Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:26
missa8
Abone

Cuma günü kabirleri ziyaret etmek için saat önemli midir?

Cuma günü kabirleri ziyaret etmek için saat önemli midir?

Kayıtsız Üye
Cuma günü kabirleri ziyaret etmek için saat önemli midir? Öğleden sonra gidilince kabirde yatan seni görmüyor diye bir şey duyduk. Kabre istediğimiz zaman gidilir mi?


Cevap: Cuma günü kabirleri ziyaret etmek için saat önemli midir?

Fetva Meclisi
Kabir ziyaretine Cuma günü öğleden sonra gidilince kabirde yatan seni görmüyor diye bir husus yoktur.

Okudunuz mu?  Mürted tövbe ettiği halde öldürülür mü?

Cuma günü vakit olarak haftanın diğer günlerinden daha faziletli bir gündür. Cuma günü yapılması tavsiye edilen amellerden birisi de kabir ziyaretidir.

Kişinin amelleri anne-babasına, ailesine Cuma günü arz olunur. Hz. Abdul Gafur (r.a.) dedesinden rivayet ettiğine göre Hz.Peygamber (S.A.V.) Efendimiz: Ameller, Pazartesi ve Perşembe günleri Allah’a arz olunur. Cuma günleri de Peygamberlere, ana-babaya, soya-sopa arz olunur. İyi amelle onlar ferahlanır ve yüzlerinin parlaklığı artar. Öyle ise Allah’tan korkun da ölülerinizi üzmeyin. 1 buyurmuştur.

Okudunuz mu?  Evden Çıkarken Ve Eve Girerken Okunabilecek Duâ

Bu nedenle kişi imkân sahibi ise kabir ziyaretlerini Cuma gününe ayarlamalıdır. Perşembe günü ve Cuma öğlen namazına kadar olan vakit bu faziletli vakte aittir.

dipnot

(1) Ramuz el-Ehadis, Sayfa:253, No:1

Selam Ve Dua ile

Mehmet Talu hoca


cuma günü kabir ziyareti ne zaman yapılır, cuma günü mezar ziyareti, mezarlığa hangi saatlerde gidilmez

Bu kategoride yer alan Mezarlığın üstüne su dökmenin hükmü nedir? Mezarlığın önüne hangi ağacı dikmek daha uygundur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cuma günü kabirleri ziyaret etmek için saat önemli midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.