Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:32
missa04
Abone

Misafir ne anlama gelir? Misafir kime denir?

Misafir ne anlama gelir? Misafir kime denir?

misafir
Misafir nedir? Misafir kime denir? Misafir kelime anlamını kısaca açıklar mısınız ?


Cevap: Misafir ne anlama gelir? Misafir kime denir?

Fetva Meclisi
Misafir nedir nasıl ağırlanır
Misafir ne demektir?
Misafir ne demek

1. Seyahat eden, Seyahat eden, yolcu, gezgin ve seyyah anlamındadır.
2. Yolculuk sırasında bir yere, bir kimsenin evine konan, Ziyaret amacıyla başka birisinin evine giden, konuk ve mihman anlamındadır.
3. Gözün şeffaf tabakasında meydana gelen leke

Okudunuz mu?  Haram parayla alınan elbiseyle yada seccadeyle namaz kılınır mı?

Misafir Ağırlama ve Misafirlik – Misafiri Rahat Ettirmek İçin Neler Yapılmalı
Herkes evine gelen misafiri iyi bir şekilde ağırlamak, onu rahat ettirdiği gibi ev sahipliğinin de beğenilmesini ister. Daha iyi misafir ağırlamanın da bazı püf noktaları vardır. Bu noktalara dikkat eden bir ev sahibi hem misafiriyle daha iyi bir iletişim kurar hem de misafirine iyi bir şekilde hizmet etmiş olmanın keyfini yaşar. Misafir ağırlamak için öncelikle evinizin hazır olması gerekir. Özellikle misafirler aniden geldiklerinde, hazırlanmak her zaman kolay değildir; ancak yine de misafirinizi en rahat ettireceğiniz şekilde hazırlanmak mümkündür.

Okudunuz mu?  Allah diye bağırarak uyanmak

Öncelikle misafirin rahat etmesi için ilk izlenimin çok önemli olduğunu akıldan çıkarmamak gerekir. Bunun için salondan önce evin girişi düşünülmelidir. Kapının önünde çöp varsa mutlaka kaldırılmalı, paspasın temiz olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bazen günlük hayatta kullandığımız eşyaları evin girişine koyarız, oysa bu görüntü misafir için hiç de hoş değildir. Bu sebeple bir misafir gelecek olduğunda girişteki günlük yaşamla ilgili tüm eşyaları kaldırmak gerekir. Girişte bir dolap bulundurmak ayakkabılar, gazeteler, oyuncaklar gibi eşyaları hızla kaldırmak için iyi bir yöntemdir. Girişteki lambaların yanıp yanmadığını da kontrol etmek, misafirlerin aydınlık bir yere girmeleri açısından çok önemlidir.

Okudunuz mu?  Yalancı şahitlik Ile Ilgili Hadisler

Bitkileri kullanmak da ilk izlenimin iyi olması ve evinize farklı bir hava katması bakımından işe yarayabilir. Evde bulunan bitkilerden birkaç tanesi girişe yerleştirilebilir, böylece misafirlere hoş bir karşılama yapılmış olur. Ayrıca salonda çeşitli cam vazolar içinde yapay veya gerçek bitkiler konulabilir. Misafirlerin, eve girdiklerinde karmakarışık gardırobunuza bakmaları pek de hoş değildir. Ancak misafirlerinizin paltolarını asacakları bir yere ihtiyacı olacaktır. Bu sebeple önceden gardıropta gereksiz olan tüm mont, palto ve ceketleri başka bir odaya kaldırabilirsiniz. Böylece misafirler hem paltoları için kendilerine özel bir alan bulur, hem de gardırobunuzu şık ve temiz görürler. Yağmurlu havalarda, şemsiye konulabilecek bir yer ayarlamanız da düşünceli bir ev sahibi olduğunuzu gösterecektir.

Okudunuz mu?  İftiraya uğrayanın okuyacağı dua!..

Misafirlerin sıcak bir ortamda hoş zaman geçirmesi için iletişimi kuvvetlendirmek gerekir. Koltukları birbirine bakacak şekilde yerleştirmek daha iyi bir iletişim için gereken ortamı sağlayacaktır. Ayrıca misafirlerin ikili gruplar hâlinde diğer misafirlerden kopmamaları için evde tek sayıda olunacak şekilde misafir çağırmayı tercih etmeniz yararlı olacaktır. Banyo ve lavaboların temizliği de misafir ağırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardandır. Lavabo ve çevresinin temiz olduğundan emin olmak, klozeti temizlemek, yeni sabun yerleştirmek ve misafirler için havlu koymak unutulmaması gereken işlemlerdir.

Okudunuz mu?  Hz. Adem İle İlgili Dini Hikayeler

Önemli bir başka nokta ise evin sıcaklığı ve havasıdır. Ev sahibi uzun süre evde vakit geçirdiğinden içerinin çok sıcak veya havasız olduğunu fark etmeyebilir ancak dışarıdan gelen birisi bunu kolaylıkla fark edecektir. Bu sebeple misafir gelmeden 1-2 saat önce evi havalandırmak misafirler geldiğinde evin ferah bir havaya ve normal bir sıcaklık seviyesine sahip olmasını sağlar. Eğer misafirlerinizi yemeğe davet ettiyseniz masa düzenine mutlaka dikkat etmelisiniz. Yemek servisi yaparken, farklı yemekleri tabağın farklı yerlerine gelecek şekilde yerleştirmek misafirinizin rahat etmesini sağlayacaktır. Misafirin bardağını sürekli olarak kontrol etmek, içeceği bitmişse tazelemek de misafiri rahat ettirmek açısından önemlidir. Sofrada, tatlı servisinden önce yemekle ilgili her şeyi kaldırmak da misafirlerinizin tatlıyı daha iştahlı yemesini sağlayacaktır.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin Ahlakı İle İlgili Hikayeler

İyi bir misafir olmak
Elbette sadece ev sahipleri değil, misafir olarak bir başkasının evine giden kişilerin de dikkat etmesi gereken noktalar vardır. Örneğin yemek servisinizi kendiniz yapıyorsanız tabağınızı çok doldurmamak, yemek bittiğinde tabağınızı kenara itmemek gibi kurallara dikkat etmek gerekir. Bunun yanı sıra kapıyı çaldığınızda karşınızdakine kim olduğunuzu isminizle beraber söylemek de nezaket kuralları çerçevesinde doğru bir hareket olacaktır. Ev sahibinin sohbetine katılmaya özen göstermek, onun dedikleri ile ilgilenmek de sizin iyi bir misafir olmanızı sağlar.

Okudunuz mu?  La tezâlü tâifetün min ümmetî ifadesi Bediüzzaman bu ifadesinde ne demek istiyor

Her zaman sürecek
Günümüz koşullarında misafirlik azalmakta, apartman dairelerine sıkışıp kalan yaşamlar insanları birbirinden uzaklaştırmaktadır ancak yine de misafirliğin hiçbir zaman yok olmayacağını söyleyebiliriz.

Toplumsal yaşamın bu önemli olgusunun unutulmaması; insanlar arasındaki ilişkilerin daha sıcak, daha sağlıklı ve samimi olmasını sağlar. Bu sebeple eve misafir davet etmeye, bize gelen davetlere de icabet etmeye özen göstermeliyiz.

Okudunuz mu?  Sureleri tam iyi okuyamamak

Cevap: Misafir ne anlama gelir? Misafir kime denir?

Kayıtsız Üye
misafir uzun yolculuktan gelen kişiye denir


misafir kime denir, kimlere misafir denir, misafir ne demek

Bu kategoride yer alan Peygamber efendimizin medinede yaptığı eğitim öğretim etkinlikleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Misafir ne anlama gelir? Misafir kime denir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.