Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:43
Sohbet
Yönetici

Tahtaya Vurmanın İlginç Sebebi !!?

Tahtaya Vurmanın İlginç Sebebi !!?

Zynß-i Huzuя
Genellikle insanlar kötü bir düşünce yada söz karşısında Aman Allah korusun diyerek tahtaya vururlar. Kötülükleri kovup iyi şans getireceğine inanılan tahtaya vurma nereden gelir ve neden böyle bir haraket yapılır biliyor musunuz?

Bu inancın Orta Çağ’a dayandığı sanılıyor. Peter Haining’in Superstitions adlı kitabına göre ise bu inanç tarih öncesi dönemde ağaca tapmaya kadar geri gidiyor. Eski çağlarda ağaçların içinde ağaç tanrılarının yaşadığına inanılırdı. Tehlikede olduğunu sanan insanlarda, ağacın içindeki tanrının yardımını istemek için ağaca vururlardı. Böylece ağaç tanrısının kişiyi bütün belalardan koruyacağı düşünülürdü. Ayrıca daima sağ elle vurulurdu.

Okudunuz mu?  Günün Karikatürü

Ortaçağda ise Hristiyan din adamları bu inancı kendi devirlerine taşıdılar. Onlara göre bu inanışın temelinde Hz. İsa’nın tahta bir çarmıhta öldürülmesi yatıyordu. Hatta Avrupa’nın her katedralinde orijinal tahta haçın küçük bir parçasının bulunduğuna inanılıyordu. Bu tahtaya vurmak ise Tanrım dua ve isteklerimi gerçekleştir anlamına geliyordu.

Okudunuz mu?  Baston Nedir? Kısaca.

Bir de tahtaya vururken kulak çekenler vardır. Kulağını çekip sonra tahtaya vururlar. Bunun sebebi de şeytanın kulağına bu kötü niyet ulaşmasın ki başıma kötülükleri getirmesin anlamına gelir. Hatta bazı kişiler aman şeytan kulağına kurşun derler. Başımıza hep kötülük getiren şeytandan korunmanın bir çaresi gibi düşünülür.

Okudunuz mu?  İnsanın Yaratılış Gayesi

Çok ilginç öyle değil mi? Bazı hareketleri alışkanlık haline geldiğinden, büyüklerimizden gördüğümüz şekilde yaparız fakat neden bu hareketi yaptığımızı bilmeyiz. Tahtaya vurma pek çok insanın yaptığı bir hareket, sebebi ise oldukça ilginçmiş doğrusu. Şimdi sebebini ve nereden geldiğini öğrendik ama tahtaya vurma alışkanlığımızdan vazgeçebilir miyiz bilemem.

Okudunuz mu?  Yatmadan önce yapılması gereken şeyler ile lgli Peygamberimizin Hz. Aliye tavsiyeleri

ALINTI


Cevap: Tahtaya Vurmanın İlginç Sebebi !!?

Şema
Tahtaya vurma nedenini bilmesemde asla vurmadim ve vurmanin nedenini sordugumda hiç kimseden cevap alamadim.
Biz Müslümanlar bir kotu durum gördüğünüzde Allah’a siginiriz


Cevap: Tahtaya Vurmanın İlginç Sebebi !!?

Zynß-i Huzuя
Bilseler ki bu durumun kaynağı şirk e dayanıyor yaparlarmıydı acaba ..

Okudunuz mu?  Sigara içerken içene selam verilir mi?

tahtaya vurmak , Tahtaya vur islamda

Bu kategoride yer alan Şair Nabiyi ağlatan şiir, peygamber efendimizin kabr-i şerifeleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tahtaya Vurmanın İlginç Sebebi !!? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.