Anasayfa
24 Şubat 2022, 1:50
Kuran Meali
Yönetici

Mekke ile ilgili ayetler

Mekke ile ilgili ayetler

mumsema
Mekke hakkında ayetler

2. Sure (Bakara Suresi), 126. Ayet
Hani İbrahim, “Rabbim! Bu şehri güvenli bir şehir kıl. Halkından Allah’a ve ahiret gününe iman edenleri her türlü ürünle rızıklandır” demişti. Allah da, “İnkâr edeni bile az bir süre, (bu geçici kısa hayatta) rızıklandırır; sonra onu cehennem azabına girmek zorunda bırakırım. Ne kötü varılacak yerdir orası!” demişti.
6. Sure (En’âm Suresi), 92. Ayet
İşte bu (Kur’an) da, bereket kaynağı, kendinden öncekileri (ilahi kitapları) tasdik eden ve şehirler anasını (Mekke’yi) ve bütün çevresini (tüm insanlığı) uyarasın diye indirdiğimiz bir kitaptır. Ahirete iman edenler, ona da inanırlar.Onlar namazlarını vaktinde kılarlar.
14. Sure (İbrâhîm Suresi), 35. Ayet
Hani İbrahim demişti ki: “Rabbim! Bu şehri güvenli kıl, beni ve oğullarımı putlara tapmaktan uzak tut.”
14. Sure (İbrâhîm Suresi), 37. Ayet
“Rabbimiz! Ben çocuklarımdan bazısını, senin kutsal evinin (Kâbe’nin) yanında ekin bitmez bir vadiye yerleştirdim. Rabbimiz! Namazı dosdoğru kılmaları için (böyle yaptım). Sen de insanlardan bir kısmının gönüllerini onlara meylettir, onları ürünlerden rızıklandır, umulur ki şükrederler.”
27. Sure (Neml Suresi), 91. Ayet
De ki: “Bana ancak, bu beldenin (Mekke’nin); onu mukaddes kılan ve her şey kendisine ait olan Rabbine kulluk yapmam emredildi. Yine bana, müslümanlardan olmam ve Kur’an’ı okumam emredildi.” Artık kim doğru yola girerse yalnız kendisi için girer. Kim de doğru yoldan saparsa de ki: “Ben ancak uyarıcılardanım.”
28. Sure (Kasas Suresi), 57. Ayet
Onlar, “Sizinle beraber doğru yolu tutarsak, kendi yurdumuzdan koparılıp çıkarılırız” dediler. Biz onları tarafımızdan bir rızık olarak, her türlü meyve ve mahsullerin kendisinde toplandığı, saygın ve güvenlikli bir yere yerleştirmedik mi? Fakat onların çoğu bilmezler.
29. Sure (Ankebût Suresi), 67. Ayet
Çevrelerindeki insanlar kapılıp götürülürken, bizim, onların yurtlarını saygın ve güvenlikli bir yer kıldığımızı görmediler mi? Onlar hâlâ batıla inanıyorlar da Allah’ın nimetini inkar mı ediyorlar?
90. Sure (Beled Suresi), 1. Ayet
Sen bu beldedeyken bu beldeye (Mekke’ye), babaya ve ondan meydana gelen çocuğa yemin ederim ki biz insanı bir sıkıntı ve zorluk içinde (olacak ve bunlara göğüs gerecek şekilde) yarattık.
95. Sure (Tîn Suresi), 1. Ayet
Tîn’e ve zeytûn’a andolsun.
95. Sure (Tîn Suresi), 2. Ayet
Sinâ Dağına andolsun,

  • 95. Sure (Tîn Suresi), 3. Ayet
    Bu güvenli şehre (Mekke’ye) andolsun ki,
  • 95. Sure (Tîn Suresi), 4. Ayet
    Biz, gerçekten insanı en güzel bir biçimde yarattık.

 

Okudunuz mu?  Yasin Süresi Meali (türkçe anlamı)

Cevap: Mekke ile ilgili ayetler

Hoca
Kuranda Mekke ismi geçen ayetler

2. Sure (Bakara Suresi), 203. Ayet
Sayılı günlerde (eyyam-ı teşrikte telbiye ve tekbir getirerek) Allah’ı anın. Kim iki gün içinde acele edip (Mina’dan Mekke’ye) dönmek isterse, ona günah yoktur. Kim geri kalırsa ona da günah yoktur. Bunlar günahtan sakınanlar içindir. Allah’tan korkun ve bilin ki hepiniz O’nun huzurunda toplanacaksınız.

Okudunuz mu?  Fatiha Suresi 5. Ayet :"İyyake nabüdü ve iyyake nestaıyn"

3. Sure (Âl-i İmrân Suresi), 96. Ayet
Şüphesiz, âlemlere bereket ve hidayet kaynağı olarak insanlar için kurulan ilk ev (mâbet), Mekke’deki (Kâbe)dir.

6. Sure (En’âm Suresi), 92. Ayet
Bu (Kur’an), Ümmü’l-kurâ (Mekke) ve çevresindekileri uyarman için sana indirdiğimiz ve kendinden öncekileri doğrulayıcı mübarek bir kitaptır. Âhirete inananlar buna da inanırlar ve onlar namazlarını hakkıyla kılmaya devam ederler.

Okudunuz mu?  Kibirlenenler ile ilgili ayetler

8. Sure (Enfâl Suresi), 42. Ayet
Hatırlayın ki, (Bedir savaşında) siz vâdinin yakın kenarında (Medine tarafında) idiniz, onlar da uzak kenarında (Mekke tarafında) idiler. Kervan da sizden daha aşağıda (deniz sahilinde) idi. Eğer (savaş için) sözleşmiş olsaydınız, sözleştiğiniz vakit hususunda ihtilâfa düşerdiniz. Fakat Allah, gerekli olan emri yerine getirmesi, helâk olanın açık bir delille (gözüyle gördükten sonra) helâk olması, yaşayanın da açık bir delille yaşaması için (böyle yaptı). Çünkü Allah hakkıyla işitendir, bilendir.

Okudunuz mu?  HAŞR SURESİ Hakkında Bilgi

9. Sure (Tevbe Suresi), 40. Ayet
Eğer siz ona (Resûlullah’a) yardım etmezseniz (bu önemli değil); ona Allah yardım etmiştir: Hani, kâfirler onu, iki kişiden biri olarak (Ebu Bekir ile birlikte Mekke’den) çıkarmışlardı; hani onlar mağaradaydı; o, arkadaşına. Üzülme, çünkü Allah bizimle beraberdir, diyordu. Bunun üzerine Allah ona (sükûnet sağlayan) emniyetini indirdi, onu sizin görmediğiniz bir ordu ile destekledi ve kâfir olanların sözünü alçalttı. Allah’ın sözü ise zaten yücedir. Çünkü Allah üstündür, hikmet sahibidir.

Okudunuz mu?  HAYY ve HU emasının meali

11. Sure (Hûd Suresi), 110. Ayet
Andolsun biz Musa’ya Kitab’ı verdik; fakat onda ihtilaf edildi. Eğer Rabbinden bir söz geçmemiş olsaydı, elbette onların arasında hüküm verilmişti (ve işleri de bitirilmişti). Şüphesiz ki onlar (Mekkeliler) de Kur’an hakkında derin bir şüphe içindedirler.

Okudunuz mu?  Yağmur ile ilgili ayetler

14. Sure (İbrâhîm Suresi), 35. Ayet
Hatırla ki İbrahim şöyle demişti: «Rabbim! Bu şehri (Mekke’yi) emniyetli kıl, beni ve oğullarımı putlara tapmaktan uzak tut!»

25. Sure (Furkân Suresi), 40. Ayet
(Resûlüm!) Andolsun (bu Mekkeli putperestler), belâ ve felâket yağmuruna tutulmuş olan o beldeye uğramışlardır. Peki onu görmüyorlar mıydı? Hayır, onlar öldükten sonra dirilmeyi ummamaktadırlar.
nların çoğu bilmezler.

Okudunuz mu?  Rad suresi 13. ayet: Gök gürültüsü Allah'ı hamd ile tesbih eder. Melekler de O'nun heybetinden dolayı tesbih ederler. On

Yorum: Mekke ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
Mekke kelimesini cogu yerde kendin eklemisin veya Kuran tercümelerine eklenmis. Kuran’da yazmiyor böyle!

Kuran’da yazilmayani Kuran’a eklemek büyük günahtir, cünkü Allah Kuran’da bir harfi bile degistirilmesini istemez!


Yorum: Mekke ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
Burada olan mealdir Kuran-ı Kerimin aslı değildir. Aslını değiştirmek küfre götürür. Ayrıca ayette geçen Mekkenin 40 isminden biridir ama biz maalesef çok bilinçli ve kültürlü müslümanlar (!) Olduğumuzdan anlaşılmaz diye hemen hemen tüm meallerde parantez içi Mekke yazılır.

Okudunuz mu?  Nesefi tefsiri tercümesi

Kayıtsız Üye
İnsan dolaylı kaynak göstereceğine Feti suresi 24 der ve ardından Ali İmran 96 der bu ayetler bu arama için belkide yeterlidir


mekke ile ilgili ayetler, mekke ayetleri, kuranda mekkeye ne ad verilir

Bu kategoride yer alan Allah'ın,"Kün" (ol) emri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mekke ile ilgili ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.