Anasayfa
4 Aralık 2023, 12:50
aile
Yönetici

Evliyim Ve Eşimi Sevmiyorum

Evliyim Ve Eşimi Sevmiyorum

Hoca
Evliyim ama Eşimi Sevmiyorum

SORU: Hocam, evliyim ve bir kızım var. Ancak eşimi sevmiyorum. Mutsuzum. Paylaştığımız çocuk ve alışkanlıklardan ibaret. Bir süre önce gönlümü başka bir hanıma kaptırdım. Çok seviyorum ve seviliyorum. Onunla bir hayat kurmak istiyorum. Ancak evli olduğum için, o böyle bir beraberliğe yanaşmıyor. “İkinci eşim” olmayı kabul etmiyor, böyle bir şeyin onur kırıcı olduğunu düşünüyor. Ben boşanmak istiyorum, fakat zulmeder miyim, günaha girer miyim diye ikilemdeyim. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Mehmet Paksu: Birinci evliliğin hakkını veremezken, ikinciye yöneliyorsunuz. Eşinizle evlenirken onu mutlaka seviyordunuz, sevmeseydiniz zaten evlenmeyi düşünmezdiniz. İkinci evliliği yürütebileceğinize garanti verebiliyor musunuz?

Üstelik sizin bu zaafınızı o hanım bildiği için size itimat etmiyor, düşüncenizi hiç paylaşmıyor. Evli olduğunuz halde bir başka kadını sevmeniz, sevilmeniz baştan yanlış ve hatalı, ahlakî bir davranış da değil. Eşinizin hakkını çiğniyorsunuz, onu aldatıyor, kendinize de yazık ediyorsunuz.

Gelin, ilk evlilik günlerinize dönün, eşinizi yeni baştan keşfedin, sevdiğiniz, hoşunuza giden, takdir ettiğiniz yönlerini öne çıkarın, aile birliğinizi kıskanan, önünüze taş koyan şeytanı yüzüstü bırakın. Eşinizi bırakmanızı ve boşamanızı gerektirecek hiçbir ciddi sebep görülmüyor. Sadece hissi ve duygusal sebepler var. Aile hayatını kurmak ne kadar önemliyse, yaşatmak ondan daha önemlidir.

Yaşatmak için yeni yeni yollar arayıp bulun, boşanmayı değil, bütünleşmeyi gözden geçirin. Suçu sabit olmayan bir insanı cezalandırmak hem bir zulüm, hem de günahtır. Bir de sizden babalık bekleyen bir kızınız var. Onun sorumluluğunu nasıl taşıyacaksınız.

‘Mahkemede savaşmalı mıyım?’

SORU: Ben 1.5 yıllık evliyim, eşimle aramız çok iyiydi, fakat ailesinin istediği bir gelin olamadım. Babası ameliyat oldu, bir kere aradım. Bir gün babası aradı, hakaretler etti. Ben de altta kalmadım. Eşim, “Sen nasıl aileme saygısızlık yaparsın?” diye bana boşanma davası açtı. Ben boşanmak istemiyorum, ama artık eşime de güvenmiyorum. Sizce pes edip ayrılmalı mıyım, yoksa en azından mahkemede savaşmalı mıyım? Bunalmış durumdayım.

Mehmet Paksu: Eşinizle bir probleminiz yoktur. Asıl sıkıntı ailesiyle. Yani kayınpeder ve kayınvalidenizle. Onlar sizden saygı, itaat ve yakınlık istiyor. Siz de bu konuda beklenen hizmeti vermediğiniz için eviniz, yuvanız dağılmış. Öncelikle bu problemi çözmeniz gerekli. Bazı aileler birbirlerine çok düşkündür. Erkek çocuklar, eşiyle anne babası arasında bir tercih yapma zorunda kalacak olsalar, anne babasını tercih eder. Bir de anne baba baskın bir yapıda iseler, çocuğun başka seçeneği kalmaz.

Boşanmak istemiyorsanız, yapacağınız tek bir şey var. Direnmekten, “savaşmak”tan vazgeçeceksiniz, şeytanla işbirliği yapıp kuyunuzu kazmaya çalışan nefsinizi ayağınızın altın alacaksınız. Gideceksiniz kayınpeder ve kayınvalidenizden özür dileyecek, ellerini öpeceksiniz.

Kur’ân’ın tanımladığı gibi, “Sâliha ve itaatkâr” kadın olacaksınız. Yoksa ne pes edip ayrılmak, ne de mahkemelerde “savaş” vermek bir çözüm olamaz. Daha çok bunalıma girersiniz. Hayat mutlu ve huzurlu olmak için vardır. İnsan bütün enerjisini ve aklını hayatını güzelleştirmek için kullanmalı. Kavgayla, sürtüşmekle kimse bir yere varamamış, mutsuz ve umutsuz bir şekilde ömrünü telef etmiştir.

‘Kadına nafaka vermek şart mı?’

SORU: Hocam, eşler boşandıktan sonra mahkeme erkeğin kadına nafaka vermesini karara bağlıyor. Dinen de nafaka vermemiz lazım mı, hükmü nedir?

Mehmet Paksu: İslam hukukuna göre, kadın boşandıktan sonra dört ay on gün “iddet” bekler. Bu süre içinde bir başka erkekle evlenemez. Evlenirse nikahı geçersiz olur. Bu süre içinde erkeğin, nafaka adıyla boşadığı kadının yeme, içme, barınma ihtiyaçlarını karşılaması gerekir.

Bu süre dışında kocanın kadına herhangi bir bedel ödeme zorunluluğu söz konusu değil. Bu nafaka ödeme şartı Hanefi mezhebine göredir. Diğer mezheplerde kocanın böyle bir şey ödemesi gerekmiyor. Medeni kanun bunu mecbur tutsa da, bunun dini bir yönü yoktur. Bir kişinin, boşadığı eşine dört ay bakması yeterli geliyor. Bundan sonra hanımın evlenerek hayatı devam ettirmesi, değilse yakınlarının bakması gerekiyor.
Bugün


Cevap: Evliyim Ve Eşimi Sevmiyorum

bir umut
Hocam ben 2 yıllik evliyim eşimin kötü alıskanlikları var madde bağımlılığı başta birde çocuğumuz var ne yaptıysam bırakmadı ben imtihanım olarak düşunuyorum ama artik yapicak biseyim kalmadi çok soğudum kendisinden bana lütfen
yardım edin

Okudunuz mu?  Tavsiyeler...Damada, Geline ve annelerine

Cevap: Evliyim Ve Eşimi Seviyorum..

Kayıtsız Üye
yanlış başlığa yazıp yazmadığımı bilmiyorum. Hocam lütfen yardım edin. Eşimle severek anlaşarak evlendik 9. yılımızdayız ancak bir süredir benden uzaklaştığını hissediyordum üstelik başka bir bayanla mesajlaşmaya ve bunu gizlemeye başladı. Bu mesajlaşmalarının hizmet için olduğunu söylüyor ancak bir erkeğin bir bayana hizmet adına yaklaşması ne kadar doğrudur ? nefis var şeytan var, eşimi kaybetmekten korkuyorum hocam lütfen akıl bahşedin..


Cevap: Evliyim Ve Eşimi Sevmiyorum

Kayıtsız Üye
Ben 7 yıllık evlıyım asırı mutsuzum esımle severek evlenmedım fakat zorakıde degıl ama onu babamın yasattıg sıkıntılardan dolayı kkurtulma yolu olarak sectım ama sımdı mutsuzlugun tam ortasındayım ne o benı sevıyor neben onu ıkıde oglum var keske demekten bıktım yoruldum cok


Kayıtsız Üye
Slm bnde evliyim 18 yaşinda bir genç kizim eşimi hiç sevmiyorum éşimle aramda 24 yaş var sizce ne ypmaliyim


mum
< eşimle aramda 24 yaş var >
iş bitir sonra pişmanım de.
Başta neden kabul ettin? artık geç kaldın


Kayıtsız Üye
Hocam esimle hiç anlasamiyorum 9yildir Boyle dayak var ickide var için ce béni dovmuyor ama baska sebeblerden dolayi en ufak seyde kalkip dayak atiyor bunu cekmek zorundamiyim uc cocugumvar artik biktim


Kayıtsız Üye
Hocam evliyim kocama karşı sevgim azalmış 2 tanede kız çocuğum var ailem tarafından red edildim bende onları red etim ama eşimden boşanmak istiyorum ona haksızlık yaptığımı düşünüyorum sevmeyerek yanında kalıyorum ne yapmam lazım o boşamak istemiyor


DerdimBüyük
17 yaşımda eşimi tanıma fırsatım bile olmadan zorla dayak yiyerek evlendırıldım. 20 yıldır kavga dövüş giden bir evlılıgım var. Eşimi hiç ama hiç sevmedım.Ikı çocuğum var. Hala mutsuzum hala sevmiyorum. Boşanmak istiyorum ama özellikle annem destek olmuyor babamın haberi yok benım mutsuzluğumdan. Eşim beni seviyor bir dediğimi ıkı etmıyor ama ben çok mutsuzum bana yaklaşmasına dayanamıyorum. Sürekli kavga edıyoruz. Onunla ne dışarıda gezmekten zevk alıyorum ne bişey paylaşmaktan. 20 yıldır sabret sabret yoruldum bıktım. Sizce ne yapmalıyım hocam


imam
< Sizce ne yapmalıyım hocam >
Allah bilir ama karı kocalığa 20 yıl kalmış ya da kalmamış
sabredin ahrette mükafatınızı fazlasıyla alacaksınız


Kayıtsız Üye
Hocam ben 5 yillik evliyim iki kizim var eşim ile anlasamiyorum kimim kimsem yok Beni eziyor duygusal bir bagimiz yok zaten gorucu usulu ile evlendik isine geldiği gibi davranan biri
Ben ne yapabilirim bu durumda dinen bana düşen ne?


Şema
İki yol var
Sabretmek ve kızlara sahip çıkmak
Boşanmak ve yuvayı dağıtmak
Karar sizin…. sabrederek devam ederseniz Allah sizinle olacaktır


haci
.sokrates sokrates hikayeleri resimleri resmi evlilik SOKRATES, Hanımı ve evlilik üzerine…

Sokrat, vücut yapısı olarak çok çirkin ve zayıf bir yapıya sahiptir. Kel kafalı, soğan burunluydu. Hanımı Xanthippe ise güzel bir kadındır. Sokrat’ı filozof yapan en önemli sebebin, hanımı olduğu rivayet edilmektedir. O, dışarı çıkıp öğrencileriyle birlikte olmasını kıskandığından, Sokrat’ın evi, hanımı tarafından cehenneme çevrilmektedir.


Evde her gün kavga vardır. Bu yüzden Sokrat da bir an evvel kendini dışarı atmaya çalışmaktadır. Bir gün talebeleriyle birlikte sokakta ders yaparak yürürlerken, o esnada evlerinin önünden geçmektedirler ve Sokrat’ın anlattığı konu da evliliğin faziletleridir.
Tam bu sırada hanımı bulaşık suyunu balkondan Sokrat’ın ve dolayısıyla talebelerinin başına boşaltmıştır. Sokrat ise, hiç istifini bozmadan, talebelerine dönerek, Evlenin! Evlilik çok kutsal bir müessesedir. Evlenin! Hanımınız iyi çıkarsa mutlu olursunuz, kötü çıkarsa filozof olursunuz.. demiş.bunu tersinede düşüne bilirsiniz.


Esse
Bir zamanlar erkeğin üstün olduğuna inanıyordum. Sonra evlendim. Karım bu inancımı tamamen yıktı… Jack Lemmon


haci
Evlilik orduya yazılmak gibidir. Kışlada herkes şikayet eder ama “tezkere” bırakıp, kalanların sayısı o kadar çoktur ki… James Garner


Kayıtsız Üye
Hocam ben 8 yıldır evliyim eşim benden 12 yaş büyük 18 yaşımda ailem ve çevredekiler yüzünden evlendim üç sene sonra çocuk sahibi oldum cocugum şuan 5 yasinda hep sevmeye çalıştım ama bir türlü beceremedim kafa yapılarımiz çok ayrı hiç bir zaman bir bütün olamadık xok resmi bir ilişkimiz var bir çok kere ayrilik kararı aldık ama çocuk için tekrar tekrar başladık artık çok yoruldum arti 4 yıl olucak karı koca ilişkimiz yok belli bikaç rahatsızlıkları var ve araya çok büyük bir sogukluk girdi ama onun için herşey normal aramızda hiç bir problem yok ona göreben artık onu kocam olarak göremiyorum gerçi hep öyleydi beni sürekli çocuk yerine koyuyor konuşmalarımı ciddiye almıyor ailemle paylaştım onlarda kendine göre yorum yapıyor ama kimse benim neler yasadigimi anlamiyor çok kısır döngü deyim çıkamıyorum işin içinden?

Okudunuz mu?  Eşlerin arasındaki huzur için 6S kuralı

Kayıtsız Üye
hocam ben esimi çok severek evlendim ama o benimle evlenirken eski nisanlisina inat edip benimle evlenmis bu turlu beni sevemedi 12 yillik evliyim kocsmin bana yapmadigi sey kalmadi ilk hamileligimi duydu bebegimi aldirdi ondan sonra yine ikikere hamile kaldim onlarida aldiracakti musade etmedim simdi iki oglum var hala beni sevemedi benimde ona sevgim kalmadi simdi diyeceksiniz niye cocuk yaptin niye bosanmadin iyi olur diye bekledim ama olmuyor ailemde istemiyor ayrilmami eşim 6 senedir ayri yatiyor benden sadece iliski aninda gelip gidiyor çok mutsuzum caresizim ne yapayim bir akil verin


Kayıtsız Üye
S.a hocam ben evleneceğim eşimi sevmiyorum düğünüme az kaldı ve hoşlanmadığım bir insanla Nasıl gerdege girecem bilmiyorum eşim beni seviyor ama onu kırmamak için seviyor gibi yapıyorum


Kayıtsız Üye
Eşimle 17 yıldır evliyız ama 5 yıldır birbirimize çok soguguz birlikteliğımiz yok saygı sevgı yok ama ayrılmıyoruz ben ayrılmak istiyorum ama karşılıklı konuşamıyoruz hep tartışıyoruz.


Kayıtsız Üye
Bir bucuk yillik evliyim ilk aylarda gorustugu sevgilerinden bahsediyordu benimde hep zoruma giderdi simdi alistim ama onu artik sevmiyorum alti aylik kizim var mecburluktan idare ediyorum


Kayıtsız Üye
Merhaba ben 23 yaşındayım 5 yıldır evliyim eşimle görücü usulü evlendim bu zaman zarfında bir gün bile sevemedim eşimi ilk üç yilim hep sorunlar la geçti bir türlü oturup konusamadik sorunlarimizi evcilik oynar gibi sürdürüyoruz bu evliliği olması gerektiği gibi en azından benim için öyle oldu. Ve su an yüzünü dahi görmeye dayanamıyorum bunlar birden olmadı tabi yaşadığımız sorunlardan bu hale geldim ama o hiçbirşey olmamış gibi devam ediyor ben yapamiyorum çocuğum da yok geç olmadan ayrılmak istiyorum bunu nasıl anlaticam bilmiyorum ….


Kayıtsız Üye
Selam ben yurtdışından yaziyorum ben 8 yilik evliyım 2 tane çoçuğum var oğlan biri 7 diyerı 5 yaşinda eşimle babamin zoruğlan evlendim ama bir türlü sevemedim eşimi çoçuğmuz olur da herşey yoluna girer diye düşündüm ama olmadi ve ayrılmak istiyorum şu anda bir kizla çikiyorum ve bırbırımızı çok seviyoruz ne yapmaliyım bende bilmiyorum


Kayıtsız Üye
Balık baştan kokar misali sevmiyorsan bu böyle gidiyor sonradan pişman olacağına yol yakınken ayrıl rolle yol yurumez


Kayıtsız Üye
Ben 1 aylık evliyim eşimle 5 ay çıkarak evlndik ama her zamn onu alıp almama konusunda kararsizdim nisanlandim nisan atmak için elimden geleni yaptım benden vazgeçmedi sonuç olarak evlendik ailemdende 2 saatlk uzak bir yerdeyim onları arkadaşlarımı çok özlüyorum Burda çok yanlizim eşim iyi biri ama sevmiyorum cinseliktende hiç zevk alıyorum ne yapacam bilmiyorum


Kayıtsız Üye
Slm hocam1yıllık evliyim ama sanki ömrümden ömür gitti 20yıllık evli gibi hissediyorum kendimi çok ağır geliyor zulumleri merhametsizlikleri çok kötü insanlar hepsi eşimden başlıyo onda karakter kişilik olsaydı zaten şuan bunu yazmazdım!köpekler gibi yalvardı zorladı bu evlilk için ama şimdi hiç bişeyi umarsamıyo hep ezik hep korkak ben bu bayan halimle ondan daha erkeğim.hiç utanmıyo hep beni haksızlıyor ama yüce Allah herseyi görüp biliyor benim ahımı bırakmasın tek dileğim!bu dünyada zındani yaşıyorum inşAllah cennette başka iyi biriyle ebedi mutluluğa başlarım tek dileğim tek isteğim.her ne kadar nefret edip soğumuşsam nefret etmişsem aldatamam bu Allah katında hoş değil ya boşanmak yada çekmek!

Okudunuz mu?  Nişanlılık döneminde çiftler ne yapmalıdır

Kayıtsız Üye
Merhaba ben beş yıldır evliyim ilk günden beri eşimi sevmedim ve halen sevmiyorum bunu ona yansitmadim ve asla aldatmadim ama her geçen gün onunla bana eziyet gibi oluyor mutsuzluk dan başka bişey yok benim için çok iyi biri kocam kişilik olarak ama kafa yapımız çok farklı ilimizde farklı bakıyoruz hayata beni ondan iten en büyük etken bu ne yapsamda isinamiyorum cocugumda olmadı ne yapacağımı bilmiyorum yatıp kalkip Allah dan hayirlisini istiyorum


Kayıtsız Üye
6 yıllık evliyim. Her geçen gün eşimden daha da rahatsız oluyorum. Sevmeye çalışıyorum ama olmuyor. ALLAH a yalvariyorum onu bana sevdir ya da beni ondan kurtar diye ama hiç bir şey değişmiyor. Bana sürekli küfür ediyor. 3 gündür antibiyotik içiyorum bebegim ve ben hastayız, bu sabah çok kötüydüm bana ıhlamur kaynatirmisin yataktan kalkamiyorum dedim, ben yapmayi bilmem kalk kendin yap dedi. Bu adamı nasıl seversiniz? 6 sene de hiç mi bakmadım ona hiç mi hakkım geçmedi suyun içine ıhlamur atmak çokmu zordu. Akşam konuştum kırıldım içinden gelmiyor demek ki dedim yine küfürler etti. Bağırdı ses telleri kisilmis benim yüzümden sonra yine küfür etti. Ben gurursuz bir kadınım çünkü gidecek yerim yok. Düşünüyorum kime ne yaptım da Allah benim ceza mi kocamla verdi.
Mutluluk isterdim, mutlu bir ev, mutlu bir eş mutlu bir evlat. . Hiç biri olmadı.. Artık mutluluktan ümidim yok, kufursuz hakaretsiz bir ev ortamı istiyorum aglamaktan yastiklarim da tuz lekesi istemiyorum


Kayıtsız Üye
Kardeşim bol bol bakara suresini olu evinde huzur mutluluk bulacaksın. Eğer okumayı bilmiyorsan telefondan yada bilgisayardan aç son ses evinde bir yandan ayetler yankılansın bunu bir gün iki gün değil hergün yap ki etkili olsun rabbim feraha kavuştursun inşAllah


Kayıtsız Üye
Hanım ablam muhtemelen yasin benden büyük çok üzüldüm durumuzuna bebeginize size . boşanmak gayette helaldir tabi önce manevi olarak doğruyu bulması için dua edin bir şişe suya La İlahe illAllah deyip ufleyin 1000 defa sonra o suyu eşinizin yemeklerine içme suyuna karıştırın belki düzelme olur


Kayıtsız Üye
Selamınaleyküm kardeşim sabret bol bol dua et zikir çek mevlam hakkında hayırlı olanı en kısa zamanda versin inşaAllah. Benim eşimde beni aldattı sırf oğlum için katlanıyorum tabi önce Rabbim için katlanıyorum. Oğlum daha 19 aylık onun biraz daha büyümesini bekliyorum. Mevlama haval ettim, bizi sevdiklerimize hasret bırakanları mevlamda sevdiklerine hasret bıraksın. Bize ne yaşatıyolarsa rabbim aynısını yaşatsın. Mevlam kendileri gibilerini layık kılsın ki onlara anlasınlar. Sabredin kardeşlerim. Allah yar ve yardımcımız olsun…


Kayıtsız Üye
Eşim evde yemek yemiyor ki , hiç vakit gecirmiyor evde. Eve geliyor yarım saat sonra da uyuyor zaten. Eğer kavga edersek bu uyanık kaldığı süre biraz daha uzuyor.
Suya okuyup eve damlattim o sudan, kendim de içtim. Bilmiyorum sınavım biter mi. .


Zeynep2017
Yasim 32 6 yilik evliyim ve 1 oglum var 4 yasinda! Ben almanyada kalıyorum esimden severek evlendik ama 2 senedir çok kavga ediyoruz bana yalan çok söylüyor kumar oynuyor bütün parami vermis kumara bunlara sonrada cikardim ordaya ve esime hiç güvenmiyor ne derse yalan geliyor bana vede sevi saygi kalmadi aramizda lütfen birilerinden konusmak istiyorum


yasemin yavuz
Hocam 6 aylik evliyim esimi seviyorum ben onun hiç sozunu ikiletmem ama o beni sevmiyor galiba istegim hiç bisi yapmiyor gezelim diyorum yok diyor bende evde hergun dort duvar arasinda kalmaktan sıkıldım bişiler yapmak istiyorum onunla gezmek istiyorum eglenmek istiyorum ama hayir diyor annemlere gitmek istiyorum hep bir bahane uyduruyor çok sıkıcı ve bunaltıci bir adam ben çok yoruldum boşansam hamileyim nasıl bosaniyim ickisi dovmesi yok ama ağir laflar ediyo para harcamiyo markete gitmem için para veriyo aksam eve gelince paranin ustunu cebimden aliyo bana sormadan çok sıkıci bir adam bana dusende sadece sabretmek kaliyo

Okudunuz mu?  Evlenmek istiyorum ama olmuyor?

Kayıtsız Üye
Ben eşimi seviyorum ama o beni sevmiyor ne yapmalıyım hocam eşim şimdi antalya da çalışıyor ve ben çocuklarına bakıyorum ani arıyorum arama mi istemiyor bilmiyorum ne yapıtın hocam yardımcı olsanız sevinirim


@hmet
Eşiniz sizden soğuduysa sebeplerini araştırın ve telafi edin
Sabırla namaz kılarak Allahtan yardım dileyin


Kayıtsız Üye
17 nisan da nikahim oldu dugunum temmuz da ama içim icimi yiyor doğru mu yaptim die gerçekten sevip sevmediğimden bile emin değilim dua ediyorum belki ayni evde yaşayınca severim die ama her hareketi gözüme batıyor ona tahammul edemiyorum. Aileler olunca bir şey diyemiyorum geri adim atamiyorum bildigim tek sey mutsuzluk bu da benim imtihanim


Kayıtsız Üye
Ben dulken evli bir adamla tanıştım 8yil beraberligimiz vardı ikimizde çok sevdik ama çıkış yolu bulamadık karisida duydu iliskimizi burdan gittiler ama biz hala telefonda görüşüyoruz kopamiyoruz ben bir kizginlikla daha doğrusu ikimizin sonu yok diye 2ay önce evlendim çok mutsuzum eşimi sevmiyorum hala telefonla görüşüyoruz ikimizde çok acı çekiyoruz neyapcam kafayı yemek uzereyim ölmek istiyorum çok acı cekiyorum


Kayıtsız Üye
Merhaba 9 yillik evliyiz uc cocugumuz var fakat esimle bir turlu anlasamiyoruz evde ne kobusursak annesine anlatiyo tartistigimiz zaman ailesnde kaliyo benim psikolojik rahatsizliklarm olmasina karsn sürekli bunu yuzume vuruyo kufurler ediyo ailesnden biri geldignde beni rencide ediyo kendimi çok bitkin hissediyorum sürekli ben savassiyorum..oysa yoruldugumda bir limanim olsun isterdm sirtimi yasliycagm bir dag ama….


Kayıtsız Üye
Kardeşim.kuran okumayı biliyorsan talak surasini tavsiye ederim ve Ayetülkürsi yi bol okumanı
Dua müminin silahıdır
Mevlamız bizden dua edersek bize icabet edeceğini söylüyor
Birde dayak ve içki olmayan yerde evlilik bitirmek büyük vebal olur…
Sabr eden manen kazanır
Ve rabbine güzel bir kul olur
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana


Kayıtsız Üye
Hocam 11 yıllık evliyim bir kızım var kocamla hiç anlasamiyoruz hep tartışma çünkü beni hiç dinlemiyor aramızda 12 yaş var çocuk gözüyle bakıyor hiç saymiyor beni ailemi zaten sevmiyor insan yerine koymuyor hiç eve geliyor direk televizyon yemek yiyip ayrı odada uyuyor tamamen evliyim ama ayrıyiz ne yapmalıyım çok sabrediyorum ama gücüm kalmadi


arifselim
Bunlar çok önemli ve ciddi konulardır ama asla çözülemeyecek şeylerde değildir. İlk olarak aranızda konuşarak çözmeye çalışın. Eğer olmuyorsa onunda sözünü dinleyeceği aile büyüklerine sorunlarınızı açmalısınız. Ayrı uyumak ve cinsel hayatın olmaması evliler için acilen çözülmesi gereken problemlerdir.


Kayıtsız Üye
hocam ben 9 aylık evliyim kocamla birbirimizi severek evlendik. evlenmeden önce ciddi bir güven kırıklığı yaşamıştım eşime karşı ancak sevgim güvenimin önüne geçti. evlendik ancak eşimin ailesiyle de kendisiyle de kültür farklılığımız çok fazla ve bu yüzden 9 aydır evimiz hep huzursuz çok mutsuzum ve çok üzgünüm hem manevi hem de maddi sıkıntılar yaşıyoruz. eşimin manevi sıkıntılarını yüklenmek için ben de ailemde hep yanında olduk maddi sıkıntıları için de işe girdim ve yardımcı olmaya çalıştım. bunları yaparken bir kez olsun eşimle faaliyet yapamadık ve malesef eşimin ailesi defalarca yalan söyledi iftira etti bana hem bana hem eşime ama ben hep eşimin yanında durdum. çok seviyordum ama içimde hep bir şüphe var hep bir tarafım yarım güvenemiyorum. ve şimdi bu sıkıntılara sırf sevdiğim için sırf kocam olduğu için katlandığım adam bana yalan söyledi ve ben yıkıldım hem sağlığım bozuldu hem kalbim çok kırıldı artık dayanamıyorum yalan hiçbir şekilde kabullenemeyeceğim bir durum ve ben onun rızası olmadan adım bile atmıyorum herşeyimden haberdar asla bir şey gizlemedim . şimdi çok kırgınım ve istemiyorum onunla yaşamayı ne yapmalıyım?


Kayıtsız Üye
o ötekine suc atmıs ötekide ona sorunlar ceviz kabugünu bile doldurmaz.maddi bakarsan olaya her seyi isterler ama mutlu olalım gerisi gelir demezler.kadınlarmı asla mutlu edenessin ve sonunda derki bal yiyen baldan usanmıs der insan hep nankör namaz kılın oruc tutun en güzel sevgili Allah en çok ona deger verin gerisi hep imtihan

Okudunuz mu?  Karı Koca birbirini İsmen Çağırabilir mi?

bbgbbg
Kardeşim yalanın büyüklüğüne de bağlı bu durum.Yalanına rağmen sevebilmek önemli olan.Allah(cc) rızası için affetmek önemli.Bence eşinize yalanın günah olduğunu ve sizinde ne kadar kırıldığınızı anlatın.İnşaAllah tövbe eder ve düzelir.Ama sizde içinizden güvensizliği atın.Mü’mim güvenen ve güzel güvenilendir.Tabiki yalanın boyutuda önemli ama bence barış yoluna girin.Allah(cc) gönüllerinizi birleştirsin kardeşim Allah’a emanet olun.


Kayıtsız Üye
Ben 15 yıllık bir çocuk annesiyim eşim çok ilgisiz ve duyarsız birisi sürekli asala yıçı sözler ve sürekli küfür kullanan birisi iyice soğudum artık evimde ne saygı ne sevgi kaldı kızım 9 yasinda onunla bile ilgilenmiyor herseyin yükü benim üzerimde boşanmak istiyorum ama kizima kıyamıyorum nolur sunuz yol gösterin şimdiden teşekkür ederim Allah razı olsun sizden


Kayıtsız Üye
Merhaba,hocam ben 3 yıllık evliyim. 2 yasında bir oğlum var.eşimle severek evlendik.fakat ben artık eşimin evle ilgisizliği yüzünden soğumuştum 2 gün düzeldi sonra yine aynı tartıştık boşqnıcam die tehdit ettim düzelsin ilgilensin die şimdi ise ilgilenmeye çalışıyo fakat ben anladım artık ne aşk ne sevgi kalmış içimde eşime karşı giç bir his kalmadı.bütün harketleri bana ters geliyor.dokunmasını dahi istemiyorum tiksiniyorum.babamla konuştum boşanıcam die sevmiyorum diorum dövüyomu seni sövüyomu dior.ama ben sevmediğim bir adamla mutsuz olmak istemiyorum bunaldım artık.babam seni evlatlıktan redderim böyle kızım yok benim benden bişey bekleme ne yaparsan yap dedi.ne yapıcam bennlütfen yardım edin bana.uyuyamıyorum aylardır.


Kayıtsız Üye
Ah şu görücü usulü evlilik. Düğünüm ün olduğu gün hayatımın en mutsuz günüydü:(( üstelik karım çok anlayışsız


Tevbe
Boşanan kişilerin sonraki yaşamlarına ne yazıkki pek çok kere şahit olduk hep hüsran ve hezimetlerle dolu. Herkes böyle olacak diye bir kaide yok fakat boşanmayı şiddetle isteyen, durduk yere sevmiyor, ilgisiz, şöyle yapmıyor diyen taraf genelde aç gözlü ya da gözü dışarıda olan taraf olur. Kocanız sizi dövmüyorsa, aldatmıyorsa, kötü şeyler yaptırmıyorsa siz ömrünüzün sonuna kadar denemek zorundasınız. İnsanlar boşandıktan sonra kocasının nafakasıyla elalem ile takılır, ya da karısı ile yaşamadığını elalem ile yaşar kendini harap eder. Unutmayın bu dünya fani ve ölüm var. Gönlü tok olmak gerekir. Sabır etmek gerekir.


Kayıtsız Üye
ben 7 yıllık evlıyım esımle severek kaçarak evlendık aılemle aram iyi denemez .Eşim de soğuk kımseyle anlaşamaz normaldede kültür farkımız da var.Ah babam laık görüp vermemiştı benı simdi çok haklıymş.ayrıca ilgi göstermiyor cınsel hayat bir kadın olarak ben zorlayarak oluyo, baştan ayağa zıtmışız.Bir oglum var ve mutlu değiliz. onun boşluğun da hayatıma gırenlerde oldu ne yapmalıyım?


Tevbe
Edep ya HU edep!!! Sizin ar damarınız çatlamış bir de ne yapayım diye mi soruyorsunuz!!! Onun boşluğunda hayatıma girenler oldu da ne demek !!! Namusuna sahip çıkamayan bir insana müsvettesine öğüt mü vereceğiz bir de!!! Yazıklar olsun sen ve senin gibi yaratıklara!!!


Kuveys
Tevbe kardeşim milleti kötülemek bize mi kaldı!Herkes birbirini aşağılasa ne olur halimiz,herkes çöp atsa kimse çöp toplamasa dünya pislikten geçilir mi?

Sana gelincede kardeşim
< ben 7 yıllık evlıyım esımle severek kaçarak evlendık aılemle aram iyi denemez .Eşim de soğuk kımseyle anlaşamaz normaldede kültür farkımız da var.Ah babam laık görüp vermemiştı benı simdi çok haklıymş.ayrıca ilgi göstermiyor cınsel hayat bir kadın olarak ben zorlayarak oluyo, baştan ayağa zıtmışız.Bir oglum var ve mutlu değiliz. onun boşluğun da hayatıma gırenlerde oldu ne yapmalıyım?
>

Allah kimseyi kimseden üstün yaratmadıki ırk dil olarak.Eşin sana ihanet etmemişken sen ona ihanet ettiğini dile getirip onu kendine layık bulmuyorsun bir de böyle bak.Çocuğunuz var hiç değilse o senin yüzüne bakarken rahatlıkla bakabilsin diye vazgeç bu şeytanın vesveselerinden.Tövbe et.Severek demişsin,sevgi bitti demişsin.Uygun şartlarda gül yeniden filizlenmez mi?Çocuğun için dene.Evladın için.Uygun ortamı sağla emin ol eskisinden iyi olur her şey.Cinsel arzulara kaptırma nefsini.Zıtlık soyut bir kavram.Nasıl bakarsan öyle görürsün.Eğriye eğri bak doğru görürsün,doğruya eğri bak eğri görürsün.Ufak süprizler hazırla eşine,tebessüm et,hoş kokularla karşısına çık,güzel uslüb takın ve başka erkekleri kafandan çıkar en başta.Bol bol dua et ve senide onu da yaratanın Allah olduğunu,hayrında şerrinde ondan olduğunun unutma.Şer gelirse hayır dilen,hayır gelirse gafil olma şer de dile.Ama ne olursa olsun başka kollarda avutmayasın kendini.Kültür,mezhep vs dediğin şey ise kardeşim insanları ayırmak için ortaya çıkmış şeyler.Hepimiz Ademden gelmedik mi?Ozaman daha ne!Umarım düzelir sorunlarınız İnşAllah,en çok evladınız için istiyorum,ona ne baba açıklayabilir anasızlığı,ne ana babasızlığı açıklayabilir.Sakın hataya düşme,düştüysen çık.Hiç günah işlememiş kuldan daha salih olanı günahı tadıp ondan vazgeçebilendir.İmtihandasın,yanlış yapma.Selametle…

Okudunuz mu?  Ben engelli bir genci seviyor ve evlenmek istiyorum. Ama engeli yüzünden babam asla razı olmuyor.

heartless
Tevbe ne biçim bir uslubun var kulu ancak Allah yargılar. her insan hata yapabilir kınadığın senin de başına gelebilir gelmez asla yapmam deme. insanlara yardımcı olmak dururken neden köstek oluyorsun? çok rahatsız edici konuşma şeklin.


Sarıçınar
Ortalık karışmış,öncelikle ortada şirk mi varda bizde o durumlarda ve daha beter olabilirdik.İnsan hüsnü zannını asla bırakmamalı. Ayakkabısıyla köpeğe su veren kadının hikayesini okumanızı ve mülahaza yapmanız tavsiye olunur.Hayat tefekkürdür efendiler değerlendiriniz.


Tevbe
Heartless ve Kuveys kardeşlerim. Hiç şüphem yok en doğrusunu siz bilirsiniz, ancak ılımlı İslamiyet görüşünüzü alkışlayamayacağım.

Burası kimsenin günah çıkarma yeri değil. Sizler de bunu böyle bilin. Sürekli insan pışpışlayacaksınız diye bir şey yok! Yanlış olan yanlıştır. Şimdi gelelim konumuza;

Pek bilgili muhterem kardeşlerim Peygamber efendimiz (s.a.v.)’in bu konu hakkındaki Hadis-i Şerif’ini de biliyorsanız eğer efendimiz şöyle buyuruyor; kaynak(sarularlaislamiyet.com)

“Müslüman bir kimsenin kanı şu üç durumda helal olur. Zina eden evli kimse, nefse karşılık nefsi ve İslâm toplumundan ayrılarak dinini terkedeni öldürmek.”
(Buhârî, Diyât, 6; Müslim, Kasâme, 25, 26; Ebu Dâvud Hudûd, 1; Tirmizî, Hudûd, 15, Diyât, 10; Nesâî, Tahrîm, 5, Kasâme, 6; İbn Mâce, Hudûd, Dârimî, Hudûd 2, Siyer, II).


heartless
saydıklarının arasında kınayın yargılayın yazmıyor insanlar da durumlarını keyif içinde anlatmıyorlar sıkıntı içindeler çare arıyorlar yaptıkları şey doğru değil ama yargılama hakkı da sana bana düşmez Allah herşeyi affederken biz kimiz de insanları kınıyoruz bir darbede biz vuruyoruz. tatlı dille anlatırsan belki hatasını anlar bir ders çıkartır günahına tövbe eder…


Tevbe
Heartless kardeşim, siz konuya mesaj yazan arkadaşta bir sıkılma, utanma gördünüz de biz mi göremedik !?

“Ah babam layık görüpte vermemişti beni, şimdi düşününce çok haklıymış.” Sözünden utanma, sıkılma mı anladınız !? Sizi doğru okumaya ve analize davet ediyorum. Ilımlı İslam anlayışından da bir an önce kurtulmanız temennisiyle.

Size Hadis-i Şerif ile cevap verdim, Peygamber efendimiz (s.a.v.)’in sözünden üstün bir görüş var mıdır İslam dininin kuralları hakkında ? Beni köstek olmak ile itham ediyorsunuz. Size bunu da yakıştıramadım.


Şema
Eleştiren de haklı eleştireni eleştirenler de…. 🙂
Bende haklıyım :):)

Din ve namus konusunda gevşek davranan bir kardeşimiz bize danışmaya geldiğinde haddi aşmadan eleştirmeli ve güzel bir üslupla tavsiyelerde bulunmalıyız


Kuveys
Kardeşlerim her türlü günahın affı yürekten bir tövbede saklıdır.Ne olursa olsun evliyken zina yapana dahi,Kuran da ilk başta hükmü taşlanarak öldürülmekten sonrasında bu ayet nesh edilmiştir.Yerine başka bir ayet gelmiştir.Allah o kadar yücedir ve merhametlidir ki kulunun yanlışını affetmek için her türlü yolu kapıyı kuluna açar. < Furkan Suresi
68. ayet: Ve onlar, Allah ile beraber başka bir İlah’a tapmazlar. Allah’ın haram kıldığı canı haksız yere öldürmezler ve zina etmezler. Kim bunları yaparsa ‘ağır bir ceza ile’ karşılaşır.
69. ayet: Kıyamet günü, azap ona kat kat artırılır ve içinde aşağılanmış olarak temelli kalır.
70. ayet: Ancak tevbe eden, iman eden ve salih amellerde bulunup davranan başka; işte onların günahlarını Allah iyiliklere çevirir. Allah, çok bağışlayandır, çok esirgeyendir. >


heartless
kadının kocası bir evlilikte olması gerekenlerin hiçbirini eşine sağlamıyormuş. cinsel hayatları bile kadının ısrarıyla oluyormuş ailesini karşısına almış sevdiği adamla evlenebilmek için çok büyük bir fedakarlık yapmış bence sende bu kısımları okumamışsın veya anlamamışsın. bir önceki mesajımda dediğim gibi kadın günahını itiraf ediyor ne yapmalıyım diye de soruyor boşan eşini aldatman zina yapman büyük günah haram diyebilirsin çok ağır bir şekilde eleştirmişsin insanlar buraya beni eleştirin diye yazmıyor fikir danışıyor keşke fikir verebilseymişsin. şu burası Türkiye laik bir ülke beğenmiyorsan Arabistana git diyen zihniyetten nefret eden biriyim fakat gerçekten bu laf bazıları (senin gibiler) için çok doğru bir söz.. bir erkeğin karısını aldatması iğrenç bir şey fakat bir kadının kocasını aldatması bana göre daha iğrenç bir durum. yaptığının günah ve ayıp olduğu konusunda hem fikiriz fakat hatasını hakaretle bağırıp çağırarak yüzüne vurmamız çok yanlış hepimiz insanız ve hatalar bizler için var çok uzun yazdım umarım demek istediğimi anlamışsındır..

Okudunuz mu?  Aşk ve Evlilik üzerine (Nureddin Yıldız)

Sarıçınar
Böyle binlerce olay oluyor.Sıkıntısız çok az aile çıkar.Kadın yardım istiyor acaba onun yerinde olsaydınız.Konuyu tartışmaya götürdünüz.Abartmaya gerek yok çok açık günah itirafımı var.Bundan sonra yazı yazmamanız Rica olunur.


Tevbe
Heartless, senin isminden de anlaşılacağı üzere fazlasıyla batı hayranısın. Sen belki hafif kızıp eşini bu şekilde kabul edersin ancak evli olan insanlar bu konuya çok önem vermektedirler. Evliliğin temel yapı taşı güvendir. İslam’a kendi fikirlerinle yön vermeye çalışma, İslam tamamlanmış bir din. Kadın tövbe edecek affolunacak ancak hakkına girdiği kocasının hakkını sen mi ödeyeceksin ? Ya da sen söyledin diye kul hakkı mı affolacak ? Cahilce konuşuyorsun. Defalarca aldatılan bir koca olmayı herkes hafif karşılamaz. Adamın hakkını savunuyorum ben.


Kuveys
Ya yeter be tevbe.Haddi aşma.Bağnaz,acınası bir kulsun.Dur artık haddini bil.Kendini ne sanıyorsun sen namsu abidesi mi?Hadis dedin ayet attık sesini kes ve artık millete bulaşma.Senin kuralların haşa Allah ınkini perdeleyecek mi sanıyorsun milleti ezerek.Çocuğu yetim bırakmak mı islamda yerli,yoksa eşin öldürülmesi mi islamda yerli.Başına gelmedikçe anlamazsın.Çekip vurur musun sen ozaman.hakkını savunuyormuş kocanın.ortada annesinden babasından utanacak bir çocuk var.Kimsenin günahı yüzünden diğerlerini mazlum sübyanı yakacak tavırları takınma.Kendine bir dur de.Namus abidesi.Akıllı ol biraz.Batı hayranıymış seninde adın tevbe ama sorsan tevbe yerine katliam yaparsın.


Şem’a
nahoş laflar aşağılamalar vs bunlara gerek yok


Tevbe
Senin yaptığın terbiyesizliği sana yapmayacağım çocuk. Evlilikten, hayattan anlamayan birinin bu konuda fikrini söylemesi de enteresan. Hiç kimse biriyle evlenip, çocuk yapıp sonra bir şeyler ters gittiğinde başkalarıyla birlikte olma lüksüne sahip değil. Üstelik burada o kocanın kesin kez bunu bilmesi gerekir. Geçmiş bir olay olsa kimseye anlatma zorunluluğu yok diyebilirdik ancak hem çocuğunun, hem kocasının hakkını çiğnemiş bir kadından bahsediyoruz. Yani kısacası senin yaşın yetmez bunları anlamaya.


Hoca
Kardeşlerim her tavsiyeler konusunda hepimiz aynı pencereden bakamayız
İkinizin de tavsiyeleri güzeldi neden bu kadar uzatıp birbirinizi rencide ediyorsunuz anlamıyorum
Tartışma uzarsa forum kuralları uygulanır bilginiz olsun


Kuveys
Çocuk dediğin kaç yaşında senin haberin var mı?Alttan aldıkça bu tavrınla üste çıkmalar nedir,bu ne tavır kardeş?Dur artı kendi nefsinide benimkinide helak etme.Sana sırf sus diye abi de dedik Allah rızası için,bana hakaret ettin,çocuk,hadsiz dedin chattan olsun haklısın hakkım helal olsun dedim.Durman gerektiği yeri bil


Tevbe
Ben konuya fikrimi yazdım ancak arkadaş gelip ilk beni ayıpladı, sonrasında kendi fikrini yanlış bir şekilde kadının kocasının hakkını gözetmeden yazdı. Burada biz yorum yaparken her iki tarafında haklarını gözetmek zorundayız. Burası İslami bir forum, bu forumda pışpışlanma olması doğru değil. Ilımlı İslam anlayışına karşıyım. Herkese hakkını vermekten yanayım. Tövbe kul ile Allah arasındadır. Ben gördüğüm bir haksızlığa ses çıkarmak istedim.


Kuveys
Benim seni ayıpladığım yazıyı bulsana kısmı,kul olarak bize yargılamak düşmez dedim.İftira attın şu anda sana ettiğim helal ettiğim kul haklarını göz ardı ediyorsun dahasını ekliyorsun kendine.Dikkatli ol kardeşim.Gurura kapılma.Tövbe Allah ile kul arasındaysa girip yargılama günahıda Allah yargılar sen değil.Kocasının hakkını savunuyorsan kocasıyla onun arasında.Şimdi kardeş lütfen uslubuna dikkat et çocuk,hadsiz vs dedin iftirada attın yeter

Okudunuz mu?  Evlenirken eş seçiminde neye dikkat etmeli?

heartless
bende kadının yaptığının yanlış ve haram olduğunu dile getirdim zaten Allah dilerse Ahirette kocasını razı eder hakkını helal ettirir. bunu Allah’tan başkası bilemez. ayrıca batı hayranı değilim hiç bir zaman olmadım olmam da. çok şükür yobaz da değilim. insanlara insan müsvettesi, yaratık cahil demek senin haddine mi düştü? insanın kınadığı başına gelmeden ölmezmiş tahammül edemediğin yorumlara cevap yazma en iyisi..


Tevbe
Aleyküm selam, durumunuza çok üzüldüm, allah-ü Teala size sabır versin ve bir an önce eski günlerinize dönmenizi nasip etsin. Ömür diye yaşadığımız bizce onlarca sene süren, ancak Allah katında bir günlük, belkide bir saatlik olan bir sınav. Sizi tebrik ederim sınavınızın farkındasınız ve eşinize zulüm etmeyerek bu sınavı başarı ile geçmeye çalışıyorsunuz. Eşinize gelecek olursak sizin söylemlerinize bakılırsa eşiniz birden bire değişim gösterip farklı tavırlar sergilemeye başlamış. Şu durum önemli bir açığınız var mıydı ? Sizin bir konuşmanızı, mesajlaşmanızı, resminizi, ya da geçmişten kalan bir şeyinizi görmüş olupta size tavır sergiliyor olabilir mi ? Bu soruya cevabınız hayır ise ve eminseniz evinize giren çıkanlar oluyor muydu eş, dost, akraba sık ziyaret edilen bir ev mi eviniz ? Ya da evinizde farklı olan bir şeyler seziyor musunuz huzursuzluk, koku, ümitsizlik ya da rüyalarınızda bir takım daha önceleri görmediğiniz rüyalar görüyor musunuz ?


Kayıtsız Üye
8senedir evliyim 6yasında kızımız var, eşimi deliler gibi seviyordum gözüm o kadar kördüki ailemin onayı olmadan evlendim işte sevgi evliliğimizin ilk senelerinde beni yönetmeye başladı bütün her şeyimi elimden aldı arkadaşlarım ve kuzenlerimden uzak tutmayıda başardı beni avuçladı o benim eşimdir vardır bir bildiği dedim ama bu yıllarca devam etti çalıştığım paraya da karıştı yine boyun eğdim hep kendini düşünüyor beni hayal ettiği gibi baştan yarattı özgüvenimi kaybettim istediğim parfüm değilde istediği parfüm istediği mont istediği ayakkabıları giymek zorunda kaldım, araba kullanırken sıra vermez acele eder araba kullanmamı istemez çünkü sadece kendine güvenir şoförlükte, gizli gizli acı çekiyorum belli etmemeye çalışıyorum her üzgün oluşumda annem farkına varır oda ağlar benimle baba evinden çıkarken bir nefretnen gittin baban yok artık yaşasaydı o kendi elleriynen alır getirirdi sanada bakarım torunumada diyor ama bilmiyorum acaba Allah’ın bana verdiği bir cezamı yoksa bir sınavmıdır, eşim beni sevmiyor her halinden belli ben ona parlayan gözlerimle bakarken birden o parıltı gitti sevgisini göremedim şuan evliysek o beni çebi için tutuyor bense bilmiyorum neden hala onunla evliyim belkide kızım içindir ?


Kayıtsız Üye
selamünaleyküm ben 30 yasında dört yıllık evli bir bayanım ve iki yaşında bir oğlum var eşimde 30 yasında eşim teyzemin oğlu görücü usulü evlendik iyi birisi ama hiç anlaşamıyoruz ufak bir problemi bile tartışarak çözmeye çalışıyoruz artık çok sıkıldım baş başa oturup sevgi ile birbirimize bile bakmıyoruz yapısı çok farklı seviyorum diyor ama sevgisini göstermiyor ben çok sıkıldım. eşimden soğudum onu sevemiyorum.sevmek istiyorum olmuyor bu şekilde hiç mutlu değilim her gün ağlıyorum eşim in elinden hiçbir şey gelmez yani evde tamir vs bir şey oluyor yapamıyor her şeyi ben düşünüyorum.kendimi onun annesi gibi hissediyorum. her şeyi ben diyorum aynı yaş olduğumuz için mi bilmiyorum evin erkeği gibi değil çok üzgünüm


mum
Her ailede yaşanan durumlar
Unutmayın her erkek ve kadının başkasında olmayan güzel yönleri vardır onlara bakın teselli olun


Kayıtsız Üye
Eşimle 11 yıldan itibaren evliyiz ilk 5 yılı çok inişli çıkışlı zor bir süreçti iki tane evladım oldu evliliğimiz sürecinde sonraki yıllar elhamdulillah biraz daha düzeldi .. eşimekarşı güven duyamıyorum onunla ilgili bir şüpheye düştüğüm vakit karşıma alıp soruyorum ki ilk duyan ben olayım herşeyi diye amaher defasında herşeye bir bahane bulup bağırıp çağırıyor ve hakaret ediyor son zamanlarda devamında ise babanın evine git seni sevmiyorum artık diyor senden ayrılmak istiyorum seninle hiçbirşeyden zevk almıyorum hiç eğlenceli değilsin falan diyor oysaki her zaman mutsuz bir halimiz Yok gayet mutlu huzurlu olduğumuz anlarımızda bir hayli fazla çok üzülüyorum bu duruma eşimi
Bir başkası ile paylaşma fikri beni delirtiyor adeta ama diyorum bu kadar nasıl bunları söyleyebilir demek ki gerçekten istemiyor artık beni diye düşünüyorum ? onu seviyorum bir çok hatasına göz yumdum yumuyorum da zaman zaman çocuklarım için ama son bir yurtdışı seyehati oldu oradan geldikten sonra boşanmak kelimesini ne kadar kolay ve çok kullanır oldu hayret ediyorum en ufak bir sorunda sanki sebep arar gibi tamam zaten anlaşamıyorum seninle devam ermeyelim diyor ama eşim benimle birlikte olurken başbaşa dururken bunları ne konuşuyor ne de ima ediyor neden bu haldeyiz diye düşünüyorum ve çıkmaza giriyorum gergin Allah’a yalvarıyorum neden böyleyiz düzelelim inşAllah diye dua ediyorum sonumuz belirsiz devam ediyoruz hayırlısı daha çok şeyler var yazabileceğim ama derdimin devası nerede nasıl bilemiyorum

Okudunuz mu?  Evlenme teklifi...

MutluAy
Evli değilim ama hadislerden yola çıkarak hakkınızı koruyarak eşinize daha iyi davranmaya güler yüzlü olmaya özen gösterip daha olumlu ve alımlı olursanız aranız bir izniAllah daha güzel olacaktır. Hatırlamak lazım Allah sabredenleri selamı ile karşılıyor. Allah yuvanıza selamet ve huzur versin. selam ve dua ile


Kayıtsız Üye
Aynı durum bende de var 1 yıllık evli erkeğim çocuğumda yok aile baskısı yüzünden evlenince kurtulurum severim diye düşündüm ama olmuyor sevemiyorum eşimide mutsuz etmek istemiyorum ailem olmasa şimdi ayrılcam ama bu defa da ayrılmamam için zorluyorlar babam evlatlıktan red ederim diyor geçmişte yaptığım hatalar yüzünden hasta olur diye de korkuyorum ne yapacağımı bilemiyorum


Kayıtsız Üye
Hocam ben 5 senelik evliyim bir kızım var dört yaşında eşimi ilk zamanlar bekarken seviyordum sevgim vardı iki aile anlaşamadığı için ikimizin evlenmesini istemediler bizde eşimle onlardan habersiz nikah kıldık sonradan aileler barıştı tabi fakat şu konu var ki eşim bana ne düğün yaptı ne bir yüzük taktı eşimin ailesi de yapıcam dedi yapmadı beş senedir böyle iç geçirip üzülüyorum ve artık eşimi sevmiyorum diye tereddütteyim söz verip sözünü tutmadığı için bazen gıdık boşanasım bile var yani ne yapmalıyım…


Kayıtsız Üye
Ben 8 yıllık evliyim ve eşim beni bedenen olmasa da kalben ve beyinen aldattı defalarca kez affettim kızım için ama şimdi affettiğime pişman oldum çünkü artık kaldıramıyorum yaşadıklarımı artık ona hiç güvenmiyorum eşimle boşanmak istiyorum sizce boşanmalımıyım vazgeçmelimiyim


bbgbbg
Kalben ve beyinen aldattı derken başka birisinde mi aklı ?


Kayıtsız Üye
İyi akşamlar 3 yıllık evliyim eşimi çok seviyorum o da beni seviyor ama anlaşamadığımız konularda tartışmalarımız çok ileri gidiyor evliliğimizin 2. Haftasından beri şiddet görüyorum eşimin öfke kontrol problemi var sinirlendiğinde hiçbişey gözü görmüyor ve ileri derecede darp ediyor başta çok pişman oluyordu ama artık beni suçluyor şimdi 9 aylık bir oğlumuz var kendim çok sevdiğim için katlanıyordum ama çocuğumun önünde o hale düşmek gururumu çok kırıyor belki vazgeçer diye kendi ailesiyle konuştum Benim ailemle konuştum ama çözüm olmadı aile danışmanına gitmek istedim kabul etmedi şuan çok çaresizim artık tek korkum bu işin sonunda birimiz mezara diğerimiz hapse gitmesi çocuk açısından nasıl iyi olacağını bilemiyorum boşanmalı mıyım durumu kabullenip devam mı etmeliyim


Kayıtsız Üye
eşim beni istemiyor sürekli başka kadınlarla konuşuyor seni istemiyorum git diyor 2 çocuğumuz var 5 yıllık evliyiz bende soğudum davranışlarından dolayı hastalandigimda hiç bakmaz ilgilenmez 2 ay ailemin evinde kaldım doğru düzgün aramadı sürekli kendini düzelt diyor kendi kusurlarını bakmıyor ne yapmaliyim


Kayıtsız Üye
Canım benden sana tavsiye hemen boşan.Ben 11 yıldır bekliyorum sevmedim sevmiyorumda çocukta düzeltmiyor asla.Gençliğini heba etme eşinede yazık ediyosun .Kimseye aldırma ve boşan


Kayıtsız Üye
Çok bencilsiniz . Allah’tan korkun
Evlenmişsin mutlu olma yollarını ara diğer adamla görüşme. Görüştükçe ayrıca karısı beddua eder hiç mutlu olamazsınız. Yuva yıkmayın.

Okudunuz mu?  İslama göre evlenmeden önce evleneceği kişi ile nasıl görüşebilir?

Kayıtsız Üye
Merhaba benim sevdiğim adam vardı o da beni seviyordu okuyordum daha lise son sonra beni akrabamdan birine istediler ben ona abi diyordum istemiyorum dedim ama beni dinlemedi annem tamam dedi karşı tarafa ben de çok içime kapanık biri olduğum için bir şey diyemedim başka şuan evliyim ve hiçbir şey yok içimde ona karşı istemiyorum hiçbir şekilde yapamıyorum bana normal dokunmasından sarılmasından bile nefret ediyorum her gün her gece ağlıyorum ona fark ettirmeden çok çok mutsuzum her gün ölmeyi istiyorum Allah’tan korkum olmasa kendim intihar edeceğim ama Allah korkum var ??????Ama böyle de dayanamıyorum artık ben ne yapacağım bilmiyorum


misafir1
size birisinin bir hediye veya bir şey verdiğini düşünün… ben bunu istemiyordum deyip üzülüp sızlanmak, inatla buna takılmak ne kadar yeridir? şöyle bir verilene bakarsınız, sağını solunu keşfeder kurcalarsınız, faydalanmaya gönlünüzü eğlemeye bakarsınız. lisede birinden bahsetmişiniz… evlilik yok ahid yok sorumluluk yok, onlarca kişi onlarca kişiyi seviyor, havaya bakması etmesi sevmesi kolay ama neticesinde insan kirlendiğiyle ve kirlettiğiyle, oyalandığıyla ve oyaladığıyla kalıyor. zaten belli bir süre sonra herkesin evliliği rutine bağlanıyor, insanlar vefalarıyla sadakatlariyle güzel ahlaklarıyla o evliliği çekilir kılıyor, yoksa herkesin sıkıntısı var ve ben hiçbirinin ben istemiyordum etmiyordum gibi şeylere takılıp kalacağını bile sanmıyorum. kocanız er kişi gibi istemiş, ahdinin sözünün sorumluluğunun arkasında durmuş yoksa havaya iyisin güzelsin seviyorumlar bitmez ve neticesinde de çöp olarak insanın arkasında kalır. sizde bu düşüncelerinizi kocanıza yansıtmamaya özen gösterdiğinizi söylemişiniz, sizin için de kötü bir şey diyemem ancak bu olumsuz ve mutsuz düşüncelerin eşinize, yarın bir gün de çocuklarınıza yansımaması mümkün değildir. çocuklarınızda mutsuzlukdan ve olumsuz düşünmekden başka bir şey bilmeyebilirler. halbuki basit ve menfaatimize iki amacımız var… birincisi cennete gitmek, ikincisi mutlu olmak. ama insanlar bunları hiç gözlerinin önüne getirmezler ve hep mutsuz olmanın bir yolunu ararlar. çözüm yok, mutluluk yok ben ne anladım o işden. birazda böyle bakın, takılıp kalmayın. insanın huyu suyu bitmez ancak yine de sizi beğenmiş oyan istemiş olan, kıymetinizi yere düşürmeyecek birisiyle evlenmişiniz. insan başta istediği gibi birini gözetebilirde, zamanla kendisine razı gelmiş birisi onun için daha kolay daha dertsiz daha güzel olabilir.


Kayıtsız Üye
SELAM aleyküm hocam ben 2 ay önce eşimden ayrıldım sadece imam nikahımız vardı onu baştan beri istemiyordum her seferinde annem babam kaynanam kızı benim gözümün önünde güzelleştiriyorlardı bende onlara kanıyordum iyi olacak diyorlardı bir gün kıza söyledim dedim nişanı at ben seni istemiyorum sana da. Günah bana da ama nişanı atmadı ve gene kandırıldım ailem tarafından ve evlendik sevemedim hiç kendime eş olarak kabul edemedim ve ayrıldık. Beni çok seviyordu ama ben onu hiç sevemedim şuan korkuyorum 2 evlilikte onu arar mıyım mutlu huzurlu olur muyum 2 evlilik kader midir günaha girdiğimi biliyorum ama Allah yazmışa bizi Allah’ın yazdığını kimse bozabilir mi yada Allah’ın bozduğunu kimse yapabilir mi


Kayıtsız Üye
Merhaba, ben de 2 yıllık evliyim, eşim aşırı saygısız davranıyor, yanımda ne kadar istemedigim şey varsa sürekli yapıyor, asla benimle iletişim kurmuyor, işten geldiğimiz zamanlar da sürekli ailesi ile telefonda fikir alıp veriyor, ben aileme gittigim de kıskanıyor, asla çocuk istemediğini söylüyor, ikimizde 30 lu yaşlardayız, üstelik beni sevmediğini söylüyor, ayrılalım dediğimde boşver diyor, rüzgar esse beni suçlayıp tartışıyor, sürekli problem çıkartıyor, gerçekten sınandığımı hissediyorum, üzülmekten bir takım fiziksel rahatsızlıklarım oluştu, ne yapmam gerektiğini bilemiyorum.


kocamı sevmiyorum, eşimi sevmiyorum, kocami sevmiyorum

Bu kategoride yer alan Karı kocanın ayrı yatması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evliyim Ve Eşimi Sevmiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.