Anasayfa
9 Ağustos 2021, 3:12
Siyer
Yönetici

Uhud Savaşında Hz. Peygamberin ölmediğini ashabı kirama müjde veren sahabinin adı nedir?

Uhud Savaşında Hz. Peygamberin ölmediğini ashabı kiram’a müjde veren sahabinin adı nedir?

Hoca
Tebük Savaşına katılmayan münafıklar Hz. Peygambere gelerek, uydurdukları saçma mazeretlerle bağışlanmalarını talep ettiler. Bu arada ensar’dan üç sahabi de mazeretleri olmadığı halde savaşa katılmamış, ancak yalan söylemeyip Hz. Peygambere gerçeği olduğu gibi açıklamışlardı. Hz. Peygamber bu üç sahabiyi toplumdan tecrid etmekle cezalandırdı. Elli gün süren bu ceza, Cenab-ı Hakk’ın bu üç sahabiyi bağışlamasıyla son buldu( Tevbe suresi 118-119). Bu sahabilerden bir tanesi Hz. Peygamberin şairi olup, daha önce yapılmış tüm seferlere katılmıştır. Uhud Savaşında Hz. Peygamberin ölüm haberi yayıldıktan sonra Peygamberimizi ilk gören ve ashabı kiram’a müjde veren bu sahabinin adı nedir?
Cevap: Hz. Kâ’b b. Malik

 

Okudunuz mu?  Anne babaya küfür etmek günah mı?

Cevap: Uhud Savaşında Hz. Peygamberin ölmediğini ashabı kiram’a müjde veren sahabinin adı nedir?

HADİE
hz kab b. malik peygamber aşığı bir sahabeydi aslında bir savaşa katılmayarak efendimiz ceza versede sonradan değişmiş ve diğer harplarda yanında bulunmuştur

Bu kategoride yer alan Medinede, Mekkede ve Kudüste ilk ezanı okuyan sahabinin adı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Uhud Savaşında Hz. Peygamberin ölmediğini ashabı kirama müjde veren sahabinin adı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.