Anasayfa
17 Kasım 2022, 17:57
sizden1
Abone

Şirk olan Film ve Dizileri izlemek Küfürmü?

Şirk olan Film ve Dizileri izlemek Küfürmü?

breathing
Arkadaşlar dönemimizin en tehlikeli Ahir zaman fitnelerini yaşıyoruz. İzlediğimiz çoğu film ve dizilerde şirk içeriği olabiliyor. Size burada bir sürü dizi ve film sayabilirim o kadar çoklarki biz müslümanların çoğunluğu bile bu dizi ve filmleri izliyor. Bu tür film ve dizileri izlemek dinden çıkarırmı? sadece izlemek çıkarmaz diyorlar fakat zevk alma ve sevme meselesi var ?

Okudunuz mu?  Okulda oturarak namaz kılmak

Cevap: Şirk olan Film ve Dizileri izlemek Küfürmü?

bicaree
Bilgili ilim sahibi arkadaşlardan cevap gelirse memnun olurum zira Tv’de şirkten başka bir şey yok neredeyse tüm kanallar şirk içeriyor cevabı bekliyorum ben de …


Cevap: Şirk olan Film ve Dizileri izlemek Küfürmü?

breathing
Arkadaşlar bu konu hakkında bilgisi olan kişiler yokmu ? Dönemimizde insanlar zamanını dizi, film, müzik ve oyunla geçiriyor ve neredeyse hepsinde İslama ters düşen olaylar mevcut nasıl olacak bu iş bunlarla keyiflenip zaman geçirenin imanı tehlikedemidir. Eğer tehlikedeyse ülkemizde bunca insanın imanı tehlikeye girmezmi ?

Okudunuz mu?  Yasin Süresini Okuduktan Sonra Hediye Etmek

Cevap: Şirk olan Film ve Dizileri izlemek Küfürmü?

Hoca
Küfür ve şirk içeren söz duyan yada görseller izleyen kalbiyle küfrü ve şirki tasdik etmediği/kerih sürece kafir ve müşrik olmaz.


breathing
Cevabınız için teşekkürler fakat sadece şirk yok aynı zamanda İslamiyetle alayda ediliyor bu türk dizileri içinde geçerli dinimizle ilgili espiriler biraz fazla abartılıyor.

Okudunuz mu?  Oyunda büyü yapmak caiz mi?

BurakDündar
Mum kardeş "
Küfür ve şirk içeren söz duyan yada görseller izleyen kalbiyle küfrü ve şirki tasdik etmediği/kerih sürece kafir ve müşrik olmaz. " demişssin ama bide bu ayete bir bakarmısın
O size kitap’ta şunu indirdi:

Allah’ın âyetlerine küfredildiğini ve alaya alındığını işittiğinizde, onlar başka bir söze geçmedikçe yanlarında oturmayın. Yoksa siz de onlar gibi olursunuz.

Okudunuz mu?  Ya demek caiz midir

Doğrusu Allah münafıkların ve kâfirlerin hepsini cehennemde toplayacaktır. (Nisâ: 140)


1ht1baron
< Küfür ve şirk içeren söz duyan yada görseller izleyen kalbiyle küfrü ve şirki tasdik etmediği/kerih sürece kafir ve müşrik olmaz. >
Kalp ile tasdik edince kafir olunur mu? Dil ile söylendiği takdirde inkar olacağını, içimizden geçenlerden sorumlu olmayacağımızı biliyordum. Yanlış mı biliyordum acaba?

Okudunuz mu?  Mezar taşı üstüne söz yazmak günah mı?

Kayıtsız Üye
Tv İzlemek yerine otur dini kitaplar oku dua et araştırma yap yada sadece haber sana faydası olacak seyleri oku tv izlemek bosa vakit harcamaktan bir şey degildir ki bu da dinen zaten haramdır


Kayıtsız Üye
Kalben onaylanmadığı surece küfür/şirk degildir diyenler çok ama ben de nisa 140 ayete bakınca kafam karışıyor. Şimdi bu durumda alay olmadan küfür/şirk var ise dinden çıkılmıyor, ama alay var ise, mesela ayetler ile alay ediliyor ise, bunları izlemeye devam edince yada kapatmayınca dinden mi çıkılıyor?

Okudunuz mu?  Müşrik kelimesinin anlamı nedir?

muvaffak
Din kendisine sürekli girilip çıkılan bir mefhum değildir. Alay edilen film/diziyi izlemeye devam ederseniz günah işlemiş olursunuz. Bunun Nisa suresi 140. ayete göre de dinden çıkmak ile alakası yoktur.


şirkli filmler izlemek günah mı, sirk film, nisa 140

Bu kategoride yer alan Namaza engel olan necaset miktarı ile igili bir sorum olacak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şirk olan Film ve Dizileri izlemek Küfürmü? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.