Anasayfa
22 Aralık 2022, 12:14
sizden09
Abone

Dayanamıyorum artık yardım et Allahım

Dayanamıyorum artık yardım et Allahım

Cedd
Selamun Aleykum kardeşlerim,

Küçük bir çocuk gibi kapınıza geldim. Dayanamadım artık buraya yazma kararı aldım. : ) Allah rızası için yardımlarınızı bekliyorum.

Son zamanlarda iyice psikolojik olarak çöküntü yaşadım. Hiçbir şey zevk vermiyor hayatta. Bu hayatta zevk veren şeylerle ilgilensem içimi huzursuzluk kaplıyor ve zaten bu yüzden korku, huzursuzluk oluyor, bir şey anlamıyorum. Çekilsem köşeme, bir karamsarlık kaplıyor anlatamam. Hiçbir şey yapasım gelmiyor, tembelleştim iyice. Oldukça karamsar oldum, erinir oldum. Bunları fark ettikçe daha çok kendimi yiyip bitiriyorum. Çok mu irdeliyorum, kafaya mı takıyorum bilmem. Dinim tesellim diyeceğim ama onda da layıkıyla görevlerimi yapamıyorum. Ya tembellik ya ihmal etmeler yüzünden o da beni yiyip bitiriyor. Her defasında Allah’a tövbe edip onun yolunda daha sadık olacağımı ve daha örnek bir kul olacağımı söylüyorum; fakat gelin görün ki bunu istikrarlı uygulayacak gücü kendimde göremiyorum ki zaten birkaç güne o istikrar bozuluyor, ağır geliyor, beceremiyorum. İsteyerek, zevkle yapamadığımı görünce din konusunda da kendimi kahrediyorum. İman konusunda mı bir sıkıntım var onu da bilemiyorum. Ve dinde de mesafe açılıyor böylelikle. Takıntılar, şüpheler, korkular.. Bu sefer yapacağım, düzene sokacağım diye başladığım hayat ertesi güne yine aynı hezeyan. Kendimi hiçbir konuda tam kontrol edemiyorum. Kendime çok yükleniyorum, her konuda hatalarımı görüyor, eziyet ediyorum. Olmamalı, yapmamalısın ve bir daha yapmayacaksın diye. Sonra yine yapıyorum. Yüzlerce kez tekrarlanıyor bu ve ben daha çok kahroluyorum. Kendimde umut göremiyorum ilerlemek için böyle olunca.

Okudunuz mu?  50 yaşıma geldim ama hiç rüyalanamadım

Ne ders çalışmak ne yeni şeyler öğrenmek vs. Dünyevi zevkler desen, dünyevi işler desen biraz yaklaşsam kendime dünyaya çok bağlanma diyorum ya da ahiret aklıma geliyor ve bir anda bütün motivem, moralim de gidiyor. Nerede dursam oraya hak ettiği karşılığı veremiyorum. Kendime güvenim gitmiş. Çok imreniyorum şu vakitler diğer insanlara. Çalışanlara, mücadele edenlere, faydalı olanlara, tembellik etmeyenlere, kendini kontrol edenlere, kompleks yaşamayanlara ve takıntı yapmayanlara. Hayattan tat alanlara. Tabi tamamen dünyevi olmuş insanlara, günaha bulanmışlara değil.

Her şeyden fazla etkilenir oldum. Ama üzerimdeki tesiri de çabuk geçen birisi oldum. Kısaca kendimi kaybettim kardeşlerim. Durduramıyorum kendimi, çok bunaldım çok.
Önce şu tembellik, şu isteksizlik ve karamsarlık gitse. Olumsuz düşünceler ve kaygılar, takıntılar gitse. Sonra faydalı bir adam olsam bu yolda hızla ilerlesem, o akışa motive olup Alllah izin verdikçe durmasam. Belki huzur, huzur, huzur. İnancıma yöneliyorum tamamen; ama din konusundaki bütün yasakları bir anda uygulayınca bir tatsızlaşıyorum, her yasakla ilgili yanlışlarımda kendimi çok yargılıyorum ve iyice beziyorum. Kendimi kötü bir kul olarak görüyorum şu vakit.

Okudunuz mu?  Dağ kadar günahım olsa korkmam, müslüman öleyim yeter.

Allah rızası için ilimleriniz, tavsiyelerinizi, yönlendirmelerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum.
Ne olur çok görmeyin.

Allah cc razı olsun.


Cevap: Allah cc Rızası için Yardı Edebilir misiniz? Dayanamıyorum Artık.

Kayıtsız Üye
aşk bul aşk.. Allah aşkı. emin ol hayata bağlanırsın.


Cevap: Allah cc Rızası için Yardı Edebilir misiniz? Dayanamıyorum Artık.

nkaya2
Ve aleyküm selam kardeşim.
Yazdıklarınıza baktığımda karamsarlık ve ümitsizliklerin olduğu belli. O kadar uzun yazmışsın amayhazdıklarının özünde , ümitsizlik,karamsarlık, tembellik gibi kelimelerin etrafında dönmüş durmuşsun. Diğer bir deyişle derdini tam açamamışsın. Ve yahut ben ancak az miktarda anlayabilmışım.
Sana tavsiyem günlük namazlarını geçirmeden kıl, mevlaya yönel dualarını içten yap ve ona teslim ol. Seni karamsarlığa iten etkenlerden ve ortamlardan uzak dur.
Çok eski zamanlarda yaşamış lokman hekime ait olduğu rivayet edilen bu ata sözünü uygularsan umarım çok sıkıntıdan kurtulursun.
“AYAĞINI SICAK TUT
BAŞINI SERİN.
KENDİNE BİR İŞ BUL.
DÜŞÜNME DERİN.”
Allah’a emanet olunuz.


Cevap: Allah cc Rızası için Yardım Edebilir misiniz? Dayanamıyorum Artık.

Kayıtsız Üye
Şuan senin yasadiklarini bende yasiyorum. Ve uzgunum ama caresi yok. Yani tedavi yontemi aramakla ugrasma. Ama iyi gelen seyler var. Mesela arkadaşlarla vakit gecirmek bana iyi geliyor.Ya da baska. Mesela Ben matematik fonksiyonlarla ugrasmayi seviyorum. Cizimler falan. Onlarla ugrastigim zaman. En azindan kafam dagiliyor. Bi iki saat oluyor. Kafamin dagilmasi iyi geliyor. Yani sana iyi gelen seyler yap. Bunu bulmak için de herseyi yap. Dene herseyi. Bak mesela bana iyi gelen seylerden biride otobuste oturup disardaki insanlari izlemek. Degisik otobus hatlarina biniyorum. Kulakligimi takiyorum. Insanlari izliyorum. Sacma gelebilir. Ama bende ise yariyor gercekten. Yani sana iyi gelen seyleri bul. Ve onlari yap.

Okudunuz mu?  Gece uyurken bir ara gözlerimi açtım birinin bana dokunacağını hisstetim.. Kabusmudur nedir?

Kayıtsız Üye
Allah yardımcımiz olsun. Hayatin acimasizliklari hep yani basimizda. Iyi olan hicbirsey yokkkkkkkkk. Bende coook mutsuzum. Ne yapacaz bilemiyorum.


loving
Hemen namaza başlayın bol bol sadaka verin.

ve şunu unutmayın;

ZUHRUF Suresi 36. ayeti;

Ve men ya’şu an zikrir rahmâni nukayyıd lehu şeytânen fe huve lehu karîn(karînun).

Ve kim Rahmân’ın zikrinden yüz çevirirse, şeytanı ona musallat ederiz. Böylece o (şeytan), onun yakın arkadaşı olur.


Kayıtsız Üye
Selamin aleyküm
24 yaşinda bir bayan doguştan bedensel engeli olarak insan yerine koyulmamak ciddiye alinmamak anlasilmamak kötü davranilmak gibi gibi hayat yasantisi olan bir bayan olarak intihar etmeyi düsünüyorum tabikide cani veren Allah alan Allah ama bir süre sonra insan hayatina tahamül edemiyor öbür dünyada yerim cehennemlik olurmu bu konuda bilginiz varmi ben engelilerin durumu iyi olcak diye duydum ve okudum ama bunun herkez için gecerli olduguna inanmiyorum örnegin dogustan engelidir alkol kulanir anne babaya kötü davranir iste her haram olan bir şey yapar bu sadece bir örnekti alkol almiyorum şükür ve böyle haramlar isleyen biri sirf dogustan engeli diye azap görmicekmi veya iste intihar eden bir

Okudunuz mu?  Çocukların anne baba üzerindeki hakkı

arifselim
Aleykum selam kardeşim. İslam dininde ayağa batan bir diken ve hatta göze giren bir tozdan bile Allah günahları siler ve müslümana sevap yazar. Elbette engelli olması kat be kat sevap almasına vesile olur. Ancak bunun şartı isyan etmemek ve sabırlı olmaktır. İşlediği günahlara veya sevaplara göre herkes muamele görecektir. Allah asla kullarına haksızlık etmez. Sonsuz bir hayatın yanında dünya hayatı o kadar kısa ve o kadar basittir ki bunu anlayabilen Allah’a asla isyan etmez ve başına ne gelirse gelsin sabırlı olur. Sende sabret ve aklına gelen bu kötü düşünceleri sil. İntihar işlenen büyük günahlardan olur Allah muhafaza.


Kayıtsız Üye
Cümleten selamun aleyküm bende aynı derdi çekiyorum.Ölemediği için yaşamak zorunda kalan bir insanım bende ama arkadaşında dediği gibi yapcak bisey yok.keske olsaydı.Olsaydıda herkesin derdi gectikden sora benimki en sona kalsaydı.Çünkü caresizligin ve bu yasanan duygularn ne demk oldugunu çok iyi bilirim.Allah düşmanmn basına vermesin

Okudunuz mu?  Şiiler Hz. Ömerden neden nerfet ediyorlar?

Kayıtsız Üye
yasim küçük buraya uygun deilim ozue dilerim
bende bu durumlari yasiyorum
intihara bile karismaya baslamistim
o zaman Allahı tanadim ve onun için intihar etmiyorum
11 yasindayim ve.. :((

BENİM NE GUNAHİM VAR ALLAH İM NABTİMM DA BANA BU ACİLARİ CEKTİriyosun neden? 🙁 tamam isyan ettim simdi ama elimde deil
ufacik bir sevgi beni cennet yerine getiriyor neyse mallastim
sende bunlaei yasiosun sanirim
namaz felan kil
Allah askina kapil
mutlu olursun 🙂


Kayıtsız Üye
Cok gencim, gunah içinde yuzuyorum. Allah yardim etsin. duvarlar uzerime uzerime geliyor, ellerim titriyor kalbim yerinden cikicakmis gibi… ALLAHIM duy beni! Bu aciz kulunu duy Ya Rab! Kac defa tovbe ettim, yine ayni hatalara dondum….
ALLAHIM!


Kayıtsız Üye
Hiç sevemedim ben bu dünyayı. Ölümün birgün gelip beni bulacağını düşünerek kendimi avutuyorum sürekli. Acılarımı hafifletiyor, bir müddet soluklandırıyor beni bu gerçek. Ama kim bilir belki de öldükten sonra acıların daha büyüğüyle karşılaşağım Allah korusun. Mücadele etmekten yoruldum. Her acı bir öncekinden daha şiddetli geliyor, gelen gideni aratıyor. Önceleri iyileştikten sonra iz bırakmayan yaralarla sınandım. Çiğdim, pişirildim. Şimdi ise yanıyorum izi gitmeyen yaralarla. Hamdolsun aşama aşama yoğruluyorum. Tasalar gidiyor ama acısı baki kalıyor unutamamak sebebiyle. Allah kuluna kaldıramayacağını yüklemez. Bunları buraya yazabildiğime göre kaldırabiliyorum ama kollarım ve dizlerim zangır zangır titriyor. Acaba kaldıramasam da altında kalsam kurtulabilir miydim diyorum. İntihar ederek kurtulabileceğini sananlara üzülüyorum. Çektiklerinden daha fazlasını çekmeyeceklerinin hiç bir garantisi yok. Kısacası çıkış yolu yok. İntihar etmeden ölebilmek bile başarıdır bu hayatta…

Okudunuz mu?  Muskayı çöpe atmak günah mı

Busra
Farkındalık bunun adı. Yaş önemli değil bir kere girdi mi insanın içine kurtulamazsın. Farkında olduysan bir kere yandın. Hersey onemsiz ve hersey sahtedir her mutluluk her duygu inancini kaybedersin dunyaya. Kimisi 20 sinde farkındalık yasar kimisi de hiç fark etmeden dunyaya kapılıp gider. Aslında ne kotu denilebilir buna ne de iyi. Farkli bir gozle bakip insanlardan bu hayati bosuna yasamazsin belki ama bir omurde boyle zor geciyor be. Her guzelligin bir zorlugu vardir ya.ozel ve güzel bir sey ama agir geliyor iste. Olgunluk katiyor insana 20 ndesindir ama oyle dusuncerle bakarsin ki hayata..

Okudunuz mu?  Sabah Namazına Kalkamıyorum Uyuyamıyorum

Kayıtsız Üye
Allah ım içim yanıyor ne yaptığımı bilmiyorum sadece bütün bu yalan Dünya dan çıkıp senin için var olmak istiyorum ölmek istiyorum uzun ve son bir namaz kilayim son kez kuranimi okuyayım kurann kucagimda seccadem de son nefesimi vereyim ben bu yalan Dünya ya daha fazla dayanamıyorum ağlıyorum ağlıyorum ağlıyorum başka bir şey bilmiyorum sanki açlıktan ölen soğuktan ölen savaşta ölen tecavüz edilen çocuklar kadınlar kan kan kan haksızlık zulüm ve diğer müslümanlar bunu seyrediyoruz destek Verenler bile var ne hale geldik bunun hesabını nasıl vereceğiz vicdanlar nasıl bu kadar rahat nasıl başımı alıp gidesim var ne yaptığımı ney yapmam gerektgerektigini bilmiyorum dua ediyorum namaz kılıyorum kuran okuyorum ama ğine de nefis pesimi bırakmıyor bildiğim ve şu dünya da istediğim tek şey var Allah yolunda ölmek istiyorum


Kayıtsız Üye
Yazdığınız yazıdan çok zaman geçmiş ama şuan nasılsınız çok merak ediyorum. Dediklerinizin tıpatıp aynısını yaşıyorum.Neye yöneleceğimi ne yapacağımı bilemez oldum artık ben de. Kendime bile bile acı çektiriyormuş gibi hissediyorum ve kendime çok kızıyorum. İnşAllah bunu görür ve cevaplarsınız.


Kayıtsız Üye
Tamamen aynısını yaşıyorum şuan.Şunu merak ediyorum üstünden yıllar geçmiş şuan nasılsınız atlatabildiniz mi ? Yardımcı olursanız ve cevaplarsanız çok sevinirim. Detaylı yazmam isteniyor ama ben artık her yere yazmaktan sıkıldım ve hiç cevabını bulamadım. Ama şu yazdıklarınızın aynısını yaşamam beni buraya da yazma gereksiminde bulundurdu. Lütfen cevap verin geçiyor mu kötü zamanlar ?

Okudunuz mu?  Peygamber efendimiz vefat ettiğinde hz. hasan ve hz.hüseyin kaç yaşında idi?

Kayıtsız Üye
Aleyküm selam kardeşim mesajıni yeni gördüm kusuruma bakma neden bilmiyorum ama bu sayfaya tekrar girmem gerektiğini hissettim bir an
Oncelikle tabi zor bir durum herseyi bırakıp ölmek istemek zamanla geçer derler ama bence geçiren zaman değil seni bu düşüncelere iten yada bu dusuncelerinden vazgeciren yani seni yasadiklarinla olgunlasmani saglayan şeylerdir önce ki mesajimda artık dayanamadigimi bunca zulüm varken bunca haksizlik varken yüreğimin kaldiramadigini ve etrafında ki herseyin yalan oldugunu söylemiştim evet öyleydi ve biliyor musun halen öyle beni teselli eden sadece tek bir şey var içten içe aglayarak okuduğum kuran ve kıldığım namaz içime huzur katan tek şey diyebilirim sana söylemek istediğim şudur ki ne olursa olsun sana kapısını kapatmayan seni hiç birakmayacak olan dünya olsun ahiret olsunyaninda ki tek gerçek Allah u tealadur senin de yüreğin yanmissa ben inanıyorum ki senin yüreğin temiz ve vicdan taşıyan bir yürek şimdi sana şunu sorayım bu kadar güzel olan Rabbimizin yarattığı şu güzel evren de bu kadar haksızlık ve zulüm varsa bize de düşen bu imtihana sabredip mazlumu zalime birakmayip yaninda olmaktir kah küçük olsun kah büyük olsun yeter ki yuregimiz etrafimizdaki kirlilere bakıp kirlenmesin

Okudunuz mu?  Annem Gusül abdesti almama izinvermiyor teyemmüm ede bilirmiyim?

Kayıtsız Üye
Ben de aynı durumdayım. Bezginlik sıkıntı vb. Ama bu depresyon yada başka bir hastalığın belirtisi de olabilir. Mesela ben depresyon hastasiyim ve bazen herşeyden kopuk yaşıyorum. İlaçlar da bir yere kadar yarar sağlıyor. Aksilik,dert yakamı bırakmıyor. Ama şükredip sabretmekten başka da yapacak bir şey yok


Kayıtsız Üye
Aleyküm selam kardeşim öncelikle Allah yardım cınız olsun bu zor bir durum ama ümidinizi hiç yitirmeyin birde saglınıza dikkat edin isterseniz Bi kan tahlili yaptırın bazen bu sıkıntıların sebebi saflık sorunları olabiliyor siz farkında ile olmuyorsunuz herşeye ramen duayı terk etmeyin


Kayıtsız Üye
Hayatta ne çocukluğumu nede gençliğimi yaşayabildim diğer mutlu insanlar gibi doya doya ama bunada şükür Allah sevdiği kulunu çok sınarmış. Ancak bir şey anladım ki şu dünyada insanın kendi eceli gelene kadar yaşaması takdire şayan bir başarı.


Kayıtsız Üye
Aynı durumdayim çok kötü nefes alamiyorum ?


misafir
Zorluk olmayan yere rahmet inmez
ey güzel Gönül.
Bunun için gitme, kal !
Dertlerinden kaçmaya çalışma.
Aksine onlarla yaşamayı öğren.
Dertlerin nimettir senin.
Asıl dayanamıyorum artık dediğin anlarda, sabır nimetinden sakın vazgeçme.
Işte orası, kaderinin değişeceği noktadır.

Okudunuz mu?  Haşa Allah ya olmasaydı

Çaresizliğin seni kemâle erdirecek.
Adım adım Allah’a yaklaştıracak.
Yanan yüreğin zamanla huzurla dolup taşacak. Akan gözyaşların gönül aynanı temizleyecek.

Üzülme dertliyim diye !
Allah seni ihmal değil, imtihan ediyor
ey güzel Gönül. Seni en yüksek kul makâmına erdirmek için musibetlerle sınıyor. Ahirette mükâfatlandırmak için seni çaresiz bırakıyor. Beni unutmasın diye, benden ümidini kesmesin diye hüzünle titreyen bir yürek nasip ediyor.
Çünkü ancak yaralı bir insan Allah’a sığınır. Ancak ağlayan gözler duâ nimetine talip olur.

Gitme ey güzel Gönül uzaklara.
Asıl hikmet zorluğun altında gizli.
Rahmet pınarları, hüzünlü kalplere yağar.
Allah’ın feyizi ve nuru çaresiz gönüllere akseder.


dayanamıyorum bu hayata, dayanamıyorum artık, dayanamıyorum Allahım

Bu kategoride yer alan Güsulden hemen sonra abdest almak şartmıdır ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dayanamıyorum artık yardım et Allahım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.