Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:39
Sure Ayet
Yönetici

Akıl ve düşünce ile ilgili ayetler

Akıl ve düşünce ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
Akıl ve düşünce ile ilgili ayetlere ihtiyacım var bana Akıl ve düşünce hakkında ayetler verir misiniz ?


Cevap: Akıl ve düşünce ile ilgili ayetler

Galus
Akıl ve düşünce ile ilgili ayetler

Aklı kullanmak hakkında ayet mealleri

Okudunuz mu?  Kadının yaratılışı ile ilgili ayetler

2. Sure (Bakara Suresi), 44. Ayet
Siz Kitabı (Tevrat’ı) okuyup durduğunuz halde, kendinizi unutup başkalarına iyiliği mi emrediyorsunuz? (Yaptığınızın çirkinliğini) anlamıyor musunuz?

2. Sure (Bakara Suresi), 73. Ayet
"Sığırın bir parçası ile öldürülene vurun" dedik. (Denileni yaptılar ve ölü dirildi.) İşte, Allah ölüleri böyle diriltir, düşünesiniz diye mucizelerini de size böyle gösterir.

Okudunuz mu?  Talak Süresi Nüzul Sebebi

2. Sure (Bakara Suresi), 76. Ayet
Onlar iman edenlerle karşılaşınca, "İman ettik" derler. Birbirleriyle baş başa kaldıklarında da şöyle derler: "Rabbinizin huzurunda delil olarak kullanıp sizi sustursunlar diye mi, Allah’ın (Tevrat’ta) size bildirdiklerini onlara söylüyorsunuz? (Bu kadarcık şeye) akıl erdiremiyor musunuz?"

Okudunuz mu?  Hz. Nuhun kuranda geçen ayetleri

2. Sure (Bakara Suresi), 164. Ayet
Şüphesiz, göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelişinde, insanlara yarar sağlayacak şeylerle denizde seyreden gemilerde, Allah’ın gökyüzünden indirip kendisiyle ölmüş toprağı dirilttiği yağmurda, yeryüzünde her çeşit canlıyı yaymasında, rüzgarları ve gökle yer arasındaki emre amade bulutları evirip çevirmesinde elbette düşünen bir topluluk için deliller vardır.

Okudunuz mu?  Tebbet suresi neden besmelesiz okunur

2. Sure (Bakara Suresi), 170. Ayet
Onlara, "Allah’ın indirdiğine uyun!" denildiğinde, "Hayır, biz, atalarımızı üzerinde bulduğumuz (yol)a uyarız!" derler. Peki ama, ataları bir şey anlamayan, doğru yolu bulamayan kimseler olsalar da mı (onların yoluna uyacaklar)?

2. Sure (Bakara Suresi), 171. Ayet
İnkar edenleri imana çağıran (peygamber) ile inkar edenlerin durumu, bağırıp çağırmadan başka bir şey duymayan hayvanlara seslenen (çoban) ile hayvanların durumu gibidir. Onlar sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Bundan dolayı anlamazlar.

Okudunuz mu?  Bebek mevlidinde hangi sureler ve mevlidin hangi bölümleri okunur?

2. Sure (Bakara Suresi), 241. Ayet
Boşanmış kadınların örfe göre geçimlerinin sağlanması onların hakkıdır. Bu Allah’a karşı gelmekten sakınanlar üzerinde bir borçtur.

2. Sure (Bakara Suresi), 242. Ayet
Düşünesiniz diye Allah size âyetlerini böyle açıklamaktadır.

3. Sure (Âl-i İmrân Suresi), 65. Ayet
Ey kitap ehli! İbrahim hakkında niçin tartışıyorsunuz. Oysa Tevrat da, İncil de ondan sonra indirilmiştir. Siz hiç düşünmüyor musunuz?

Okudunuz mu?  Allahın ismleri hangi ayetlerde geçiyor ? Allahın isimerinin geçtiği bazı ayetler

3. Sure (Âl-i İmrân Suresi), 118. Ayet
Ey iman edenler! Sizden olmayanlardan hiçbir sırdaş edinmeyin. Onlar size fenalık etmekten asla geri kalmazlar. Hep sıkıntıya düşmenizi isterler. Onların kinleri konuşmalarından apaçık ortaya çıkmıştır. Kalplerinde gizledikleri ise daha büyüktür. Eğer düşünürseniz size âyetleri açıkladık.

Okudunuz mu?  İhlas suresi arapça yazılışı ve anlamı

Cevap: Akıl ve düşünce ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
Çok güzel akıl ve düşünce ile ilgili Ayeti kerimeler paylaştınız


akıl ve düşünme ile ilgili ayetler, akıl ve düşünce ile ilgili ayetler, akıl ve düşünmek ile ilgili ayetler

Bu kategoride yer alan Maun suresi niçin indirildi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Akıl ve düşünce ile ilgili ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.