Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:01
sizden04
Abone

Allaha ve Hz.Ali’ye emanet edilen koyunlar hikayesi

Allaha ve Hz.Ali’ye emanet edilen koyunlar hikayesi

berat54
Bir gün iki çoban koyunlarını otlatmaya götürür. Tam oradan ayrılacaklarken biri koyunlarını Allah teala’ya emanet eder diğeri ise Hz.Ali’ye emanet der.
Biraz sonra koyunlarını almak için geri geldiklerinde bir bakarlar Allah Teala’ya emanet edenin koyunlarını kurtlar yemiştir. Lakin Hz.Ali’ye emanet edenin koyunları aynı yerde olmalarına rağmen sapa sağlam durmaktadır.
Bu rivayete göre derler ki ; Allah Teala’ya emanet edilen koyunların yenmiş olması emanete sahip çıkmamak değildir çünkü kurtlarda Allah Teala’nın dır.Ve Allah teala onların oyle olmasını hayırlı gördüğü zaman emanet edenin kaybettiği malı tekrar kaybettiği gibi tekrar gerisi geriye buldurmaktadır.
Aynı rivayete göre Hz.Ali’ye emanet edilen koyunların sapasağlam kalmasındaki sebep ise ,bir mal yada canlı Hz.Ali’ye emanet edildiği zaman Hz.Ali r.a. , kılıcını çeker başında bekler denilmektedir.

Okudunuz mu?  Cep telefonundan Kur-an'ı abdestsiz okumak?

Arkadaşlar sorum şudur ,
yazdığım yazıdaki olay inananlara çok sempatik gelmekte.Fakat bu durum düşünüldüğü zaman şirk koşmak gibi olabilmesi ihtimalide şüpheye düşürmektedir.Aleviliğin buyruklarından biri olabilmeside 2. bir fikir. Mantıksal olarak bana İslam dininde böyle birşeyin bulunabilmesi olabilir gibi geliyor.Şahsen yaşamımda Allah Teala’ya emanet etmeyi çokca uygulayan biriyim.Ama Allah teala’ya emanet ettikten sonra bu şekildeki eklemeleride yapmak sizce uygunmudur?
Yada bu kıssadan daha önce haberi olan bir fikri olan varmıdır? Değerli kardeşlerim, hepinizden Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Eşime yalan söyledim çok pişmanım

Cevap: Allah’a ve Hz.Ali’ye emanet edilen koyunlar hikayesi

rana
kardesim bu yazdigin hikayenin kaynagi nedir?

Bu kategoride yer alan Evi Basan Karıncalara Ne Yapmalıyız başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allaha ve Hz.Ali’ye emanet edilen koyunlar hikayesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.