Anasayfa
1 Ocak 2024, 22:01
Gusul
Yönetici

Gusülden önce idrar yapmak şart mı?

Gusülden önce idrar yapmak şart mı?

Kayıtsız Üye
– İdrar illede fazlaca yapılmak zorunda mı? Zorlanarak bir kaç damla yapılsa da kabul olur mu?

– Ben 31 çektim idrarını yapmaya çalıştım ama olmadı 5 dk felan beklemişimdir sonra gidip gusül aldım kabul olur cevap lütfen


Gusülden önce idrar yapmak şart mı?

arifselim
– Asıl önemli olan meninin kesilmesidir. Eğer meni akması durmuşsa idrar yapmak şartı yoktur.

– Meninin akması kesilmişse sürenin veya illa ki idrar yapmanın bir önemi yoktur ama eğer ki akmaya devam ediyorsa o zaman 15 – 20 dakika beklemek gerekebilir.


Cevap: Gusülden önce idrar yapmak şart mı?

Kayıtsız Üye
gusül abdesti almadan önce idrarımı yaptım ve gusül abdesti aldım ve bakkala gidip geldim sonra tuvalete girdim ve idrar yaptım idrarıma bakmadım fakar idrarımdan sanki meni çıkmış gibi bir his var içimde vesvese midir ne yapmalıyım?


Yorum: Gusülden önce idrar yapmak şart mı?

arifselim
His ile hareket edilemez. Kesin meni olduğunu bilmediğin sürece sana bir şey gerekmez boş yere vesvese yapma kendine. Zaten gusülden çnce idrarda yapmışsan artık akan meni bile olsa gusül gerekmez.

Okudunuz mu?  Gusül Abdestim Kabul Olmuyor

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm , ben cunup oldum. Ve direkt gusül aldım. İdrarımı yapmadığım gusülumün yarısında aklıma geldi. Hiç beklemedim ve gusül alcak kadar vakit geçmedi. Şöyle oldu ; Ben cünüp oldum ve sonra gusül aldım ama gusulümün yarısında idrarımı yapmadığımı ve hiç beklemediğimi fark ettim. Sonra idrarımı yapıp tekrardan gusül aldım. Gusülüm kabul oldu mu ? Nolur yardım lütfen. Teşekkür Ederim.


emre
Zaten guslü baştan almışsın. Ne sıkıntı kalmış olabilir ki.


Kayıtsız Üye
Merhaba boşaldıktan 10 dakika sonra idrarımı yaptım ama baktım ki hala zevk suyu gibi uzuyordu elimle kontrol ettim. Tekrar ikinci kez idrar yapmam gerekir mi yoksa direk abdeste girebilir miyim 1. İdarardan sonra uzasada uzamasada?


arifselim
Merhaba. Artık bu durumdan sonra direk guslünü alabilirsin daha fazla beklemene veya ikinci defa idrar yapmana gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm ben 3 gün hasta oldum. Ama bilmiyorum ne kokusu bilmiyorum ama özel bölge nin ordaki bacak arası kokuyordu. Bende meni olabileceğine karşı iyileştikten sonra gusül aldım. Fakat idrarımı çok yapamadım gusülüm kabul oldu mu ? Namaz kılabilir miyim ? Ama sonuçta bekledim günlerce hastayım sonuçta şimdide namaz kılabilir miyim ? Namza gidiyorum .

Okudunuz mu?  Gusülde Şaşırma

arifselim
Aleykum selam. Meni ancak şehvetle dışarı çıkarsa gusül gerektirir yoksa cünüp olmazsın. Bu kadar bunu beklemene de gerek yoktur. Tabiki de namazlarını kılabilirsin.


Kayıtsız Üye
Bir insan nasıl cunup olursa olsun(her türlü durum için) idrarini yaptıktan sonra gusül alırsa guslü gecerli olur mu?takıldğım nokta her turlu durum.


Şem’a
< idrarini yaptıktan sonra gusül alırsa guslü gecerli olur mu >
idrar yapmak, kanalda kalan meni çıkması içindir. İdrar yap sonra yıkan, meni kalsa bile gusül bozulmaz.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben cenabet oldum 5 10 dakika bekledim banyoya gittim gusül abdestimi aldım ama gusülden önce idrar yaptım mı şuphedeyim abdest sırasında idrar geldi ama yapmadım abdest kabul olmuş mudur


Şem’a
Gusülden önce idrar yapmayan, gusülden sonra meni akıntısı gelirse yeniden yıkanması gerekir.
Sözün özü, meni çıkmadığı sürece guslünüzde sorun olmaz


Essseee
Hocam selam un aleyküm benim sorum şu şekilde ortalama dört beş gün ilişkide bulunmadıgım zaman bazı bazı idrar yaptıktan sonra ardından idrarım geliyor gibi tekrar heladan ayrılmadan idrar için duruyorum fakat meni geliyor bu durum beni rahatsız ediyor ve namazlarımı kılmıyorum yıkanana kadar bu durumda cünüp mü sayılıyorum?

Okudunuz mu?  Gusül abdesti hangi durumlarda alınır

yusu’f
İdrar yapmanı tavsiye ederim çünkü meni geldikten sonra idrar ile kanalda kalan meniler çıkar bu yüzden yapman daha iyidir lakin yapmazsan da aldığın gusül bozulmaz.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum, kardeşim. Ben gusülden önce idrarımı yapmadım. Herhangi bir akıntıda gelmedi. Kabul olur mu? Ayrıca gusülden sonra idrarımı yapsam tekrar gusletmem gerekir mi?


afsarbeyi
Hayır tekrar gusül almana gerek yok.


Kayıtsız Üye
İhtilam olduktan sonra çokca işemek şart mı bir kaç damla dahi olsa idrar yapsam olur mu


ACİLSERVİS
Çokçaya gerek yok bir kaç damla da yeterli olur.


Kayıtsız Üye
Hocam selamın aleyküm.
Henüz 18 yaşındayım.
(Erkeğim) Meni geldikten sonra 3-4’er dakika aralarla idrara gittim. Neredeyse 3 defa tuvalete çıktım. 20 dakika boyunca bekledim. Bu esnada pek hareketli değildim sadece oturdum. Ve bir defa daha idrara çıktıktan sonra gusül almaya gideceğim.

Okudunuz mu?  Uzun saç ile gusül abdesti almak

1)Acaba bu kadarı meniyi atmış mıdır? Bu kadardan sonra meni gelse tekrar gusül almam gerekir mi?

2)Ancak içimde bir endişe var. Sanki ben gusül alana kadar duracak da banyodan çıkınca meni gelecekmiş gibi korkuyorum vesvese yapıyorum. Bu konuda ne söyleyebilirsiniz bana?

Teşekkür ederim, selamletle kalın.
Ramazan’ınız hayırlı olsun.


Kayıtsız Üye
Normalde her zaman idrar yapıp gusül alırım ancak bu sefer dalgınlığıma geldi atladım ve bunu gusül aldıktan sonra fark ettim. Gusülüm kabul olur mu?


ACİLSERVİS
Gusülden sonra meni çıkışı olmadıysa idrar yapmadan da guslün geçerli olur.


Kayıtsız Üye
Teşekkür ederim bu Ramazan günü içimi rahatlattınız. Allah’ın selamı üstünüze olsun…


Kayıtsız Üye
Epeyce yürümekten kastınız nedir. 10 dk bekleyip ve sonra wc gitmeden gusül aldım.bu arada mutfağa gittim geldim. Wc gidemedim çünkü hiç yoktu.birde sahur vakti çok yakındı ona yetişmek için acele ettim.yinede sonradan gelen akıntı abdest gerektirirmi.


ACİLSERVİS
Sahura yakın isen beklersin sahurunu yaparsın imsaktan sonra yıkanırsın. Oruca cenabet başlayabilirsin sakıncası yok. Güneş doğmadan abdestini alabilirsin.
Epey yürümek kırk adımdan fazla ve idrar yapmadan gusülden sonra kalan meni çıkarsa tekrar yıkanman gerekir.

Okudunuz mu?  Banyoya girince illa gusül almak mı gerekir

Kayıtsız Üye
Boşaldıktan sonra idrarımı yapmayı unutup gusül abdesti aldım sonra banyodan çıktıktan sonra bir fotoğrafa baktım sonra şehvetsiz bir şekilde gelen bir damla ıslaklık bar kilotumda gusülüm kabul olurmu


ACİLSERVİS
İdrar yapmadan veya yürüyüş yapmadan meni tekrar çıkarsa güslün bozulur.


ali46
selamunaleyküm benim bir sorum olacaktı ben cünup olduktan hemen sonra abdest alacaktım fakat idrar gelmedi bende evin içinde 40 adımdan fazla attım almış olduğum gusül kabul olur mu

bir de duştayken biraz zorladım kendimi az da olsa zorlama yoluyla idrar geldi bu şekilde de yapsam gusülüm kabul olur
ayrı ayrı cevaplarsanız sevinirim


arifselim
– Aleykum selam. İdrar gelmesi, adım atılması yada uzun bir süre beklenmesi de şart değildir . Esas olan meninin kesilmesidir, o kadar. 40 adım atmış olman da yeterlidir.

– Eğer idrar gelmişse meninin şehvetle çıkmasının önüne geçilmiş olur.

– İstibra ile cünüp kalmanın ne alakası var anlamadım.


Kayıtsız Üye
Sa Arkadaslar Benim Sorum Olcaktı Ben Gusul Almadan Once Idrarımı Yaptım Ve Guslumu Aldım Aldıktan 15 20 dk sonra yattıgım yerde uyuyakalmıssım Uykumda az bir şey meni gelmis tekrar gusül gerekir mi InsALLAH cevaplarsınız Saygılarımla…

Okudunuz mu?  Günlük yaşantımızda akla gelen mantıksız saçma gelen düşünceler gusül abdesti gerekir mi

Selamun Aleykum Hocam Benim Sorum Olacaktı Ben Gece İltiham Olmusum Ama Ruya Hatırlamıyom Meni Gelmis Bende Gusul Aldım Ama Gusulden Once Idrar Yapmadım Giysime Baktıgimda Sari Leke Gordum Ilk Gordugumde Belki Daha Once Bulasmistır diyerek idrar Dedim Ama Aklıma Takildı Meni Olabilir Diyerekten Simdu Tekrar Mı Gusul Almam Lazım Cevaplarsanız Cok Mutlu Olurum Hayırlı Gunler


arifselim
Aleykum selam. Gusülden sonra tekrar uyumuşsan ve meni görmüşsen yeniden gusül almalısın. Bunun önceki akıntı olup olmadığından emin olamazsın.


Kayıtsız Üye
Afadersiniz ama lavaboda menimi çikartip avret bolgemi iyice yikadim.ondan sonra banyoya gidip suyun sıcaklığını ayarladim 1veya 2 dakika sonra girip gusulumu aldim su soguk oldugu için hizli almaya calistim.ve tum farzlari yaptim.gusul bitikten sonra herhangi bir meni veya idrar gelmedi.takildigim yer lavaboda idrarimi yapmadan hemen çıktım gusül kabul olurmu

Kusura bakmayin ama lavaboda menimi çikarttim.idrarimi çikartmadim ama avret yerlerimi iyice yikadim.sonra banyoya gittim suyu ayarlamak için 1 veya 2 dk bekledim sonrasinda meni gelmedi guslum kabul olmusmudur.

Okudunuz mu?  Eşlerin birbirlerinin avret yerini görmeleri boy abdesti almaları gerekir mi?

Hoca
İdrar şart değil ama hanefi mezhebine göre idrar yapmadan gusül aldıktan sonra kalan meni çıkarsa yine gusül gerekir
Şafii de hiç gerekmez.


Kayıtsız Üye
Gusül öncesi idrar yapmak gerektiğini biliyorum. Sorum şu ihtilam olmadan önce var olan idrarın ihtilam sonrası tuvalette giderilmesi de bu şartı sağlar mı? Yani ihtilam sonrası yeni bir idrar gelmesini beklemeye gerek var mı yoksa zaten ihtilam öncesi idrara sıkışıksak onun çıkarılması da idrar şartını sağlar mı?


ACİLSERVİS
Şart olduğunu kimse söylemedi öyle bir şart yok. Kalan meninin çıkması için ya idrar yapılır yada yürünür yada yatılır zaman geçirilir ki bir şey kalmasın. Bunlar yapılmadan gusülden sonra meni çıkarsa gusül bozulur.


Kayıtsız Üye
Tamam hocam yani diyorum ki zaten ihtilam öncesi tuvaletimiz varsa ihtilam sonrası onu da gidersek yeterli olur dimi? Onu giderip tekrar idrar beklemeye gerek yok yani?


ACİLSERVİS
Bir kaç damla idrar yeterlidir. Bu idrarın ne zamandan olduğunun ne önemi var. Buradaki amaç içeride meni kalmış ise eğer onu dışarı çıkarmaktır.

Okudunuz mu?  Aybaşı Bitince boy abdesti aldım tekrar akıntı kan gelse gusul bozulur mu?

Magvera
selamın aleyküm arkadaşlar bu soruyu sormamın nedeni kafamı çok karıştırmış olması ve malesef hiç bir cevap bulamadım

Arkadaşlar gusülden önce yapılan idrarın miktarı önemlimidir ?

2.ci sorum ise bir kimse gusülden önce idrar yapsa ve gusülden sonra tekrar idrar yapsa gusülü bozulurmu ?

Teşekkürler


ACİLSERVİS
Az üstte bunun cevabı var sayfayı bir iki santim yukarı kaydır. İkinci sorun çok saçma ve bir Müslüman için acı verici bir durum. İnsan tabi olduğu dini öğrenmeli. İdrar cenabet yapmaz guslü bozmaz.


Kayıtsız Üye
Merhabalar size sorum var ben dün iltiham oldum galiba ve tuvalete gittim bir damla en fazla 2 damla akmıştır sonra idrarımı yaptım normal idrar gibiyi yapışkan falan değildi idrar rengindeydi sonra biraz zaman geçti 20-30 dk sonra idrarımı yaptım yine bir şey yok sonra idrarımı yaptıktan sonra biraz bekledim çünkü idrar yaptıktan sonra minik minik idrar damlıyor sildiğimde çok az sonra bekledim gusül alırken idrar akmasın diye 15-20 dk sonra falan gusül aldım gusül aldıktan sonra baya geçti idrarımı yaptım yine bir şey yok sonra gece yatmadan önce idrarımı yaptım bir şey yok ama bir tane damlanın üzerinde minik bir şey vardı ama sadece bir tanesindeydi idrarın ucundaydı sizce ben yeniden gusül almama gerek var mı lütfen yazın aklımdan çıkmıyor

Okudunuz mu?  Gusül abdestini bozan şeyler nelerdir

ACİLSERVİS
Yeniden gusül alman gerekmez.


Kayıtsız Üye
ben şafi mezhebindeyim
hocam gusülden önce idrar yapma şartı şafi mezhebine göre var mı?
ilişkiden sonra direkt idrar yapmadan güsul abdesti alabilirmiyim?


arifselim
Ne şafii nede hanefi mezhebinde gusül abdestinden önce idrar yapma şartı yoktur. İlişkiden sonra veya boşalmadan sonra gusül alınacaksa meninin kesildiğinden emin olmak için idrar yapılması tavsiye edilmiştir. Yoksa bu anda meni kesilmişse zaten mesele bitmiştir ve gusül alınabilir.


Kayıtsız Üye
Merhb ben gece ihtilam oldum donumu değiştirdim yattım uyudum sabah alışverişe gittimmyanılmıyorsamm11 12 arası yıkandım elime 3 ağzıma 3 burnuma 3 kompleyıkandım başıma 3 sağa omza 3 sol omza 3 göbek 3 uzva 3 su dökündüm. Çıktım fakat işeyip işemediğimi hatırlamıyorum gusül alırken birde banyoda uzuv taraflarını yıkamadım onu hatırlıyorum bu şekilde gusül geçerlimidir burnuma su çektim fakat genzim yanmadı geçerlimidir gusülüm

Okudunuz mu?  Cünüp olduktan kaç dakika sonra gusül abdesti alınmalı, gusül alınırken sampuan kullanılır mı?

ACİLSERVİS
Geçerli olmasın istiyorsun galiba. Ne kadar zorluk varsa çıkarmaya gayretin var. Zorluk çıkarsan da guslün geçerlidir.


progmng
Arkadaşlar gusül abdesti almadan önce idrarımı yaptım ve sonra yapışkan sıvı geldi sonra 5-10 dk veya 15-20 dakika tam hatırlamıyorum yalan söylemiş olmayayım bu sırada az da olsa yürüdüm ve sonra gusül abdestimi aldım. merak ettiğim şey yine o sıvı çıkarsa gusül abdesti almama gerek var mı ?


ACİLSERVİS
Hem idrar yapmış hemde yürümüşsün gusülden sonra bir sıvı çıkarsa yeniden gusül alman gerekmez.


gusülden önce idrar, idrar yapmadan gusül alınır mı, gusül abdesti almadan önce idrar yapmak gerekir mi

Bu kategoride yer alan Gusülde elleri bilekleri ile yıkamak ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusülden önce idrar yapmak şart mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.