Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:54
missa4
Abone

Başka bir evlilik yapmadan eski eşimle tekrar nikahlanabilir miyim?

Başka bir evlilik yapmadan eski eşimle tekrar nikahlanabilir miyim?

Kayıtsız Üye
iyi günler hocam.ben yaklaşık 10 yıl önce eşimden ayrıldım.bugünlerde eşim tövbe ettiğini barışmak ve yeniden yuva kurmak istediğini söylüyor.ben nikahımızın olmadığını söyledim fakat o gerekli şartların oluşmadığı için nikahın devam ettiğini söyledi.bununla ilgili bilgi almak istiyorum.ayrılma sürecimiz şöyle oldu.eşim beni başka kadınla aldattığı için o günlerde iki yaşında ve 2 aylık iki çocuğumuz olduğu halde evden ayrılıp anneme gittim.bu süreçte telefonun kardeşimde olduğunu bildiği halde 3 kere boşol diye mesaj çekti.sonra ben mahkemeye dava açtım bu süreçte ayrılma anlaşması yaptık babamla beraber görüşmeye gittiğimizde psikolojik bir baskıyla imzaladığını söylese de boşanma anlaşmasını imzaladı.mahkemede boşanmak istemediğini söylese de anlaşma olduğu için mahkeme boşanma kararı verdi.ve bu on yılık süreçte hiç biraraya gelmedik.ilk mesajla birlikte ben nikahın bittiğini düşündüğün için aramızdaki mesafeye çok dikkat etmeye çalıştım.şu anda başka bir evlilik yapmadan eski eşimle tekrar nikahlanabilir miyim?yine ayrılma aşamasında eşimi pskiyatriste götürmüştüm panik atak teşhisi konuldu.

Okudunuz mu?  Günümüzde şeriat kuralları geçerli mi? Kahrolsun şeriat, ifadesi kişiyi dinden çıkarır mı?

Cevap: başka bir evlilik yapmadan eski eşimle tekrar nikahlanabilir miyim?

mumsema
Boşanma konularında iki tarafı dinlemeden karar veremiyoruz.
Onun için sizi en yakın müftülüğe veya bir alime gitmenizi tavsiye ediyoruz.


Yorum: Başka bir evlilik yapmadan eski eşimle tekrar nikahlanabilir miyim?

Kayıtsız Üye
s.a. ben eşimden şiddedli geçimsizlikten 3defa mahkeme kararı ile boşandım 3tane çocuk var ayrıldım eşim başkasıyla evlenecek ben onla tekrar evlenmek istiyom cocuklarda perişan olmasın istiyom tekrar eski boşandıgım eşimle nikah olurmu

Okudunuz mu?  Bel üstü yattığımda şeyimi sürtündürdüğümde damla halinde bir sıvı geliyor bu meni mi mezi mi?

Yorum: Başka bir evlilik yapmadan eski eşimle tekrar nikahlanabilir miyim?

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Bu 3 boşanma ne şekilde olmuş hangi durumlarda olmuş bu şekilde yazarak bu sorun çözülmez. Hemen ilk fırsatta bir müftülüğe gitmelisin ve onlardan bilgi almalısın.


Boşandığım eşimle tekrar evlenebilir miyim, eski eşimle tekrar evlenmek istiyorum, eski esimle yeniden evlenmek

Bu kategoride yer alan Kurana el basarak yemin etmek zorunda kalmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Başka bir evlilik yapmadan eski eşimle tekrar nikahlanabilir miyim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.