Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:13
missa94
Abone

Sadaka ile ilgili hikayeler

Sadaka ile ilgili hikayeler

Kayıtsız Üye
sadaka ile ilgili hikayeler


Cevap: sadaka ile ilgili hikayeler

Altundal
Hazret-i Aişe(r.a.) annemizden rivayet olundu. Bir gün kendisi oturuyordu. Yanına bir kadın geldi. O kadın elini yeninin içinde örtüyor(ve gizliyor)du. Hazret-i Aişe(r.a.) annemiz kendisine sordu.

Okudunuz mu?  Hz. İbrahimin dinine inananlara ne ad verilir?

-Sana ne oluyor ki yeninin içinden çıkartmıyorsun? Kadın:

-Ey mü’minlerin annesi! Hiç bana sorma! Benim annem ve babam vardı. Babam sadaka vermeyi çok severdi. Annem ise (çok cimriydi) sadakada vermekten nefret ederdi. Annemi hiçbir zaman hiçbir şeyi sadaka verdiğini görmedim. Ancak iç yağından az bir şeyi ve bir parça da yırtık bir elbise sadaka verdiğini gördüm.

Okudunuz mu?  Ailem bir kenarda sevdiğim bir kenarda ben ortada kaldım ne yapacağımı bilmiyorum..

İkisi vefat ettikleri zaman; rüyamda gördüm. Kıyamet kopmuş idi. Annemi mahlukatın önünde dikilmiş gördüm. Rezil olmuş bir haldeydi. Halk annemin gizli ayıplarını ve günahlarını görüyordu. Ve gördüm. Annemin elinde o küçük iç yağı parçası vardı. Ve annem onu emiyordu. Ve bağırıyordu:

Okudunuz mu?  Ölüler ile ilgili şaka küfre düşürür mü

-Ahhh! Susadım! Susadım! diye

Ve babamı da gördüm, Havuz’un başında oturuyordu. Ve kendisi su içiyordu. (Ve başkalarına su veriyordu.) Babamın yanında su içirmekten daha sevimli bir sadaka da yoktu. O sudan bir bardak su aldım. Götürüp anneme içirdim. O anda yukarıdan bir ses işittim.

Okudunuz mu?  Muska nasıl yazılır?

-Dikkat edin! Ona su veren kim? Onun eli kurusun! denildi.

Uyandım. Ve onda elimin kuruduğunu gördüm….


sadaka ile ilgili hikayeler

Bu kategoride yer alan Türkçe Hatim Duası Kısa Bağışlama Duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sadaka ile ilgili hikayeler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.