Anasayfa
3 Nisan 2022, 7:13
Sure Ayet
Yönetici

Kuranda Hz Adem ile ilgili Ayetler

Kuranda Hz Adem ile ilgili Ayetler

Kayıtsız Üye
Kurandan Hz Adem ile ilgili Ayetler Paylaşır Mısınız Lütfen


Cevap: Kuranda Hz Adem ile ilgili Ayetler

Yolcu
Kuranda Hz Adem ile ilgili bazı Ayetler

2. Sure (Bakara Suresi), 30. Ayet
Hani, Rabbin meleklere, "Ben yeryüzünde bir halife (Ademi) yaratacağım" demişti. Onlar, "Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz." demişler, Allah da, "Ben sizin bilmediğinizi bilirim" demişti.
2. Sure (Bakara Suresi), 31. Ayet
Allah Adem’e bütün varlıkların isimlerini öğretti. Sonra onları meleklere göstererek, "Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi bana bunların isimlerini bildirin" dedi.
2. Sure (Bakara Suresi), 32. Ayet
Melekler, "Seni bütün eksikliklerden uzak tutarız. Senin bize öğrettiklerinden başka bizim hiçbir bilgimiz yoktur. Şüphesiz her şeyi hakkıyla bilen, her şeyi hikmetle yapan sensin" dediler.
2. Sure (Bakara Suresi), 33. Ayet
Allah şöyle dedi: "Ey Adem! Onlara bunların isimlerini söyle." Adem, meleklere onların isimlerini bildirince Allah, "Size, göklerin ve yerin gaybını şüphesiz ki ben bilirim, yine açığa vurduklarınızı da, gizli tuttuklarınızı da ben bilirim demedim mi?" dedi.
2. Sure (Bakara Suresi), 34. Ayet
Hani meleklere, "Adem için saygı ile eğilin" demiştik de İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu.
2. Sure (Bakara Suresi), 35. Ayet
Dedik ki: "Ey Adem! Sen ve eşin cennete yerleşin. Orada dilediğiniz gibi bol bol yiyin, ama şu ağaca yaklaşmayın, yoksa zalimlerden olursunuz."
2. Sure (Bakara Suresi), 36. Ayet
Derken, şeytan ayaklarını oradan kaydırdı. Onları içinde bulundukları konumdan çıkardı. Bunun üzerine biz de, "Birbirinize düşman olarak inin. Sizin için yeryüzünde belli bir süre barınak ve yararlanma vardır" dedik.
2. Sure (Bakara Suresi), 37. Ayet
Derken, Adem (vahy yoluyla) Rabbinden birtakım kelimeler aldı, (onlarla amel edip Rabb’ine yalvardı. O da) bunun üzerine tövbesini kabul etti. Şüphesiz o, tövbeleri çok kabul edendir, çok bağışlayandır.
2. Sure (Bakara Suresi), 38. Ayet
"İnin oradan (cennetten) hepiniz. Tarafımdan size bir yol gösterici (peygamber) gelir de kim ona uyarsa, onlar için herhangi bir korku yoktur, onlar üzülmeyeceklerdir" dedik.
3. Sure (Âl-i İmrân Suresi), 33. Ayet
Şüphesiz, Allah, Adem’i, Nûh’u, İbrahim ailesini (soyunu) ve İmran ailesini (soyunu) birbirinden gelmiş birer nesil olarak seçip âlemlere üstün kıldı.Allah her şeyi hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.

Okudunuz mu?  İnşirah suresinin tam tefsiri

Belieber
Allah razı olsun aradığımı sayenizde buldum çok güzel Çok iyiydi.İstediğimi buldum:-)


Cevap: Kuranda Hz Adem ile ilgili Ayetler‎

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun sayenizde o kadar çok aradığım şeyi iki dakkada buldum


gençlik19966
arkadaşlar adem ve havva yasak agaçtan yedikten sonra çırılçıplak oldular kuranda geçiyomu çırılçıplak oldukları


gençlik19966
Bunun üzerine ikisi de o ağaçtan yediler. Hemen ayıp yerleri kendilerine açılıp görünüverdi. Ve üzerlerine cennet yaprağından örtüp yamamaya başladılar. Âdem Rabbinin emrinden çıktı da şaşırdı.20 sure 121 ayet


umutlucan
ayette her şey belli lakin dahai anlamanız açısından tefsir okuyabilirsiniz.


ben misafirim
Allah razı olsun sizden benim öğretmenim biraz sert tam olarak istediği olmasa sinirlenir Allahtan bunu buldum yazdım öğretmenim beğendi çok şükür


lucy kealyn/s
Allah razı olsun sizden beni öğretmen biraz sinir bu yüzden dedi bana ödev ben yaptı sonra çok beğen teşekkür mumsema thanks very good of you


Kayıtsız Üye
Alah razı olsun benim için çok önemliydi

Okudunuz mu?  Ahlak İle İlgili Ayetler Ve Hadisler

Bu kadar güzel bir site görmedim

Saolasın kardeşim benim için çok önemli bir şeydi bu


Kayıtsız Üye
Hz. Adem ve Havva yaratılan ilk insanlarsa insanoğlu onların çocuklarının birbiriyle birlikte olması sonucu mu çoğaldı?


Şema
Evet neslin çoğalması için kardeşler bir birleriyle evlendiler


Kayıtsız Üye
Allahin kanunlari ezelden ebediyete kadardir. Allah soyledikleriyle ters dusmez! Kardes evliliklerini ayetinde acik acik haram derken, hz adem için bu gecersizdir dememistir.. hz adem bir peygamberse kime gonderildi?? Kuşa daga taşa mi?? Peygamberler insanlara gonderilir.. hz ademde insanlara gonderildi. Zaten var olan insanlarla cogalma oldu.. haram olan kardes evlilikleriyle degil.. iyi dusunun. Islamda mantiga aykiri bir şey olamaz. Allah ayetiyle celismez..


Kayıtsız Üye
Hz adem peygambermidir peygamberse hangi kavime topluluğa gönderilmiştir bu konuda kaynak belirterek cevap verebilirmisiniz simdiden Teşekkürler


arifselim
Adem aleyhisselamın peygamber olduğu hakkında hiç bir ihtilaf yoktur. Kendi evlatlarına peygamber olarak gönderilmiştir. Bir peygamber illaki büyük bir topluluğa gönderilmesi gerekmez. En üstteki ayetleri okuman yeterlidir.

3. Sure (Âl-i İmrân Suresi), 33. Ayet
Şüphesiz, Allah, Adem’i, Nûh’u, İbrahim ailesini (soyunu) ve İmran ailesini (soyunu) birbirinden gelmiş birer nesil olarak seçip âlemlere üstün kıldı.Allah her şeyi hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.


Kayıtsız Üye
Hz Adem ve Hz Havvanin cocuklari bir kiz bir erkek olarak ikiz dogdular.cogalmalari için kardeslerin eslesmeleri gereksede Allah c.c bir anda dogan ikizlerin ciftlesmesini değil bir sonraki ikizlerin bir oncekilerle eslesmelerine izin vermis.kendi istekleri dogrultusunda değil Yaradanin onlara verdigi izin dogrultusunda cogalmislar.


Kayıtsız Üye
süper Allah razı olsun yapmasaydım vay halime


Kayıtsız Üye
yaaa çookkk yardımcı oldunuz sayenizde hocamdan 100 puan aldım bida böyle bir ödev çıkarsa size gelecegim sizim sitenizi ziyaret edecegimmm ALLAH sizden razı olasunnnn

Okudunuz mu?  Kurana göre dünya düz müdür

Kayıtsız Üye
Sen çok yanlışsın kardeş az araştırma yap Adem eşinin peygamberidir…
Hz. Adem ve Hz havva’nin her seferinde ikizleri oldu ve bu ikizler diğer ikizlerle kardeş sayılmadı çapraz evlilikler yapıldı soy böyle cogaldi ve Hz Adem kendi ailesinin peygamberi idi.. Ayrıca Habil ile Kabil’in kavgası da evlilik yüzündendir Kabil kendi ikiziyle evlenmek istedi fakat kendi kardeşi ile evliliğe müsade edilmedigi için ve bunu ona ikna etmek için sonunda Allah ikisinden adak istedi Kabil bencildi ve en kötü adagi sundu kabul edilmedi ve Kabil Habil’i öldürdü .. Kısaca böyle aklında soru kalırsa daha geniş arastir.. Unutma Hz Adem ilk insan ve kendi Ailesinin peygamberidir.


Kayıtsız Üye
Hayal yazıyom işime yarıyor yazana Allah razı olsun


Kayıtsız Üye
çok güzel Allah razı olsun tam istedigim cevap.


Kayıtsız Üye
Onların ikisi yedi der yani tesniye babi kullanır yani burda işi yapan 2 kişi yasak meyveyi yiyen iki kişi kovulan iki kişi ayrıca her peygamber in şeriatı aynı değildir Hz musa ümmetine cumartesi günü balık avı koyunun kuyruk yağı haram oldu bize helal onlarda oruç tutana eşi ile ilişki yasaktı gece gündüz bizde gece serbest bırakıldı bilmeden yorum yapma ensest bugün ensest o gün değil mümkün olan en uzak evlilik yapıldi farklı doğumda doğanlar arasında zamanın şartları böyle idi ancak bu gün öz kızı öz kardeşi ile yapanlar yadırganmiyor Avrupa’da bugün bile bir ülkede hala evlenen kızın kızligini damadın kardeşi alır başka yerde kızın annesi gerdegi izler Allah bilir ya dayanamaz katılır bunlar ensest değil mi peki ama onlarda ahlak kültür olmuş hz adem döneminde mecburen yapılan geçici bir şey mi gözünüze battı

Okudunuz mu?  Seferilik ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
Hz. Adem ile ilgili herhangi bir kaynak yok maalesef. Hz.Adem yaratıldığında yeryüzünde kavim falan yoktu.


Kayıtsız Üye
Bununla ilgili bir ayet varmidir. Yoksa hadisler mi kaynaktir. Biraz tuhaf degilmi capraz eslesmede olsa kardeş evliligi olmuyormu…,


Kayıtsız Üye
Hz nuha kadar geldi hz nuhta sonra tufan koptu insanlık helak oldu insanlık tufandan sonra şimdiki insanları. Atasıdır


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar Allah için ayeti kerimelerde hep aklınızı çalıştırına vurgu yapılır o yüzden aklınızı kullanın. Adem a.s oğulları kardeşleri ile falan evlenmedi böyle bir ayette yok. hadislere dayanarak din yaşanmaz yaşanırsa çarpık yanlış olur. Bir hadisin doğru olabilmesi için Kur an süzgecinden geçmesi lazım. Allah için Mehmet OKUYAN ve Caner TASLAMAN ın Adem ile ilgili videolarını makalelerni izleyin. Allah bizlere doğru ahlak Kur an ilmi nasip eylesin. Bırakın babalarınızdan dedelerinizden duyduğunuz şeyleri. Gerçekler Kur an da vardır. Eğer bir şey Kur anda yoksa hadisle yada başka bir şeyler öğrenmeye açıklamaya çalışmayın. Çünkü Allah ın her şeye gücü yettiği gibi Kur an da da anlatmıştır.


Kayıtsız Üye
aynen dersim de bana çok yardımcı Allah ta herkezin yar ve yardımcısı olsun amin


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun zaten bu site en iyisi Allah bu siteyi kuranı korusun inşAllah


Kayıtsız Üye
Kuran biz Müslümanlara gönderilmiştir. Örneğin Hac ibadeti Hz Ademe farz kılınamaz, çünkü Kabe yoktu. Zekat verecek kimse yoktu. Bu yüzden Kurandaki ibadetler ve günahlar bizim içindir. (Tabii ki benzer şeyler diğer kavimlere de emredilmiştir.) Hz. Ademin peygamberliğine gelirsek; Hz. Ademe 10 sayfalık rehber gönderilmiştir. Ama ne zaman gönderildi, bilmiyoruz. Yani Hz. Adem ailesine peygamberlik yapmıştır.

Okudunuz mu?  Öfke ile ilgili ayetler

eyvAllah
saol Allah razı olsun araştırma ödevim için lazımdı.


Kayıtsız Üye
Çok harikaydı ödevim için yapmıştım tam aradığım 👍


Kayıtsız Üye
Evet, ama şöyle oluyordu mesala 2001 yılında doğan erkek ile 2002 yılında doğan kız evleniyordu yani bu sene doğan erkek bir yıl sonra doğan kız ile evleniyordu.


Kayıtsız Üye
Müslümanım ancak bu ikizlerin eşleşmesi konusunda şüpheliyim. Sonuçta böyle bir şey sakıncalı ve yaptığım araştırmalar kadarıyla ne hadislerde ne de ayetlerde böyle bir şey geçmiyor. Okuduğum bazı ayetlerde Hz. Adem’den bir süre sonra binlerce kadın ve erkeğin yaratıldığı söyleniyor. Merakım şu biz şuan yasak olan kardeş evliliğinden mi doğduk yoksa Hz. Adem ve yanındaki binlerce insandan mı geldik


mum
< kardeş evliliğinden mi doğduk yoksa Hz. Adem ve yanındaki binlerce insandan mı geldik >
İnsanlar Hz. Âdem’le Hz. Havva’dan doğarak çoğalmışlardır. Havva anamız hep ikiz doğum yapıyordu. Bunlardan birisi erkek, diğeri de kızdı. Hz. Âdem, aynı anda doğan ikizleri, bir önce veya bir sonra doğan ikizlerle evlendiriyordu. Habil’le beraber doğan kız çirkin, Kabil’le birlikte doğan kız ise güzeldi. Bu durumda Hz. Âdem, Habil’in, Kabil’le beraber doğan kızla, Kabil’in de Habil’le beraber doğan kızla evlenmesini istedi. Fakat Kabil buna razı olmadı, kendisiyle doğan güzel kızı Habil’e vermek istemeyerek kendisi almak istedi. (bk. Taberi, İbn Kesir, Razî, Maide, 5/27. ayetin tefsiri)
< Hz. Âdem’in çocuklarının birbirleriyle evlenmelerinin dindeki yerine gelince; Hz. Âdem (as)’den Peygamber Efendimize (asm) gelinceye kadar bütün peygamberler hak dini tebliğ etmişlerdir. Dinin temeli olan îman esasları hep aynı kalmıştır. Fakat şeriat dediğimiz, ibadet ve dünyaya ait işlerde Hz. Âdem’den Peygamberimize kadar her devrin icaplarına, insanların ihtiyaçlarına göre bazı hükümler değişerek gelmiştir. Cenab-ı Hak her devrin insanının yaşayışını ve menfaatini gözeterek her ümmete ayrı bir şeriat göndermiştir. Mâide Sûresinin 48. âyetinde bu hususta, Sizin her biriniz için Biz bir şeriat ve açık bir yol tayin ettik. buyurulur. >


Kayıtsız Üye
Islamda mantiga aykiri bir şey olamaz. Allah ayetiyle celismez..
İSLAM MANTIK DEĞİL NAKİL DİNİDİR
kaldıki herşeyi bileceğiz diye bir şey yok. Allah cc. Ruhtan bahseder ama bunun bilgisi size verilmedi der. ama bazı aklıevveller ruh hakkında ciltler dolusu zanlarını yazarlar bu fitnedir. bilgisiz fikir olabilir ama bunu bilgi diye paylaşamazsınız
İnsan olarak ilk insan adem ise gerisi teferruattır.
Ayrıca insan dediğimiz kalu belada Allahın ahdini kabul eden ruhtur
bu topraktan yaratılan beden Dünyadan Cebrail as. getirdiği toprak ile cennette yapılmıştır, sonra Allah berzah aleminden evvelce yaratılmış ruhlardan dilediği birini bu bedene koymuştur adem ve havva cennetten kovuluk dünyaya indiklerinde öldüler o dünyadan gelen toprak gene dünyada kalmış oldu.

Okudunuz mu?  Aile hayatı ile ilgili ayetler

Nurullah116
Selamun aleykum Kuranda ilk insan hz adem olarak belirtiliyor. Peygamberin hadislerinden hz ademin gunumuzden yaklasin 8.000 ile 10.000 yil önce yasadigi bilinmekte. Gunumuzdeku kazilarda 50.000 ile 300.000 yil oncesine ait insan kalıntıları bulunmakta. Acaba kurandaki "ilk insan" tabiri ile anlatilmak istenen gercek manada mi ilk insan? Veya baska bir anlam tasiyor olabilir mi?


vel Fecr
< Selamun aleykum Kuranda ilk insan hz adem olarak belirtiliyor. Peygamberin hadislerinden hz ademin gunumuzden yaklasin 8.000 ile 10.000 yil önce yasadigi bilinmekte. Gunumuzdeku kazilarda 50.000 ile 300.000 yil oncesine ait insan kalıntıları bulunmakta. Acaba kurandaki "ilk insan" tabiri ile anlatilmak istenen gercek manada mi ilk insan? Veya baska bir anlam tasiyor olabilir mi? >
10bin mi bilmiyorum ama yaklaşık 30bin civarında diye duymuştum sanırım.

Okudunuz mu?  Ders verici ayetler

burada ben bilim adamların kesin olmayan araştırmalarına inanacağıma kitabım Kurana inanırım. hatta şüpheye bile girmem girmemek lazım Allah muhafaza. bugün kar yağıp yağmayacağını bile kesin bilmeyen bir bilime ben onbinlerce yılımı emanet etmem. sizde etmeyin.

ilk insan Hz Ademdir kardeşim. ötesi yoktur. ayetlerle sabittir.


Realite
Hiç güleceğim yoktu.Yav kardesim sen 6 milyon yıl önce ki bulunmus fosili insan mi sanıyorsun?Şempanze onlar.İnsanın çıkıs noktası kabul ediliyor da onuniçin öyle deniyor(insan kalıntısı diye).

Sonra Homo gautengensis,Homo habilis ve Homo ergaster,Homo erectus.homo neandertal vs. gibi insana benzer maynum fosilleri 3,2,1 milyon yine 100,300 bin yıllık bulunmus maymun atalardır.Sen bu fosilleri insan mi sanıyorsun :- )))))))) da bu soruyu soruyorsun. Hayy Allah’ım çok komikti.Evrim oku biraz anlarsın 300 bin yıl önce bulunmus seylerin insanumus olduklarını.

Birde sormuş 300 bin yıl önceye ait insan kalıntıları var diye. 😀 onlar insan değil.Öyle ayırmıslar, hepsi maymunus türü. 🙂


Omer Faruk
< Selamun aleykum Kuranda ilk insan hz adem olarak belirtiliyor. Peygamberin hadislerinden hz ademin gunumuzden yaklasin 8.000 ile 10.000 yil önce yasadigi bilinmekte. Gunumuzdeku kazilarda 50.000 ile 300.000 yil oncesine ait insan kalıntıları bulunmakta. Acaba kurandaki "ilk insan" tabiri ile anlatilmak istenen gercek manada mi ilk insan? Veya baska bir anlam tasiyor olabilir mi? >
Kardeşim pozitif ilmin önerilerini ve sonuçlarını İslam’a onaylatmaya gerek yok. Kur’an fizik, biyoloji ya da matematik kitabı değildir. Evet Kur’an’da bunlardan örnekler verilir ama verilen bütün örnekler insanın yaratılma ve yeryüzüne gelme sebebini daha iyi anlaması ve Rabbi’ne kul olması içindir.

Okudunuz mu?  Kötü Söz ile İlgili Ayetler

Keşke bu konuyu müslüman alimler de İbn-i Sina hassasiyetinde araştırıyor olsalardı. Şimdiye kadar müslüman alimler ne yazık ki, hristiyan kökenli evrim karşıtı bilim adamlarının çalışmalarını tercüme ederek kullandılar. Bu alanda çalışan müstakil bir müslüman alim bilmiyorum. Çalışmaktan kastım tabii ki üniversitede oturup, bu konuyla ilgili kitapları okuyup bunlarla ilgili makaleler yazan bilim adamları değil. Tıpkı gayrimüslimler gibi alana çıkıp bu fosillerin çıktığı iddia edilen yerlere gidip kendilerinin de müstakil çalışmalar yapmasıdır.

Sonuç olarak bu tür tartışmalar müslümanlara çok şey kazandırmaz. Adem maymundan mı geldi, Adem’in çocukları nasıl türedi gibi konular müslümanların şu anda süren GUTA’daki katlini önlemiyor. Ya da Filistin’i bize geri vermiyor. Ya da bütün müslümanların ürettiğinin bir tek Almanya’ya eşdeğer bile olmadığı üretim gücümüzü artırmıyor.

Allah eğer bu konuları "insanlığımız ve kulluğumuz" için önemli görseydi çok daha sarih ve muhkem ayetlerle belirtirdi.


Kayıtsız Üye
Kuran-ı Kerimde İlk insandan bahsederken Adem ismi geçmez.Kuran-ı bilenler anlar,bir toplu yaratmadan bahsedilir.Allahın dininde hiçbir noksanlık olamaz.Adem sembolik bir kavramdır,Beraberinde bir topluluk vardır.İslam dini temelini hz Adem ile birlikte alır.Yani bugünkü kurallar her zaman geçerliydi.Kalu Bela dediğimiz olayda toplu bir şekilde Allah’a söz verdik,ve dünyaya gönderildik.İslamda çapraz evlilik falan yoktur,Hz Havva hz ademin kaburga veya başka bir parçasından yaratılmamıştır:hz.Adem neyden yaratılmışsa eşi havva anamızda ordan yaratılmıştır.Allah hz Ademi seçtik diyor;seçim olması için en az iki kişinin olması lazım.


Kayıtsız Üye
Allahın kanunları ezelden ebediyete kadardır. Allah söyledikleriyle ters düşmez! Kardeş evliliklerini ayetinde açık açık haram derken, hz adem için bu geçersizdir dememiştir.. hz adem bir peygamberse kime gönderildi?? Kuşa dağa taşa mı?? Peygamberler insanlara gönderilir.. hz ademde insanlara gönderildi. Zaten var olan insanlarla çoğalma oldu.. haram olan kardeş evlilikleriyle değil.. iyi düşünün. İslamda mantığa aykırı bir şey olamaz. Allah ayetiyle çelişmez..

Okudunuz mu?  Kuranda ömürle ilgili tüm ayetler

Hz Adem Aş. ilk İNSAN dır.aynı zamanda yeryüzünde ilk halifedir.. halef eden.. Allahın sıfatlarının bir kısmını yeryüzünde uygulayabilecek yetilere sahip bir insan şeklinde halifedir…

Abirkaç örnekle
Allahın rahmet sıfatı ademde merhamet olarak tecelli etmiştir
Allahın adl ( adil ) sıfatı ademde adalet olarak tecelli etmiştir
Allahın rahim sıfatı ( yani üretkenlik ) ademde üretkenlik ( teknoloji bilimsel kesiflerin uygulaması vs ) şeklinde tecelli etmiştir…..

hiç bir şekilde yeryüzünde bir insan grubu topluluğu kabilesi devleti aşiretine gönderilmemiştir..
O nun Peygamberliği-halifeliği içinde neşet ettiği insan grubuna değil
kendinden türeyecek insanoğluna-ademoğluna dır…
Örneğin uydudan gelen sinyalleri İNSANLARIN ANLAYACAĞI DİLE ÇEVİREN ( görüntü ve ses olarak ) uydu cihazıdır…DEKODERDİR..UYDUDAN ALDIĞI DATALARI İNSAN DİLİNE ÇEVİRİR…İNSANOĞLU Tv DEN , GELEN BU BİLGİLERİ SES VE GÖRÜNTÜ OLARAK FARK EDER.
Hz ADEM ve peygamberler dekoder dir..( benzetmek gibi olursa )

Kurani kerimi kağıt üzerine yazılmış Allahın kelamı olarak okumakla işin içinden çıkamazsınız.
kainat düzeni belli ve ardı ardına uygulanan bilimsel kanunlar üzerine kuruludur.
Lakin ALLAH CC KANUNLAR ÜSTÜ KANUNDUR.. O NE MURAD EDERSE O OLUR
yerçekimine kuvvet verir, boşluğa bırakılan her cisim istisnasız yere düşer
havaya kaldırma kuvveti verir tonlarca uçak roket yerçekimi kuvvetini yener cisimler yukarı doğru çıkar…
ALLAH CC HZ ADEMİ CENNETTE YARATIR YERYÜZÜNE GÖNDERİR
HZ İSAYI YERYÜZÜNDEN ALIR GÖĞE YÜKSELTİR
Hz Süleymanın yanın BELKISIN TAHTINI ARACISIZ GETİRİVERİR
dünyanın başka bir yerinde olan birinin ses ve görüntüsünü ARACILI OLARAK ( telefon ınternet ve ) senin yanına getirir

Okudunuz mu?  Evrendeki düzen ile ilgili ayetler nelerdir

ister kardeşlerden NESİL TÜRETİR
İSTER KARDEŞ OLMAYANLARDAN
İSTER ADEMİ TOPRAKTAN ( MADDEDEN ) TEŞEKKÜL ETTİRİR
İŞRE HZ İSA AŞ GİBİ BABASIZ TEŞEKKÜL ETTİRİR
HZ İSA nın babasız dünyaya gelmesi ALLAHIN AYETLERİNE TERS MİDİR?
HAYIR
BURDA düşünmeniz gereken ALLAHIN HÜKÜMRAN OLUŞUDUR…
murad eder topraktan yaratır
murad erer babasız yaratır
murad eder hiçlikten yaratır
murad eder DENİZ ATI gibi canlılarda ERKEK CİNSİYETE DOĞUM YAPTIRIR
murad eder CUPRA balığı gibi iki sene ERKEK İKİ SENE DIŞI YARATIR..
çuha bitkisini 25-35 derece arasında kırmızı- 15-25 derece arasında beyaz renk olacak kanunları yaratır…

ALLAH CC KANUNLAR ÜSTÜ KANUNDUR..VE O KANUN NE MURAT EDERSE O OLUR…

ve bilimsel denen kurallarla herhangi bir net sonuca ulaşamazsınız..


Kayıtsız Üye
Allah’ın ilk yarattığı adem ve Havvadır bütün insanlık bundan çoğaldı demek yanlıştır haşa Allah 1 adem ve Havva yaratmaya muktedir de aynı anda on kişi yaratmaya muktedir değil midir aynı anda topraktan birçok kadın ve erkek yaratıldı bunların içinden de adem ve Havva ilk yaratılandır çünkü Allah’ın koyduğu kanun ezelden ebede değişmez kardeş evliliği falan olmadı


hz adem ile ilgili ayetler, hz ademle ilgili ayetler, hz adem ile ilgili iki ayet

Bu kategoride yer alan Tin suresinin anlamı, okunuşu ve yazılışı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuranda Hz Adem ile ilgili Ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.