Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:44
Siyer
Yönetici

Hz. Hamzayı şehit eden kişinin adı nedir?

Hz. Hamza’yı şehit eden kişinin adı nedir?

Hoca
Mü’minler, Uhud savaşında müşrikleri ağır bir yenilgiye uğratmış, ancak okçuların yerlerini terk etmesi üzerine kaçan müşriklerin geri dönmesi ve suvarilerin saldırılarıyla iki düşman arasına sıkışmışlardır. Hz. Hamza bu sırada bir kayanın arkasından atılan bir mızrakla şehit olmuştur. Hz. Hamza’yı şehit eden kişinin adı nedir?
Cevap: Vahşi b. Harb


Cevap: Hz. Hamza’yı şehit eden kişinin adı nedir?

AYSEN
hazreti hamza peygamberimizin amcasıydı ve onun çok acı bir şekilde şehit olamsına sebep olan kişi daha sonra müslüman olan vahşi b.harb tır efendimiz onun vefatıyla çok üzülmüşlerdir

Okudunuz mu?  Hz. Muhammedin Örnek Ahlakı

hz hamzayı öldüren adamın adı

Bu kategoride yer alan Peygamber Efendimiz Kaç Yaşında Vefat Etti ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Hamzayı şehit eden kişinin adı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.