
KIZ: çokta yorgunum şurda biraz uzanayım (der ve uzanır)

Okudunuz mu?  İmam çeşitleri.. Kaç çeşit imamlık vardır?

2. sahne
Sahne mahşer günü anlatır. Sahnede 6 kişi pişman olmuş bir şekilde dövünmektedir.
— Ne yapıcağım ben şimdi. Hesap ne zormuş…
— Ne sıkıntılı bir an. Ne zaman bitecek…
KIZ: Ama ben namazlarımı kılmıştım. Niye buradayım. Ne zaman kurtul ucağım…
O sırada 2 zebani içeri girer.
ZEBANİ: Ayşe kızı nermin (der ve alır götürür.) Götürdüğü kişi hayır hayır diye bağırır.
Herkes tekrar dövünmeye başlar. Zebaniler içeri girer.
ZEBANİ: Zeynep kızı Rukiye!
KIZ: Hayır ben namazlarımı kılmıştım. Ne olur beni götürmeyin (der, zebaniler götürürler tam ateşe atacaklarken arkadan bir ses.

Okudunuz mu?  Eşim kadın doğum uzmanına muayene oldu. Bundan sonra gusül abdesti almadan namaz kılabilir mi, mezar ziyaret edebilir mi

NAMAZ: Durun der.(onları durdurur.)
KIZ: Sen de kimsin?
NAMAZ: Ben senin namazlarınım.
KIZ: Neden bu kadar geciktin? Neredeyse cehenneme atılacaktım.
NAMAZ: Hatırladın mı? Sen de beni hep geciktirirdin.(der ve perde kapanır.)

3.SAHNE

Kız secdede uyurken bir anda uyanır. Ellerini açarak sana şükürler olsun Rabbim rüyaymış. Der Secde eder ve perde kapanır.

Okudunuz mu?  Namaz kılmak istiyorum ama içimde istek yok acaba nazar falan mı değdi?

çocuklar için bu piyes çok etkili oluyor denenmiştir
tavsiye edilir….

alıntıdır…

Bu kategoride yer alan Namaz Surələri və Duaları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz hakkında skeçler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.