Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:16
missa9
Abone

Çocuğa Ebubekir ismi koymak

Çocuğa Ebubekir ismi koymak

Kayıtsız Üye
esselamun aleykum cocugumuza ebubekır ısmı koymak yanlısmıdır


Cevap: Çocuğa Ebubekir ismi koymak

Ercan
Çocuklara sahabe isimlerini koymakta bir sakınca yoktur.

Rasulullah (sav)’ın açıklamalarına göre en güzel isim olarak adlandırılanlardan bazıları şunlardır: Erkek ismi olarak, Abdullah, Abdurrahman, Muhammed,peygamberlerin isimleri, Hasan, Hüseyin ve diğer İslam büyüklerinin isimleri tavsiye edilen isimlerdir. Kız isimleri olarak da, Aişe (Ayşe), Fatıma, Zeyneb, Hatice, Cemile, Zehra… gibi isimler güzeldir.

Okudunuz mu?  Ey kızım fatıma amelin olmassa ben bile seni kurtaramam mealndeki hadis

ebubekir ismi caiz mi, ebubekir ismi konulur mu

Bu kategoride yer alan Eşcinsellik nedir? Cinselliği değiştirmek helal midir? Hünsa hakkında dinimizin hükümleri nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çocuğa Ebubekir ismi koymak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.