Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:44
Kuran Meali
Yönetici

Üzeyir (a.s.) ile ilgili ayetler

Üzeyir (a.s.) ile ilgili ayetler

mumsema
Üzeyir (a.s.) hakkında ayetler

2. Sure (Bakara Suresi), 259. Ayet
Yahut altı üstüne gelmiş (ıpıssız duran) bir şehre uğrayan kimseyi görmedin mi? O, "Allah, burayı ölümünden sonra nasıl diriltecek (acaba)?" demişti. Bunun üzerine, Allah onu öldürüp yüzyıl ölü bıraktı, sonra diriltti ve ona sordu: "Ne kadar (ölü) kaldın?" O, "Bir gün veya bir günden daha az kaldım" diye cevap verdi. Allah şöyle dedi: "Hayır, yüz sene kaldın. Böyle iken yiyeceğine ve içeceğine bak, henüz bozulmamış. Bir de eşeğine bak! (Böyle yapmamız) seni insanlara ibret belgesi kılmamız içindir. (Eşeğin) kemikler(in)e de bak, nasıl onları bir araya getiriyor, sonra onlara nasıl et giydiriyoruz?" Kendisine bütün bunlar apaçık belli olunca, şöyle dedi: "Şimdi, biliyorum ki; şüphesiz Allah’ın gücü her şeye hakkıyla yeter."
9. Sure (Tevbe Suresi), 30. Ayet
Yahudiler, "Üzeyr Allah’ın oğludur" dediler. Hırıstiyanlar ise, "İsa Mesih Allah’ın oğludur" dediler. Bu onların ağızlarıyla söyledikleri (gerçeği yansıtmayan) sözleridir. Onların bu sözleri daha önce inkar etmiş kimselerin söylediklerine benziyor. Allah onları kahretsin. Nasıl da haktan çevriliyorlar!

Okudunuz mu?  Sabır Ayetleri

Yorum: Üzeyir (a.s.) ile ilgili ayetler

BANGÜ
Kur’an’a göre Yahudiler Üzeyir’in Tanrının oğlu olduğunu iddia etmişlerdir. Kur’an’da bu durum Hıristiyanlık’ta İsa’nın tanrının oğlu kabul edilmesine benzetilir ve şirk kabul edilir. Kuran’da Üzeyir Tevbe Suresi’nde geçmektedir:


üzeyir peygamber ile ilgili ayetler, hz Uzeyirin ismi hangi ayette kecir, hz. üzeyir hakkında kuran ayeti

Bu kategoride yer alan Tevrat ile ilgili ayet mealleri (14 ayet) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Üzeyir (a.s.) ile ilgili ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.