Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:53
sizden93
Abone

İddaa oynamak haram mıdır?

İddaa oynamak harammı

Kayıtsız Üye
iddaa oynamak harammı kısaca bilgi verir misiniiz.


Cevap: iddaa oynamak günah mı

kibrit
Kumarın her türlüsü günahtır.


İddaa oynamak haram mıdır?

CeyhuN_
Merhaba arkadaşlar, size bir sorum olacak. İddaa oynamak haram mıdır, değil midir ? Mesela bazısı haram der bazısı helal. İçeriği şöyle olan bir hadis vardı sanırım, Peygamber efendimizin öğütlediği at, spor amaçlı. Şeytanın ise oyun oynanan at. Gibi birşeydi. Ancak iddaa farklı. Ter gökmeden elde edilen para haramdır içerikli bir hadis var. Ancak çoğu iş ter dökmeden yapılıyor, emek dahi harcanmıyor diyebiliriz ki para kazanıyorlar. Mesela köşeyi dönmek, iddaadan geçinmek amaçsız, eğlence amacı ile yapılsa sonuç ne olur. Belkide dünyanın en gereksiz işi olan futbolda biraz bilgiliyim, benim söyleyeceğim tahminler ile dayım oynamak istiyor. Ancak ben aslını bilmeden oynamak istemedim, o nedenle size sordum. Bazı hocalara bu soru yöneltildi. Onlar ise, şike falan yapılıyor, haksız kazanç kumar falan diyorlar. Bunun sanırım bizimle alakası yok, futbolcular için geçerli. Evet umarım sorumu yanıtlarsınız. Saygılar.

Okudunuz mu?  Kainata baktım içimden Allah olmasaydı (haşa- estağfirullah) dedim halimiz ne olurdu?

Ekleme yapayım kesin bir delil varmıdır diye soruyorum. Kumara girdiğini sanmıyorum, zira dayımın bir iddaaya en fazla vereceği para 5 tl dr. Dayım dediğime bakmayın, 20 yaşında. Amcam fena döver onu yoksa. Herneyse, kumardan çok farkı var. Zaman kaybıdır, dünyada ki her saniyemiz dahi önemlidir ancak birkaç saniyelik bir iş. Ekleme bukadar.

Okudunuz mu?  Tövbe ile ilgili soru ve cevaplar

Cevap: İddaa oynamak haram mı ?

aforizma
İDDİA kumarların en büyüğü,ne yazık ki yasal olanıdır. şeytan işi pisliktir. uzak durmanız yararınıza olur. Allah yardımcınız olsun


merak
Selamun Aleyküm.. kardeşler başlıktanda anlasıldığı gibi İddaa haram mıdır?


karadamlalar
aleykum selam. kumarın her çeşidi haramdır, az da oynansa çok da.

Okudunuz mu?  Evli çiftlerin yatak odası duvarında ayeti kerime yazılı panolar

Destiny
İddia parasıyla alınan telefon ne yapılmalıdır?


bbgbbg
Direk olarak kumardan kazanılan mal ne yapılmalı diye bir hüküm var mı bilmiyorum ancak telefonu satıp parasını bağışlamak takvaya uygun bir davranıştır.


Kayıtsız Üye
Bazıları derki sabahtan beri takımları araştırıyorum emek verdim nasıl haram yok atları analiz ettim bilmem neler yazık günah bu yollardan bende geçtim yaşım 16 olmasına rağmen kendimi çok kaptırmıştım borç alıp iddaa oynıyordum bazen çok kötü lanet birşeydir paranıza yazık dönen şikeler sizin cebinize yazık bunlar haramdır kumardır bunlara kaptirdigim paralarla iyisinden bir deri ceketim olmustu şuan bu ille BIRAKIN KENDİZİ KURTARIN AHİRET VAR ONU DÜŞÜNELİM İNŞALLAH ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN

Bu kategoride yer alan Ehl-i Sünnet Kitaplar yada yayıncılar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İddaa oynamak haram mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.