Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:33
dinisorular
Yönetici

Niyetlenirken adak olsun deyip demediğimi de hatırlamıyorum. Bunun hükmü nedir?

Niyetlenirken adak olsun deyip demediğimi de hatırlamıyorum. Bunun hükmü nedir?

Kayıtsız Üye
Üç ay öncesine kadar işsizdim. Eğer iş bulursam ilk maaşımla kurban keseceğim demiştim. İş buldum fakat ilk maaşım çeşitli borçlara gitti ve kurban kesecek param kalmadı. Bu durumda ne yapmam gerekir? İkinci maaşım ile kurban kesmem lazım mıdır? Ayrıca niyetlenirken adak olsun deyip demediğimi de hatırlamıyorum. Bunun hükmü nedir?

Okudunuz mu?  Başkasının bahçesindeki çürümeye terkedilmiş yada artakalmış fındığı toplamak haram mı ?

Cevap: niyetlenirken adak olsun deyip demediğimi de hatırlamıyorum. Bunun hükmü nedir?

Fetva Meclisi
Öncelikle, iş bulursam kurban keseceğim ifadesi adak hükmündedir. Niyet ederken ayrıca adak diye belirtilmemiş olması hükmü değiştirmez.

Adak, vaciptir ve adanılan şey gerçekleştiği zaman adağın bir an önce yerine getirilmesi gerekir. İlk maaşınız ile kurban kesemediyseniz, ikinci veya diğer maaşlarınız ile bu borcunuzu ifa etmeniz gerekir.

Okudunuz mu?  Bekar Ölmek Doğru mudur?

Selam Ve Dua ile

Bu kategoride yer alan Cuma namazını kılmaya hazırlanırken tertip sahibi sayılan bir kimse sabah namazını kılmadığını hatır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Niyetlenirken adak olsun deyip demediğimi de hatırlamıyorum. Bunun hükmü nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.