Anasayfa
25 Ağustos 2023, 8:00
dualar
Yönetici

Korku ve telaş anlarında yapılacak dua

Korku ve telaş anlarında yapılacak dua

Hoca
Korku ve telaş anlarında yapılacak dua

Korku insanın doğasında var olan bir duygudur. Bu, alınan eğitime ve yetişilen kültür ve çevreye göre değişe- bilir. İnsan, korkusunu kendi kendisine yenmeye çalışmalı, Allah’a sığınmalı ve dua etmelidir. Sahabeden Sevban (r.a.) di- yor ki: Peygamberimiz (s.a.s.) bir şeyden korktuğu zaman şöyle dua ederdi:

Okudunuz mu?  İmamın fatiha süresi ile zammı süre arasında okuması sünnet olan DUA

ًئاْيَ شِهِ بُكِرْشُ أَي لِّبَ رُّٰللَ اُّٰللَ

ا Allahü, Allahü, Rabbî, lâ üşrikü bihî şey’en. Allah! Allah! Benim Rabbimdir. O’na hiçbir şeyi ortak koşmam. (İbn Mâce, Dua, 17)
Ebû Musa el-Eş’arî (r.a.) diyor ki: Peygamberimiz (s.a.s.), bir toplumun zarar vermesinden endişe ettiği za- man şöyle dua ederdi: ْ مِهِورُرُ شْنِ مَكِ بُوذُعَنَ وْمِهِورُحُي نِ فَكُلَعْجَا نَّنِ إَّمُهّٰللَ ا okunuşu: Allâhümme innâ nec’alüke fî nuhûri-him. Ve neûzü bike min şurûrihim. Anlamı: Allah’ım! Onların yüreklerine korku salarız ve onların şerlerinden sana sığınırız. (Ebû Davud, Salât, 365)
Kur’ân-ı Kerim’de de şeytanın saptırması ve tasallutu- na karşı şu dua tavsiye edilmiştir: ٌم۪ليَ عٌع۪ميَ سُهَّنِ إِّٰاللِ بْذِعَتْاسَ فٌغْزَ نِانَطْيَّ الشَنِ مَكَّنَغَْ نَا يَّمِإَو
Eğer şeytandan gelen kötü bir düşünce seni dürtecek olur- sa, hemen Allah’a sığın. Çünkü O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir. (A’râf, 7/200)

Okudunuz mu?  Büyük bir istiğfar duası .

Cevap: Korku ve telaş anlarında yapılacak dua

Hoca
Korkuları gideren Dua

HasbiyAllahü ve ni’melvekil.

Manasi: "Allah bana kafidir. O ne güzel vekildir."


korku ve telaş anında okunacak dua, korku yenme duası, korkuyu yenmek için dua

Bu kategoride yer alan Düşmana Karşı Okunacak Dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Korku ve telaş anlarında yapılacak dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.