Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:48
Kuran Meali
Yönetici

İyilik edenlerin mükafatları ile ilgili ayetler

İyilik edenlerin mükafatları ile ilgili ayetler

mumsema
İyilik edenlerin mükafatları hakkında ayetler

2. Sure (Bakara Suresi), 195. Ayet
(Mallarınızı) Allah yolunda harcayın. Kendi kendinizi tehlikeye atmayın. İyilik edin. Şüphesiz Allah iyilik edenleri sever.
3. Sure (Âl-i İmrân Suresi), 133. Ayet
Rabbinizin bağışına, ve genişliği göklerle yer arası kadar olan, Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için hazırlanmış bulunan cennete koşun.
3. Sure (Âl-i İmrân Suresi), 134. Ayet
Onlar bollukta ve darlıkta Allah yolunda harcayanlar, öfkelerini yenenler, insanları affedenlerdir. Allah iyilik edenleri sever.
3. Sure (Âl-i İmrân Suresi), 148. Ayet
Allah da onlara hem dünya nimetini, hem de ahiretin güzel mükafatını verdi. Allah güzel davrananları sever.
5. Sure (Mâide Suresi), 84. Ayet
"Rabbimizin, bizi salihler topluluğuyla beraber (cennete) koymasını umarken, Allah’a ve bize gelen gerçeğe ne diye inanmayalım?"
5. Sure (Mâide Suresi), 85. Ayet
Dedikleri bu söze karşılık Allah onlara, devamlı kalacakları, içinden ırmaklar akan cennetleri mükafat olarak verdi. İşte bu, iyilik yapanların mükafatıdır.
5. Sure (Mâide Suresi), 93. Ayet
İman edip salih ameller işleyenlere; Allah’a karşı gelmekten sakındıkları, iman ettikleri ve salih amel işledikleri, sonra Allah’a karşı gelmekten sakındıkları ve iman ettikleri, sonra yine Allah’a karşı gelmekten sakındıkları ve iyilik ettikleri takdirde, daha önce tatmış olduklarından dolayı bir günah yoktur. Allah iyilik edenleri sever.
6. Sure (En’âm Suresi), 84. Ayet
Biz ona İshak’ı ve Yakub’u armağan ettik. Hepsini hidayete erdirdik. Daha önce Nûh’u da hidayete erdirmiştik. Zürriyetinden Dâvud’u, Süleyman’ı, Eyyub’u, Yûsuf’u, Mûsâ’yı ve Hârûn’u da. İyilik yapanları işte böyle mükafatlandırırız.
7. Sure (A’râf Suresi), 56. Ayet
Düzene sokulduktan sonra yeryüzünde bozgunculuk yapmayın. Allah’a (azabından) korkarak ve (rahmetini) umarak dua edin. Şüphesiz, Allah’ın rahmeti iyilik edenlere çok yakındır.
9. Sure (Tevbe Suresi), 91. Ayet
Allah’a ve Resûlüne karşı sadık ve samimi oldukları takdirde, güçsüzlere, hastalara ve (seferde) harcayacakları bir şey bulamayanlara (sefere katılmadıkları için) bir günah yoktur. İyilikte bulunan kimselerin (kınanması) için de bir sebep yoktur. Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.
12. Sure (Yûsuf Suresi), 22. Ayet
Olgunluk çağına erişince O’na hikmet ve ilim verdik. İşte biz, iyi davrananları böyle mükâfatlandırırız.
12. Sure (Yûsuf Suresi), 56. Ayet
Böylece Yûsuf’a, dilediği yerde oturmak üzere ülkede imkan ve iktidar verdik. Biz rahmetimizi istediğimize veririz ve iyi davrananların mükâfatını zayi etmeyiz.
12. Sure (Yûsuf Suresi), 90. Ayet
Kardeşleri, "Yoksa sen, sen Yûsuf musun?" dediler. O da, "Ben Yûsuf’um, bu da kardeşim. Allah bize iyilikte bulundu. Çünkü, kim kötülükten sakınır ve sabrederse şüphesiz Allah iyilik yapanların mükafatını zayi etmez" dedi.
16. Sure (Nahl Suresi), 30. Ayet
Allah’a karşı gelmekten sakınan kimselere, "Rabbiniz ne indirdi?" denildiğinde, "Hayır indirdi" derler. Bu dünyada iyilik yapanlara bir iyilik vardır. Ahiret yurdu ise daha hayırlıdır. Allah’a karşı gelmekten sakınanların yurdu ne güzeldir.
16. Sure (Nahl Suresi), 128. Ayet
Şüphesiz Allah, kendisine karşı gelmekten sakınanlar ve iyilik yapanlarla beraberdir.
22. Sure (Hac Suresi), 37. Ayet
Onların etleri ve kanları asla Allah’a ulaşmaz. Fakat ona sizin takvanız (Allah’a karşı gelmekten sakınmanız) ulaşır. Böylece onları sizin hizmetinize verdi ki, size doğru yolu gösterdiğinden dolayı Allah’ı büyük tanıyasınız. İyilik edenleri müjdele.
28. Sure (Kasas Suresi), 14. Ayet
Mûsâ olgunluk çağına ulaşıp gelişimini tamamlayınca biz ona ilim ve hikmet verdik. Biz iyilik edenleri böyle mükafatlandırırız.
29. Sure (Ankebût Suresi), 69. Ayet
Bizim uğrumuzda cihad edenler var ya, biz onları mutlaka yollarımıza ileteceğiz. Şüphesiz Allah mutlaka iyilik yapanlarla beraberdir.
31. Sure (Lokmân Suresi), 1. Ayet
Elif Lâm Mîm.
31. Sure (Lokmân Suresi), 2. Ayet
Bunlar, hikmet dolu Kitab’ın; iyilik yapanlara bir hidayet ve rahmet olarak indirilmiş âyetleridir.
31. Sure (Lokmân Suresi), 4. Ayet
Onlar; namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren kimselerdir. Onlar ahirete de kesin olarak inanırlar.
31. Sure (Lokmân Suresi), 5. Ayet
İşte onlar, Rablerinden gelen bir hidayet üzeredirler ve işte onlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir.
31. Sure (Lokmân Suresi), 22. Ayet
Kim iyilik yaparak kendini Allah’a teslim ederse, şüphesiz en sağlam kulpa tutunmuştur. İşlerin sonu ancak Allah’a varır.
33. Sure (Ahzâb Suresi), 29. Ayet
"Eğer Allah’ı, Resülünü ve ahiret yurdunu istiyorsanız, bilin ki Allah içinizden iyilik yapanlara büyük bir mükafat hazırlamıştır."
37. Sure (Sâffât Suresi), 80. Ayet
İşte biz iyilik yapanları böyle mükafatlandırırız.
37. Sure (Sâffât Suresi), 103. Ayet
Nihayet her ikisi de (Allah’ın emrine) boyun eğip, İbrahim de onu (boğazlamak için) yüz üstü yere yatırınca ona, şöyle seslendik: "Ey İbrahim!"
37. Sure (Sâffât Suresi), 105. Ayet
"Gördüğün rüyanın hükmünü yerine getirdin. Şüphesiz biz iyilik yapanları böyle mükafatlandırırız."
37. Sure (Sâffât Suresi), 119. Ayet
Sonradan gelenler arasında onlara güzel birer ad bıraktık.
37. Sure (Sâffât Suresi), 120. Ayet
Mûsâ’ya ve Hârûn’a selam olsun.
37. Sure (Sâffât Suresi), 121. Ayet
Şüphesiz biz iyilik yapanları böyle mükafatlandırırız.
37. Sure (Sâffât Suresi), 129. Ayet
Sonradan gelenler içerisinde ona güzel bir ad bıraktık.
37. Sure (Sâffât Suresi), 130. Ayet
İlyas’a selam olsun
37. Sure (Sâffât Suresi), 131. Ayet
Şüphesiz biz iyilik yapanları böyle mükafatlandırırız
39. Sure (Zümer Suresi), 10. Ayet
(Ey Muhammed!) Bizim adımıza de ki, "Ey iman eden kullarım! Rabbinize karşı gelmekten sakının. Bu dünyada iyilik yapanlar için (ahirette) bir iyilik vardır. Allah’ın yeryüzü geniştir. Sabredenlere mükafatları elbette hesapsız olarak verilir."
39. Sure (Zümer Suresi), 33. Ayet
Dosdoğru Kur’an’ı getiren ile onu tasdik edenler var ya, işte onlar Allah’a karşı gelmekten sakınanlardır.
39. Sure (Zümer Suresi), 34. Ayet
Onlar için Rableri katinda diledikleri her sey vardir. Iste bu, iyilik yapanlarin mükafatidir.
39. Sure (Zümer Suresi), 35. Ayet
(Allah,) işledikleri kötülükleri örtmek ve onlara yaptıklarının en güzeli ile karşılık vermek için (onları böyle mükafatlandırdı).
46. Sure (Ahkâf Suresi), 12. Ayet
Bundan önce bir rehber ve bir rahmet olarak Mûsâ’nın kitabı da vardı. Bu ise, onu doğrulayan ve zulmedenleri uyarmak, iyilik yapanlara müjde olmak üzere Arap diliyle indirilmiş bir kitaptır.
51. Sure (Zâriyât Suresi), 15. Ayet
Şüphesiz Allah’a karşı gelmekten sakınanlar, Rablerinin kendilerine verdiği şeyleri alarak cennetlerde ve pınar başlarında bulunurlar. Şüphesiz onlar bundan önce iyilik yapan kimselerdi.
53. Sure (Necm Suresi), 31. Ayet
Göklerdeki her şey, yerdeki her şey Allah’ındır. (Bu) kötülük edenleri yaptıklarıyla cezalandırması, iyilik edenleri de daha güzeliyle mükafatlandırması için (böyle)dir.
53. Sure (Necm Suresi), 32. Ayet
Onlar, ufak tefek kusurları dışında, büyük günahlardan ve çirkin işlerden uzak duran kimselerdir. Şüphesiz Rabbin, bağışlaması çok geniş olandır. Sizi, topraktan yarattığında da ve analarınızın karnında ceninler iken de, en iyi bilendir. Bunun için kendinizi temize çıkarmayın. Çünkü O, Allah’a karşı gelmekten sakınanları en iyi bilendir.
77. Sure (Mürselât Suresi), 41. Ayet
Allah’a karşı gelmekten sakınanlar, gölgeler içinde ve pınar başlarındadırlar.
77. Sure (Mürselât Suresi), 42. Ayet
Canlarının çektiği meyveler içerisindedirler.
77. Sure (Mürselât Suresi), 43. Ayet
"Yapmakta olduğunuz şeylere karşılık afiyetle yiyin için."
77. Sure (Mürselât Suresi), 44. Ayet
Şüphesiz biz iyilik yapanları işte böyle mükafatlandırırız.

Okudunuz mu?  Mâide sûresinin 67. âyetinin tefsiri

Cevap: İyilik edenlerin mükafatları ile ilgili ayetler

Hoca
iyilikle ilgili ayetler
iyilik kelimesi geçen ayetler

5. Sure (Mâide Suresi), 93. Ayet
İman edip salih ameller işleyenlere; Allah’a karşı gelmekten sakındıkları, iman ettikleri ve salih amel işledikleri, sonra Allah’a karşı gelmekten sakındıkları ve iman ettikleri, sonra yine Allah’a karşı gelmekten sakındıkları ve iyilik ettikleri takdirde, daha önce tatmış olduklarından dolayı bir günah yoktur. Allah iyilik edenleri sever.

Okudunuz mu?  Maide suresi 90. ayet: Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları birer şeytan işi pislik

6. Sure (En’âm Suresi), 84. Ayet
Biz ona İshak’ı ve Yakub’u armağan ettik. Hepsini hidayete erdirdik. Daha önce Nûh’u da hidayete erdirmiştik. Zürriyetinden Dâvud’u, Süleyman’ı, Eyyub’u, Yûsuf’u, Mûsâ’yı ve Hârûn’u da. İyilik yapanları işte böyle mükafatlandırırız.

6. Sure (En’âm Suresi), 154. Ayet
Sonra iyilik yapanlara nimeti tamamlamak, her şeyi açıklamak, hidayet ve rahmete erdirmek için Mûsâ’ya Kitab’ı (Tevrat’ı) verdik ki Rablerinin huzuruna varacaklarına iman etsinler.

Okudunuz mu?  Adem ve eşinin cennetten indirilmesi ile ilgili ayetler

6. Sure (En’âm Suresi), 160. Ayet
Kim bir iyilik yaparsa ona on katı vardır. Kim de bir kötülük yaparsa o da sadece o kötülüğün misliyle cezalandırılır ve onlara zulmedilmez.

7. Sure (A’râf Suresi), 56. Ayet
Düzene sokulduktan sonra yeryüzünde bozgunculuk yapmayın. Allah’a (azabından) korkarak ve (rahmetini) umarak dua edin. Şüphesiz, Allah’ın rahmeti iyilik edenlere çok yakındır.

Okudunuz mu?  RAHMAN SURESİ Hakkında Bilgi

7. Sure (A’râf Suresi), 131. Ayet
Fakat onlara iyilik geldiği zaman, "Bu bizimdir, (biz çalışıp kazandık)" derler. Eğer başlarına bir kötülük gelirse Mûsâ ve beraberindekilerin uğursuzluğuna yorarlardı. İyi bilin ki onların uğursuzluk sebebi ancak Allah katında (yazılı)dır. Fakat çokları bilmezler.

Okudunuz mu?  Mülk suresi hangi namazdan sonra okunur

7. Sure (A’râf Suresi), 156. Ayet
"Bizim için bu dünyada da bir iyilik yaz, ahirette de. Çünkü biz sana varan doğru yola yöneldik." Allah şöyle dedi: "Azabım var ya, dilediğim kimseyi ona uğratırım. Rahmetim ise her şeyi kapsamıştır. Onu, bana karşı gelmekten sakınanlara, zekatı verenlere ve âyetlerimize inananlara yazacağım."

Okudunuz mu?  Amenerrasulü (Arapçası, Meali, Tefsiri ve Faziletleri)

7. Sure (A’râf Suresi), 161. Ayet
O zaman onlara denilmişti ki: "Şu memlekete yerleşin. Orada dilediğiniz gibi yiyin ve ‘Hıtta (Ya Rabbi, bizi affet)’ deyin. Kentin kapısından eğilerek tevazu ile girin ki biz de sizin hatalarınızı bağışlayalım. İyilik edenlere daha da fazlasını vereceğiz."

Okudunuz mu?  Kuranda Aklı Kullanmak ayetleri

9. Sure (Tevbe Suresi), 50. Ayet
Sana bir iyilik gelirse, bu onları üzer. Eğer başına bir musîbet gelirse, "Biz tedbirimizi önceden almıştık" derler ve sevinerek dönüp giderler.

9. Sure (Tevbe Suresi), 91. Ayet
Allah’a ve Resûlüne karşı sadık ve samimi oldukları takdirde, güçsüzlere, hastalara ve (seferde) harcayacakları bir şey bulamayanlara (sefere katılmadıkları için) bir günah yoktur. İyilikte bulunan kimselerin (kınanması) için de bir sebep yoktur. Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Okudunuz mu?  Yardım ile ilgili ayetler

yetim, isyan edenlere ayet, kuranda mükafat ayetleri

Bu kategoride yer alan Çalışmakla ilgili ayetler ve mealleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İyilik edenlerin mükafatları ile ilgili ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.