Anasayfa
18 Temmuz 2023, 22:40
missa05
Abone

Mırmır balığı nasıl pişirilir?

Mırmır balığı nasıl pişirilir?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar bana güzel ve lezzetli bir şekilde pratik basit Mırmır balığı nasıl pişirilirdiği hakkında bir tarif yazar mısınız ?


Cevap: Mırmır balığı nasıl pişirilir?

Muhammed
Mırmır balığını tanıyalım…

Mercan balıklarının en çok bilinen türlerinden sadece biridir. Mercan veya çizgili mercan olarak da bilinirse de yaygın ismi mırmır’dır. Vücudu iri pullarla kaplı, uzunca ve yanlardan basıktır, kafa büyük gözleriyse iridir. Ağzı tüm türlerde olduğu gibi küçük fakat kuvvetlidir. Sırtı esmerce, yanları daha açık renkli, karnının altı beyazdır. ve Sırtından karnına doğru 10-12 adet çizgi iner bu çizgiler karna ulaşmadan biterler. Sırt yüzgeciyse tek parçadır, tüm yüzgeçleri gayet iyi gelişmiştir. Genelde gruplar halinde gezinirler ve yemlenirler, bazen küçük sürüler de oluşturduklarıda.olur hemen hemen Herşeyi yiyicidirler, daha çok kurtları, yumuşakçaları ve eklembacaklılarlada beslenirler. Ege ve Akdeniz’de daha boldur. Marmara ve Karadeniz’de bulunur. Farklı dip özelliği gösteren yerlerde mesela kayalık, kumlu, çamurlu, yosun kaplı diplerde bulunabilir. Nispeten daha sığ sularda rastlanabilir, 150 metre derinliklere kadar da inerler. Üremeleri Haziran’dan Ağustos sonuna kadar sürer, hermafrodit’tir. Yurdumuzda 40-45 santim kadar boya erişebilirken Batı Akdeniz veya Doğu Atlantik’te 60 santim boya ulaşabilmektedirler. 4 kilo ağırlıkta olabilirler. Eti çok lezzetlidir. Ekonomik değeri olan balıklardandır.

Okudunuz mu?  Peygamberler neden insanlar arasından şeçilmiştir ?

Buğulama Balık Tarifleri

Portakallı Mırmır Buğulama Malzemeleri

4 adet iri boy mırmır balığı
8-10 sap maydonoz
tatlı kaşığı tuz
1 adet limonun suyu
1 adet portakalın suyu
1 çay bardağı zeytinyağı


Portakallı Mırmır Buğulama Tarifi
Mırmırların pulları kazınıp içleri temizlendikten sonra bol suyla yıkanır ve sularının süzülmesi için durulamaya bırakılır.Tencerenin içersine zeytinyağı dökülür balıklar tekerteker yağlanarak tencereye sıralanır ilk sıra yeterli gelmezse ikinci sıra da üstüne yerleştirilerek tuzlanır limon ve portakalın suyu gezdirilerek ilave edilir en üstüne saplarıyla maydonoz yerleştirilir kapak kapatılarak 20 dakika çok kısık ateşte pişirilir süre sonıunda ateş söndürülür ve 10 dakika kapak açılmadan demlendirilir bilahare sıcak olarak servis yapılır.bu buğlamamızda balığımızın portakallı suyuna doyasıya ekmek batırıldığından perhizde olanlar bir gün için pehrizlerini bozmaları gerekir.

Okudunuz mu?  Yüklü miktarda borç alıp inkar etmek, yalan söylemek ve yalancı şahitlik yapmak

Fırında Mırmır Balığı

Mırmır balığı nasıl pişirilir?

MALZEMELER

Mırmır
Zeytinyağı
Domates
Biber
Soğan
Limon
Defne yaprağı

HAZIRLANIŞI

Mırmır balığı alüminyum folyoda ve fırında mükemmel oluyor. Tüm balık severlere tavsiye ederim.
Özellikle kendim denizden tuttuğum zaman bu şekilde yapıyorum.
Şimdi Balığı folyonun üzerine koyalım, üzerine çok az zeytinyağı, domates, biber, soğan, limon, 1-2 defne yaprağı vs. ilave edin.
Folyoyu hava almayacak şekilde kıvırıp fırına sürelim ve 35-40 dakika fırında pişirelim.
Sıcak sıcak servis yapalım
Afiyet olsun….

Okudunuz mu?  Hayızlıyken Tırnak Kesmek, Tüy Almak, Saç Taramak Günah Mıdır?

mırmır balığı, mırmır balığı nasıl pişirilir, mırmır nasıl pişirilir

Bu kategoride yer alan Mırmır balığı tarifleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mırmır balığı nasıl pişirilir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.