Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:37
dualar
Yönetici

Günlük hayatla ilgili muhtelif dualar

Günlük hayatla ilgili muhtelif dualar

İnşirah
Uykudan uyanınca

Elhamdülillâhillezî ehyânâ bade mâ emâtenâ ve ileyhinnuşûri

Peygamberimiz -sallAllahu aleyhi vesellem- uykudan kalkınca şöyle dua ederlerdi:
"Bizi öldürdükten sona dirilten Allah’a hamd olsun. Ölümden sonra dirilmek haşr ü neşr olmak da yine Allah’ın huzurunda olacaktır."
(Ebû Dâvud, Tirmizi, İbn Mâce’den naklen Tuhfetû’z-zâkirîn 72)

Resûl-i Ekrem -sallAllahu aleyhi ve sellem-Efendimiz buyurmuşlardır ki:
"Sizden biriniz uykudan uyandığı zaman şöyle desin:

"Elhamdülillâhillezî radde aleyye rûhî ve âfânî fî cesedî ve Ezine lî bizikrihi"

"Bana ruhumu geri veren, vücûdumu afiyette kılan ve kendisini zikretmeğe müsaade eden, Allah’a hamd olsun." (el-Ezkâr, 21)

Kulun uykudan kalkınca söyleyeceği şeylerin en sevimlisi:

"Subhânellezî yuhyil mevtâ ve huve alâ kulli şeyin kadîr"

"Ölüyü dirilten Allah’ı tesbîh ederim ve O her şeye kaadirdir." demesidir. (Ebû Dâvud, Vitr, 32)


Cevap: günlük hayatla ilgili muhtelif dualar

İnşirah
Teheccüd Duası

"Allâhumme lekel hamdü ente kayyimus semâvâti velerdi ve men fîhinne ve lekel hamdü ente nûrus semâvati velerdi ve men fîhinne velekel hamdü ente elikussemâvâti velerdi men fîhinne ve lekel hamdü entel hakku ve va’duke hakkun ve likâuke hakkun ve kavluke hakkun ve velcennetü hakkun vennâru hakkun vennebiyyûne hakkun ve Muhammedun(s.a.v.) hakkun vessâatu hakkun leke eslemtu ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltu ve ileyke enebtu ve bike hâsemtu ve ileyke Allâhumme hâkemtu feğfirlî mâ kaddemtu ve mâ ehhertu ve mâ esrartü ve mâ ealentu ente l’mukaddimu ve entel muahhiru lâ ilâhe illâ ente ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhi”

İbn-i Abbas -radıyAllahu anhüma-dan rivayet edildiğine göre Nebiyy-i Ekrem sallAllahu aleyhi vesellem gece teheccüd için kalktığında şöyle derlerdi:
"Hamd olsun sana ya Rabb! Sen bütün semâları, arzı ve onlardakileri ayakta tutansın.Hamd sana mahsûsdur ey Rabbim! Sen semâlarda, arzda ve onlarda ne varsa hepsinin nurusun.Hamd Sana mahsûsdur ey Rabbim! Sen Semâların, arzın ve onlardakilerin mâlikisin.Ve Sana yine hamd olsun ki, sen Hakk’sın. Senin va’din de hak, sana kavuşmak da hak, sözün de hak, cennet de hak, ateş de hak, nebiler de hak, Muhammed -sallAllahu aleyhi vesellem-de hak, kıyamet saati de hak.Sana teslîm oldum ye Rabbim! Sana îmân ettim, sana tevekkül ettim ve sana yöneldim.İnanmayanlara karşı, sana dayanarak mücâdele ettim ve neticede ancak seni hakem olarak kabul ettim, benim evvelki yaptıklarımı da, sonradan yapacaklarımı da, gizli yaptıklarımı da açık yaptıklarımı da mağfiret et.Öne alan da sensin, geriye bırakan da sensin. Senden başka ilâh yoktur. Kuvvet ve kudret ancak, Allah’a dayanmakladır. "(Buhârî, Teheccüd, 1)


Yanıt: günlük hayatla ilgili muhtelif dualar

İnşirah
Evden Çıkarken

Okudunuz mu?  Peygamberlerin Kuranda Geçen Duaları (Türkçe-Arapça)

Her gün akşam ve sabah (3 veya 7 adet):

"Bismillâhi hasbiyellâhu tevekkeltu alallâhi lâ havle velâ kuvvete illâ billâh”

"Allah’ın adıyla! Allah bana kâfidir. Allah’a tevekkül ettim. Allah’a dayanmaktan başka kudret ve kuvvet yoktur."

"Hasbiyellâhu lâ ilâhe illâ huve aleyhi tevekkeltu ve huve rabbül arşil azîm"

"Allah bana yeter. Ondan başka ilâh yoktur. Ancak O vardır. Ona tevekkül ettim."

"Bismillâhillezî lâ yedurru mea ismihi şeyun filerdi velâ fissemâi ve huvessemîul alîm"

" Allah’ın adıyla. Yerde, gökte hiç bir şey O’nun adıyla birlikte zarar veremez. O işiten ve bilendir."


Soru: günlük hayatla ilgili muhtelif dualar

İnşirah
Yatarken okunacak dua:

Okudunuz mu?  Peygamberimizin hasta ziyaretinde ve kadir gecesinde ettiği dua

Nebiyy-i Ekrem -sallAllahu aleyhi vesellem- Efendimiz buyurmuşlardır ki:
"Yatağına girdiğin zaman şöyle de:

"Eûzü bikelimâtilllâhit tammeti min ğadabihi ve ıkâbihi ve şerri ıbâdihi ve min hemezâtiş şeyâtîni ve en yahdurûni"

"Allah’ın her biri noksansız ve tam bulunan kelimelerine O’nun gadabmdan, îkabından, kullarının şerrinden, şeytanların hücumlarından ve benim yanıma gelmelerinden(Allah’a) sığınırım."
Böyle söylersen hiçbir şey sana zarar veremez ve zarar verilmemeğe lâyık olursun." (Ebû Dâvud, Tıbb, 19; Tirmizî, Deavât, 90)
Buhâri’nin Berâ b. Âssib (r.a)’dan rivayet ettiğine göre Nebiyy-i Ekrem (s.a) şöyle buyurmuşlardır:
"Yatağa varmak istediğinde namaz için aldığın gibi bir abdest al,sonra sağ tarafın üzerine yat, sonra şöyle de;

"Allâhumme eslemtu nefsî ileyke ve veccehtü vechî ileyke ve fevvadtü emrî ileyke ve elce’tü zahrî ileyke rağbeten ve rahbeten ileyke lâ melcee ve lâ mencee minke illâ ileyke âmentü bikitâbikellezî enzelte ve nebiyyikellezî erselte”

"Ey Rabbim bütün varlığımı sana teslim ettim, işimin tasarrufunu sana havale ettim, yönelişim sanadır, korkum da ancak sendendir, senin azabından kaçıp sığınılacak ancak yine senin rahmetindir. İndirdiğin kitabına ve gönderdiğin resulüne îmân ettim ey Rabbim!"
Bunları söyler de uyur, o gecede ölür isen fıtrat üzere ölmüş olursun. Uyumadan evvel bunlar son sözlerin olsun."
Yine Buhâri’nin Huzeyfe -radıyAllahu anh-dan rivayet ettiğine göre, Huzeyfe şöyle demiştir: "Nebiyy-i Ekrem -sallalahu aleyhi vesellem- Efendimiz yatağına vardığında şöyle derlerdi;

"Allâhumme bismike emûtu ve ehyâ"

"Senin isminle ölür, Senin isminle dirilirim ya Allah!" (Buhâri, Tevhid, 13, Deavât, 6, 7, 12; Müslim, Zikir, 59)


İnşirah
İstihare Duası:

Buhari’nin Câbir bin Abdullah radıyAllahu anh’den rivayet ettiğine göre Nebiyy-i Ekrem -sallAllahu aleyhi ve sellem-Efendimiz şöyle buyurmuşlardır:
"Sizden birinize bir iş hakkında tereddüt ve üzüntü çöktüğü zaman farz namazlarından başka olarak iki rek’at namaz kılsın, sonra şöyle desin:

Allâhumme innî estehîruke biilmike ve estakdiruke bikudratike ve eseluke min fadlikel azîmi feinneke takdiru velâ ekdiru ve ta’lemu ve lâ ea’lemu ve ente allâmul ğuyûb Allâhumme in künte ta’lemu enne hâzel emra hayrun lî fî dînî ve meâşî ve âkibeti emrî.ev kâle âcili emrî ve âcilihi fakdirhu lî ve yessirhu lî sümme bârik lî fîhi ve in künte ta’lemu enne hâzel emra şerrun lî fî dînî ve meaşî ve akibeti emrî ev kâle fî acili emrî ve acilihi fasrifhu annî vasrifnî anhu vakdir liyel hayra haysu kane sümme erdinî bihî.

"Ey Rabbim! Senin ilmine müracaat ederek hayrı senden istiyorum ve kudretine sığınarak senden kudret istiyorum ve senin büyük fazlından diliyorum; çünkü sen, her şeye kadirsin, ben bir şeye kadir değilim. Sen bilirsin, ben bilmem, Sen gaybleri bilirsin.
Ey Rabbim! Senin ezelî ilminde bu iş benim dinim ve hayatım hakkında ve işimin akıbeti hakkında -çabuk veya geç olmasında- hayırlı ise onu bana takdîr et ve müyesser(kolaylaştır) kıl. Sonra onun bereketini ver. Eğer bu iş senin ezelî ilminde benim dinim ve hayatım hakkında ve işimin akıbeti hakkında -erken veya geç olmasında- şerli ise onu benden geri çevir, beni de ondan vazgeçir ve benim için nerede olursa olsun yalnızca hayırlı olanı takdîr et, sonra beni ona razı kıl."
Bunu dedikten sonra haceti ve işi ne ise onu söyler ve Allah’dan kendisine bir yol göstermesini diler.(Buharî, Deavât, 48)


İnşirah
Hâcet Namazı ve Duası

Dünyevî ve uhrevî bir isteği olan kimse hayırların fethi, şerlerin defi için yatsı namazından sonra iki veya dört rekât namaz kılar. Şayet, iki rekât kılacaksa, Fâtiha’dan sonra herhangi bir sûreyi okur.Eğer, bu namazı, dört rekat olarak kılacaksa; birinci rek’atta Fâtiha’dan sonra üç kere Âyetel Kürsî, diğer üç rekatın her birinde Fâtiha’dan sonra birer defa İhlâs, Felak ve Nâs sûrelerini okur. Namazdan sonra hamdü sena salâtü selâmda bulunur. Sonra hacet duasını okur ve isteğinin gerçekleşmesini Allah Teâlâ’dan niyaz eder.

Lâ ilâhe illel lâhül halîmul kerîmu subhânellâhi rabbil arşil azîmi elhamdülillâhi rabbil âlemîne.neselüke mûcibati rahmetike ve azâime meğfiratike vel ğanîmete min kulli birrin ves selâmete min külli ismin lâ teda’ lî zenben illâ ğafartehû ve lâ hemmen illâ ferractehü ve lâ haceten hiye leke ridan illâ kadaytehâ yâ erhamer’râhimîne.

"Halim ve Kerim olan Allah’tan başka ilah yoktur. Yüce arşın Rabbi Allah’ı tesbih ederim. Hamd alemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur. Allah’ım! rahmetini gerektiren şeyleri, kesin affını, her iyiliği elde etmeyi, her günahtan uzak olmayı senden dilerim. Affetmediğin hiç bir günah, feraha çıkarmadığın hiç bir tasa, senin rızana uygun olan hiç bir ihtiyacı da karşılamadan bırakma. Ey merhametlilerin en merhametlisi olan Allah’ım." (Tirmizî, Vitr, 17)


İnşirah
Cuma gününde duâ

"Şu dua ile cum’a günü herhangi bir saatte dua edilirse sahibine muhakkak icabet olunur."

"Lâ ilâhe illâ ente yâ hannanu yâ mennanu yâ bedîas semâvâti vel erdi yâ zel celâli vel ikrâm"

"Kim cuma namazından sonra konuşmadan ve kalkmadan İhlâs, Felâk ve Nâs sûrelerini yedişer defa okursa Allah Teâlâ onu gelecek cumaya kadar, zarar verici şeylerden muhafaza buyurur." (Camiussağir)


İnşirah
Üzüntü ve Sıkıntı Halinde Okunacak Dualar

İbn-i Abbas -radıyAllahu anhüma- der ki: Resûlullah -sallAllahu aleyhi vesellem-Hazretleri üzüntülü ve sıkıntılı halinde şöyle duâ ederlerdi:

"Lâ ilâhe illellâhül azîmul halîmu lâ ilâhe illellâhu rabbül arşil azîmi lâ ilâhe illellâhu"

"Rabbus semâvâti ve rabbül erdı ve rabbül arşil kerîm"

"El-Azîm, el-Halîm(olan) Allah’dan başka bir ilâh yok! Arş-ı Azîm’in sahibi Allah’dan başka ilâh yok! Bütün semâların ve arzın ve çok şerefli Arş’ın sahibi Allah’dan başka ilâh yok!" (Buharî, Deavât, 27, Müslim, Zikir, 83)
Nebiyy-i Ekrem -sallAllahu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuşlardır: "Sizden birinize bir düşünce yahud üzüntü geldiği zaman yedi defa:

"Allâh Allâhu rabbî lâ uşriku bihi şeya"

"Allah! Rabbım Allah’dır! O’na hiç bir şeyi şerîk koşmam ben!" desin.

"Hasbiyellâhu ve nımel vekîlu emânun likülli hâifin"

"Allah bana yeter. O ne güzel vekildir!"

"Lâ ilâhe illellâhülhalîmul kerîmu lâ ilâhe illellâhul aliyyul azîm Lâ ilâhe illellâhülrabbus semâvâtis sebıve rabbul arşil kerîm"

"El-Azîm, el-Halîm(olan) Allah’dan başka bir ilâh yok! Arş-ı Azîm’in sahibi Allah’dan başka ilâh yok! Bütün semâların ve arzın ve çok şerefli Arş’ın sahibi Allah’dan başka ilâh yok!" (Buharî, Deavât, 27, Müslim, Zikir, 83)
Bu zikr-i şerife devam edilirse biiznillahi teâlâ şiddet ve musibetler ferahlık ve sürura tebdil olunur.

– Ben bir söz bilirim ki, büyük bir üzüntüye, sıkıntıya düşmüş bir kul söylerse, Allah Teâlâ ona muhakkak bir çıkış yolu açar. Bu, kardeşim Yûnus’un sözüdür: Karanlık içinde kaldığı vakit:

"Lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî küntü minezzâlimine"

Senden başka ilâh yoktur. Seni tenzih ederim, muhakkak ki ben zâlimlerden oldum. " demişti. (Enbiya Sûresi, 87; Tirmi-zî, Deavât, 8)


İnşirah
Tevbe ve İstiğfar
Hâris bin Süveyd diyor ki:
Abdullah ibn Mes’ud -radıyAllahu anh- bize biri Nebiyy-i Ekrem -sallAllahu aleyhi ve sellem-den, diğeri de kendisinden olmak üzere iki hadîs tahdîs etti. Nebiyy-i Ekrem’den olan hadîs-i şerîfi şöyle rivâyet etti:
"Mü’min günâhlarını, bir dağ altında oturup da üzerine dağın hemen çöküvereceğinden korkan bir kimse gibi görür. Fâcir ise günâhlarını burnunun üzerine konup uçmuş bir sinek gibi görür."
Râvi diyor ki, Ebû Şihâb eliyle burnunun üzerini göstererek bu hadîs-i şerîfi rivayet etti.

Okudunuz mu?  Çocuk Cenazesi İçin Okunacak Dua

Sonra Abdullah ibn Mes’ud diyor ki:

Muhakkak Allah Teâlâ Hazretleri kulunun tevbesinden şöyle bir kimsenin sevincinden daha fazla sevinir ki, bu kimse uzun bir yolculuk esnasında tehlikeli bir yerde konaklar. Üzerine bütün yiyeceğini içeceğini yüklediği bineği de yanındadır. Başını yere koymasıyla şöyle bir uykuya dalar. Uyandığında bineğini kaybolup gitmiş olarak görür. Üzerine sıcak basmış, susuzluğu son haddine varmış, yahud Allah dilediği kadar sıcağı ve onun susuzluğunu artırmış. Sonra o kimse devesini aramak için etrafa çıkmış, aramış, bulamamış, o dereceye gelmiş ki hararetten ve susuzluktan tâkati kesilmiş, ümîdi tükenmiş, böyle bir halde tekrar eski yerine dönerek uyuyakalmış. Sonra uyandığında biraz evvel kaybolan devesini başı ucunda bulur. "İşte bu adam ne derece ferahlanır ise Cenâb-ı Hakk -celle ve âlâ- Hazretleri de bir kulunun tevbesinden dolayı o devesini kaybedip de başı ucunda bulan adamdan ziyâde ferahlanır. Yani râzı olur. Tevbe edenin tevbesini kabul edip onu yüksek derecelere nâil eyler, demektir." (Buhârî, Deavât, 4)

An ebi bekris sıddîkı radiyallâhu anhu ennehû kâle linnebiyyi sallAllahu aleyhi veselleme allimnî duâen edû bihi fî salâtî kâle Kul " Allâhumme innî zalamtü nefsî zulmen kesîran ve lâ yağfiruzzunûbe illâ ente feğfir lî meğfiraten min ındike verhamnî inneke entel ğafûrur rahîm.
Ebû Bekri’s-Sıddîk -radıyAllahu teâlâ anh-Hazretleri:

Okudunuz mu?  Peygamberimizin sabah uyandığında okuduğu dualar

"-Yâ Resûlellah, namazın âhirinde okumak üzere bana bir duâ ta’lîm buyur, dedikte Resûlullah -sallAllahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hazretleri buyurmuşlardır ki:

"Şöyle duâ et:

Yâ Rabb, muhakkak ki ben kendime çok zulmettim; yani çok günâh işledim. Günahları ise ancak sen afv ü mağfiret edersin. Hakkıyle gafûr ve rahîm ancak sensin. Beni kendi indinden bir fazl u keremle afv ü mağfiret eyle ve bana lutf u ihsanınla merhâmet eyle. Yani benim istihkakım(Kazanılan şey) olmayarak mahza(Ancak) fazl u kereminle cehennemden halâs edip cennet ve cemâline kavuştur." (Buhârî, Ezân, 149, Deavât, 16)


İnşirah
Tevbe ve İstiğfar
Hâris bin Süveyd diyor ki:
Abdullah ibn Mes’ud -radıyAllahu anh- bize biri Nebiyy-i Ekrem -sallAllahu aleyhi ve sellem-den, diğeri de kendisinden olmak üzere iki hadîs tahdîs etti. Nebiyy-i Ekrem’den olan hadîs-i şerîfi şöyle rivâyet etti:
"Mü’min günâhlarını, bir dağ altında oturup da üzerine dağın hemen çöküvereceğinden korkan bir kimse gibi görür. Fâcir ise günâhlarını burnunun üzerine konup uçmuş bir sinek gibi görür."
Râvi diyor ki, Ebû Şihâb eliyle burnunun üzerini göstererek bu hadîs-i şerîfi rivayet etti.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin Cenaze Duası

Sonra Abdullah ibn Mes’ud diyor ki:

Muhakkak Allah Teâlâ Hazretleri kulunun tevbesinden şöyle bir kimsenin sevincinden daha fazla sevinir ki, bu kimse uzun bir yolculuk esnasında tehlikeli bir yerde konaklar. Üzerine bütün yiyeceğini içeceğini yüklediği bineği de yanındadır. Başını yere koymasıyla şöyle bir uykuya dalar. Uyandığında bineğini kaybolup gitmiş olarak görür. Üzerine sıcak basmış, susuzluğu son haddine varmış, yahud Allah dilediği kadar sıcağı ve onun susuzluğunu artırmış. Sonra o kimse devesini aramak için etrafa çıkmış, aramış, bulamamış, o dereceye gelmiş ki hararetten ve susuzluktan tâkati kesilmiş, ümîdi tükenmiş, böyle bir halde tekrar eski yerine dönerek uyuyakalmış. Sonra uyandığında biraz evvel kaybolan devesini başı ucunda bulur. "İşte bu adam ne derece ferahlanır ise Cenâb-ı Hakk -celle ve âlâ- Hazretleri de bir kulunun tevbesinden dolayı o devesini kaybedip de başı ucunda bulan adamdan ziyâde ferahlanır. Yani râzı olur. Tevbe edenin tevbesini kabul edip onu yüksek derecelere nâil eyler, demektir." (Buhârî, Deavât, 4)

An ebi bekris sıddîkı radiyallâhu anhu ennehû kâle linnebiyyi sallAllahu aleyhi veselleme allimnî duâen edû bihi fî salâtî kâle Kul " Allâhumme innî zalamtü nefsî zulmen kesîran ve lâ yağfiruzzunûbe illâ ente feğfir lî meğfiraten min ındike verhamnî inneke entel ğafûrur rahîm.
Ebû Bekri’s-Sıddîk -radıyAllahu teâlâ anh-Hazretleri:

Okudunuz mu?  Cenaze Defnedildikten Sonra Okunacak Dua

"-Yâ Resûlellah, namazın âhirinde okumak üzere bana bir duâ ta’lîm buyur, dedikte Resûlullah -sallAllahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hazretleri buyurmuşlardır ki:

"Şöyle duâ et:

Yâ Rabb, muhakkak ki ben kendime çok zulmettim; yani çok günâh işledim. Günahları ise ancak sen afv ü mağfiret edersin. Hakkıyle gafûr ve rahîm ancak sensin. Beni kendi indinden bir fazl u keremle afv ü mağfiret eyle ve bana lutf u ihsanınla merhâmet eyle. Yani benim istihkakım(Kazanılan şey) olmayarak mahza(Ancak) fazl u kereminle cehennemden halâs edip cennet ve cemâline kavuştur." (Buhârî, Ezân, 149, Deavât, 16)


İnşirah
Seyyidü’l-İstiğfar

"Allâhümme ente rabbî lâ ilâhe illâ ente halâktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve va’dike mesteta’tü, eûzü bike min şerri mâ sana’tü, ebûuleke binı’metike aleyye, ve ebûu bizenbî fağfir lî zünûbî, feinnehu lâ yağfirüzzünûbe illâ ente birahmetike yâ erhamerrâhımîn"
Allâhım! Rabbim sensin, senden başka ilah yoktur. Yanlız sen varsın, beni sen yarattın, şüphesiz senin kulunum ve gücüm yettiği kadar sana verdiğim söz üzere sebat ediyorum. (Allâhım) işlediğim kusurların şerrinden sana sığınırım, bana ihsan buyurduğun ni’metini zât-ı ulûhiyyetine îtiraf ederim. Günâhımı da îtiraf ederim. Binâenaleyh günahlarımı bağışla. Çünkü günâhları bağışlamak sana aittir.
Şeddad bin Evs -radıyAllahu anh-dan rivayete göre Nebiyy-i Ekrem sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuşlardır:

Okudunuz mu?  Reddedilmeyen dua

"Yâ Allah! Sen benim Rabbimsin. Senden başka ilâh yoktur. Beni sen yarattın ve ben senin kulunum. Ve ben îman ve ubûdiyyetimde gücüm yettiği kadar senin ahd ü misâkın üzereyim. Yâ Rabbi! Yapdıklarımın şerrinden sana sığınırım: Ve senin bana in’âm ve ihsan etdiğin ni’metleri ikrar ve i’tirâf ederim. Kendi kusur ve günâhlarımı da ikrar ve i’tirâf ederim. Yâ Rabb! Sen beni afv ü mağfiret eyle. Zîra senden başkası günâhları afv ü mağfiret edemez." (Buhârî Deavât, 1; Tirmizî, Deavât, 15; Neseî, İstiâze, 57; İbn Hanbel, Müsned, 4/122)
Bir kimse bu Seyyidü’l-istiğfâr’ı ihlâs ve yakîn i’tikadıyle gündüz okur da o günde akşam olmadan evvel vefat ederse o kimse ehl-i cennettendir. Ve eğer bu duâyı yakîn i’tikâdiyle gece okur da sabah olmazdan evvel vefat ederse yine ehl-i cennettendir." Yani cennete ilk girecekler ile cehennemi görmeksizin ol kimse cennete dâhil olur, demektir.

Okudunuz mu?  Yatarken Okunacak Duâlar (Arapça Türkçe anlamı)

Bu duânın hulâsa-i meali: Ya Rabb, ben cürm ü kusurlarımı i’tirâf eylerim, tevbe ve istiğfar ederim, ni’metlerinin şükründen âcizim, beni afv ü mağfiret eyle, demektir.


Fetva Meclisi
günlük hayatla ilgili muhtelif dualar


meryemgül1
"Allâhumme lekel hamdü ente kayyimus semâvâti velerdi ve men fîhinne ve lekel hamdü ente nûrus semâvati velerdi ve men fîhinne velekel hamdü ente elikussemâvâti velerdi men fîhinne ve lekel hamdü entel hakku ve va’duke hakkun ve likâuke hakkun ve kavluke hakkun ve velcennetü hakkun vennâru hakkun vennebiyyûne hakkun ve Muhammedun(s.a.v.) hakkun vessâatu hakkun leke eslemtu ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltu ve ileyke enebtu ve bike hâsemtu ve ileyke Allâhumme hâkemtu feğfirlî mâ kaddemtu ve mâ ehhertu ve mâ esrartü ve mâ ealentu ente l’mukaddimu ve entel muahhiru lâ ilâhe illâ ente ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhi”
Çok güzel dualar Allah c.c.razı olsun kardşim

Okudunuz mu?  Ekele taame kumul ebrar

Abdullatif
Allah razı olsun gerçekten çok makbule geçti..


Ecrinim
"Allâhümme ente rabbî lâ ilâhe illâ ente halâktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve va’dike mesteta’tü, eûzü bike min şerri mâ sana’tü, ebûuleke binı’metike aleyye, ve ebûu bizenbî fağfir lî zünûbî, feinnehu lâ yağfirüzzünûbe illâ ente birahmetike yâ erhamerrâhımîn

Okudunuz mu?  İmamın fatiha süresi ile zammı süre arasında okuması sünnet olan DUA

Allah c.c. razı olsun isabetli sunum olmuş
emeğinize sağlık


NuN
Çok güzel dualar eklenmiş.
En çok okuduğum dua ise istiğfar seyyidi olan duadır. Her sabah ve akşam okurum
unutmasam tabi 🙂

Bu kategoride yer alan Sabah kalkarken - Akşam yatarken dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günlük hayatla ilgili muhtelif dualar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.