Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:16
missa9
Abone

Elif lam mim ra tilke ayetul kitab vellezi unzile min rabbike

Elif lam mim ra tilke ayetul kitab vellezi unzile min rabbike

Kayıtsız Üye
elif lam mim ra tilke ayetul kitab vellezi unzile min rabbike

bu şekilde başlayan süre hangi süredir


Cevap: Elif lam mim ra tilke ayetul kitab vellezi unzile min rabbike

Fetva Meclisi
< Elif lam mim ra tilke ayetul kitab vellezi unzile min rabbike

Okudunuz mu?  Settar Allahın ismi midir

elif lam mim ra tilke ayetul kitab vellezi unzile min rabbike

bu şekilde başlayan süre hangi süredir >

Sizin söylediğiniz bu şekilde başlayan sure Rad süresidir

Ra’d Suresi (Arapça: ) Kur’an’ın 13. suresi olup 43 ayettir. Mekke’de mi, Medine’de mi yazıldığı konusu tartışmalı olmakla birlikte surenin içeriğine göre Mekke’de yazılmış olabileceği düşünülmüştür. Adını, 13. ayette geçen ve ‘gök gürültüsü’ anlamına gelen Ra’d kelimesinden almıştır.

Okudunuz mu?  Evlilik duası türkçe dua

Surenin ikinci ayeti Göğün yükseltilmesinden bahsetmektedir. Başka ayetlerde de bahsedildiği gibi Kur’ana göre yer ve gök önceleri bitişik iken sonraları ayrılmış ve gök yükseltilmiştir. bu ifadelerin sümer mitolojisi ile paralellik göstermesi bazı araştırmacıların dikkatini çekmiştir. Dikkat çeken diğer bir ifade "Sonra da Arş’a oturdu" ifadesidir. Antropomorfik çağrışım yapan bu anlatımlar İslam ilahiyatçılarına göre mecazdır.
Tevrat’ anlatımlarında sözü edilen Aden bahçesi ile örtüşen ve diğer bazı kavramlar gibi tevrat kaynaklı olduğu düşünülen bir kavram 23. ayette sözü edilen Adn cennetidir. Ancak Tevrat’a göre Ademin yaratıldığı Aden bahçesi Dünya üzerinde bir bahçedir ve içerisinden Nil, Fırat gibi ırmaklar akar.
30. ayete göre Rahman olarak anlatılan Allah aynı zamanda hile ve tuzak (mekr) kuran bir tanrıdır.
Surede başlıca Allah’ın birliği, peygamberlik, öldükten sonra dirilmek ve hesap ile müşriklerin İslam hakkında ortaya attıkları şüpheler konu edilmektedir.

Okudunuz mu?  Cehennem neden çok korkunç

elif lam ra hangi sure, elif lam ra, elif lam mim suresi

Bu kategoride yer alan Kef durağı kuranda kaçıncı sayfda? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Elif lam mim ra tilke ayetul kitab vellezi unzile min rabbike Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.