Anasayfa
17 Temmuz 2022, 16:33
sizden0
Abone

Şafii mezhebinde namazda ellerin bağlanma hali …

Şafii mezhebinde namazda ellerin bağlanma hali …

Ziyad Şafi
as Salamu aleykum !
Efendim Şafii mezhebinde namazda ellerin bağlanma şekli İmam-i Gazalinin İHYA-İ ULÛMİD-DİN kitabında bildirdiyi şekildemidir ?

Sağ elin şehadet ve ortanca parmakları, solun bileği üzerine uzatılır. Baş parmak ile serçe ve yanındaki parmaklarla da sol bilek çepeçevre tutulur.

Okudunuz mu?  Hz. Ali'nin Kılıcı Nerede?

< Eller istikrar buldukları zaman, niyetin de varlığıyla birlikte iftitah tekbirini alarak ellerini salıverir. Ellerini, göğsün altında ve göbeğin üstünde, sağ eli solun üzerine koymak sûretiyle bağlar. Sağ daha şerefli olduğu için sola yükletilir. Sağ elin şehadet ve ortanca parmakları, solun bileği üzerine uzatılır. Baş parmak ile serçe ve yanındaki parmaklarla da sol bilek çepeçevre tutulur. Tekbirin, ellerin kaldırılıp istikrar bulmasından sonra
salıverilmesiyle alındığı rivayet edilmektedir. Bütün bunları yapmakta her hangi bir beis yoktur. >

İmam-i Gazalinin İHYA-İ ULÛMİD-DİN kitabı – Namaza Tekbir ile Başlamanın ve Tekbirden Önce Yapılması Gereken Zâhirî Amellerin Keyfiyeti – bölümü .

Okudunuz mu?  Tırnak üzerine yapışan yapışatırıcılar gusül abdestine engel olur mu ?

cevap yokmu ?


Cevap: Şafii mezhebinde namazda ellerin bağlanma hali …

mumsema
Şafii mezhebinde, sağ eli sol elin üzerine koymak hey’ettir (sünnettir).
Bunun şekli şöyledir: Sağ eli sol elin üzerine koyup sağ elin parmaklarıyla sol elin bileğini tutmalı, elleri göbeğin üstüne göğsün de altına koymalıdır.
Vail b. Hucr şöyle rivayet ediyor: ‘Hz. Peygamber namaza başladığı zaman ellerini kaldırıp tekbir alır, sonra sağ elini sol bileği üzerine koyardı’
Kaynak: Büyük Şafii Fıkhı

Okudunuz mu?  Söylediğim yemin sayılır mı?

Cevap: Şafii mezhebinde namazda ellerin bağlanma hali …

Ziyad Şafi
yani burada sol bileyi tüm parmaklarlamı tutacağız ?


Cevap: Şafii mezhebinde namazda ellerin bağlanma hali …

Şema
Evet Ziyad şafi
Sol bilek tum parmaklarla kavranır


99/1
– Hanefi mezhebinde, kıyamda eller göbek üzerinde bağlanır, sağ el serçe ve baş parmaklar sol elin bileğini kavrar, diğer üç parmak kolun üzerinde kalır. Şafii mezhebinde ise, eller göğüs altında göbek üzerinde ve biraz sola doğru meyilli olarak bağlanır, sağ elin baş ve işaret parmağı sol elin bileğini kavrar.(Erkeklerde)
Kaynak: safii-mezhebi.org
Hatamız varsa lütfen düzeltin. Selametle!

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken boğaz ayıklayarak tükürmek gusül tekrarı mı gerekir ?

Ziyad Şafi
< – Hanefi mezhebinde, kıyamda eller göbek üzerinde bağlanır, sağ el serçe ve baş parmaklar sol elin bileğini kavrar, diğer üç parmak kolun üzerinde kalır. Şafii mezhebinde ise, eller göğüs altında göbek üzerinde ve biraz sola doğru meyilli olarak bağlanır, sağ elin baş ve işaret parmağı sol elin bileğini kavrar.(Erkeklerde)
Kaynak: safii-mezhebi.org
Hatamız varsa lütfen düzeltin. Selametle! >

Sola taraf baglayan kadiri tarikatindami ?

Bu kategoride yer alan Şafii mezhebinde kaza namazı olan kişi vitir namazı kılabilir mi? Vitir Nasıl Kılınır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafii mezhebinde namazda ellerin bağlanma hali … Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.