Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:26
Oruc
Yönetici

Oruçla ilgili hadisler ve anlamları

Oruçla ilgili hadisler ve anlamları

Kayıtsız Üye
Oruçla ilgili hadisler ve anlamlarına ihtiyacım var bana Oruç hakkında hadisi şerifler ve manalarını yazar mısınız ?


Cevap: oruçla ilgili hadisler ve anlamları

Muhasibi
Oruç, İslâm’ın beş esasından biridir. Farsça ruze kelimesinden Türkçe’ye geçmiştir. Önceleri Oruze (günlük) olarak kullanılmış; daha sonra Oruç şeklinde telaffuz edilmeye başlamıştır. Arapça karşılığı savm ve sıyam dır. Savm; ‘yiyip-içmemek’, ‘hareketsiz kalmak’ ve ‘her şeyden el etek çekmek’ anlamlarına gelir.
Terim olarak oruç, ibadet niyetiyle tan yerinin ağarmasından güneşin batmasına kadar yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak kalmak tır.
Orucun farz kılındığını bildiren ayet şöyledir:
Ey inananlar! Oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, Allah’a karşı gelmekten sakınasınız diye, size de farz kılındı. (Bakara, 2/183)
Peygamberimiz sallAllahu aleyhi ve alihi ve selem de orucun önemi hakkında şöyle buyurmuştur:
Oruç, insanı koruyan bir kalkandır. 1
Ramazan kameri aylardandır. Yani ayın hareketlerine göre belirlenir. Bu sebeple Ramazan, her yıl bir önceki yıla göre on veya on bir gün önce gelir. Dolayısıyla bazen kışın, bazen yazın oruç tutulur. Böylece Müslüman, soğukta, sıcakta ve her mevsimde Allah’ın oruç emrini yerine getirme fırsatını yakalar.

Okudunuz mu?  Ramazan ayına özel bir aylık program


Cevap: oruçla ilgili hadisler ve anlamları

Kayıtsız Üye
Sağolun ödevim için lazımdı burada buldum


orucla ilgili Arapça hadisler, oruçla ilgili hadisler arapça, oruçla ilgili kudsi hadisler

Bu kategoride yer alan Şafii Mezhebine Göre Orucu Bozmayan şeyler Nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruçla ilgili hadisler ve anlamları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.