Anasayfa
7 Nisan 2023, 4:27
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada cebrail ve azrail a.s görmek

Rüyada cebrail ve azrail a.s görmek

Kayıtsız Üye
selamunaleyküm rüyamı anlatıyım. işlek bir caddede bir taksi hareket halinde taksi şoforü var yanında uzun saçlı bir adam arkada ise bir kadın var. baska boyuta geçiyor ben o öndeki uzun saçlı adamın yerine geçiyorum bizim köy yolunda gidiyoruz. geceydi. taksi şoförü direksiyonu sağa sola çeviriyor ben yapma diyorum kaza yapacaz diyorum. sonra kaza yapıyoruz ve ben ölüyorum.

ölümü resmen hissettim azrail a.s canımı almış elime amel defterim veriliyor amel defterimin altında parlak bir ışık var. bunlar yaşanırken çok güzel bir ses var. sonra azrail gelcek deniyor. başka bir boyuta geçiyor cebrail a.s görüyorum.gözlerini görüyorum gözleri parıldıyor. gözleri gri gibi pasparlak çok güzel gözleri var bakısıda çok güzel. cebrail a.s gözlerinde kendimi görüyorum bu benim diyorum. sonra bir ışık parıldıyor çok güzel bir ışık ve uyanıyorum. uyandığımda yorganın içindeyim azıcık bir yer açık yorganda. gözlerimi açıyorum ve güneş tam tepemde. o ışıltıyı görüyorum ve gözümü açtığım yerde güneşi görüyorum. rüyamın tabiri nedir?

Okudunuz mu?  Rüyada cemaat ile namaz kılmak

Cevap: Rüyada cebrail ve azrail a.s görmek

Fetva Meclisi
Rüyada melek görmek

Rüyada Melek Görmek konusunda 4 ayrı kaynaktan islami rüya tabiri ve rüya yorumları bulunmuştur.

Bir kimsenin rüyada meleklerle beraber uçtuğunu veya meleklerle beraber gökte olduğunu görmesi, şehidliğe nailiyete ve Yüce Allah’ın inayetiyle kurtuluşa delâlet eder.
■ Rüyada meleklerin gökten yere indiklerini görmek, bâtıl ina-nışlı kimselerin zelil ve hakir olmalarına, Hak üzerinde olanların da zaferine delâlet eder.
■ Rüyada kendisini melek olmuş görmek, beş vech ile tâbir edilir.
■ a) İzzet, b) Şeref, c) Devlet, d) Yücelik, e) Zafer, Rüyada bir meleği insan şeklinde ve iyi giyinmiş görmek, sürür ve hayra, çirkin şekilde ve eski, yırtık giyinmiş görmek, gam ve kedere delâlet eder.
■ Rüyada meleklerin kendisine secde veya rükû ettiklerini ve tevazu gösterdiklerini görmek, bütün maksat ve arzuların meydana gelmesine, dünyada rızık, iyilik ve güzel şöhrete delâlet eder.
■ Bir kimsenin rüyada meleklerin yeryüzüne indiklerini ve hayır ve müjdeli sözler söylediklerini görmesi, şehitliğe ve dünyada sevince erişmeye işarettir.
■ Rüyada meleklerin ev ve dam üstüne indiklerini görmek, çok oldukları takdirde, veba ve taun gibi hastalıklara delâlet eder.
■ Rüyada meleklerin harp sahasına indiklerini görmek, düşman üzerine galibiyete alâmettir.
■ Sıkıntı, üzüntü, keder içerisindeki kimsenin melekleri rüyada görmesi, sıkıntı ve üzüntüden kurtulmaya delâlet eder.
■ Rüyada meleklerin kendisini erkek bir çocukla müjdelediğini görmek, âlim, salih ve muttaki bir çocuğun dünyaya gelmesine delâlet eder ve herkes o çocuğa tâbi olur.
■ Yine rüyada meleklerden bir meleği şehir veya bir köy içinde görmek, o şehir veya köyde alim ve zahid bir zatın öleceğine alâmettir.
■ Yahut orada zulüm ile bir adam öldürülür.
■ Rüyada ruhani melekleri görmek, beşşekilde tâbir olunur: a) Şeref, b) İzzet, c) Bereket, d) Ticaret, İnsanlar arasında şöhrete erişmek.
■ Bir kimsenin rüyada melek suretine dönüştüğünü görmesi, izzet ve şerefe delâlet eder.
■ Nablusî (r.a) demiştir ki: Bir kimsenin meleği, çocuk görmesi, gelecek zamana; delikanlı görmesi, şimdiki zamana, ihtiyar halde görmesi, geçmiş zamana delâlet eder.
■ Rüyada meleklerin kendisi için istiğfar ettiklerini ve mağfiret talebinde bulunduklarını görmek, din ve gidişatın güzelliğine, çok mala, hayır ve berekete delâlet eder.
■ Rüyada meleklerin bir kabristana indiklerini görmek, o kabristana salih bir kimsenin defnedilmesine işarettir.
■ Meleklerin sokakta görülmesi, o mahal halkının ölçü ve tardıda eksiklik yaptıklarına delâlet eder.
■ Bir kimsenin rüyada bir melekle güreştiğini görmesi, üzüntü ve kedere, azizlik ve yücelikten sonra hakir ve zelil olmaya alâmettir.
■ Sıkıntı, üzüntü, meşakkat içindeki kişinin rüyada melek görmesi, sıkıntı ve üzüntüden halas olmaya delâlet eder.
■ Rüyada meleklerin kendisine selâm verdiklerini görmek, Allah Teâlâ’nın, basiret ve anlayış ihsan edeceğine işarettir.
■ Bazı kere melekleri görmek şehitlere, bazı kere de emin ve hayırlı adamlara ve askerin önünde yürüyerek düşmanla cenk eden ve devlet reisi tarafından gönderilen kimselere delâlet eder.
■ Rüyada azap meleklerini görmek, Melikin elçisini veya hakimini görmeye delâlet eder.
■ Yine rüyada meleklerin bir ölüye selam verdiklerini veya bir hüccet ve delil telkin ettiklerini ya da hayırlı bir şey vadettiklerini görmek, azizlik, zenginlik, ferahlık, sevinç ve selim bir kalbe malik olmaya delâlet eder.
■ Ve o kişi muradının incisini elde eder.
■ Rüyada bir ölünün, azap meleklerinin kendi yanma gelmediklerini haber vermesi, rüya sahibinin güzel gidişatına, afiyette oluşuna ve taatının Allah indinde kabul edilişine ve borcu varsa o borçtan kurtuluşuna delâlet eder.

Okudunuz mu?  Rüyada Ceylan görmek (Kenz-ul Menam)

Yorum: Rüyada cebrail ve azrail a.s görmek

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum hoca oncelikle herkesin mirac kandilinin hayirlara vesile olmasini dilerim .dualarini ve yapacaklari ibadetleri rabbim kabul etsin insAllah ben ruyami sizinle paylasmak istedim vekit ayirip cevap yazarsaniz çok sevibirim .
Bu gun rüyamda kendimi siyah bir takim savas ci elbisesi içinde bir melek gibi buldum bir cocuk beni cagirdi ve ona yardima gittim gok yuzunde ucuyorum asagiya indim cocugu buldum nur yuzlu tertemiz kalpli bir cocuk elinde birsiah var di sanki cihad ediyor du onun silahini aldim biraktim yere beraber yurumeye basladik sonra yol da kocaman bir fare gorduk ama birisi bizim gördüğümuz fareye kurbaga dedi ama yol dan gecenlerde fareyi goruyodu sonrasinda gok yuzune cikmak istedim cocuguda yanima alicak tim vaz gectim biraz daha yuruduk muhabbet ediyoruz sonra onu kolundan tutup gokyuzune cikardim ve cocukla olan muhahhbetimizde benide yanina al diyodu .

Okudunuz mu?  Rüyada çeyizin kaybolduğunu görmek

Yorum: Rüyada cebrail ve azrail a.s görmek

arifselim
Aleykum selam. Rüya sahibinin hayat akışını simgeler. İnsanın verdiği mücadeleye, iyi niyetine, yardım severliğine ve Allah’ın izniyle eline geçecek olan fırsatları değerlendireceğine işaret olarak tabir edilir. Sende Allah’tan hayırlısını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada ceset torbası taşımak görmek

Aybey özcan
Selamünaleyküm rüyamda karşımdakinin AZRAİL A.S olduğunu biliyordum sanki daha önce görmüş gibi tanıyormuş gibi onu gördüğümde hemen anladım azrail a.s olduğunu üstünde ve yüzünde siyah bir peçe vardı peçesini kaldırıp bana yüzünü gösterdi yüzü taşa benziyordu gözleri kömür ateşi gibi kırmızı alt dudağı aşağıya doğru büzülmüş şekildeydi sonra bir anda gözüm önünden kaybolup yine geri geldi aramızda çok kısa bir mesafe vardı çok yakındık ağaçlık orman benzeri bir yerdeydik bunun yorumu sizce ne ola bilir bilen veya yorumlayan bilen varsa yardımcı olan bilir mi?

Okudunuz mu?  Rüyada cinlerin eve musallat olduğunu görmek

Tohat
Ve aleyküm selam. Kişinin amellerine, imanına dikkat çekip üstünde durmadı ve Allah’ın rızasını kazanacak şekilde davranması gerektiğine, hayırlı bir hayat yaşayarak ahiretini, ölümünü kolaylaştırması gerektiğine delalet etmektedir. Kişi böyle bir rüyayı varsa eksikliklerini gidermesi ve kendine çeki düzen vermesi gerektiği şeklinde almalıdır. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.

Okudunuz mu?  Rüyada çocuğunun ölüp dirildiğini görmek

rüyada cebrail görmek, rüyada cebrail ve azraili görmek, rüyada cebrail melegini gormek

Bu kategoride yer alan Rüyada cumhurbaşkanını görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada cebrail ve azrail a.s görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.