Anasayfa
8 Mayıs 2021, 0:57
kandil
Yönetici

Kadir Gecesi kaç saat sürer?

Kadir Gecesi kaç saat sürer?

Kayıtsız Üye
Kadir gecesi kaç saat sürer Kadir gecesi ne zaman başlar Kadir gecesi ne zaman biter açıklar mısınız ?


Cevap: Kadir Gecesi kaç saat sürer?

Fetva Meclisi
Kadir Gecesi, 24 saat sürer; fazileti sadece gecesi ile sınırlı kalmaz, gündüzünü de kuşatır. Kadir Gecesi’nin gündüzünü diğer günlerden daha çok dua ve ibadetle geçirmek sünnet, bütün Müslümanların sorunları için çare duasında bulunmak ise müstehaptır.


Yorum: Kadir Gecesi kaç saat sürer?

Kayıtsız Üye
Merhaba her kesin ramazan ayini kutlarim.ben azerbaycanliyim su an kadir gecesinde kaç saat dua edib uyanik kalmam lazim oyrene bilirmiyim?

Okudunuz mu?  Miraç kandili ile ilgili ilahiler

Yorum: Kadir Gecesi kaç saat sürer?

arifselim
Merhaba kardeşim. Hayırlı ramazanlar. Kadir gecesinde en azından 10 – 15 dakika veya isteyen sabaha kadar da ibadetle geçirebilir. Ama azıcık da olsa bunun sevabı çok büyüktür. Bu konuda Peygamberimiz (sav) şöyle buyuruyor:

Okudunuz mu?  Mirac Gecesi Duası arapça türkçe

"Kadir gecesinde bir defa, Kadir sûresini okumak, (başka zamanda) Kur"ân-ı kerîmi hatmetmekten daha sevâptır. Bu gece koyun sağma müddeti kadar namaz kılmak, ibâdet etmek, bir ay her geceyi ibâdetle geçirmekten daha kıymetlidir."


Kayıtsız Üye
Merhaba din kardeşlerim kadir gecesi saat kacta başlar saat kacta sona erir bu soruyu sormak istiyorum sizlere

Okudunuz mu?  Şaban ayı yapılması gereken ibadetler

mum
Kadir gecesi akşam ezanı ile başlar ve sabah ezanı biter.


kadir gecesi saat kaçta biter, kadir gecesi kaç gün sürer, kadir qecesi kaç saat oyaq qalmak olar

Bu kategoride yer alan Allahı gören var mıdır? Hz. Muhammed (sav) Miraç'ta Allah'ı Gördü mü? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadir Gecesi kaç saat sürer? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.