Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:02
Sozler
Yönetici

Zikir ile ilgili sözler

Zikir ile ilgili sözler

Kayıtsız Üye
Zikir hakkında anlamlı ve güzel sözlere ihtiyacım var bana Zikir ile ilgili en güzel sözleri yayımlar mısınız ?


Cevap: zikir ile ilgili sözler

Ebu Ducane

zikir ile ilgili sözler

Ebu Derda ( R.A ) den: Resülü Ekrem (s.a.v) Hz.’leri size amellerinizin en hayırlısı ve sevap bakımından en temiz olan mertebelerinizi yükselten altın pırlanta infak etmekten ve harp meydanında düşmanlarınızla çarpışmaktan daha hayırlı bir ameli haber vereyim mi: diye sordu. Ashab, Evet ya RasulAllah dediler. Rasulümüz Allah (c.c) Hz.’lerini zikretmektir. Buyurdular… Peygamber Efendimiz.: Cennette herşey var. Dünyadaki hiçbirşeye hasret çekilmez, ancak dünyada zikirsiz geçen saatlere acıyıp ne olaydı da, o boş geçirdiğimiz saatleri de zikir ile geçirseydik diye hasret çekeceklerdir . Buyurmuştur. Peygamberimiz: Mü’minin üç kalesi vardır. Birisi zikrullah birisi Kur’an okumak, diğeri de namaz dır. Buyurmuşlardır.

Kalpler demirin paslandığı gibi paslanır, onun cilası Kur’an okumak ve Allah’ı çok zikir etmektir. Ve yine Resulullah ( s.a.v ) Hz.’leri buyurmuşlar ki: Bir şeyi çok seven, onu çok anar buyurmuştur. her kim harflerinin hakkını vererek ve çekerek La ilahe İllAllah derse, büyük günahlarından 4000 günahı silinir buyurmuşlardır. ( Ramuz Şerhi, cilt 4, sahife 521) – TA HA 124: HER kim de zikrimden yüz çevirirse, Ona dair bir maişet vardır, ve onu kıyamet günü kör olarak diriltiriz. CİN 17 : Her kim Rabbinin zikrinden yüz çevirirse onu gittikçe yükselen bir azaba sokar. BAKARA 152 : siz de beni anın ki bende sizi anayım. Nimetlere şükredin nankör olmayın. NUR 36-37 : Bir takım evlerde ve camilerde sabah ve akşam ona tesbih ederler, öyle ricak ki, ne alım ne satım ve ne ticaret onlar Allah’ı zikirden, namaz kılmaktan zekat vermekten alıkoymaz. İbn-i Ömer ( R.A ) ‘DEN : PEYGAMBERİMİZ ( S.A.V ) buyurdular ki Gafiller arasında Allah’ı zikreden kimsenin hali kurumuş otlar arasında yeşil bir ağacın haline benzer Ebu Hurevre ( R.A )’den : Peygamberimiz ( S.A.V ) Aziz ve celil olan Allah (c.c) buyurdu ki, Ben kulumun zannı üzereyim Beni zikrettiğinde ben onunlayım. Beni yalnız zikrederse bende onu bu suretle anarım. Beni bir cemaat içinde zikrederse bende kulumu daha hayırlı bir cemaat içinde rahmetimle anarım Ebu Hurevre ( R.A )’den : Peygamberimiz ( S.A.V ) Allah ( C.C ) Hz. kıyamet gününde hiç bir gölgenin olmadığı ve ancak kendi gölgesinin bulunduğu günde yedi zümreyi kendi gölgesinde gölgelendirir. Bunlardan biride tenhada ALLAH’ı zikreden ve Allah korkusundan göz yaşı akıtandır. Peygamberimiz (S.A.)buyurmuşlardır ki : Cennet te her şey var. Dünyada ki, hiçbirşeye hasret çekilmez ancak dünya da zikirsiz geçen saatlere acıyıp ne olaydı o boş geçirdiğimiz saatleri de zikir ile geçirse idik, diye hasret çekecekler Buyurmuşlardır.
Bu yazı 228461 kez okundu.

Okudunuz mu?  Selam vermek ile ilgili sözler

zikir ile ilgili sözler, zikirle ilgili sözler

Bu kategoride yer alan Gülmek ile ilgili sözler mevlana başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zikir ile ilgili sözler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.