Anasayfa
30 Kasım 2023, 5:37
Siyer
Yönetici

Kureyş kabilesi ve Kureyzaoğulları arasındaki ittifakı bozan sahabinin adı nedir?

Kureyş kabilesi ve Kureyzaoğulları arasındaki ittifakı bozan sahabinin adı nedir?

Hoca
Hendek Savaşında düşman ordusundan bir asker Hz. Peygamber’e gelerek müslüman oldu. Düşman askerleri arasında bölünme meydana getirebileceğini ifade ederek Hz. Peygamberden izin istedi. Peygamberimiz Harp hiledir buyurarak ona gerekli müsaadeyi verdi. Kureyş kabilesi ve Kureyzaoğulları arasındaki ittifakı bozarak müslümanlara faydalı olan bu sahabinin adı nedir?
Cevap: Hz. Nuaym b. Mesud

Okudunuz mu?  Hz. Peygamberin hayatını inceleyen ilim dalına ne ad verilir?

Kureyş kabilesi ve Kureyzaoğulları arasındaki ittifakı bozan sahabinin adı nedir?


Cevap: Kureyş kabilesi ve Kureyzaoğulları arasındaki ittifakı bozan sahabinin adı nedir?

AYSEN
hz nuaym bin mesud müslüman olmadan önce keyfine düşkün eğlenn ve vaktini boş geçirip gezen tozan biriydi fakat yüce Allah onun kalbine islamın nurunu damlattı ve hendek savaşında müslüman oldu

Okudunuz mu?  Efendimiz in (sav) Sevgi Hakkındaki Sözleri

kureyzaoğulları, kureyş ittifakı

Bu kategoride yer alan Müşriklerin boykot ilanı ile ilgili sorular ve cevapları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kureyş kabilesi ve Kureyzaoğulları arasındaki ittifakı bozan sahabinin adı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.