Anasayfa
17 Ocak 2024, 20:17

Bir kız üvey dayısı ile evlenebilir mi?

Bir kız üvey dayısı ile evlenebilir mi?

Candle
Bir kız üvey dayısı ile evlenebilir mi?

Bir kız, üvey dayısı ile evlenemez.

Üvey dayı, annenin üvey kardeşidir. Üvey kardeşlikte anne-babadan bir tanesi bir değildir. Mesela anne bir, baba ayrı veya baba bir, anne ayrı çocuklar üvey kardeştir. Üvey kardeşler birbiriyle evlenemediği gibi birbirlerinin çocukları yani yeğenleri ile de evlenemezler.

Okudunuz mu?  Sigara İçmenin Dini Hükmü

Aslında üvey kardeşlik olmayıp halk arasında üvey kardeşlik olarak tanımlanan bir diğer durumda ise evlenme caizdir. Bu duruma örnek olarak şu misali verebiliriz:

Kız çocuğu olan dul bir kadın, erkek çocuğu olan dul bir adamla evlenirse, bunların çocukları birbirleriyle ve birbirlerinin çocukları ile evlenebilirler.

Okudunuz mu?  Oruç iken ağızda kürdan bulundurulup bunu çiğnemenin, ısırmanın bir sakıncası var mıdır?

Selam Ve Dua ile


Cevap: Bir kız üvey dayısı ile evlenebilir mi?

AKBİLE
üveyden kasıt bir şekilde kan bağı bulunmasıdır yani anne bir yada baba bir bu şekilde yine kardeş sayıldığı için kesinlikle böyle bir evlilik olamaz


dayı ile yeğen evlenebilir mi

Bu kategoride yer alan Namaz kılmayan kişinin kurbanı kabul olur mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir kız üvey dayısı ile evlenebilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.