Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:44
Siyer
Yönetici

Kuranı Kerimin zorluk seferi olarak adlandırdığı savaşın adı nedir?

Kur’an’ı Kerim’in ‘zorluk’ seferi olarak adlandırdığı savaşın adı nedir?

Hoca
Bizans İmparatorluğunun Medine’ye saldıracağının haber alınması üzerine Hz. Peygamber ashabını savaş için hazırlanmaya çağırdı. Düşmanın çok kuvvetli olmasının yanında yaz mevsiminin en sıcak günleriydi ve Medine’de kıtlık vardı. Hurmaların ve diğer meyvelerin henüz olgunlaşmak üzere olduğu bir dönemde çok uzun bir sefere çıkmak hiç de kolay değildi. Kur’an’ı Kerim’in ‘zorluk’ seferi olarak adlandırdığı bu savaşın adı nedir?
Cevap: Tebük Savaşı

Okudunuz mu?  Yemen Meliki Tübba'nın Peygamber efendimiz (s.a.v)'a mektubu

Cevap: Kur’an’ı Kerim’in ‘zorluk’ seferi olarak adlandırdığı savaşın adı nedir?

HADİE
müslümanlar çok zorluklarla karşılaşmış ama iman güçleriyle her zorluğa göğüs germiş ahiret sınavlarını başarıyla geçmişlerdir tebük savaşıda çok çetin geçen bir savştı


zorluk savaşı, hangi savasa katilanlara zorluk ordusu denir

Bu kategoride yer alan Hz Muhammedin doğumu ile ilgili sorular ve cevapları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuranı Kerimin zorluk seferi olarak adlandırdığı savaşın adı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.