Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:44
Kuran Meali
Yönetici

Gösteriş Yapmak ile ilgili Ayetler

Gösteriş Yapmak ile ilgili Ayetler

mumsema
Gösteriş yapmak ile ilgili ayeti kerime mealleri

4. Sure (Nisâ Suresi), 36. Ayet
Allah’a ibadet edin ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya, elinizin altındakilere iyilik edin. Şüphesiz, Allah kibirlenen ve övünen kimseleri sevmez.
4. Sure (Nisâ Suresi), 37. Ayet
Bunlar cimrilik eden, insanlara da cimriliği emreden ve Allah’ın, lütfundan kendilerine verdiği nimeti gizleyen kimselerdir. Biz de o nankörlere alçaltıcı bir azap hazırlamışızdır.
4. Sure (Nisâ Suresi), 38. Ayet
Bunlar, mallarını insanlara gösteriş için harcayan, Allah’a ve ahiret gününe de inanmayan kimselerdir. Şeytan kimin arkadaşı olursa, o ne kötü arkadaştır.
8. Sure (Enfâl Suresi), 47. Ayet
Şımarıp böbürlenmek, insanlara gösteriş yapmak ve (halkı) Allah yolundan alıkoymak için yurtlarından çıkanlar (Mekke müşrikleri) gibi olmayın. Allah onların yaptıklarını kuşatıcıdır.
53. Sure (Necm Suresi), 49. Ayet
Şüphesiz O, "Şi’râ’nın Rabbidir.
107. Sure (Maûn Suresi), 4. Ayet
Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki,
107. Sure (Maûn Suresi), 5. Ayet
Onlar namazlarını ciddiye almazlar.
107. Sure (Maûn Suresi), 6. Ayet
Onlar (namazlarıyla) gösteriş yaparlar.
107. Sure (Maûn Suresi), 7. Ayet
Ufacık bir yardıma bile engel olurlar.

Okudunuz mu?  Fatiha süresinin anlamı her müslüman ezbere bilinmesi gerek

Gösteriş Yapmak

Kayıtsız Üye
Kardeşim ablamla görüntülü konuşuyordu. Bende arkadan ablama nasılsın diye sordum. O da iyiyim dedi. Bana sen napıyon dedi. Bende o zaman toz alıyodum. Ablamda kaynanasıgildeydi.İçimden ben şimdi toz aldığımı söyleyince kaynanasıgil beni sever benim hakkımda iyi şeyler düşünür dedim. Ve havalanarak toz alıyorum dedim. Bu gösteriş oluyomu. Gösteriş yapmak şirkmiş. Ben şimdi şirke mi girdim.

Okudunuz mu?  Helallik ile ilgili ayetler

Yorum: Gösteriş Yapmak ile ilgili Ayetler

ACİLSERVİS
İşin sonunu şirke kadar bağlamayı becermişsin tebrik ederim. Ortada ne bir yalan ne de gösteriş var hiç bir sıkıntı yok.


gösteriş ile ilgili ayetler, gösterişle ilgili hadisler, gösterişle ilgili ayetler

Bu kategoride yer alan Allah yolunda ölenlere ölüler demeyiniz ayeti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gösteriş Yapmak ile ilgili Ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.