Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:04
aile
Yönetici

Eş Seçiminde Dış Görünüş de Önemlidir

Eş Seçiminde Dış Görünüş de Önemlidir

Sumame
Eş Seçiminde Dış Görünüş de Önemlidir

Eş seçiminde göz önüne alınan hususlardandır dış görünüş. Kimisi bu durumu birinci sıraya koyar kimisi de Ortak değerlerimiz aynı olsun, huyu ahlakı güzel olsun, dış görünüşü önemli değil ifadelerini kullanır. Peki, bu iki yaklaşımdan hangisi daha doğru? Evlenilecek kişide dış görünüş ne kadar önemli?

Okudunuz mu?  Evliliğimi Kurtarabilmek İçin Nasıl İbadet Etmeliyim

Günlük hayatta karşılaştığımız örnekler gösteriyor ki dış görünüş konusunda aşırıya varmak da bu hususa hiç önem vermemek de evlilikte uyum problemlerine yol açıyor. Evlilikte sadece dış görünüşe önem veren kişiler, diğer hususlarda denkliği veya uyumu ihmal edebiliyor. Bu da ciddi sıkıntılarla yol açabiliyor. Eş seçiminde her hususta denkliğe önem vermek esastır. Sevginin oluşması sadece estetik güzelliğe bağlı olmamakla beraber dış görünüş de etkili etkilidir.

Okudunuz mu?  Erkeklerin sabrı huzuru artırır ...

Cevap: Eş Seçiminde Dış Görünüş de Önemlidir

İKBALE
Evlenecek olan kişiler birbirlerini görüp beğenmelerinde sakınca yoktur hatta peygamber efendimiz evlenmeden önce birbirlerini görmelerilerini istemiştir. Bir kadının tüm özellikleri arasında mümin olan kişinin tercih edilmesi gerektiğini de buyurmaktadır. Bu da dış görünüşün göz ardı edilmemesi fakat huyun öncelikli olması gerektiğini anlamaktayız.

Okudunuz mu?  Cinsel İlişkide Arkadan Yaklaşma (soru ve cevabı)

eş seçiminde dış görünüş, evlilikte dış görünüş önemli mi, islamda evlilik dış görünüş

Bu kategoride yer alan Bilal - İslama Mın ( İslam'ım ) kürtçe ilahi klip başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eş Seçiminde Dış Görünüş de Önemlidir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.