Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:25
missa8
Abone

Huri ıyn: iri gözlü hurilerin özellikleri nelerdir? Allah onları nelere benzetmiştir?

Huri ıyn: iri gözlü hurilerin özellikleri nelerdir? Allah onları nelere benzetmiştir?

Kayıtsız Üye
Huri ıyn: iri gözlü hurilerin özellikleri nelerdir? Allah onları nelere benzetmiştir?


Cevap: Huri ıyn: iri gözlü hurilerin özellikleri nelerdir? Allah onları nelere benzetmiştir?

Fetva Meclisi
Hurilerin özellikleri ilşe ilgili hadisler

Okudunuz mu?  Dünyada sevenlerin ruhu Ahirette buluşur mu?


Abdullah b. Mes’ûd (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Cennetliklere verilecek kadınlar olan hurilerin baldırlarının beyazlığı yetmiş kat elbisenin altından görülür hatta ilikleri bile çünkü Allah; Onlar yakut ve mercan gibidirler (Rahman sûresi 58. ayet) buyurmaktadır. Yakut öyle bir taştır ki şeffaflığından dolayı arkasından bir ip uzatsan aynen o ipi görürsün. (Tirmizî rivâyet etmiştir.)
? Hennâd; Ubeyde b. Humeyd’den Atâ b. Sâib’den, Amr b. Meymun’dan ve Abdullah b. Mes’ûd’tan bu
forumduasi.com/hadis-tarihi-hadis-usulu/hadisin bir benzerini rivâyet etmiştir.
2534- Abdullah b. Mes’ûd (r.a.)’den bu forumduasi.com/hadis-tarihi-hadis-usulu/hadisin mana olarak bir benzeri merfu olmaksızın aktarılmıştır. Bu rivâyet Ubeyde b. Humeyd’in rivâyetinden daha sahihtir.
Aynı şekilde Cerir ve pek çok kişi bu
forumduasi.com/hadis-tarihi-hadis-usulu/hadisi Atâ b. Sâib’den merfu olmaksızın aktarmışlardır.
Kuteybe, Cerir vasıtasıyla Atâ b. Sâib’den, Ebû’l Ahvas’ın rivâyetine benzer şekilde Atâ’nın arkadaşlarından merfu olmaksızın rivâyet etmişlerdir. Ve bu rivâyet daha sahihtir.
2535- Ebû Saîd (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Kıyamet günü Cennete girecek olan ilk gurup insanların yüzleri dolunay gecesindeki ayın parlaklığı gibi olacak ikinci gurup ise gökteki en parlak yıldız gibi olacaktır. Onlardan her bir erkeğin iki karısı bulunacak her kadının üzerinde elbisesi bulunacak bu elbiselerin arkasından bile o kadınların ilikleri görülecektir. (Müsned: 10702)
? Tirmizî: Bu hadis hasendir.


huriler neye benzer

Bu kategoride yer alan Ölümle ilgili peygamber efendimizin (s.a.v)min hadisleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Huri ıyn: iri gözlü hurilerin özellikleri nelerdir? Allah onları nelere benzetmiştir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.